Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• shuffle
  • User
  • independent
  • theoblak
  • supertovar
  • cyb
  • dabiggie
  • maxus
  • fosavance
  • ivaninho
  • Ivan
  • wilson
  • montypirate
  • zaki23
  • tetanus
  • mario_kevic
  • poka
  • iBoki
  • Tomek585
  • Tomek

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Pozdrav svima
  • Bok.

Zovem se Danijel i imam (još malo zapravo fali do) 17 godina. Hmmm... za računala sam se počeo zanimati kao mali, a prvo na čemu sam radio je zapravo bio stari Commodore 64 koji mi je tata pokazao nešto prije nego što smo kupili prvo računalo. (počeo kao svaki pravi kompjuteraš). Kako mi nije bilo baš jasno što je to (ono, plavi ekran i kursor blinka) lijepo mi je tata pokazao neke osnove (točnije primjer "10 PRINT "Danijel" / 20 GOTO 10 / RUN", još se sjećam... :). Tata zapravo zna osnove programiranja (kojih se sjeća iz srednje), a ono je bio jedini primjer što mi je pokazao. Ja sam inzistirao na još i zapravo sam ubrzo pohvatao i te osnove programiranja... :ugeek:

Onda sam, tamo negdje 2003. dobio prvo računalo (AthlonXP 2400+, 256mb RAM, 80 GB hard, mislim da je bila grafička ATI Radeon 9200 [nisu me baš igre nešto previše zanimale pa mi nije bitan podatak, (naravno, ne znači da se nisam igrao :mrgreen: ]). U nedostatku nekakve internet konekcije to računalo služilo mi je za svašta, a kako su mi ostale one osnove programiranja u glavi sjećam se da sam u Notepadu pokušavao pisati naredbe (prvih dana, dok nisam shvatio da ne ide tako... 8-) )...

Malo kasnije počeo sam proučavati HTML i pohvatao neke osnove, bez ikakve knjige, bez viđenih web stranica, iz jednog .html filea koji je zapravo bio help za neki program (joooj, uvijek instalirao sve što se nalazilo na PCChip DVDima :mrgreen: )

Eh, i onda sam dobio Internet tamo negdje 2005/6 (neznam točno) i usavršavao HTML, počeo učiti CSS... Kasnije mi je bila potrebna i interaktivnost pa sam počeo učiti PHP (a dosta mi je pomoglo što sam negdje u glavi već imao spremljene sve one osnove s početka priče :). S Photoshopom sam se isto upoznao na čudan način, netko mi ga je preporučio kao program u kojem mogu raditi GIF animacije... No naravno, otišlo je sve puno dalje od GIF animacija... :mrgreen:

Zapravo, jedan dio priče sam preskočio - ubrzo nakon što sam dobio Internet, otkrio sam tu divnu jabuku, to savršeno računalo - iMac... Naravno, ono je meni od tad postalo san, a nadam se da će se i kad-tad materijalizirati na mom stolu... :D

Trenutno od Apple opreme posjedujem svoj dragi iPhone 3G, 2 (slovima: dvije) Apple naljepnice, te iPhoneovu kutiju koju pazim skoro više nego iPhone :D

Prošli tjedan sam završio 2. razred Grafičke škole u Zagrebu (smjer grafički tehničar) i nemam pojma gdje ću nastaviti školovanje nakon srednje jer moji interesi balansiraju između web/(i) grafičkog dizajna i (većinom web) programiranja (u OOP načinu većinom)... Dva kandidata su mi FOI i Grafički fakultet ovisno o tome koja strana prevagne za 2 godine. :D

Uh, također me fascinira i Objective C (i njegova čudnovata sintaksa) no nemam stroja da izvršim taj kod... :mrgreen:

Jooj, odužila se ova (kratka) pričica...
    Eto - to sam ja, ukratko... :)
    Post edited by Unknown User at 2010-06-28 17:35:07
  • 11 Komentara sorted by
  • Oho, mlada nada :) Zelim ti dobrodoslicu na forum i usput ti toplo preporucam da zaobides FOI u sirokom luku. Nije ni graficki bas nesto, al si bar graficar kad to zavrsis, a kad zavrsis foi (il da bolje kazem ako zavrsis, jer vecina programera koju znam s faksa nikad nije zavrsila isti) , onda si jos jedan ekonomist koji malo bolje zna word i excel i eventualno nabrojat programske jezike 90ih i mozak ti je tolko ispran da nemas dovoljno vijuga za programiranje, a kamoli za dizajn (pogledaj na sta lici foijev cjelokupni vizualni identitet, cak i ekonomija ima 10 puta bolje rjesenje).

Ako te programiranje stvarno zanima i imas zivaca, odi na fer. Il upisi neki faks tek tolko da imas diplomu, a doma uci programirat. Il nemoj ic na faks. Samo ne FOI, samo ne FOI.
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Hvala na dobrodošlici :D

A ovo za FOI, jel stvarno nije dobar? :shock: Ja čuo sve najbolje o njemu - jedina mana, kao meni koji sam u Zagrebu, je to da je FOI u Varaždinu :mrgreen:
  • Od kog si cuo sve najbolje?
  • "ficho" said:
    Od kog si cuo sve najbolje?

Recimo, profesor iz informatike mi ga je nahvalio skroz, a s tim da ga je on završio... :D
    A i nisam po internetu naišao na puno loših komentara... :mrgreen:
  • Aufff, mene je isto tako profa iz informatike zajebala jer sam njoj vjerovao, a svima ostalima ne. Nekad je FOI jos i bio ok faks, al danas s istim tim profesorima, knjigama i pogramom je blago receno zastario u 3pm i pojela ga je ekonomija i pohlepa onih koji ga vode. Odi na foi-forum.com pa malo prolistaj teme gdje potencijalni studenti pitaju za FOI... ;)
  • Kao student foi-a toplo ti preporučam, napucaj se proteinima i uzmi ak treba dopinga i trči brže od Gay-a i Bolta ali u SUPROTNOM smjeru od FOI-a :P
  • Slazem se s kolegom :)
  • Kad smo već kod toga ima neko neki dobar faks s informatikom ili grafičkim dizajnom i te podskupine za preporučit za prebacit se. :) I da ima što više mac-ova i apple proizvoda na njemu :D
  • Ima, Stanford :) Cak imaju predmete posvecene Mac i iPhone programiranju.
  • "ficho" said:
    Ima, Stanford :) Cak imaju predmete posvecene Mac i iPhone programiranju.

Uh, da bar ima takvo nešto tu u Hrvatskoj... :geek:
  • Hehe okej to je dobar izbor. Sam idem neš opljačkat da skupim love. Ali jako primamljivo. :)