Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• EdSe
  • lakick
  • Saby1978
  • maki1
  • cdnm
  • iVar
  • micho0305
  • jabuka_lover
  • _matija_
  • torik
  • Munja01
  • ivaninho
  • Pandurantt
  • toc
  • Zoki_Zg
  • brankica27
  • proboy
  • Tomislav7
  • Xerox
  • JiXaW

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
install windowsa
  • Htio bih si instalirat windowse 7 na mac,pa me samo zanima ,jel to mogu preko onog bootcampa i parallelsa,i ako bih htio te iste windowse stavit na jedan laptop pc ,ako bih przio na dvd windowse preko toasta ,koje opcije moram podesit da bi to mogao onda zavrtit na laptopu.Da li ga przim kao data cd ili image file posto moram na tom laptopu windowse mountat preko daemon itd.
    Post edited by Unknown User at 2010-07-15 23:44:14
  • 7 Komentara sorted by
  • Možeš preko jednog i drugog, samo se odluči šta želiš. Ja sam instalirao na oba naćina, ali mi je nekako bolje radilo preko bootcampa. Ali jako brzo sam makao windowse jer sam vidio da mi ne trebaju. A šta se tiće ovog drugog, mislim da je bolje da ti odgovori netko stručniji od mene.
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
    Ipad 2 16 GB Wi-fi + 3G
    Iphone 4s 16gb
  • Pa i jedni i drugi, zapravo, imaju i mana i prednosti, a na tebi je da odvagnes. Moj glas ide za Bootcamp:

+ (prednosti)
    Nativna instalacija, maksimalno iskoristenje resur(a)sa
    Mogucnost koristenja i virtualizirano (doduse nisam siguran za Parallels, ali VMware Fusion uredno moze zbutati Bootcamp particiju virtualizirano pod OS X-om)
    - (mane)
    Posebna particija na disku za OS, ako se ne varam nemoguce ju je kreirati bez gubitaka podataka ako disk nije u GUID metodi particioniranja diska
    Postat ce ti naporan reboot samo zbog ulaska u Windowse, sto je donekle rijesivo pod +#2
    Dijeljenje podataka izmedju OS-ova, zapravo bi nativno u Windowsima trebao imati HFS+ journaled driver, a pod OS X-om NTFS driver (za pisanje); nemogucnost jednostavnog i elegantnog dijeljenja fajlova, cak i share-anja nekih mapa pod zajednicke (Desktop, My documents)
    MacPro1,1 | MacPro2,1 | HackPro3,1 | MacMini G4 | iPhone 4 32 GB 4.2
  • Ako sam dobro skuzio, instaliras bootcamp, pa mozes
    a) birati kod boota koji OS zelis (taj mi je dio jasan).
    b) mountati u wmwareu native Win particiju (ako ti treba neka manja i jednostavnija akcija)

OK, razmjena dokumenata se moze organizirati preko NAS-a.
  • Evo uspio sam instalirat na llaptop wind.7 ,a na mac ih ni nece sytavljat.
  • "^SuperUnknown^" said:
    Dijeljenje podataka izmedju OS-ova, zapravo bi nativno u Windowsima trebao imati HFS+ journaled driver, a pod OS X-om NTFS driver (za pisanje); nemogucnost jednostavnog i elegantnog dijeljenja fajlova, cak i share-anja nekih mapa pod zajednicke (Desktop, My documents)

Sa Snow Leopardovim bootcamp driverima dolazi i podrška za HFS+ u Windowsima i skroz uredno funkcionira, tako da su MacDrive i NAS rjesenja za samo za tu namjenu postala skupa i u većini slučajeva bespotrebna ;)

Pisanje po NTFS-u iz Mac OS-a se može riješit MacFUSE-om i NTFS-3g-om
    Games dont make people violent, lag does.
  • "barusha" said:
    Evo uspio sam instalirat na llaptop wind.7 ,a na mac ih ni nece sytavljat.

Provjeri jesu li 64-bitni ili 32-bitni... Ne mozes 64-bitne instalirat.
    Games dont make people violent, lag does.
  • Ma krivo sam napisao,htio sam reci da sam ih na laptop stavio,ali da na imac ih ni necu stavljat.
    I da ionaku su 64 bitni,a nisam znao da i to ima veze 32 ili 64 bitni.