Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6816)

• iBoki
  • SasaW
  • torik
  • zac189
  • dale_cooper007
  • demonic
  • r3dsc0rpi0n
  • maak
  • Tomek
  • Wikiboo4
  • luciusorg
  • route00
  • 15_cro_05
  • BAXA
  • micho0305
  • ivicac1

Tko je online (2)

PBZ m-token
  • evo za sve korisnike PBZ-a!

izašla njihova aplikacija PBZ m-token
    http://itunes.apple.com/us/app/pbz-mtoken/id375941584?mt=8
    Post edited by Unknown User at 2010-08-11 09:45:33
  • 40 Komentara sorted by
  • Padobranac, ajd procitaj temu od pocetka :roll:

SMRT VANILIJI, SLOBODA FORUMASIMA!
  • ne znam gdje si je ti našao, uklonjena je još sinoć :)
    biti će vraćena dok se uklone neke poteškoće, a na jesen će vjerojatno i mPBZ
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • a jesu krkani..aplikacija je bila valjda jedan dan gore.. LOL
  • app bila dan, dva na itunesu i ja je bas skinuo prije nego je nestala.
    spremao se u ponedjeljak do banke vratiti token i aktivirati aplikaciju , medjutim cini mi se da cu ipak malo pricekati.
  • Vjerojatno sam i sam djelomicno kriv za nestanak :oops: . Buduci sam stavio aplikaciju koja je nonsens sam po sebi imao sam problema sa aktivacijom jer je totalno dubiozno objasnjeno, odnosno neobjasnjenokako akticirati doticnu. Naim pise da treba unijeti kod koji se dobije SMS porukom. No nitko ne navodi kako uopce doci do te poruke. Zavrsio sam na razgovoru sa sluzbom za korisnike, pa u poslovnici banke. Rekli su mi da aplikacija ne radi bas kako treba, odnosno samo na nekim iPhoneima radi, a na ostalima ne.
    Poludio sam te je krenula rasprava, ugl. rekao sam im da je totalno neozbiljno da jedna bankarska institucija ima takav odnos prema svojim klijentima. Osim sto aplikacija ne radi i nije niti objasnjeno kako je aktivirati pravilno, niti su ista stavili i dokumentirali na svom sajtu, poanta je bila da im postojeci citac kartica trebam VRATITI inace cu morati platiti 100kn taj famozni mToken!!!. Rekoh ljudi pa cekajte, ja sam citac kartica platio kada sam ugovarau uslugu internet bankarstvo, zasto bih vam platio ponovno. Kao, aplikacija za iphone se vodi kao mToken i ako zelim imati dodatno i funkcionalno na iphoneu i tu aplikaciju trebam platiti, iako ono ocito ne kuze da je to MOJ uredaj, dakle ne daju mi nista. Ako pak vratim citac kartica (KOJI SAM PLATIO) i ostanem samo na toj iphone aplikaciji onda ne moram nista dodatno platiti, WTF? Nakon povuci potegni ocito je zavrsilo svakako te dok se to ne sredi su oducili povuci aplikaciju sa trzista.
  • @Tommee
    ne moraš se zabrinjavati, nisi ti razlog povlačenja aplikacije :D
    App je imala jedan bug zbog kojeg je povučena na kratko vrijeme, dok se ne ispravi. Što se tiče TVOG čitača kartica/tokena, kojega si "kupio" - e pa nisi ništa kupio da bi mogao reći "to je moje". Kad si ugovorio PBZ365@NET uslugu, platio si upisninu za nju u iznosu 45 kn. Autorizacijski uređaj se ne plaća, osim ako ih želiš imati dva - što si i sam doznao. Ili ako postojeći čitač/token (ne govorim o mTokenu) izgubiš, i tad ćeš ga platiti. No sam uređaj dobijaš na korištenje od banke, nije tvoje vlasništvo.
    Što se tiče objašnjenja načina ugovaranja mTokena, tu se slažem s tobom da treba na stranicama banke, a i na appstoreu, sve biti bolje objašnjeno.
  • Slazem se, potpuno sam se krivo izrazio, kao sto registarske plocice ili bilo koji dokument nije osobno vlasnistvo vec vlasnistvo drzave i dan ti je na koristenje tako i token.
    No i dalje se ne slazem sa pricom da ako ne zelis dodatno placati, jedan moras vratiti. Kao sto si rekao ja sam taj uredaj dobio na koristenje jer sam potpisao koristenje usluge i dao sam i nekakvu naknadu za koristenje doticnog tokena. Ne vidim razloga zato bih morao ista dodatno platiti buduci da fizicki ne dobivam nikakav novi uredaj na koristenje, iphone je moj, a aplikacija besplatna, kao zele neka nju naplacuju, a neka mi ne neplacuju virtualni token koji fizicki ne postoji.
  • said:

Slazem se, potpuno sam se krivo izrazio, kao sto registarske plocice ili bilo koji dokument nije osobno vlasnistvo vec vlasnistvo drzave i dan ti je na koristenje tako i token.
    No i dalje se ne slazem sa pricom da ako ne zelis dodatno placati, jedan moras vratiti. Kao sto si rekao ja sam taj uredaj dobio na koristenje jer sam potpisao koristenje usluge i dao sam i nekakvu naknadu za koristenje doticnog tokena. Ne vidim razloga zato bih morao ista dodatno platiti buduci da fizicki ne dobivam nikakav novi uredaj na koristenje, iphone je moj, a aplikacija besplatna, kao zele neka nju naplacuju, a neka mi ne neplacuju virtualni token koji fizicki ne postoji.

Ček ček ček, da li sam dobro skužio, ako želiš koristiti ovu app moraš ili platiti dodatno ili vratiti token? WTF?
  • Tako je određeno već davno, kad su uvedeni čitači kartica uz tokene - besplatno možeš koristiti samo jedan uređaj, a ti biraj koji želiš: mtoken, token ili čitač. Možeš se ti s tim slagati ili ne slagati, to je tvoje pravo, ali tvoje neslaganje ništa ne mijenja na stvari.
    Naknadu za uređaj ne plaćaš, nikad je nisi platio niti ćeš je platiti (osim ako ostaviš stari token), plaća se korištenje same usluge iliti članarina.
  • Sto znaci besplatno, a sto uredaj?

iPhone se vodi kao mtoken? I to je uredaj, njihov? Ne, apsoluto razumijem sto pokusavaju ciniti ali nacin na koji to cine je dubiozan.
  • mToken je usluga za mobitele. iPhone je samo jedan od mobilnih uređaja na koje se mToken može instalirati. ako želiš mToken a već si u posjedu nekog autorizacijskog uređaja od ranije (token/čitač), stari uređaj vratiš i dobiješ ovlaštenje za korištenje mTokena besplatno. ako želiš koristiti obadva uređaja, plaćaš 100 kn za drugi ugovoreni.
    uzmimo situaciju da si danas ugovorio PBZ365@NET, i uzeo mToken kao autorizacijski uređaj. platio si 45 kn za ugovaranje usluge i platit ćeš 8 kn za mjesečnu članarinu. mToken je besplatan. za dva mjeseca žena ti se sjeti da bi i ona koristila tvoj PBZ365, pa ideš po čitač kartica za nju. dobiti ćeš ga ali za 100 kn jer se radi o drugom autorizacijskom uređaju. isto takva je situacija ako imaš stari token i želiš još čitač kartica.

u biti,sad meni na kraju nije jasno što tebi u stvari nije jasno. :)
    bilo to fer ili ne (iz tvog ugla gledanja), bilo logično ili ne (opet iz tvog ugla gledanja) - drugi autorizacijski uređaj se dodatno plaća. i to nije tako od uvođenja mTokena za iPhone već od davno prije.
  • U Zagrebačkoj banci je to riješeno nevjerojatno jednostavno - koristiš i token i mZabu :D
    iMac 27' (i5), iPhone 4, MacBook Air 11', iBook Clamshell Blueberry, iPad 2, iDa - kćer s mnoštvom mojih iUređaja
  • cuj a zasto bi moglo jednostavno kad moze komplicirano kao kod pbz-a. ali nema veze samo neka oni kompliciraju, samo ce se njima obiti o glavu ! sva sreca pa ljudi nisu osudjeni na jednu jedinu banku ;)
  • @aramic i ostali
    PBZ isto ima svoju mZABU - zove se mPBZ. no app još nije napravljena za iPhone i Androide, biti će najesen.
    no vidim da brkate lončiće. mPBZ i mZABA su aplikacije za mobilno plaćanje. mobilni su ekvivalenti PBZ365@NET-u - ne znam kako se stvar zove kod ZABE - kojoj pristupaš preko browsera na laptopu/desktop računalu. znači radi se o dvije različite usluge iste svrhe.
    kod mPBZ/mZABE instaliraš app na mobitel, logiraš se i radiš plaćanja, gledaš promete... mPBZ slobodno ugovoriš uz već postojeći PBZ365@NET, trenutno je u tijeku i akcija bez naknade za ugovaranje i bez plaćanja članarine za 3 mjeseca.
    mToken je zamjena za autorizacijski uređaj koji ti je potreban da bi se logirao na PBZ365@NET. znači postoje fizički komadi hardvera - token i čitač kartica. a postoji i mToken - aplikacija koja se instalira na mobitel i koja generira broj tokena i jednokratnu zaporku koji su potrebni za prijavu u sustav PBZ365@NET.
    jasnije? :)
  • heh, sad mi je slika malo jasnija :ugeek:

onda fakat ima smisla da nemaš sva uređaja za generiranje brojkica...

Web usluga koja je ekvivalent PBZ365@NET zove se e-Zaba.

Hvala na pojašnjenju.

PS: Upravo sam dobio račun od predrage mi Zabe i za poslovni račun jedna eksterna transakcija me košta 1.10 kn ako je izvedem preko e-Zabe, a ako to isto napravim preko m-Zabe tada me to košta 3 kn. Naravno da me o tome nitko nije obavijestio... vjerojatno piše negdje sitnim slovima... Nije meni toliki problem platiti im te tri kune koliko me smeta što rade kretene iz svojih klijenata. Ali, to nije ništa novo za banke, zar ne...
    iMac 27' (i5), iPhone 4, MacBook Air 11', iBook Clamshell Blueberry, iPad 2, iDa - kćer s mnoštvom mojih iUređaja
  • PBZ mToken je opet u AppStoreu i svi korisnici PBZ365@NET-a mogu ga ugovoriti :)
  • Aktivirao sam ju. Ružna je i neintuitivna, ali funkcionira :)
  • Kako se aktivira,tj. Gdje se dobije aktivacijski kod..
  • na šalteru se aktivira
  • ok :)
    to cu danas aktivirati, ne svidja mi se citac kartica anyway
  • Napravio update na 4.0.1 i izgubio aktivaciju ?! Naravno da sam prije toga sinkronizirao sa iTunes.WTF???
    Ima li još netko ovakav problem?
  • Ja imam aktivikacijski kljuc samo sto mi se nece spojiti na net nikako niti preko 3g niti wi-fi tako da mi nece proci aktivaciju

Post edited by zayzo at 2010-08-23 09:34:10
  • @zayzo - imaš li inače konekciju na net? provjeri koja usluga ti je ugovorena, možda unosiš aktivacijski kod za m-pbz

• konekciju imama, ali jednostavno mi se nece spojiti. Jer vidim da mi se gore kod 3g nista ne desava kao inace kada sam na nekoj stanici. Znaci ako je mpbz onda to nije to? Jer sam to preko neta rjesio tj preko pbz365. To za iphone mogu samo u banci? Jer normalno te pita koji mobitel koristis bla bla bla i ako nema tvog mobitela u listi izaberes drugi proizvod

• Aplikacija ima jedan veliki sigurnosni problem. Kad ju prvi puta pokreneš uneseš PIN, nakon toga zaključaš mobitel dok je app aktivna... kada opet otključaš mobitel (što može biti za par sati i to može napraviti netko drugi), aplikacija je potpuno opet potpuna aktivna bez da ponovno pita za PIN.

• @zayzo - preko neta se može ugovoriti samo m-pbz koja još nije napravljena za iphone. ovo o čemu pričamo je m-token, zamjena za token ili čitač kartica, i može se ugovoriti samo u poslovnici.

@tomislav - zato je i bila uklonjena iz app storea na neko vrijeme, kad se otkrio taj bug. apdejtaj na najnoviju verziju.

• Uredu hvala

• dubazg said: @tomislav - zato je i bila uklonjena iz app storea na neko vrijeme, kad se otkrio taj bug. apdejtaj na najnoviju verziju.

Imam najnoviju verziju i ne zaključava se automatski.

• meni se zaključava. pošalji mail s detaljnim opisom (koji mob, verzija FW i dr.) korisničkoj službi.

• Jel bitno koji appstore se koristi? Ja ne vidim applikaciju i kad kliknem na link koji sam dobio u poruci javi samo ''your request could not be completed'' ...

• poruka je nebitna, ne trebaš je ni otvarati. važan je aktivacijski ključ koji dobiješ u poslovnici. app se nalazi na hr app storeu. možda je i na američkom, nisam gledala. htjela sam ti linkati ali već drugi dan imam problema s internetom, neće mi se itunes spojiti na app store. uglavnom, ukucaj u tražilicu PBZ i naći ćeš app.

• Jel ima netko ko je logiran na USA app store da pogleda dal je njemu vidljiva aplikacija. Kad upišem PBZ u tražilicu ne izbaci mi NIŠTA, a recimo vidim m-zabu...

• Da, nema je na USA app storeu.

• Ahh znači ipak u tom grmu leži zec... Tnx Tomislav! AJd sad jedno OT pitanje ako otvorim novi acc na hr app storu što se dešava sa starim aplikacijama kojih kod nas nema? Dal će se dat apdejtat ??

• Da, samo se moraš logirati na taj account s kojim si ih skinuo.

 iMac | iPad | iPhone
  • Hahaha uradio i pomoglo ;)

• dižem temu iz mrtvih ali imam problem i pitanje.. restorao sam iphone (3gs), dakle 5.1.1 sam restorao opet na 5.1.1, presao sam na drugog mobilnog operatera i u medjuvremenu mi se zablesirala pbz mtoken app... danas bio u banci, dobio novi aktivacijski kod, promjenio novi br. mobitela.. uglavnom, ne mogu aktivirati aplikaciju, nakon sto unesem aktivacijski kod i pin izbaci mi sljedecu gresku: -greška 30 - token je već aktiviran ili je neispravan iza te greške evo sljedece: greška-pogreška u komunikaciji, molimo provjerite internet postavke svog uredjaja ili izadjite iz aplikacije i pokusajte ponovo...

danas sam zvao pbz sluzbu, nemaju pojma.. opet sam restorao mob... i nece... help :(

• Makni aplikaciju i onda je opet instaliraj, trebalo bi raditi.

Macbook Pro 13"
    Iphone 4s 16gb
  • jesam već više puta, ali ništa.. izgleda da ću morati u banku po token...

• Skinuo sam si aplikaciju i trazi me aktivaciski kod pa me zanima gde se to nalazi? A imam i onaj njihov token!