Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• ileo
  • gorila11
  • Zuja
  • duke12
  • rajko
  • dule
  • Montana
  • MonoKulen
  • matijavz
  • wired
  • mackkris
  • lajka
  • calamityemily
  • omakad
  • selma
  • neo091
  • Xerox
  • bignjato
  • ecvis17
  • Mafija

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
iPhone česta pitanja - PROČITATI PRIJE POSTANJA MOLIM!!!
  • Cilj ovog FAQ -a je izbjeći bespotrebno gomilanje pitanja i postova i ušteda vremena svima na forumu a prvenstveno moderatorima. Zato vas MOLIMO da prije otvaranja nove teme prvo pogledate u ovaj thread pa ako ovdje ne nađete zadovoljavajuć odgovor nastavite postavljanjem pitanja.

Svi su slobodni u replyu na ovaj post postaviti pitanje za koje smatraju da ima smisla da bude u ovom FAQ-u odnosno ako želite odgovor na njih.

1. Gdje je najbolje skinuti aplikacija (igrice, itd.)?
    Sve 3rd party aplikacije se distribuiraju preko dva pacage sistema, prvi je Installer, koji dolazi predinstaliran kod većine otključanih i jailbreakanih telefona. Sve igre i aplikacije možeš naći tamo, mogu se dodavati i liste novih aplikacija dodavanje alternativnih lista u sources Installera. Cydia je drugi packet management program koji je više specijaliziran za alate i aplikacije koji služe recimo za developemnt novih aplikacija, specijalizirane mrežne programe za recimo mrežnu analizu poput nmap, ngrep, rsynca itd. U 5 mjesecu u rad će biti pušten i AppStore, što je Appleov službeni repozitorij aplikacija i igara napravljenih pomoću SDK.

2. Dali kamera može snimati video?
    Kamera na iPhoneu ima mogućnost snimanja videa međutim ne postoji službena aplikacija koja bi mogla iskorisiti tu mogućnost, postojale su neke "neslužbene" aplikacije (Drunk'nBass) međutim developeri su ih prestali razvijati.

3. Kako prebacit slike/muziku/filmove na iphone ?
    Program koji služi za prebacivanje multimedijalnog sadržaja na iPhone je iTunes ( postoje i Mac OS X i Windows verzija programa). Da bi ste prebacili muziku sa vašeg računala na iPhone potrebno je tu muziku importati u iTunes. Nakon toga morate napraviti playlistu koju potom sinkronizirate sa vašim iPhone-om.
    Za sinkronizaciju slika na iphone također korisitie iTunes međutim ovaj put možete (ako ste na windowsima) sinkronizirati slike koje su sortirane u određenom folderu ( za Windowse) odnoso direktno iz foldera koji su kreirani u iPhoto-u.
    Video mora biti u posebnom formatu koji iPhone može prepoznati da bi ste ga mogli sinkornizirati i reporducirati na iPhone-u, taj format je Mp4 odnosno MPEG4, a za konverziju video isječaka u taj format postoji hrpa specijaliziranih alata za to poput Xilisoft Video convertera za mac i odnosno A-Z iPod video converter za Windows OS

4. Kako se stavljaju slike albuma kod pjesama?
    To se radi direktno u iTunesima, covere od albuma možete skinuti automatski ukoliko imate iTunes Store account, ili ručno pomoću specijaliziranih programa poput Art Get, Cover i slično ( za Mac OS X) odnosno ručno dodavanje u Artwork

5. Kako isključiti EDGE na iPhoneu?
    Ako ste zabrinuti zbor eventualnog troška koji se može pojaviti upotrebom EDGE-a, a pogotovo ako nemate neku od mobilnih podatkovnih tarifa, EDGE možete jednostavno isključiti čak i bez specijaliziranih programa na sljedeći način, u postavkama telefona odnosno Settings/General/Network/EDGE pod APN pobrišite ime pristpune točlke ukoliko je upisano a ako se želite dodatno usigurati, velikim štapmanim slovima pod APN upišite DISABLED

6. Kako isključiti Autocorrection ( riječnik)_?

Iz Installera instalirajte skriptu pod imenokm Kb2, nakon toga će vam se pojaviti opcija Autocorrection u Settings/General/Keyboard te ju stavite na OFF

7. Zbog čega se pri pozivu ne prikazuju imena koja imam spremljena u imeniku pod tim brojem i kako to ispraviti.
    Problem nastaje zbog Appsupport pliste odnosno zato jer iPhone ne prepoznaje 7 znamenkasti format brojeva koji je na snazi u Hrvatskoj. Zbog toga u većini " telefona za američko tržišpte ) poput iPhone-a i recimo Blackberry-a) telefon morate spremati u internacionalnom formatu (+3859x xxx xxx) ili jednostavnije instalirajte pripadajuću skriptu iz Installera/Tweaks 1.1.3(1.1.4) ovisno o verziji telefona) i resetirajte telefon.

8.Kako instalirati/namjestiti MMS na iphoneu?
    Procedura je sljedeća : u Installer pod sources dodate novi source (Installer/Sources/Edit/Add), --> swirlyspace.com/SwirlySpace.xml Paziti na velika slova. Bez www. Pa nakon toga kliknite na Refresh Sources. U Installeru će se pojaviti poseban folder pod nazivom SwirlySpace te iz njega instalirajte ovu aplikaciju. Potom morate instalirati MObile Finder i Mobile Preview da bi ste mogli vidjeti primljene SMS-ove. Pomoću MObile Findera napravite novi folder u Mobile particiji odnosno : ~/Media/MMSFiles. Za postavke MMS-a na raznim operaterima i ostale informacije riješavanje eventualnih problema bacite pogled na odličan post od StrippyZG-ahttp://www.mackorisnik.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=1094

9. Kako prebaciti brojeve/kontakte sa SIMa na iPhone
    Kako bi ste prebacili sve kontakte koje imate na SIM kartici na iPhone morat ćete instalirati program imenom SIMPORT iz INstallera ( folder iClarified) , nakon toga je vrlo jednostavno , odaberete sve kontakte ili oone koje želite importati i pritisnete import. Jednostavno. Uzmite u obzir da će ova funkcija od 1.2 verzije firmware-a biti defautna pa ćete moći sa SIM kartice importitrati sve kontakte bez potrebe instaloacije dodatnih programa.

10. Kako napraviti/prebaciti mp3 melodiju i postaviti je da svira kao zvono telefona?

Za ovaj problem postoji nekoliko različitih alata, naprimjer za Mac OS X postoji iToner http://www.ambrosiasw.com/utilities/itoner i slično dok recimo za Windows OS postoji iPhone Ringtone maker http://www.efksoft.com/products/iphoner ... /index.htm. Većinom se radi o komercjalnim aplikacijama koje nude odreženo besplatno vrijeme korištenja uz naravno neka ograničenja. Od besplatnih riješenja moramo spomenuti Garage Band ( iz iLife paketa) nažalost samo za Mac korisnike, procedura je jednostavna, importirate bilo koju mp3 melodiju u Garage Band, editirate po želji odredite dužinu i glasnoću, kada ste gotovi spremite je i odaberete iz menija Export To iTunes , nakon toga jednostavno sinkronizirate preko itunesa melodiju sa vašim iPhone-om pri čemu će se ona pojaviti pod custom ringtones u Sounds izborniku.

11. Da li se može instaliranjem aplikacija ili prčkanjem po softwareu nešto trajno zeznuti na iPhone-u?

Svaka manipulacija basebandom, bootloaderom i ostalim "nižim razinama" može rezultirati nepovratno uništenim telefonom, koji je ako dostya teško odnosno nemoguće popraviti. Odnosno jednostavnije rečeno, svaki unlock, jailbreak i aktivacija je potencijalna opasnost za vaš telefon, pogotovo ako se desi do prekida komunikacije prilikom brisanja osjetljivih dijelova basebanda odnosno bootloadera. Ukoliko se nešto slično desi potražite savijet prije nego pokušavate ponovno i ponovo unlock/JB jer upravo to može rezultirati trajnim oštećenjem, ako već morate prije bilo čega napravite restore na zadnju verziju putem itunesa kako bi ste vratili eventualno pobrisani baseband.
    Post edited by Unknown User at 2010-05-17 20:21:00
  • 244 Komentara sorted by
  • Ovo mi je najcesce pitanje ljudi koji imaju iPhone.
    Kako postaviti MMS na telefonu?
    Dodati postavke iz super posta SwirlyMMS :)
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • Jako često pitanje je kako vlastite melodije ili mp3 pretvoriti u ringtonove za iPhone u iTunesima, pa bi bilo dobro to ukratko opisati.
  • Da li se može instaliranjem aplikacija ili prčkanjem po softwareu nešto zeznuti da je iphone za paciti poslije toga, ili se uvijek može retorati na početnu verziju. Hvala.
  • "Ozzy13" said:
    Da li se može instaliranjem aplikacija ili prčkanjem po softwareu nešto zeznuti da je iphone za paciti poslije toga, ili se uvijek može retorati na početnu verziju. Hvala.

Sve ovisi kako prčkaš i koliko prčkaš, al u principu rijetko kad možeš toliko zeznuti tako da ga nije moguće popraviti, osim ako recimo iz installera neki od alata za baseband ili bootloader pokušaš nekoliko puta bezuspješno pokrenuti, ili recimo ovo pokušaš, garantirano će ti spržiti Sgold chip, nepovratno
    http://wikee.iphwn.org/sgold_bootrom:brick
  • Hvala luka, mene sada zanimaju prvo igrice, nemem niti jednu na iphonu.
    Odgonetnuo sam kao se stavljaju slike na albume, uplodanja muzike, video i slika preko iTunesa, ali nikako da odgonetnem kak se skidaju igre.
    Trebam neki program za to?
    Trebam biti prijavljen na Edge?
    Ima koji step-by-step za nove korisnike?
    Hvala.
  • "Ozzy13" said:
    Hvala luka, mene sada zanimaju prvo igrice, nemem niti jednu na iphonu.
    Odgonetnuo sam kao se stavljaju slike na albume, uplodanja muzike, video i slika preko iTunesa, ali nikako da odgonetnem kak se skidaju igre.
    Trebam neki program za to?
    Trebam biti prijavljen na Edge?
    Ima koji step-by-step za nove korisnike?
    Hvala.

Iz installera se SVE instalira, direktno sa telefona

iliti PRVO pitanje/odgovor u ovom FAQ-u

Sve 3rd party aplikacije i igre se distribuiraju preko dva package sistema, prvi je Installer, koji dolazi predinstaliran kod većine otključanih i jailbreakanih telefona
  • nemoj ni pokusavati preko egea jer je to skupo. jednostavno preko wifi-a skidaj koliko hoćeš do mile volje
  • Je moguće skinut igricu za iphone preko interneta na komp, pa onda to prebacit na iphone?
    I u slučaju da nije jailbreakan bude igra radila?
    Piše da je verzija 1.1.3 (4A93), gdje piše ili se vidi ako je jailbeakan ?
  • "Ozzy13" said:
    Je moguće skinut igricu za iphone preko interneta na komp, pa onda to prebacit na iphone?

Kratko i jasno ne :D

I u slučaju da nije jailbreakan bude igra radila?
    Piše da je verzija 1.1.3 (4A93), gdje piše ili se vidi ako je jailbeakan ?

Jailbreakan ti je ako možeš na njemu raditi, odnosno ako vidiš springboard
  • "lebron" said:
    nemoj ni pokusavati preko egea jer je to skupo. jednostavno preko wifi-a skidaj koliko hoćeš do mile volje

Edge uopće nije skup, u odnosu na zemaljski DSL možda i je ali evo recimo u vipu i cronetu najeftinija tarifa od 512 Mb uključenih je 45 kn mjesečno.
  • 1. Kako se podešava EDGE ?
    2. Kako se mogu uplodati ebooks (pdf) i čitati s iphona ?
  • "Luka" said:
    [quote="lebron"]nemoj ni pokusavati preko egea jer je to skupo. jednostavno preko wifi-a skidaj koliko hoćeš do mile volje

Edge uopće nije skup, u odnosu na zemaljski DSL možda i je ali evo recimo u vipu i cronetu najeftinija tarifa od 512 Mb uključenih je 45 kn mjesečno.[/quote]

istina al to vrijedi samo za pretplatnike
  • "lebron" said:
    [quote="Luka"][quote="lebron"]nemoj ni pokusavati preko egea jer je to skupo. jednostavno preko wifi-a skidaj koliko hoćeš do mile volje

Edge uopće nije skup, u odnosu na zemaljski DSL možda i je ali evo recimo u vipu i cronetu najeftinija tarifa od 512 Mb uključenih je 45 kn mjesečno.[/quote]

istina al to vrijedi samo za pretplatnike[/quote]

nego kako drugačije?
    na tcomu imaš pravo na 3 x 10 mb po 1 kn jednokratno, svaki sljedeći paket od 10 mb je 5 kn, aktivira se preko smsa
  • Je probao tko instalirat ovu aplikaciju?
    http://code.google.com/p/iphoneebooks/
    Ima li koja druga aplikacija za čitanje ebooksa?
    Može iphone tjerat više aplikacija u isto vrijeme?
    npr. Slušaš glazbu i čitaš roman u isto vrijeme na iphonu, se da to posložit.
    Hvala.
  • Može, meni to funkcionira s radiom
  • Luka, povecaj font titla za FAQ.
    Ljudi izgleda ne vide citati. :o :shock:
  • Luka, Jupi
    thx za komplimente na post SWIRLY MMS.
  • "Jupi" said:
    Luka, povecaj font titla za FAQ.
    Ljudi izgleda ne vide citati. :o :shock:

Nie dosta ljudi gleda. Vidis po broju pregleda, a i aktivni smo mi korisnici tako da je ovaj bivsi FAQ sve bolji i rasteretit ce se sam forum jer ce ovo osnonvno tu pisat
  • Spojio sam se na net i installer mi javlja ta ima update.
    Mogu updateti bez straha da će se nešto zakočiti, pošto sam ja još na verziji 1.1.3. ?
    Hvala.
  • mene zanima da li je moguće

1.) napraviti keynote prezentaciju na nekom drugom Macu, prenijeti je na iPhone te pokrenuti na iPhoneu?
    2.) spojiti iPhone na neki projektor?

kužite šta u biti hoću :mrgreen:
  • "Ozzy13" said:
    Spojio sam se na net i installer mi javlja ta ima update.
    Mogu updateti bez straha da će se nešto zakočiti, pošto sam ja još na verziji 1.1.3. ?
    Hvala.

Slobodno updateaj.
    Samo nemoj updateati nista u iTunesima. :) ;)
  • Kada u folder koji imam sa slikama stavim nove slike i onda sinc-am s iphoneom preko itunesa, podupla mi folder sa slikama.
    Kako se može sredit da ne kopira isti folder dva puta, nego da u taj isti umetne samo one slike koje sam stavio nove.
    Hvala.
  • "Ozzy13" said:
    Kada u folder koji imam sa slikama stavim nove slike i onda sinc-am s iphoneom preko itunesa, podupla mi folder sa slikama.
    Kako se može sredit da ne kopira isti folder dva puta, nego da u taj isti umetne samo one slike koje sam stavio nove.
    Hvala.

Kada u iPhoto otvoriš folder npr. XY i stavis 50 fotki unutra,
    nakon syncanja u iPhoneu se stvore dva foldera.
    Jedan je Photos (50) a drugi je XY (50).
    Imaju isti sadržaj ali slike nisu poduplane.
    Kada bi u iPhotou napravio jos jedan folder npr. XZ i stavio još 20 fotki
    U iPhoneu bi to izgledalo ovako:
    Photos (70)
    XY (50)
    XZ (20)
    Mislim da se to ne može izbjeći.
  • Instalirao sam summerboard.
    Ima par tema koje se mogu stavit: Leopard, Louie Manta, Panther, SummerBoard.
    ali Kako staviti svoj wallpaper na springboard ?
  • Postavi svoj wallpaper koji god oces i upali opciju Wallpaper i ako oces Dim Wallpaper, samo nemoj upalit Theme Wallpaper i onda ce ti se tvoj eallpaper prokazivat i u pozadini springa
  • Evo jedan najsvježiji korisnik ovog čuda od telefona ima jedno početničko pitanje:
    - Zanima me kako se puni iPhone preko USB-a, naime uredno mi na ikonici baterije svijetli utičnica, pretpostavljam kao znak da se puni, i to tako već nekoliko sati al kada ga iskučim baterija je i dalje na minimumu???
  • To ti baš i nije kako bi trebalo biti....kod punjenja obično je znak munje....a kada se napuni onda je utičnica prikazana u bateriji. i nakon toga bi ti i baterija trebala biti cijela zelena.
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • "Darko" said:
    To ti baš i nije kako bi trebalo biti....kod punjenja obično je znak munje....a kada se napuni onda je utičnica prikazana u bateriji. i nakon toga bi ti i baterija trebala biti cijela zelena.

...da, meni se munja pojavi u startu i onda nakon nekog vrlo kratkog vremena mi se pojavi utičnica...???
  • Sad skužio kamo mi post "nestao" heheh...
    uglavnom odgovorio ti u novom thredu opet...pa javi kako ti se ponaša možda nam to neki hint otkrije
    Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • Evo izgleda da mi je moj pomorac donio iPhone :tulum: ali me muči par stvari:

1.) jel ovo ok tutorial? http://www.scribd.com/doc/2074651/How-t ... ne-GUI-Mac ima li neki bolji (potpuniji)?
    2.) jel moguće bez bežične mreže budući da je nemam u blizini? kako ste vi to riješili?
  • Ziphone ne zajtheva wifi nit vezu za net, samo uključiš ziphone uštekaš iphone, ugasiš itunes, pa advanced / unlock. kad to zavrđi Activate/JB i to je to.
  • neznan zašto san ja infiša da triba WIFI :oops:

evo ovdje sam gledao kako tip otključava novi iPhone 1.1.4. http://www.youtube.com/watch?v=_tbBa-HCwqE

samo on je odabrao opciju sve odjednom. jel to preporučljivo ili ipak posebno sve?
  • "john_st" said:
    neznan zašto san ja infiša da triba WIFI :oops:

evo ovdje sam gledao kako tip otključava novi iPhone 1.1.4. http://www.youtube.com/watch?v=_tbBa-HCwqE

samo on je odabrao opciju sve odjednom. jel to preporučljivo ili ipak posebno sve?

za svaku slučaj jedno po jedno, nemaš neke velike razlike u brzini.
  • ma brzina mi je tu najmanje bitna :mrgreen: ako treba neka traje pola dana, samo da prođe bez hickupa ;)

znači ovim redom :
    1.) unlock
    2.) activate
    3.) jailbreak
  • "john_st" said:
    ma brzina mi je tu najmanje bitna :mrgreen: ako treba neka traje pola dana, samo da prođe bez hickupa ;)

znači ovim redom :
    1.) unlock
    2.) activate
    3.) jailbreak

unlock
    activate i jailbreak možeđ odjednom.

Mislim nije da ima neke velike razlike između do it all i ovog ali ako nešto krene u krivu bar ćeš otprilike znati u kojem je dijelu bila greška.
  • Thanks Luka! VRH!!! :D

sad još samo čekam da se nađem s pomorcem (ovaj tjedan valjda stiže) i idemo u piratluk!
  • Stigla BEBA!

Međutim, problemi... Spojio Dock sa Macbookom, umetnuo iPhone unutra i postupio kao u gornjem Youtube filmiću. U iTunesima odabrao Cancel na registraciju sa AT&T pa zatim quitao iTunes, pa još quitao i iTunesHelper. Pokrenuo Ziphone. Poslušao Luku i prvo otišao na Advanced i odabrao Unlock. Krenulo glatko i bilo gotovo prije rečenih 1'55". Zatim iz oneclick opcija odabrao Jailbrake&Activate i isto bez greške prošlo i isto trajalo kraće od rečenih 1'32". (bar se meni tako činilo, nisam gledao na sat, ali pari mi se da je prošlo relativno brzo).

I kao iPod radi. Syncao sa iTunesima, prebacio muzike pokrenuo radi. No prvi problem je tu. Ne rade mi oba zvučnika jednakom snagom. Lijevi radi 100% desni 1% ili nikako. Kad pojačam do kraja, zvuk malo krči. Spojim slušalice i jedna radi druga ne. Možda je do sluja, na poslu su mi druge pa ću ih probat naknadno. (pašu li uopće bilo koje sluje na iPhone?)

Krenuo isključiti EDGE kao u savjetu broj 5 međutim, imam samo 3 opcije kad odaberem Settings/General/Network a to su VPN, Wi-Fi te Data Roaming. Pod VPN settings stavio pod Server DISABLED i Account DISABLED. Jel to to ili ...?

I kao kruna svega zadnja stvar. Ubacim karticu od Tele2 i prepozna da treba PIN. i prepozna ako unesem krivi PIN. Unesem pravi PIN međutim ne mogu nikoga nazvat. Ista stvar sa karticom od T-Mobile-a. Aaaaaaaaaargh!!! Šta sad?

Verzija je 1.1. (4A102) a pod Network mi veli Not Available i za jednu i drugu karticu.
  • "john_st" said:
    Stigla BEBA!

Međutim, problemi... Spojio Dock sa Macbookom, umetnuo iPhone unutra i postupio kao u gornjem Youtube filmiću. U iTunesima odabrao Cancel na registraciju sa AT&T pa zatim quitao iTunes, pa još quitao i iTunesHelper. Pokrenuo Ziphone. Poslušao Luku i prvo otišao na Advanced i odabrao Unlock. Krenulo glatko i bilo gotovo prije rečenih 1'55". Zatim iz oneclick opcija odabrao Jailbrake&Activate i isto bez greške prošlo i isto trajalo kraće od rečenih 1'32". (bar se meni tako činilo, nisam gledao na sat, ali pari mi se da je prošlo relativno brzo).

I kao iPod radi. Syncao sa iTunesima, prebacio muzike pokrenuo radi. No prvi problem je tu. Ne rade mi oba zvučnika jednakom snagom. Lijevi radi 100% desni 1% ili nikako. Kad pojačam do kraja, zvuk malo krči. Spojim slušalice i jedna radi druga ne. Možda je do sluja, na poslu su mi druge pa ću ih probat naknadno. (pašu li uopće bilo koje sluje na iPhone?)

Krenuo isključiti EDGE kao u savjetu broj 5 međutim, imam samo 3 opcije kad odaberem Settings/General/Network a to su VPN, Wi-Fi te Data Roaming. Pod VPN settings stavio pod Server DISABLED i Account DISABLED. Jel to to ili ...?

I kao kruna svega zadnja stvar. Ubacim karticu od Tele2 i prepozna da treba PIN. i prepozna ako unesem krivi PIN. Unesem pravi PIN međutim ne mogu nikoga nazvat. Ista stvar sa karticom od T-Mobile-a. Aaaaaaaaaargh!!! Šta sad?

Verzija je 1.1. (4A102) a pod Network mi veli Not Available i za jednu i drugu karticu.

Ajmo po redu, ovako :

Krenulo glatko i bilo gotovo prije rečenih 1'55"

Ovo je znak da unlock nije prošao, probaj pnovo, pretpostavljam da je ziphone 3.0 u pitanju?
    Drugo, iphone ima samo 1 zvučnik :) lijevi je zvučnik desni je mikrofon, slušalice si trebao dobiti sa iPhone-om i trebao bi imati stereo zvuk u njima, a to što krči je vjerojatno do kvalitete pjesme odnosno equilizer postvka iPoda ( probaj se sa tim poigrati)

Edge settings dobiješ samo kad je kartica unutra i aktivna.
  • "Luka" said:
    Ajmo po redu, ovako :

Ovo je znak da unlock nije prošao, probaj pnovo, pretpostavljam da je ziphone 3.0 u pitanju?

ovako, verzija Ziphonea je 3.0 najnovija moguća. probao sam ponovno međutim jednakom brzinom mi proleti i opet ne radi. treba li možda "resetirati" iPhone (ma šta god to značilo) pa onda opet Ziphone, ili možda koristiti neku stariju verziju (koju i odakle) ili možda nešto treće? dajte ljudi pomozite :cry:

"Luka" said:
    Drugo, iphone ima samo 1 zvučnik :) lijevi je zvučnik desni je mikrofon, slušalice si trebao dobiti sa iPhone-om i trebao bi imati stereo zvuk u njima, a to što krči je vjerojatno do kvalitete pjesme odnosno equilizer postvka iPoda ( probaj se sa tim poigrati) Edge settings dobiješ samo kad je kartica unutra i aktivna.

He he, ja mislio da ima dva zvučnika :oops: poigrat ću se s postavkama kasnije, trenutno me živcira što ne radi unlock... a sluje sam dobio original appleove s njim (naravno).
  • Da to se i meni znalo dešavati sa Ziphone-om i to redovno novije verzije, probaj napraviti Sync sa iTunesuima pa probaj ponovo. Ako ne uspije probahj sa nekom od ranijih verzija, ili sa iLiberty-em odnosno PWNEDOm.
  • SUCCESS!!!

probao sa PWNED par puta i nije išlo, i onda probam još jednom sa Ziphoneom i prošlo je!!!
  • Evo nakon tjedan dana puta, vratio se i sad se mogu nastaviti igrati sa iPhoneom. Znači, sve aplikacije skidam preko Instalera jel? Koje su esencijalne? Recimo za MMS, snimanje videa i slično?

I još nešto, u kojem formatu moraju bit filmovi za iPhone? koja je rezolucija optimalna?
  • Da vas pitam, kupio sam napokon iPhone, treba mi doći u ponedjeljak ujutro,

brat mi poslao video, vidio sam da u glavnom izborniku ima CYDIA, pa me zanima nešto više o tome, vidio sam da je to neka alternativa instaleru!??
  • "FichoM" said:
    Da vas pitam, kupio sam napokon iPhone, treba mi doći u ponedjeljak ujutro,

brat mi poslao video, vidio sam da u glavnom izborniku ima CYDIA, pa me zanima nešto više o tome, vidio sam da je to neka alternativa instaleru!??

Prvo pitanje u iPhone FAQ-u :)

1. Gdje je najbolje skinuti aplikacija (igrice, itd.)?
    Sve 3rd party aplikacije se distribuiraju preko dva pacage sistema, prvi je Installer, koji dolazi predinstaliran kod većine otključanih i jailbreakanih telefona. Sve igre i aplikacije možeš naći tamo, mogu se dodavati i liste novih aplikacija dodavanje alternativnih lista u sources Installera. Cydia je drugi packet management program koji je više specijaliziran za alate i aplikacije koji služe recimo za developement novih aplikacija, specijalizirane mrežne programe za recimo mrežnu analizu poput nmap, ngrep, rsynca itd. U 5 mjesecu u rad će biti pušten i AppStore, što je Appleov službeni repozitorij aplikacija i igara napravljenih pomoću SDK.

I btw welocome :)
  • Ako je riječ o 1.1.1 kako napravim update na 1.1.4, preko iTunesa ili preko one restore IPSW file?
  • "Marko" said:
    Ako je riječ o 1.1.1 kako napravim update na 1.1.4, preko iTunesa ili preko one restore IPSW file?

I jedno i drugo je ista stvar. Ono što ti iTunesi rade prilikom update-a je da skidaju taj IPSW file sa appleovog servera i pohranjuju negdje na računalo pa rade update. Međutim ako ti skineš prije toga taj restore file na računalo alt+klik na restore i odabereš gdje si ga spremio dobiti ćeš istu stvar.
  • Evo još jedno moje pitanje...

To se radi direktno u iTunesima, covere od albuma možete skinuti automatski ukoliko imate iTunes Store account, ili ručno pomoću specijaliziranih programa poput Art Get, Cover i slično ( za Mac OS X) odnosno ručno dodavanje u Artwork

- bi li mogao netko malo bolje ovo objasniti, koristim windowsXP, pa me zanima koji program mi treba, jel radi to automatski ili manualno...

Hvala unaprijed na odgovorima;)
  • "FichoM" said:
    Evo još jedno moje pitanje...

- bi li mogao netko malo bolje ovo objasniti, koristim windowsXP, pa me zanima koji program mi treba, jel radi to automatski ili manualno...

Eh sad sry al na Windowsima i nisam nešto upoznat sa aplikacijama za to. Ako imaš Itunes Store account moći ćeš skidati covere (desni klik na pjesmu/get artwork), ili ručno. A za Windows aplikacije za tu namjenu će morati netko na forumu tko je upoznat sa time ja sam uglavnom na Mac OS X-u
  • "Luka" said:
    [quote="FichoM"]Evo još jedno moje pitanje...

Eh sad sry al na Windowsima i nisam nešto upoznat sa aplikacijama za to. Ako imaš Itunes Store account moći ćeš skidati covere (desni klik na pjesmu/get artwork), ili ručno. A za Windows aplikacije za tu namjenu će morati netko na forumu tko je upoznat sa time ja sam uglavnom na Mac OS X-u[/quote]

Skini cover s neta, najlakše je da utipkaš ime albuma i izvođača u google opciju slike.
    Cover pospremi u neki folder na disku. Otvori iTunes i klikni desnu tipku miša na pjesmu kojoj želiš staviti cover.
    Kad se otvoriju opcije klikni Get info. Gore zadnja rubrika je Artwork klikneš add i tražiš folder gdje si spremio sliku covera.
    Ako imaš više pjesama iz istog albuma moraš paziti da ti je svaki isto nazvan (ime albuma), jer ako je razmak drugačiji, ili veliko slovo, poduplat će ti albume na iphonu.
  • evo dobio sam danas iphone :) kad sam ga uzimao u prodavnici ,oni su mi ga tamo updateovali i otkljucali sa ne znam kojim programom,uglavnom nije ziphone jer kazu da su imali dosta slucajeva da ode wifi ,ili da sjebe telefon,uglavnom installera nemam na desktopu ,tj njegove ikone? Ali on mi je ulazio na community resorces pokazivao sve i svasta ,ali ja ne mogu da nadjem put do toga :D hvala unaprijed...
    MacBook Pro 15'' 2.4, iPhone 4 16GB