Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• tomislav10
  • marinkekac
  • pax0707
  • MrNice
  • Milkyinki
  • OpiumTea
  • route00
  • MarkoAF
  • FRAGMENTmultimedija
  • tkotikrivkristijan
  • ssapa
  • wilijam23
  • markoni
  • asafa972
  • lorena
  • mackkris
  • antevekic
  • ivicac1
  • bionda
  • dpeji

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Novi korisnik jabuke
  • S obzirom da je ovo moja prva tema, ali ne i prva posjeta na ovom forumu, ukratko ću se predstaviti. Ermin iz Lukavca (Tuzla), grafički designer, programer, kompozitor :)
    Danas sam dobio svoje prvo Mac računalo. Radi se o i5 iMac-u sa 12gb rama.

Zanima me nekoliko stvari:
    1. Da li je normalno da se ovo računalo puno grije, osobito pri vrhu računala?
    2. Koji program da koristim za logovanje na messanger (hotmail)?

Preporučite neke 'must have' aplikacije?

Hvala :)
    Post edited by Unknown User at 2010-07-22 16:37:47
  • 8 Komentara sorted by
  • Pozdrav komsija :) instaliraj istat menus ili istat widget pa prati malo temperature, normalno je da se grije pogotovo ovaj ljetni period.

http://www.islayer.com/apps/

sto se msn tice imas adium:

http://adium.im/

Od mene preporuke idu za pocetak za quicksilver:
    http://cloud.github.com/downloads/tienn ... 840.tar.gz

Perian:
    http://www.apple.com/downloads/macosx/video/perian.html

Za upload fotki i osnovnu neku obradu:

http://skitch.com/

Ima jos a ovo su najcesce koristene barem u mom slucaju.
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
    www.rcspotlight.com
  • Kao prvo, čestitke na stroju.

Što se temperatura tiče, istatom možeš provjeriti temperature pojedinih komponenti u iMacu.
    Najtoplija mi zna biti grafička dok se WoW-a, do 80 stupnjeva.
    Najtopliji će biti oko onog proreza na vrhu ekrana, ne možeš držati ruku na njemu od topline,
    ne zabrinjavam se oko toga jer su temperature komponenti u normali. Ali da, ljeto je... :) nije ni strojevima lako.

Od apova svakako Perian + još par pluginova za quicktime da ti može svirati i wmv i mkv fileove.
    VLC ne koristim više, iako je to danas po meni najelegantniji out-of-the-box media player.

Adium toplo preporučam, multi-protokol chat servis. Podržava sve popularne chat servise osim Skypea.

Handbreak mi super dođe za konverziju video formata, brzo i elegentno rješenje. Unutra su već i presetovi za iDžidže.

Vuze - Torrent klijent. Stabilan i radi posao kako treba.

Plex - must have na 27" ekranu. Upravljač svom multimedijom na Macu. Radi i sa Apple Remoteom. Skoro pa perfektan komad softvera (za mene barem)

Dropbox - cloud storage. Odličan komad softvera.

Ja sam iMac i7 kupio prvenstveno zbog muzike, pa koristim Logic Studio. On sam je dovoljan za bilo što u muzici što ti padne na pamet, ali za početak si pogledaj GarageBand i vidi zadovoljava li on tvoje potrebe što se muzike tiče.
    iPhone 3GS 16GB
    iPad 2 3G 32GB White+SmartCoverRed
    iMac 27" i7 2009
  • Hvala, mislim da će mi to biti korisne stvarčice, pogotovu Quicksilver :)

Gdje da napipam znakove koji se obično koriste u programiranju? (veće, manje, velike zagrade) i kako da zamijenim y sa z? :D
    Prije sam koristio FL Studio sa mnoštvom VST, probat ću zbaviti Logic, pokušati se navići :)
    Još jedna stvar, da li postoji način da aplikacije klikom ili nekom tastaturnom prečicom stavim strech preko ekrana? Kada kliknem onaj plusić, ne otvori mi uvijek preko cijelog :(
  • Sto se tice razvlacenja preko ekrana plusic ti optimizira velicinu prozora razvuce ga onoliko koliko je potrebno da se vidi sve sto se nalazi u prozoru. Prijedlog da ne mijenjas z i y najvise zbog "undo" pravo je na ruku jabuka i z odma pored nje za undo.
    Sto se tice znakova ukljuci keyboard viewer i sve ces tipke vidjeti gdje je koja. uglavnom dodatne znakove dobijas sa option i sa shiftom ili zajedno.
    www.rcspotlight.com
  • Instaliraj RightZoom za maximize prozora preko cijelog ekrana.
  • Navikni se y/z i "maximize" koji to nije. Ne kuzim koja je poanta switcha ako ne zelis promijeniti neke navike? Jos samo cekam da se pojavi biser koji ce pitati kako da dobije Start dole lijevo :)
  • "MoschuS" said:
    Navikni se y/z i "maximize" koji to nije. Ne kuzim koja je poanta switcha ako ne zelis promijeniti neke navike? Jos samo cekam da se pojavi biser koji ce pitati kako da dobije Start dole lijevo :)

:D
  • ] - Alt + đ
    [ - Alt + š
    { - Shift + Alt + š
    } - Shift + Alt +
    \ - Alt + ž
    |- Shift + Alt + ž
    ~ - Shift + Alt + <

Za ostalo kako je vec receno Keyboard Viewer