Ne znam da li ima neka druga tema za trackpad pa ću ovdje stavit :) ako ima linkajte dok ne polovim forum :D
uglavnom danas mi je došao i nakon privih sat vremena korištenja sam relativno zadovoljan. Mislim da će mi bez problema zamjeniti miš u dnevnom radu. Ali naravno ne i kompletno. Miš će tu biti uvijek ako baš zatreba :) kao i joystick za gamere
Nego da odmah dam i jednu kritiku softveru. Naime ima gesta back/forward u browseru zbog koja sam uglavnom i uzeo trackpad... a ima i jedna druga nova gesta sa ista tri prsta a to je micanje prozora po desktopu. Uglavnom obje su mi super ali jedna isključuje drugu što je bezveze skroz :/
eto toliko od mene
Pejo ti imaš samo laptop ne i desktop računalo :) ako ti je tak super na MB mislim da bi ti barem malo sfalio i na iMacu ;)
Ne znam zašto, meni je taj TrackPad totalno bezveze i bacanje novca. Isti takav u manjoj dimenziji imam i na svom MacBook Pro-u tako da je to bacanje novca, a i šta će mi TrackPad koji je skoro veći od Maca, pa da onda imam feeling kao da nosim dva maca sa sobom.
Uz iMac dobijem Magic mouse koji je mrak i opet mi ne treba TrackPad.
Može li netko meni seljaku objasniti njegovu pravu namjenu i što je Apple mislio s tim kada ga je izbacio?
Hvala. :D
@Pejo Podsjećaš me na ekipu s pitanjem: "Što će meni iPad?"
btw. po nekoj tvojoj logici, što će ti iPad kad imaš MacBook Pro i iPhone?
Pejo said: Može li netko meni seljaku objasniti njegovu pravu namjenu i što je Apple mislio s tim kada ga je izbacio?
Možda za ljude koji koriste MacBook i navikli su na trackpad pa im fali kada su na stolnom računalu (iMac, Mini ili Mac Pro) a ne odgovara im Magic mouse :)
Ma za iPad mi je jasno i jasna mi je njegova namjena. I meni iPad nekako odgovara između iPhonea i MacBooka, iako je donekle ista stvar kao iPhone, sa većim ekranom, no iPadu sam našao namjenu, zato sam ga i kupio. Ali nije mi jasan trackpad, njemu ne mogu naći namjenu. Možda da prodam Magic Mouse i stavim ga tamo umjesto MM-a, ali opet, bolje se snalazim na mišu.
I sa MacBookom Pro koristim miš, iako je ovaj novi trackpad na Macu savršen i savršeno velik tako da ne trebam ništa drugo, ali eto, miš je miš (za sada).
Osobno nisam našao namjenu gdje i kako (pa i zašto) koristiti tracpad, no tko voli neka izvoli. Ne kažem da nije fora, fora je kao i sve ostalo od Applea, ali ovo je doslovce "nova igračkica".
E da, skužio sam (bolje ikada nego nikada). Znam kome će to poslužiti. Oni koji imaju stare MacBookove i stare iMacove tako da osjete moć novih trackapada :D :D :D
I naravno, oni sa Windowzima, koji žele osjetiti malo Apple power-a :D :)
Dottore said: Možda za ljude koji koriste MacBook i navikli su na trackpad pa im fali kada su na stolnom računalu (iMac, Mini ili Mac Pro) a ne odgovara im Magic mouse :)
ili to... :D :D :D
Pejo said: ili to... :D :D :D
Ne kužim kaj je toliko smiješno?
pa sve. Uglavnom trackpad.
barusha said: Ma to sam pisao s burazovog laptopa.Kod mene na mac tipkovnici sve radi kak treba,al kod njega je nest s tim slovima,nemam pojma,al kad se njmeu ne da to rjesavat ne da se ni meni njemu to raditi.
Samo promijeniti jezik tipkovnice u settingsima
Pejo said: pa sve. Uglavnom trackpad.
Jesam te zamijenio sa nekime ili si to ti bio protivnik iPada kada je bio predstavljen?
A Pejo :)
uglavnom meni je isto trackpad na MBcima zakon... i to samo zbog multitoucha... i samo zbog toga mi je trenutno magic trackpad zakon za iMac. Ništ mi nije falilo mišu i ne mislim ga prestati koristiti jer neke stvari ne možeš sa trackpadom raditi, ili barem ne možeš tako brzo, ali evo cijeli dan danas radim sa njim i ugodnije mi je tako nego s mišem (valjda jer manje ruku potežem okolo).
i da magic trackpad nije nešt što ide uz MB već bi trebao biti namjenjen stolnim računalima i guraju ga kao zamjenu ili dopunu mišu.
@Darkec - hvala. Cijenim inovativnost Apple-a i ideje, ali meni osobno trackpad nije zanimljiv, odnosno - ne teba mi i u njemu ne vidim potrebu. Tako da ću za sada tu igraškicu preskočiti. :)
TCvetkovic said: Jesam te zamijenio sa nekime ili si to ti bio protivnik iPada kada je bio predstavljen?
Pa i da i ne. Nisam bio protivnik, ali jednostavno sam više govorio "ne" iPadu, čisto da sebe uvjerim da mi se ne sviđa i da "opet" ne bacim novac na neku novu igračkicu.
Ali da, smiješno, no tu si u pravu.
I tada nisam mogao naći iPadu svrhu dok ga nisam probao. Istina je da sam brzo promijenio mišljenje nakon nekolicine YouTube videa i izlazka samog iPada (čak sam mišljenje promjenio i puno prije). Moram napomenuti da prema ovom trackpadu nemam neke averzije i neko mišljenje, kao što sam imao prema iPadu.
Ne znam kako da ti objasim - Nakon predstavljanja iPada, puno sam čitao, gledao, jednostavno nisam znao što "osjećam" prema tome proizvodu, dali ga volim ili ne, ali me jednostavno "ponio" i imao sam nekakvo, nazovimo to - mišljenje, dok eto, za trackpad ga nemam i kada sam vidio trackpad, nisam ni išao čitati, jer me jednostavno nije zanimalo i to nije moj "đir".
Više se vidim u miševima (kažem za sada) iako ovaj moj trackpad na novom MacBooku je (ponavljam) savršen i odličan, ali ga ne koristim tako često. Imam svog BT mouse-a i za sada mi je još uvijek puno jednostavnije koristiti miš.
Uglavnom @TCvetkovic, priznajem, jesam, bio sam identičan prema iPadu, ali mišljenje sam promjenio, no ovdje nemam što mjenjati mišljenje jer nemam ništa protiv trackpada, ali mi nije interesantan proizvod, valjda jer u svom domu ne vidim njegovu namjenu.
btw. svaka čast na pamćenju... ;)
Pejo said: priznajem, jesam, bio sam identičan prema iPadu, ali mišljenje sam promjenio, no ovdje nemam što mjenjati mišljenje jer nemam ništa protiv trackpada, ali mi nije interesantan proizvod, valjda jer u svom domu ne vidim njegovu namjenu.
ovo neka rekurzija? :) No phun intended :)
Čiji je to stan? :)
ficho said: Najbolje da stavimo adresu na net i otvorimo za posljetitelje da se dodu divit iStolcu
Pa gle za 10 kuna po glavi i nije loša ideja :)
Fora stan tj. stolac, u stanu ne vidim nista ekstra :)
TCvetkovic said: @Pejo Evo na 45 sec ficho sve kaže, isto to vrijedi i za Magic Trackpad
Gledao to. Istina. Nije potreban, ali ja sam mu našao namjenu i sada mi je ušao "pod kožu". Zvučati će smiješno, ali nakon iPada, nekako mi se neda paliti MacBook iako je uvijek u standby modu, samo ga otvorim i spreman je za rad.
Dao sam tati moj iPad 16GB Wi-Fi jer čekam 16GB Wi-Fi 3G, tako da sada sam non stop na Macu i kao što ficho kaže, da ga nema, mogao bi bez njega, sada kada sam ga probao, sve mi je nakako "teško". :) Znam, to je lijenost, a ne komfort, hehe.
Luka said: ovo neka rekurzija? No phun intended
Otkriven sam, pa zašto lagati :) Ma ne, šalim se, pa nemam što skrivati. Stojim iza svojih riječi i izjava, pa kada pojedem g**no, onda priznam da sam pogriješio. U ovom slučaju nisam pogriješio, nego sam sam sebi skočio u usta, tako da eto...
Ali mislim da se u slučaju trackpada to neće desiti, stvarno me proizvod ne privlaći, a nemam iMac, tako da mi to nema čemu služiti. Imam Mighty mouse-a, ja sam više mouse-tip, tako da me privaći Magic Mouse, znaći to je moja sljedeća investicija... ;)
Kolko sam ja zakljucio, nama koji smo navikli na MB(P)-ove je trackpad odlican, ostalima je bezveze il maksimalno ok. Nista neocekivano :)
biti će da je tako. Ja imam MBP, ali izgleda nedovoljno dugo, da bi mi nešto predstavljao trackpad.
Darko, meni je trackpad super, ali jednostavno se nemogu zamisliti na stolnom sa trackpadom, ili točnije: bez miša. Kažem, super je trackpad, ali mislim da kada radim sa Flashom, Photoshopom i ostalim programima za crtanje ili obradu fotografija, nebi imao živca za trackpad.
Probao sam (radim si novu stranicu za Apple opremu) raditi sa trackpadom na MBP i brzo sam odustao, jer mi puno, ali stvarno puno sporije ide tako. Trackpad naviše koristim prilikom srfanja, ali čim počnem s ozbiljnijim radom, odmah hvatam miš.
Možda je to navika, ali jednostavno trackpad mi još nema tu prednost i jednostavnost (pa i brzinu) što mi u ovom trenutku predstavlja i nudi miš.
jel radi taj MagicTrackpad i na iPadu? kao sta radi MM? jel tko probao
@Pejo: a to stoji... niti meni nije namjena trackpada rad u photoshopu :) zato imam miš sastrane da uskoči kad treba. Ali evo jučer i danas nisam palio photoshop već samo mail, safari, office dokumente i sl. i nešto obrade slika u Apertureu i nisam imao potrebe potegnut za mišem :)
uglavnom da ne rastežemo raspravu... nekom paše nekom ne :) osobno sam bio nesiguran će mi sjest ili ću ga odmah prodat ali eto iznenadilo me :)
Marco78zg said: jel radi taj MagicTrackpad i na iPadu?
A na koji način bi on trebao raditi na iPadu? Ja još nisam vidio strelicu na iPadu koju možeš pomicati i klikati trackpadom...
Darko Kontin said: Darko Kontin
Htio sam napisati da ću ga baš probati u TSu, ali onda skužim da upravo ovog trenutka i radim na njemu na svom MBPu. haha. Vjerujem da je to totalno drukčiji doživljaj na iMacu.
pa i nije baš :) isit je i odmah se budeš osječao "doma"... jedino što je drugačije je to što stoji sastrane a ne ispod tastature ko na MBcima
upravo sam skužio da sam dobio "trackpad" a da ga nisam ni tražio. Možda nije "multifunkcionalan", ali je na neki način opet trackpad.
Stavio sam "mobile mouse" na iPad. Štosna stvar. Ali više radi kao miš nego trackpad.
Eto, ako nekome treba možda može poslužiti,
TCvetkovic said: btw. @ficho Zar nije tako nešto rekao neki lik u Macheads?
Nemam pojma, nadam se da nije jer ne zelim bit ko ti ludaci :P
TCvetkovic said: Čiji je to stan?
Jel bitno? Najbolje da stavimo adresu na net i otvorimo za posljetitelje da se dodu divit iStolcu :P