Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• cromen
  • Virtualni
  • Munja01
  • BAXA
  • pbaburic
  • micro
  • sina
  • Mariobilll
  • sasha
  • adriaguide
  • iron
  • ilovric
  • Ivy
  • kriksy
  • NotoriusBIG
  • C R O W
  • wired
  • Igor_martic
  • grgamajstor
  • denis_osijek

Tko je online (4)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
iMac 27" koji kupiti
  • Odlucih se napokon sljedeci tjedan naruciti imac 27

Kako citam bas i nije prevelika razlika izmedju novi i 09 modela ili ??

Napisao sam vec prije da neradim grafiku ili video tako da mi grafika i nije toliko bitna no ipak nebi zelio da mi fali "snage"

Uglavnom evo lud sam vise od usporedjivanja ........ ATI 4850, 5670, 5750 ??????

Dosao sam na ideju da ako mi stvarno bude falilo snage da na imac prokopcam neki PC slozenac a i xp ce mi dobro doci na njemu zbog specificnih aplikacija

Moje pitanje sta bi vi uzeli novi iMac 27 sa i7 i ATI 5750 ili 09 model sa i5 i 4850

Daje me uputite jer kako sam rekao polako vec ludim od uporedivanja a opet nebi se htio zaletiti

Hvala svima
    Post edited by Unknown User at 2010-08-15 21:16:12
  • 12 Komentara sorted by
  • Gle stari ,ako imas novce uymi si i3 27 inch ili 21 inch.Ako imas ya 27 jos bolje.

To su sad ovi sto su iyasli i mislim da ti i3 od 27 inch kosta oko 12500 kn.
    Ja da imam novce uyeo bih taj,bey obyira ya sta ga mislis koristiti,a i to kad tako kayes da ne radis video ili sliku ,ali ne yelis da nemas snage,onda tio je najbolje uyet taj i3.

o tome kak si napisao hrpa ljudi ce ti preorucit onda recimo i macmini jer ti ne treba ya ovo ono ,ali ne bi htio da ako ikad u njega stavis nesto yahtjevno da te iynenadi,pa rema tome ,ako imas novce nemas sta raymisljati.

Tu ti na forumu prodaje jedan decko 27 inch duo core koji su isto odlicni kompovi i prema onome sto kayes da ya sta ti ne treba taj bi ti bio ko stvoren ya tebe.
    Ali ako imas viska jos 2 ili 3 tisuce onda uymi i 3 .Ja bih tako napravio recimo.

viewtopic.php?f=13&t=14285
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • uzmi ovaj za i7 novi
    5750 i 4850 su po snazi jako slični(4850 je nešto malo jači, ali skoro pa neprimjetno).
    iPhone 4 16GB Black, 4.1 JB
    iPhone 3G 16GB White, 4.1 JB+Unlock
    10.6.7 Hackintosh(Asus P7P55D-E, Intel Core i5 760, nVidia GTX 460, 4GB RAM)
  • i3 imam osjecaj da ce mi biti preslab zato ili i5 ili i7 e sada samo mi je muka koju grafiku uzeti
    ATI 4850, 5670, 5750 ?

Jel ima ko da mi moze iz iskustva reci dali razlika stvarno velika ili ne

Evo gledam Apple store i moze se stavrno za male novce Refurbished uzeti, to mi nije problem posto sam u Austriji a i porez mogu odbiti tako da me izadje sa ati 4850 za simpaticnih 1300€ :lol:
  • A L NE RAYUMIJEM yasto ce ti biti preslab.S cime se ti bavis recimo ,da mislis da ce ti bit slab.
    Po tome kako si napisao ja sam skuyio da koristis komp tak ya surfanje,muyiku filmove itd.
  • "barusha" said:
    A L NE RAYUMIJEM yasto ce ti biti preslab.S cime se ti bavis recimo ,da mislis da ce ti bit slab.
    Po tome kako si napisao ja sam skuyio da koristis komp tak ya surfanje,muyiku filmove itd.

Paaaa razmisljam ovako.....

Kupujem mac da bih ga imao par godina e sada posto ce u sljedecih ajmoreci 3 godine aplikacije biti zahtjevnije nebih zelio da za godinu dana opet motam dati toliko novaca za mac ono sada dam malo vise pa sam miran

Koristim text editor, shell, forklift te curio kako i office paket ono nista zahtjevno no ipak ponekada na mome mackook-u znam zakucati procesor zato si mislim uzeti minimalno i5
  • Ako se troumis izmedju i3, i5 i i7, uzmi i5. Quad je, nije preskup, a ako planiras imati stroj barem 3-4 godine bit ce ti drago sto nisi uzeo Dual Core. I pricekaj ipak nove modele, starima ce pasti cijena, a mozda bude i kakva akcija.
    MacPro1,1 | MacPro2,1 | HackPro3,1 | MacMini G4 | iPhone 4 32 GB 4.2
  • Pa onda ok.Ja sam kazem skuzio po tvom pisanju ono da ti treba samo za tak surfat itd.Da da,onda i5 i nemas beda.Ali iskreno ,kako je to krenulo i za 3 god ce bit i25 borbene namjene ,tak da ce nam bit sbejedno jel dual ili quad.
  • Jeb... ja bi isto sad htio quad.

Zasto se sve to tak brzo mijenja.Mislim razumijem da teh.ide naprijed. ali u biti za to je kriv kapitalizam.Mislim po tome ispada da svake 3 god.trebas dat najmanje 2 soma eura da bi bio u hodu sa situacijom.Te onda svi prave sve zahtjevnije app. i programe itd.
  • uzmi i5 quad core i miran si, ništa neće zakucavati, to je 2.8Ghz sa četri jezgre, a to je nešto za reći, po meni je pametnije nadograditi memoriju sa 4gb nego uzeti i7, jedino ako baš hoćeš imati najjači imac :D
    MBP 13" • IMac 27" • IP4s 32GB WHITE • ATV • NEW IPAD 32GB 4G WHITE
  • Ok proceesor je jasan znaci i5 ili i7 no jos uvijek me tlaci graficka kartica

Citam sinoc da razlika i nije neka u njima znaci modeli 09 i 10

Gledam benchove i tu je nekakvih jadnih 10% poboljsanja sto se tice grafike

Samo ma zanima gdje se onda tu osjeti razlika izmedju 4850 i 5750

Nije mi jasna onda akcija aplle-a sa tim upgrade, nista se tu revolucionarno nije napravilo.

Na drugu stranu razlike cijena 27-ce je cak i do 500€ zavisi od graficke sa istim procesorom i istom kolicinom rama
  • sutra bi ga trebao naruciti i jos uvijek dilema ??

ajde nabrzinu koji da uzmem

Refurbished iMac 27 Zoll, 2,8 GHz Quad-Core Intel Core i7 ATI Radeon HD 4850 za 1680 €
    ili
    iMac 27 Zoll, 2,93 GHz Quad-Core Intel Core i7 ATI Radeon HD 5750 za 2183 €
  • Narucih i dobih iMac 27 Zoll, 2,8 GHz Quad-Core Intel Core i7 ATI Radeon HD 4850

Pise na racunu kao i u narudzbi hdd 1TB a unutra je 2 looooool, nazvao sma apple i poslali mi mail kao potvrdu da je to sve 5 i da mi je garancija ok te da su mi kao poklonili taj hdd (jos jedan loooool) tnx apple

Inace masina je mrak moram reci ono snage ima dovoljno za sada no pucam na neki ssd a ovaj od 2TB ce ostati unutra za backup kao i mount na /../home

Jel ima ko kakvu preporuku za ssd ??

Pisu svi da je intel ok no on je nekako spor kor pisanja na disk "smao 70MB/s a vidim OCZ koji je usput jeftiji ide preko 250MB/s

• A gdje si ti to kupio.Kod nas ili u njemackoj.?