Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• pax0707
  • gf38
  • boriskr
  • luciusorg
  • SvenJTD
  • ivan_cis
  • OcuiPhone
  • Ilija
  • Primat
  • ivanos2
  • wilson
  • triska
  • baka
  • Igor_martic
  • duke12
  • Luka
  • smugl3r
  • MBSxDesign
  • tonik
  • vojnikpero

Tko je online (4)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Atom i photoshop
  • Danas u napadu "ludosti" i svrljanja po webu sam dobio jednu ideju. Dosad imam Athlon 64 3000+ sa 512Mb rama... na kojem se vrti 7ica i photoshop cs3 i to je ajmo rec zadovoljavajuce. Nije da puca od brzine, ali se moze radit. Nesto sam svrljao po webu i naletio na zanimljive videe u kojima atom 330 (dual core) vrti mac osx bez problema, pa mi je palo na pamet, kako bi radilo da uzmem jedan taj atom, 2GB rama i na tome dignem mac, photoshop cs4 ili cs5, lajtroom i to je to + web. Naravno kako nema ventove bio bi necujan, a i napajanje bi uzeo preko adaptera, a ne klasicno. Vidio sam da je neko radio sa core solo i radilo mu je ok.
    Kako bi to radilo, ako mi je referenca ovo sta imam gore?
    Sad vidim da ima gigbyte, i atom 510 (2x1.66) sa 2 slota za RAM, tako da se moze ic na 4GB rama, samo neznam jel radi mac os x.
    I koje kuciste, malo uzet, a da nije skupo. 500+kn za to nedam iz principa :ugeek:
    Post edited by Unknown User at 2010-08-16 16:37:21
  • 6 Komentara sorted by
  • nije problem u procesoru, već matičnoj.
    ja imam asorcka iz potpisa kao htpc(atom 330, custom matična...) i na njemu je Snow Leo, ali potreban je drugi Mac(ili bar hackintosh) za instalaciju.
    inače PC je odličan, košta između 1700 i 3k kn(zavisi ima li DVD ili bluray, da li je Home theather verzija ili obična...) te se čak i neke igre poput NFS Shifta vrte na high u 720p. a veličina je 19x19x7cm i nečujan je.

Evo cijela linija:http://www.asrock.com/nettop/index.asp, moj je ION 330HT-BD
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
    iPhone 4 16GB Black, 4.1 JB
    iPhone 3G 16GB White, 4.1 JB+Unlock
    10.6.7 Hackintosh(Asus P7P55D-E, Intel Core i5 760, nVidia GTX 460, 4GB RAM)
  • Jesi proba vrtit photoshop na njemu ili nesto slicno i kako se ponasa u tome? Meni je trenutno benchmark ovaj athlon 3000+, s tim da bi na atoma stavia 2-4gb RAM-a. Jednu plocicu memorije imam, disk imam, tako da u biti samo trebam plocu. optiku bi totalno izbacija za pocetak, i radija preko mreze ili sa USB diska, a mozda kasnije stavija blu ray. Uopc ima li snage za dekodirat blu ray?
    I jos jedna stvar, kako stoji sa firewireom, jer imam extreme IV citac, koji je firewire 400/800
    Post edited by Unknown User at 1999-11-30 00:00:00
  • photoshop radi odlično, imam i PC sa athlonom II X4 na 3.0ghz i 4gb RAM i ne radi ništa bolje.

firewire nema, samo esata. neznam što je to extreme IV, ali nisam nigdje vidio da piše nešto takvo, pa predpostavljam da ne.

ako ti ne treba disk i ram, možeš kupiti barebone verziju koja nema rama ni diska.(idu dva 2.5 diska u nutra)
    Post edited by MacStarter at 2010-08-18 09:12:36
  • Znaci nema problema s njim, jer mi u biti treba samo za photoshop i zelio bi probat FCP. sta vise trazim to sam manje pametan jer neki govore ka ti, neki da je neiskoristiv i da uzmem celerona e3300 i tako u krug. Inace koju verziju PS-a koristis? Extreme je ova divota: http://www.photokina-show.com/news_images/00365_sandisk_extreme4_card.jpg a kako imam 8GB+ kartice uletit ce unutra PCI firewire :D

• chuspy said: Znaci nema problema s njim, jer mi u biti treba samo za photoshop i zelio bi probat FCP. sta vise trazim to sam manje pametan jer neki govore ka ti, neki da je neiskoristiv i da uzmem celerona e3300 i tako u krug. Inace koju verziju PS-a koristis? Extreme je ova divota: a kako imam 8GB+ kartice uletit ce unutra PCI firewire

Photoshop CS5, ali PCI kartica ti neće puno pomoći jer nema pci utora, jednostavno je premali, nemožeš vjerovati koliko je to unutra stisnuto(a temperatura max. 61).

Ako ti treba za neki profi rad(a tako izgleda sudeći po karticama i brzini koju trebaš) možda bi ti neki rabljeni MacMini bio bolji izbor.

• ma ne treba mi za profi rad... jos, ali sam mislio kad ga vec imam da ga i iskoristim....