mislim da je prelazak na novi forum preuranjen, ebiga milovane; znam da si ulozio dosta truda ali mislim da veci broj ljudi smatra da ovaj standard bas i nije nesto.. Novo kazes; to ne znaci uvijek i bolje.. (dokaz: mackorisnik forum :P)
TOTALNI FAIL :lol:
Moja topla preporuka je ipak stari forum, da je to bio prelazak sa phpbb na vbulletin onda bi to bio potez, ali ovak je, s konja na magarca, većina ovakav forum nikad nije ni koristila, ja sam radio s njim već par puta i odustao sam, jednostavno, pojam za forum je phpbb, vbulletin ili smf i to je zakon, sve ostalo je manje vrijedno.
imaticx said: dosta opcija koje su "must have" na forumima, tu ne postoje (idi na zadnji post, procitaj sve forume.
Tri opcije koristim na forumima i ovdje ne postoje. Rađe pričekam 1.5 sec duže, pa imam sve opcije nego ovako da forum leti od brzine, a funkcionalnost nula.
MoschuS said: fazer said: hoce biti kakva anketa kako vam se svida novi forum
Zasto mislis da je to nekoga briga?
Mudro zboriš :)
markoveic said: Ipak smo mi zajednica i sve sto se radi trebalo bi odluciti zajedno, a ne samo vas nekoliko.
Nope :). Sorry. Infrastrukturne odluke donose oni koji rintaju kako bi sve ovo radilo.
NHF i peace :)
penzo said: Bez uvrede
Naravno :).
penzo said: li ovo je najgori forum na kojem sam bio (vizualno, 5+ za ekipu naravno).
Štos je u tome da je meni super (vizualno:)), a i puno sajtova počinje ovako izgledati. Možemo za to kriviti css3 ako hoćemo.
penzo said: li bilo sto osim ovoga, koma...nepregledno, komplicirano i cudno. edit: i koja je to fora da mi ne stavlja moj najnoviji post na dno nego negdje u sredinu? sve u svemu, uzas...izgubili smo stari dobri mackorisnik
Haha, ovo je stvarno dokaz da ti je forum odbojan i da nisi proveo puno vremena s njim. Naime na vrhu stranice je dugme za sortiranje postova, a ne bi štetilo ni letimično proći kroz upute. Migracija bi bila puno lakša, no neću lagati, ako ti je toliko odbojan vjerojatno se nećeš na njega naviknuti. Jabučnjak ima klasičan i dobar Mac forum, pa probaj tamo.
Uglavnom, nije forum tako nepregledan, koliko je neobičan i vjerojatno ti se ne bi toliko zamjerio da ti stari nije bio ok. Jako loše izgleda samo u IE-u.
No vremena se mjenjaju pa i nama omiljene stvari s njima. Kad sam bio mali Eurokrem je npr. bio super, a kakav je danas .:).
A i gdje bi danas bili da neki ljudi ne rade stvari po svome što god im tko rekao ;).
meni je forum prejak od prvog dana. Zašto bi se vBulletin ili phpBB koristili? Sve je to već viđeno. Zašto ne gurnuti nešto novo, pa makar i bilo malo drugačije? Uz malo privikavanja na sustav rada nema problema.
isto tako se kladim da na bilo kojem Vanilla situ (forumu) od sada radili, tamo neće biti problema jer će svima (koji su se potrudili proučiti sustav rada) biti apsolutno sve jasno.
Naravno još jednom pohvala za tweak sa "temom".
Jedno pitanje za naše admine. Dali se radi na još kojoj varijanti logotipa ili je to to? Nemojte me krivo shvatiti, meni se i trenutni sviđa, ali mislim da sam negdje pročitao da se radi i na modifikaciji glavne stranice ne samo foruma, pa sam mislio dali bi se možda mogao logotip unificirati? Imali kakvih ideja, možemo li možda što god preporučiti/napraviti/pomoći?
/thumbs up
Meni je osobno nova tema strava. Samo da jos nije statistika po topicu u zelenoj boji I to je to za mene. /thumbs up
tmilovan said: Hmmm. Prvi put da vidim tako nešto. Probaj refreshati stranicu držeći shift pa, onda probaj opet back.
Probao, neće. Jučer sam to primijetio, samo ovdje na forumu, druge stranice rade u redu, tako da sam eliminirao eventualni problem sa browserom. Zar nitko drugi nema taj problem?
Hrco said: gdje kliknuti na temu da me odma baci na zadnji post? :)
Pejo said: Fali mi ono "Moje teme" ili "moji postovi", dali ima to?
sbogadi said: I kako sad sve stavit kao procitane? :)
I kad dodje novi gdje stisnuti da odskrola na njega?
tmilovan said: Oznacis par prvih. Ostali novi idu na vrh, iznad ovih oznacenih, pa ves znati koji su novi. Isto važi za prikaz svake kategorije.
ficho said: + nije se lako svaki put sjetit gdje si tocno stao, pogotovo u temama s 40+ stranica
Alen said: Fail.
Šarene boje i nepreglednost.
Mislim da ste trebali promijeniti temu na phpbb i to bi bilo to.
Forum izgleda kao nekakav blog.
Ispričavam se na izradu,ali nisam našao
tmilovan said: Fail" mi je najdraži izraz na svijetu. Kosa mi se na glavi digne još više samo kad čujem "Total fail" :)). Tko ubuduće želi da mu komentare uzimam za ozbiljno nek izbjegava takvo izražavanje :D :P.
Nego, misliš da nam nije prvo palo na pamet samo promijeniti temu? Naravno da smo to razmotrili, no to je samo previše za**bancije za gotovo nikakav rezultat. Svi phpBB forumi izgledaju isto, od prolazno do loše :), a razlog za to nisu dizajneri.
A što se šarenila tiče, kad je cilo crno-bijelo nije valjalo, ako je šareno ne valja, možda bi mogli napraviti bezbojno :))?
Ispričavam se na izrazu,ali samo sam opisao trenutačno stanje ovog foruma jednom riječju. Ako je phpBB tako loš,zašto ste se isprva odlučili za njega? Neželim govoriti za većinu,ali mislim da je forum mjesto koje stvaraju korisnici i mislim da bi se forum prvenstveno morao svidjeti korisnicima a ne adminima. A što se boja tiče,mislim da su "prežive" i da ih ima previše,ipak je ovo tehnološki forum.
john_st said: el moguće kako drugačije obojati linkove? nisu dovoljno uočljivi u odnosu na surrounding text ;)
Je, trebalo bi i hoće se.
john_st said: valjalo bi prepraviti datume kad je postano. jer 18. srpnja može biti i ove i prošle i pretprošle godine ;)
Ne. 18. srpnja prošle godine, piše srpanj 2009., bez godine su samo postovi tekuće godine i to se neće mijenjati jer nema smisla i imam pametnijeg posla :).
Alen said: Ispričavam se na izrazu,ali samo sam opisao trenutačno stanje ovog foruma jednom riječju.
Ma sve ok i ja se malo zezam u ovoj atmosferi.
Alen said: Ako je phpBB tako loš,zašto ste se isprva odlučili za njega?
Jer je tada odgovarao situaciji. Bilo je to prije tri godine, web se puno promijenio, forumi nisu. Big fail za njih ;).
Alen said: Neželim govoriti za većinu,ali mislim da je forum mjesto koje stvaraju korisnici i mislim da bi se forum prvenstveno morao svidjeti korisnicima a ne adminima. A što se boja tiče,mislim da su "prežive" i da ih ima previše,ipak je ovo tehnološki forum.
Ne meni je da pokušam napraviti što smatram da je najbolje za razvoj communityja. Ako zeznem, community će se preseliti negdje drugdje i ja ću snositi posljedice, ako napravim dobar potez community će nastaviti razvijati. No dok god ja i ljudi oko mene održavaju, servisiraju i financiraju forum da bi ga korisnici mogli koristiti, korisnici će tu i tamo morati progutati pokoji moj hir :) Morate priznati da ih ipak nema baš previše (hirova), a i da tokom ove tri godine nisam baš napravio previše gluposti, te da se community kako tako i dalje razvija i egzistira. A mislim i da sam zaslužio malo povjerenja. Ono bar da mi se prizna da sam možda ipak u višetjednom razmatranju donio bolju odluku nego što se može učiniti nakon par sati isprobavanja.
Zajednica je trebala promjenu i na meni je bilo da je napravim. Koliko je potez bio dobar pokazati će vrijeme.
Racionalne primjedbe se naravno itekako uvažavaju, no neracionalne ne. A šareno ostaje jer je boja u biti nebitna, i jer se meni tako sviđa :). Inače ima crno-bijela tema koja je trebala ići i potpuno je spremna, ali htio sam napraviti pokus sa šarenom i hebiga dopalo mi se.
Peace :)
I da...
sbogadi said: TOTALNI FAIL :lol:
Ajde bar je trajalo tri godine :).
Ne znam, meni to vise nije to. Izgleda kao neki blog/amaterski/pocetnicki forum iz 2000. god. Presareno, nepregledno i bez uvrede, prejadno izgleda za jedan najveci Apple forum u HR. Ono desno zeleno (views, rating...) totalno nepotrebno. Boje Applea su crna i bijela, i mislim da se trebao samo skin napraviti, a ne kompletno novi forum. A ono da je Apple podforum zatrpan, pa zato postoji i podforumi (kategorije) u podforumu. Ajde recimo "mi stariji clanovi" vec bi se nakako i snasli, ali zamislite nekog novog da dodje i malo pregledava. Sigurno se nebi snasao, jer su svi vec navikli na vbulletin, phpbb i onaj treci (ne znam kako se zove, ima ga se-nse forum)
postoji li šansa za koju drugu "temu"? mislim ova je ok, ali onako nešto malo više na aluminij bi bilo super, ova boja breskve i ovi zeleni brojači sa plavim/ljubičastima brojevima su mi malo :S
vidio sam da se radi na headeru i logotipu, pa ako postoji neka malo više "profi/apple" tema?
plzzzzzzzz
p.s. nije da se žalim ali eto to je nešto za "wishlistu" :D
Već drugi dan pokušavam...zaista pokušavam...i ne ide. Jednostavno ovo mi je jedno od najkonfuznijih sučelja foruma na kojima postam. A što je falilo starom koji je btw. imao layout kao i većina drugih? I ne, ne da mi se "navikavati". Svaka čast na trudu, volji i hrabrosti, al nekad se i promaši - kao sada. NHF
Zašto niste išli na SMF, vBulletin ili IP.Board kad je već "trebala" promjena? Premala promjena ili? Vanilla mi se čini kao na pola razvijen forum engine. Spominje se bolja organizacija - ja to nisam primjetio. Da li se može postaviti anketa "da li vam se sviđa novi forum"?
TCvetkovic said: Da li se može postaviti anketa "da li vam se sviđa novi forum"?
Nema ovo sranje od foruma ankete :D
tmilovan said: Btw. Kako to da je za razliku od mnogih drugih pokušaja, baš ovaj preživio tako dugo:)?
Zbog ekipe i atmosfere kojih vise nema, pa sad vec dugo vremena zivi samo na staroj slavi.
CooL said: ficho zašto ti nebi bio moderator pa popravio sve šta mi neradimo? najlakše je stajat sastrane i prigovarati!
Jedan od razloga je sto se ne slazem u potpunosti s pravilima foruma pa to ne bi bas imalo smisla, bi li? :)
tmilovan said: A što bi dodao ili ukinuo od njih?
Ono da se ne smije komentirat na oglase :) Ili ih automatski lockat nakon postanja, ili pustit ljude da komentiraju.
tmilovan said: Sorting po glasovima je uključen.
Nije mi jasno zašto je ta opcija uopće uključena?
Meni treba nacrtati, ili još bolje snimiti video uputu, kako staviti link u tekst. A vidim da nisam jedina. Osim moderatora, valjda su samo dva-tri čovjeka skužila postupak linkanja. O nekom naglašavanju teksta, mijenjanju fonta i sl., bojim se i razmišljati. I da, pogledala sam manual za Vanillu, ali kako nažalost nisam završila FER, od njega nemam baš neke koristi. Mislim, ako vam je namjera bila pokazati običnim korisnicima (ne-FERovcima) da je MacKorisnik forum za korištenje kojega treba imati barem višu informatičku naobrazbu, uspjeli ste. Ja se osobno osjećam upravo tupavo dok pokušavam shvatiti ovo npr:
# Naslov 1 ## Naslov 2 ### Naslov 3 Nakošeni tekst Podebljani tekst link * nenumerirana lista 1 * nenumerirana lista 2 * nenumerirana lista 3 1. numetirana lista 1 1. numerirana lista 2 1. numerirana lista 3
Uvučeni tekst
Ma čak nije niti problem shvatiti (osim linkanja, što stvarno ne kužim) koliko je problem memorirati gore navedeno. Možda da isprintam sve i zalijepim na zid pokraj monitora? Ili da upišem kakav ubrzani tečaj "programiranje for dummies"?
Ukratko: user-unfriendly, nepregledno i mobile-unfriendly.
dubazg said: Ukratko: user-unfriendly, nepregledno i mobile-unfriendly.
Nisam htjeo komentirati cim sam se vratio sa godisnjeg jer za ovakve stvari treba malo vremena ali, evo, nakon 5 dana koristenja moram se sloziti sa ovim. Konfuzniji forum u zivotu nisam vidio a visim po forumima godinama. Ima tu potencijala ali jednostavno namam ni vremena ni zivaca biti neciji pokusni kunic na platformi koja je u razvoju.
hoce biti kakva anketa kako vam se svida novi forum :)
Kao sto vec rekoh negdje gore, nema ovo sranje od foruma ankete :D
fazer said: hoce biti kakva anketa kako vam se svida novi forum
Zasto mislis da je to nekoga briga? :D
mnogo, mnogo puta :p
Di su sada sticky teme? Kako do njih? Konkretno za iPhone. Nemojte mi samo reci da trazim jer se i ovako nemrem snaci :)
tmilovan said: 50 ih je. Mogu smanjiti naravno, ali činilo mi se da je praktičnije ovako. Uglavnom, smanjim za probu pa vidimo.
ne smanjuj, lakse mi je skrolat nego ucitavati nove stranice..
novi forum je oke,al kad se sjetim starog,sve mi je bolje funkcioniralo,puno preglednije i oku ljepse,bez ljutnje,al cisto sumnjam da ce ovakvi forumi bit u buducnosti i da ideja ovakvih foruma nece dugo zazivjet
sam oznacis tekst pa dobijes quote
meni je jedino guba da mozes djeliti + i minuse hhaha
LordShigi said: To su ti neki developeri, neznaju naci bug u vlastitom proizvodu.
Makar nisam oduševljen sa forumom, preporučam ti da kad napraviš nešto u životu, onda komentiraj.
molim pomoć - kako formatirati postove? novi red, bold, italic i sl. ništa ne kužim u ovom novom sustavu...
imaticx said: Kad otvorim temu u tabu, razvuce se preko cijele stranice
Windows 7, Firefox 3.6.12
meni na macu/safari (sve up-to-date) radi isto tako ali samo na sekundu onda se jednostavno uklopi nazad u sučelje glavnog site-a