Razloge na sunce.
Napišite što mislite, glasajte za dobre primjedbe, uvjerite nas :).
vec sam i napisao, a potpisujem gore rak21
Moj razlog je vraćanje starog foruma jer smo jednostavno navikli na njega i sve je išlo "lakše i brže". Meni osobno je bio PUNO pregledniji iako ovaj ima puno više funkcija (barem mi se tako čini).
Onaj forum kao forum je dobar i vidio sam da ga koristi puno stranica.
No ako se administratorima i vlasnicima sviđa ovaj forum, onda ga pustite i dajte ljudima da se naviknu na njega, s tim da se grafički malo dotjera i poradi na bojama, jer mi sve izgleda nekako "prešareno".
Ako su vlasnici i administratori ove stranice neodlučni, vratite stari forum. :)
ne znam koji je gori...ovaj ili onaj stari...dobro znam OVAJ ali i onaj stari je bio koma...
potpisujem sto je kolega gore naveo: vbulletin ili smf definitivno!!!
ja sam ovdje skroz izgubljen. u ovih par dana jos nisam skuzio bas nista i nije mi nista jasno. wtf je ovo. ovo prvi put vidim, a aktivan sam na 20ak foruma minimalno. jos nisam skuzio kako da opce pogledam postove koji su nastali od zadnji put kad sam bio tu. meni je ovo potpuno neupotrebljivo.
Ovaj forum mi se definitivno ne svida Stari je bio u odnosu na ovaj svakako mnogo pregledniji.Ovo sada mi je zbrda zdola - jednom rijecju katastrofa. Vijerujem da mackorisnik zajednica i admini s njom na celu su zeljeli uvesti nove pogodnosti u odnosu na stari no ovaj forum za mene je jednostavno neupotrebljiv. Po formatu i funkcijama ne znam dal da ga uopce nazovem forumom. Dugo sam se bavio slaganjima nekih foruma i nisu mi nepoznanica, da nebi mislili da kenjam samo jer mi dosadno. No kako to obicno i biva, ako ce vecina biti za, tako ce i ostati...pa cu se vjerojatno i ja kao i svaki onaj kome se forum ne svida - prilagoditi...
Preletio sam kroz sve komentare pa se ispričavam ako je već odgovoreno... uglavnom, ne sviđa mi se novi forum jer na naslovnici dobijem previše toga. Prije sam pratio samo 4-5 podforuma i u roku sekunda bih proletio kroz njih i vidio jel ima što novog na forumu... Sad htio ja to ili ne na naslovnici sam bombardiran novim postovima iz podforuma koji me uopće ne zanimaju... jel se može to kako podesiti?
bok!
@ronnin pa pročitaj post o korištenju foruma. Sve što tražiš je spomenuto.
Komentiranje je puno lakše nego ranije. Selektiraj tekst kojiželiš quotati i pojavit će se gumb za quote.
E ljudi mene ovo podsječa na ekipu sa PC-ija kad sjednu za moj MBP i onda ništa nemogu napraviti jer multitouch nema tipke ?!?!?!
A meni je najlogičniji i efikasniji touchpad koji sam ikad probao. Stari forum smo duko koristili pa sad nazivamo logičnim njegove nelogičnosti.
"A zašto križič za zatvaranje prozora na Macu nije na desnoj strani?!?!!"
:)
Sve je išlo "lakše i brže".
ja više nemogu koristit ovaj forum - prezbrkan mi je iskreno :) da je barem na engleskom snasao bi se nekako, al mi se ne da
meni je ovo lose, jako lose....nepregledno ....i nikako mi se ne svidja.
zasto kad si rekao da nema vracanja starog foruma :P
Uglavnom, kao sto sam vec napisao; mislim da si malo uranio i da su prevelike promjene da se ljudi samo tako naviknu jer se vjerovatno (kao i ja) prvi put susrecu s takvom koncepcijom..
Uranio zato sto i sama vanilla jos nije razvila do te mjere da zauzme mjesto "starih" foruma, vise mi lici kao neka beta; proizvozvod u fazi nstajanja..
Napisao sam već, phpbb ima dosta opcija koje ovaj nema, od novih postova, aktivnih tema, pa u krajnjem slučaju i blokiranje onih za koje ne želiš vidjeti da postaju :) jednostavno, phpbb i vbulletin tu rulaju, a pluginova imaju koliko ti srce poželi. U par navrata sam radio sa Vanillom i onak dobio dojam da je to malo unaprijeđeni guestbook
Meni ovo izgleda kao loša mješavina twittera i Appleovog foruma. Sve je nekako glomazno i nepregledno, za razliku od starog foruma.
Ja neznam kakav je bio stari forum,registrirao sam se kad je došao ovaj,ali bolji je vbulletin pod kojim radi forum.hr
ne znam da li je stvar navike... ali ovo je meni prilično nepregledno i (ako smem da primetim) ovaj dizajn nije nikako u duhu jabuke... uz to, logotip je, realno, ružan...
Cek, jel postoji neka sansa da se vrati stari forum? Koliko sam skuzio iz postova tmilovan-a, ne postoji. A ne znam cemu onda ova tema
Neka se jednostavno otvori anketa i nek se vidi tko zeli ovaj, tko stari. Tako je najpravednije
Postoji ukoliko nas uvjerite. Kad se sve stavi na hrpu, sjesti cemo Luka i ja i donijeti finalnu odluku. Zato je vazno da dobro argumentirate razloge.
ja ću biti iskren i otvoren, član sam nekoliko raznih foruma, što hr, što stranih, i ovo je, i bit ću nježan,
KATASTROFA.
ko neki twitter, IRC, blog miks, užas
dajte vbulletin gore i doviđenja.
Meni osobno je ovaj novi forum ziva koma. Nekako mi se cini da necu vise zalaziti ovdje cesto...
Vec dugo nisam vidio ovak nepregledan forum,mozda meni bas ne pase,al stvarnoo nemam vise volje ic na njega...
Mislim da ste se preko ljeta prvenstveno trebali pozabaviti kvalitetom, a ne dizajnom.
Dakle maknut neaktivne korisnike, povećat broj moderatora / admina na forumu kako se na jesen dolaskom četvorke po tko zna koji put forum ne zatrpa glupostima.
mein je ovaj forum totalna katastrofa, nista nezna gdje je sta, nista mi nije na svom mjestu, nevidim smiles disu ?? Kako ide vote ?? kako ide komentar na neciji post ???
Ono lost sam u potpunosti hehehehehe
ocemo vbulletin, ocemo buletin , ocemo buletin ...............
Ako ništa tonijev entuzijazam za Vanillu je razlog da ga se zadrži, imam feeling da će radije pisati pluginove i ostvarivati želje korisnika ako to bude trebao raditi u ovom okviru nego starom. :D Treba lupati želje i s vremenom će one zaista poželjne biti nekako i implementirane, ili će se smisliti alternativna riješenja. ;) 1 glas za vanillu
zašto mjenjati stvari koje su dobro funkcionirale, meni je osobno onaj bivši forum puno bolji, pregledniji a i jednostavnije mi se bilo snalazit, poz moderatoru i stavi onaj stari forum
subjektivno, mislim da forum nije toliko los, i moze bit bolji..najvise mi fali "tvoji postovi", a i opcenito sam izgled starog foruma, jer sam totalno navikao na njega..kako je vec netko naveo, mozda bi bilo ok jos malo sacekati da vanilla razvije do kraja, pa da se dobije gotov proizvod..
fali mi "novi postovi" , ovako mi nista nije jasno, a to mi je bila najbolja opcija za pratit oglasnik
i ponavljam, zasto se jednostavno ne stavi anketa da se vidi hoce li se zadrzati ovaj ili vratiti stari forum??
rak21 said: sumnjam, jer su upoznati s koristenjem takvih foruma.
Isto tako će se upoznati sa korištenjem Vanille kao što su se upoznali sa ostatkom forumaškog društva :) No big deal, ispeglati će se s vremenom sve
tmilovan said: Na koji si način to prije radio?
>
Evo da se nadovežem, ja sam također tako nekako pratio forum. Uglavnom bi kliknuo "novi postovi" i sa cmd+t ( :D ) bi pootvarao sve nove teme koje su me zanimale te ih pročitao/napisao nešto u njima! :)
meni je ovo konfuzno do boli. Možda treba navikavanja ali mislim da je onaj stari bio bolji i pregledniji. Pasao je uz ostale forume pa je valjda bilo lakše kada dnevno pratite 10-ak foruma odjednom. A logo, iz mog kuta kao grafički dizajner, je zbilja loš. Font iz 80-ih je zbilja loš izbor. Još i italic. Možete vi to bolje! :)
kao potpuni amater mogu reći samo da mi je stari forum bio neusporedivo ljepši i pregledniji. i neusporedivo ljepši. :) :) otkad ste ga redizajnirali, moram priznat da ga posjećujem cca 80% manje nego prije. jesam rekao da mi je stari bio neusporedivo ljepši? ;)
Trebalo bi napravit 301 redirect sa starih url-ova na nove
ecvis17 said: Toni kakve su ovo provokacije sa dropshadow logotipom
Ajde da bar netko primjeti malo šale :)
junior said: Trebalo bi napravit 301 redirect sa starih url-ova na nove
Da, nešto treba napraviti po tom pitanju.
Mislim da ces tesko sada naci postove koje nisi procitao, dok ne dobijemo dugmic da oznacimo sve kao procitane. Sada su nam svi novi. Ja sam sebi malo rascistio, poklikao skoro na sve teme tako da mi se sada u narandjasto oboje novi postovi. I nije lose. A novi postovi i zadnje aktivne teme su ti na homepage :)
ja moram reći da sam se privknuo, promjena diskusija i skok na zadnj postove plus RSS vratili su mi funkcionalnost starog foruma.
Samo da ovaj losos i zelene tipke odu u neku drugu boju (i logo) bilo bi super.
Možda kao savjet još samo kod pisanja odgovora da se dodaju alati za uobičajene mogućnosti, bold, italic, link itd? nije problem pisat html kod, ali eto možda zbog male brzine ili recimo pisanja preko iPhone-a?
tnx, keep up
riječima Homera simpsona "dohhhhhhh", tnx na info
salute
jedino ne kužim zašto mi baca postove gore dolje. Sada mi ga je stavio na sredinu foruma, odnosno ove diskusije. Why?
mozes gore odabrat da ti ih sortira po glasovima ili datumu
Luka said: da je selidba bila na smf/vbulletin bilo koji drugi, reakcije bi bile identice
sumnjam, jer su upoznati s koristenjem takvih foruma. Rekoh; potencijal vanille se nazire no uporabljivost nije ni blizu da zasluzuje zamijeniti prokusane i dokazane varijante.. Preuranjeno, nista vise, nista manje..
quadmachine said: Prije sam pratio samo 4-5 podforuma i u roku sekunda bih proletio kroz njih i vidio jel ima što novog na forumu
Na koji si način to prije radio?
Luka said: da je selidba bila na smf/vbulletin bilo koji drugi
sumnjam, jer ovo je preveliko odsutpanje od dosadašnjeg foruma.. vbulletin je za klasu, ako ne i dve bolji forum od onoga, pa tako, reakcija bi bilo, ali s obzirom da se prešlo s goreg na bolji, nebi bile takve kao sada
Da, vBullletin je za dve klase bolji od phpBB-a, no ne zaboravimo da je komercijalan (treba ga kupiti) i da je čak zahtjevniji za održavanje od phpBB-a. Istina ima bolje modove i lakše je raditi teme. No mi smo smo tražili rješenje koje će nam rasteretiti server i osoblje.
tmilovan said: Tko bolje pogleda vidjeti će sa osim sive, crne i bijele (koje i nisu boje) na većini stranica imamo svega tri boje (salmon, žutu i tu i tamo plavu). Naslovnica ima više boja, ali one nemaju dekorativnu već informativnu svrhu i kad se forum čita dva tri dana, lista na naslovnici ionako postane cviše manje bijela. Što se zelene tiče, radi se o pluginu za glasovanje i rangiranje postova i to je namjerno jako istaknuto.
Nije to baš tako. Tri boje koje nisu susjedne unutar spektra (recimo zelena i plava jesu) je prilično boje. Dakle imaš crvenu (malo degradiranu no ipak crvenu) onda imaš plavo i žuto! Dakle imaš tri osnovne boje i svaka je svakoj kontrast. To je svakako intezivno kolorirana tema. Dapače obzirom da su sve boje iz svog djela spektra ova tema ni nema svoju gamu , drugim riječima nije ni hladnjikava, ni topla nego je sve.
Osim toga utjecaja ima i to koliko površine boja zauzima a recimo ova salmon zauzima više nego je potrebno, znam da je to stajliš i da noviji dizajnovi to vole, no ovo rejtanje postova bi se moglo raditi i za tri puta manjim elementom. Ili, se može boja tog elementa zamjeniti nekom koja je manje kontrastna u odnosu na pozadinu, pa će taj element i biti manje napadan, kao što bi uostalom i trebao biti jer je funkcijonalonst tog alata sporedna.
Mislim da bi bio bolje pogodio da si uzeo onu monokromnu temu. Ili možda da preradiš ovu. Ono odabere se neki kolor kod, zlenkasti tonovi, ili plavkasti ili plavkasto- zelenkasti ... ali ne sve.
Eto toliko o bojama. Zapravo mislim da meni jedino to i smeta. Logo mi se već i svidio :P
... salim se ... smenjiti bi i to trebalo ... previše lupa u oko ... nije baš da je bitno da je tako dominantno ... pa nije to front page/blog.
Bok
Logo je sve bolji i bolji :P
Pa kad se natrpa pluginovima, opet ce bit pain in the ass za server ko phpbb ;)
Iako sam bio dosta kritičan na samom početku, danas sam si uzeo malo vremena i pogledao način na koji sve skupa radi i sad mi se čini i puno jednostavnije, preglednije, bolje i modernije. Kao dobro napravljena i složena web stranica sa malim dodatkom social networkinga (recent activity). Sve je lako dostupno, jednim klikom na diskusije ili na kategorije. Samo treba malo "drugačije" razmišljati i vidjet ćete da je bolje :) Da ne govorim o superkorisnim stvarima poput draft save-a ili ovog načina quotanja. Eto, moj glas ide za ostanak ovog foruma.
Ok. Mislim da je vrijeme da za se ova diskusija zaključi inače ćemo uvijek dobijati iste reakcije kad god netko po prvi put dođe na novi site.
Dakle, glavne zamjerke su na preglednost i na izgled.
To je očekivano i ako ikoga tješi (vjerojatno ne) to je tako u 90% slučajeva kad se ovako velike zajednice sele na novu platformu. Koja god ona bila i kakav god novi izgled bio. Vidjet ćete da će se isti scenarij ponoviti kad se napravi promjena bloga bez obzira što se redizajn već dugo traži i bez obzira na to što ćemo i kako napraviti.
Zato smo i zazirali od ovako velikih poteza (oni su uvijek vrlo rizični), no za male korake trenutno nemamo mogućnosti, a s forumom je nešto trebalo napraviti kako se ne bi pretvorio u samo još jedan forum kakvih ima na stotine na internetu u što se složiti ćete se (to je bila česta zamjerka) počeo pretvarati.
Sad je taj korak napravljen i u sljedećih mjesec-dva ćemo vidjeti koliko ja promašen.
Moram ipak priznati da me malo začudila površnost reakcija koju nisam očekivao od našeg communityja. C'mon, bilo je ljudi koji su se prijavili i ni 5 minuta nakon toga pisali kako je nepregledan i grozan. Pa ni ja ne mogu tako brzo ocijeniti je li neki redizajn dobar ili loš, a meni je to profesija ;P. Očekivao sam mrvu više ozbiljnosti, a i da imamo malo više kredita :).
Uglavnom, držim da će ova promjena na kraju revitalizirati community i usmjeriti ga prema više samo-moderirajućoj zajednici nego jo to do sad bio slučaj, ali opstanak zajednice naravno ovisi o tome hoćete li se vi korisnici na kraju uspjeti adaptirati, a to tek ostaje da se vidi :).
Toliko od mene po ovom pitanju.
Over and out.
imaticx said: nema nekih opcija koje imaju ostali forumi na koje su ljudi navikli
konkretno kojih? Jer dosta smo ih uspjeli uključiti.
ilood said: najvise mi fali "tvoji postovi"
My discussions link na prvoj stranici je identičan funkciji "Tvoji postovi" na starom forumu.
troopa said: fali mi "novi postovi"
Prva stranica foruma. Diskusije su sortirane po novim postovima. Klikneš na onu koja te zanima i ideš ravno na novi post.