Pokušaj drugi:)
Dakle želimo napraviti FAQ kako se koristi ovaj novi forum.
Zato molim da ovdje postavljate konkrentna pitanja kako se što radi na novom forumu. Bilo da vas zanima gdje se nalazi koji feature, ili kako se nešto radi. Ali samo konkretna pitanja. Za kukanje kako ovo ništa ne valja :)) postoji drugi thread :).
Možete to naravno koristiti kako vam se sviđa, ali svima bi najviše koristilo da postovi s točnim informacijama dobivaju "+" glas, oni s pogrešnima "-".
Mislim možete vi i dalje "-" davati onim postovima gdje vam odgovor ne paše čak i kad je točan, ali nitko neće imati previše koristi od toga :), jer plugin nije tu da bi se nadglasavali nego da točne informacije isplivaju na vrh.
Naravno, na vama je da sami odlučite kako ćete ga koristiti.
U isčekivanju skripte - zahvaljujem :)
Luka said: "My Discussions" na vrhu foruma?
Ne. My discussions prati samo diskusije započete od strane korisnika. Za sada za to valja koristiti bookmarking. Trenutno pišem nekoliko pluginova i plugin za praćenje komentara je jedan od njih.
No prije nego dovršim plugine na todo listi je lokalizacija i još par sitnica.
Evo ja ću prvi. Spominjalo se kako je ova inovacija tu zbog pritužbi na iPhone/Pad/Pod teme. Dakle kako mi ova novost pomaže da ih više ne vidim? Ili nešto slično za only mac related usere? Hvala
Pročitao temu i još stoji narančasta boja?
ecvis17 said: vo ja ću prvi. Spominjalo se kako je ova inovacija tu zbog pritužbi na iPhone/Pad/Pod teme. Dakle kako mi ova novost pomaže da ih više ne vidim? Ili nešto slično za only mac related usere? Hvala
Za sada je pregled novih postova po kategorijama (bivšim forumima) pregledniji pomoću stranice Categories u meniju, ili direktno putem sidebara po pojedinim kategorijama.
No što je najvažnije ja već par dana pokušavam dovršiti skriptu koja će filtrirati samo Mac i samo iPhone forume, pa će kad je dovršim linkovi biti u glavnom meniju. Mislim da će to biti najpraktičnije rješenje.
nonich said: Pročitao temu i još stoji narančasta boja?
Tema ima više stranica s postovima. Treba otići na zadnju.
Jeli moguc pregled rasprava u kojima sam ja ostavio komentar?
gdje su napredne opcije za uredivanje posta (dodavanje slika, videa, linkova, smajlova..)?
@rak21 sve to radi automatski samo dodaj link za sliku video ili bilo sta :)
torik said: @rak21 sve to radi automatski samo dodaj link za sliku video ili bilo sta
pa i ne radi to bas najbolje.. pogledaj moju temu u oglasniku o prodaji 3gs; nije mi oznacen link u postu..
Dokaz: (ni ovo cak ne radi..)
http://www.mackorisnik.com/forum/discussion/14553/p-iphone-3gs-16gb-bijeli
Dodavanje slika, videa i smajlija radi automatski. Linkovi rade po markdown pravilima: http://www.mackorisnik.com/forum/discussion/14553/p-iphone-3gs-16gb-bijeli
Primjer:
[http://www.mackorisnik.com/forum/discussion/14553/p-iphone-3gs-16gb-bijeli](http://www.mackorisnik.com/forum/discussion/14553/p-iphone-3gs-16gb-bijeli)
Markdown je tu da bi korisnici mogli imati napredne funkcije za uređivanje sadržaja, ali ga se onda treba pridržavati.
Inače autor markdowna je John Gruber aka Daring fireball. Uskoro ćemo uključiti i rich tekst editor. Već radi, ali ne onako dobro kako bi ja htio, pa je još na ledu.
tmilovan said: Linkovi rade po markdown pravilima
ne smatras li to malo prekompliciranim (za prosjecnog korisnika totalno neprihvatljivo), mislim: to nije korak unatrag vec vracanje xz godina u povijest..
kvescn 2: kako dodati slike sa kompa?
rak21 said: ne smatras li to malo prekompliciranim (za prosjecnog korisnika totalno neprihvatljivo), mislim: to nije korak unatrag vec vracanje xz godina u povijest..
Ne. Prosječni korisnik može jednostavno upejstati link i ostaviti ga neaktivnim. Uporaba markdowna nije vraćanje unatrag već unaprjeđenje (veliko) za napredne korisnike, a obični korisnici ga slobodno mogu ignorati.
Kad sam rekao da ga se treba pridržavati mislio sam na to da Vanilla ima mogućnost automatskog linkanja url adresa, ali se to gubi kad uključimo Markdown, pa ako želimo markdown moramo to prihvatiti.
Uz to, uskoro će se ionako aktivirati WYSIWYG editor, pa će tko želi moći koristiti njegove ikonice, tko želi markdown, a tko želi običan tekst.
Mislim da sad tražite dlaku u jajetu, jer je objavljivanje na ovom forumu nemjerljivo sofisticiranije i brže nego na starom :).
btw ovo je tech forum ... pa je prosječni korisnik ipak malo iznad ... ili bi trebao biti?!?
@Toni kako se stavljaju smajili osim upisivanjem zagrada dvotočaka i sličnog?
Jedno pitanje. Potoji li skripta/plugin koji bi korisnicima omogućavao presonalizaciju foruma u smislu da si svaki korisnik sam mijenja raspored kategorija? Prema želji ih pomiče gore ili dolje? Vjerojatno ne postoji, ali vrijedi pokušati =)
Onda svakome ostaje da si označi željenu temu kao onu koju prati, što se svodi na isto jer ih jednostavno imaš na jednom mjestu.
sorry ljudi, testiram samo :)
edit: meni je i dalje čudno malo na ovom novom forumu, no ajde.. s jedne strane stvar navike.. s druge strane, boje mi se ipak ne sviđaju - to je naravno stvar ukusa, al eto meni nisu sjele.. a treće - za sada nemam nekih posebnih "pritužbi".. kakvih sve foruma ima.. bitno da je funkcionalan, izgled ćemo prebrodit nekako ;) eto ništa, uživajte u Buena Visti
Kako označiti sve teme pročitane, jer mi je ovo sad totalno nepregledno kad mi je sve označeno kao novo?
EDIT: Vidjeh sad da se radi na tome.... nadam se da će biti uskoro
soic said: Kako označiti sve teme pročitane, jer mi je ovo sad totalno nepregledno kad mi je sve označeno kao novo?
EDIT: Vidjeh sad da se radi na tome.... nadam se da će biti uskoro
Nažalost neće tako skoro. Naime jedan or razloga za brzinu foruma je upravo način kako se drže i izračunavaju podaci o to tome što je tko pročitao i taj mehanizam nije lako promijeniti.
Samo označi prvih par diskusija na listi da su pročitane i sve će biti jasno.
ja ne kontam ove aktivnosti. ovo sto si ljudi međusobno šalju, ja bi ih nazvao javne PM :) kako, jel ima obavjest da ti je netko to poslao, itd... ili ako vec pojašnjenje, uputite me na pravi put :)
živli!
Klikneš na svoje korisničko ime u meniju na vrhu, pa My preferences, pa prva opcija.
eeee, puno hvala!
iYoko said: Jeli moguc pregled rasprava u kojima sam ja ostavio komentar?
"My Discussions" na vrhu foruma?