Pozdrav ekipa,
Evo jedno pitanjce ovako usput... Iako primarno koristim Macbook, imam i jednog Hackintosha s gore navedenom pločom na kojem se uredno već dugo i zadivljujuće stabilno vrti 10.5.6... E sad, obzirom da mi instalacija niti jedne od distribucija Snow Leoparda na ovoj kanti baš i ne polazi za rukom (probao ih barem 5-6 komada ali jednostavno se nisam dovoljno ulovio u koštac s navedenime), ideja mi je bila barem update-at 10.5.6 na 10.5.8 što mi je i pošlo za rukom s iDeneb Combo update-om. Nakon update-a, na navedenoj ploči/procesoru više ne radi Hyper Threading no i to sam uspio riješiti vraćanjem kernela od 10.5.6. Na prvi pogled sve je bilo ok no primjetih da mi ne radi mountanje USB diskova što sam pokušao riješiti USB mount Fix-om dostupnim na iPC distribuciji kao i jednim skinutim s neta ali opet mi nije proradilo...
Lijepo bih molio ekipu koja je drljila po Hackintoshima (Ficho, Shockre, Jadran,... sorry ako sam nekog zaboravio), da mi malo pomogne oko ovoga... Eventualno ako netko ima neki pametni savjet za neku ne prekompliciranu instalaciju neke od distribucija Snowa na ovaj hardveraj, i to je dobrodošlo...
Unaprijed zahvaljujem.
Mislim da sam našao rješenje no moram probati...
http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=95789
Komentari i savjeti svejedno dobrodošli...
Evo samo da javim da sam uspio srediti. Pomogle su mi informacije s navedenog linka no nisam koristio sve u potpunosti kako je napisano ali ipak sam na kraju došao do onoga što sam htio. Naime, na 10.5.6 uredno radi Hyper Threading na navedenom Atomu 330. Update-om na 10.5.8 prestaje raditi Hyper Threading na Atomu 330 (kernel panic) pa treba isključiti HT u BIOS-u ili pak napraviti downgrade kernela na 10.5.6. Moja greška je što sam radio samo izmjenu kernela, a ne i system.kexta tako da su mi se verzije razlikovale. Upravo radi toga nije radilo mountanje USB diskova/stickova.
Rješenje sam postigao na sljedeći način:
Eto...