ficho
7549
Luka
6831
Darko Kontin
4265 Dragi moji Macovci, koliko god volim Apple i Mac mislim da su te male mustre baš jako pametne, evo baš kad izlazi iPhone 4 moj iPhone3G pao u bananu kao nikad do sad
Prvo da opišem što se desilo, bio je jako prazan (u biti rijetko mi se desi da se ugasi od ispražnjenosti) i ja ga stavio punit, upalim ga, on kaze "No service" (inače je unlockan u 5mj, ali radio je i sa unlockom ko podmazan, nisam koristio Cydiju i te gluposti, samo blacksnow kako bih mogao biti VIP) i nakon toga se blokirao
Nikako ga restartat, stoji silver apple sign cijelo vrijeme, i onda weird part, preko njega se pojavi onaj kružni load sign, (ono kaj se vrti u krug smjer kazaljke, samo kaj se meni ne vrti nego stoji tako preko te jabučice)
i onda se opet sam od sebe iPhone restarta, i nakon toga opet jabučica sama, pa nakon nekog vremena jabučica i load sign preko nje...
E sad, znam kako napraviti restore preko itunesa (došao sam do toga na itunesu), ali piše "da ga to vodi na default settings" sto bi dakle znacilo osim sto gubim jailbrake (unlock) gubim i sve smsove, slike, i kontakte (a to si ne mogu dozvoliti!) ili kad napravim restore ne gubim podatke?!
imam neke backups na pcu, ali nisu baš jako friški, mozda cak stari i nekoliko mjeseci...
postoji li način, da prije nego napravim restore, sa ovog blokiranog ajfona 'izvučem' najnoviji backup? tj sadašnje podatke, i onda tek napravim restore, i vratim mu te sve kontakte, smsove i slike?
ili da bilo kako POPRAVIM taj iPhone, bez da izgubim podatke...???
(sorryte na podužem threadu)
ne, jb i unlock ces morati raditi ponovno. znaci gore imas 3.1.2. i mozes ponovno napraviti restore na 3.1.2 bez problema. to ti je doslovno par minuta posla.
http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=5886&laid=4
ovo za backup ne znam, pricekaj nekog drugog.
Prvo, ne pišeš mail nego otvaraš topic na forumu :)
Drugo, i moj iPhone "pao u bananu kao nikad do sad". Prvo prestao radit wi-fi, onda počeli veliki problemi s punjenjem (točnije pregrijavanjem kod pokušaja punjenja). Od onda ga punim tako da ga stavim na vrećicu punu leda. Restore ne pomaže. Baterija traje doslovce par sati.
Treće, Cydia nije glupost :)
Četvrto, jesi probao hard reset (power + home tipka 15-ak sekundi dok se ekran ne zabijeli)?
jao pardon, lud sam danas cijeli dan, a prije ovoga sam pisao i neke mailove, pa sam se zabunio (lapsus calamis)
Cydia meni je "glupost" jer je unofficial, ne treba mi da bi izbjegao plaćanje aplikacija, ne treba mi niti za neke unofficial aplikacije, u biti jedino što vjerojatno cydia može je sjebat ajfon (odmah ili tokom vremena, tj. ajfon je sigurno ne voli na sebi)
jesam probao sam sve moguće resete, meni cak to se ne zabijeli, samo se ugasi pa opet upali jabučica...
dakle, kad napravim restore izgubit ću podatke i vratit će mi se OS kakav je bio kad sam kupio iPhone?
Ako ti se ne zabijeli na trenutak znači da nisi obje tipke istovremeno držao dovoljno dugo! Ako napraviš restore fw-a (ne restore form backup) pitat će te koji software želiš staviti gore i kad završi imat ćeš taj software koji si odabrao. A kako je u pitanju 3G (i obzirom da ti je cydia glupost i nemaš spremljen shsh na saurikovom serveru a vjerovatno umbrellu nisi koristio) možeš staviti samo iOS 4.0.1 ili 4.0.2 jer samo njih Apple trenutno potpisuje. Btw. možeš probati restore from backup tada će ti se vratiti oni podaci i postavke koje si imao u trenutku zadnjeg synca sa iTunesom, al kažem, nisi dobro napravio hard reset pa to probaj prvo.
jok, ja jucer radio restore 3.1.2 na 3.1.2. shsh ti za 3G treba samo za 4.0 i nadalje. sve ispod 4.0 ide po starom, ne treba ti shsh. jedino se problem javlja kod downgrade-a, tu ne znam kako stvari stoje iako sam citao da se moze zaobici error sa redsnow-om. po ovome sto je autor pisao cini mi se da nema os4.
pa dobro na trenutčić se sve zabijeli (samo ja sam mislio da ti pričaš da ekran bude bijel na duće vrijeme a ne da samo tako "flasha" na sekund), kazem probao sam drzat te tipke ful dugo, i sve, i sve pa samo home... not helping...
ok, znaci iz ajfona u ovakvom stanju nikako ne mogu izvuc sve podatke koji su na njemu bili prije nego se 'zblesao'?? to je bezveze ako je tako, jer posljednji backup mi je itunes radio prije mjesec i više dana, ni ne sjecam se :(
i btw. radio sam prije nekoliko mjeseci unlock (geohot) i trebao sam instalirati (govorim napamet - 3.2.1) koji više tada nije bio zadnja verzija, i mogao sam ga instalirati ako sam imao starije iTunese, pa našao taj stariji OS, pa shift, pa ovo-ono... više se ne sjećam točno kako, ali sam mogao... izguglao sam bio...ili mi je netko pomogao ovdje...
jer nekako me strah staviti OS 4 na 3G (tj. da je 3G preslab za OS4) je li strah opravdan? a i btw. jel uopce mogu imati vip (tj. unlockan iphone) na OS4
tnx for help
update za hrca- nemam os4, imam onaj koji je zadnji bio prije nego je izašla 4 a kojeg je geohot unlockao sa nekim svojim blackrain, blacksnow, ko ce to vise zapamtit, inače tvornički je na iphonu bio onaj 2.nešto (zadnji prije nego je 3. izasao)
znaci nikako ne mogu prije restora napraviti backup sa ajfona, tj. "pokupit" s njega ono sto je trenutno na njemu
kovacevic031 said: Btw. možeš probati restore from backup tada će ti se vratiti oni podaci i postavke koje si imao u trenutku zadnjeg synca sa iTunesom, al kažem, nisi dobro napravio hard reset pa to probaj prvo.
ako sam dobro shvatio, ako napravim to imat cu sve kakvo je bilo prilikom zadnjeg synca, u tom slucaju, to je ipak bilo nakon sto sam napravio jailbrake, hoce li to reci da ce mi se vratiti i unlockan/jailbrakean iphone, pa da to necu opet morat raditi?
skines 3.1.2 za 3G (ima topic na forumu sa svim FW), drzis shift i stisnes restore i odaberes sa harda gdje ti je spremljen FW koji si skinuo i to je to. nakon toga pratis upute sa linka koji sam ti dao.
e to sa drzanjem shifta, to cu morat brijem skinut prvo stare itunes-e, jer novi ne podrzavaju,
pa onda jos jailbrakeat, a s tim sam se zezao ipak malo duze od 5m, a i svi ti restore-i i instalacije traju tipa svaka bar 5m,
budem to valjda ovih dana uradio (problem je da mi je taj pc di mi je bar kakav takav zadnji backup u drugom stanu, jer sam se u medjuvremenu preselio)
backup bi se brijem mogao napravit preko itunesa, tj. ove opcije restore from backup
total shit, zasto mi se ovo dogodilo kad sam tipa par mjeseci udaljen od nabavljanja 4
Okay, nece mi napraviti restore.... "The iPhone could not be restored. An unknown error occurred. Error 1603"
i dalje ga ubije ona ikonica silver apple loga i preko njega load sign (kružni)
sutra ga nosim u Tmobile drzite fige vidio sam imam backup od 16.7. tješim se da to i nije tako strašno
Problem Solved (Twice): OK so I tried every method that was mentioned in this thread and none worked. I decided to try a diff computer which was running windows and that worked. I also tried to use my own comp to go back to 4.0.1 using SHSH method and that gave me error again so i figured it was my computer not the iPhone. I reformatted computer (had been planning to do this for a week or so) and that fixed the problem.
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=991865
plus ovo http://www.associatedcontent.com/article/400210/what_to_do_when_you_get_an_iphone_error.html?cat=33
ako ga odneses u t-com stavit ce ti 4.0.2 gore.
Pa kaj neću moć samo napraviti downgrade na način da ga restoream?
Ovog prvog lika na engleskom ne kontam u smislu ne kužim kaj da sad probam na 108pca?
Kažem ovo je neki teži slom, možda čak i nepopravljiv
uspio saaam izgleda da je PC s kojeg sam pokusavao napraviti prvi put shift RESTORE je u banani probao sam sa jednog laptopa koji na sebi ima WinVistu i uspjelo je
sad idem pokušati napraviti restore from backup i onda jailbrake nadam se najboljem ;)
sreća i Bog što sam se odlučio prije odlaska u TCentar ili serviseru u fušu probati još jednom restore ali sa drugog PC-a :p
ok uspjelo je puno mi je pomogao i ovaj tutorijal jer mi je blackrain javljao misslin .dll
pa samo skines .dll koji ti fali s neta. meni ih je 5,6 falilo i ubacis u isti folder sa blackrainom. ali posto si uspio sve, čestitam!
mene zanima jel izisao unlock za 3g za softwer 4.0.2, ako je di ga se moze skinut???
Hmm... ne znam što će ti na 3G-u taj OS 4... po meni laički govoreći, 3G je sigurno procesorski i ino prespor za OS 4 a i nećeš neke krucijalne stvari uopće sa četvrokom niti moći, npr. mutitasking
odgovor je: nije izašao :)