Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• jzelez
  • brunno.classe
  • kriksy
  • triska
  • smugl3r
  • Boom-Apps
  • MoschuS
  • Montana
  • mican
  • SFSoM
  • violetta
  • Ivana555
  • ivana1989
  • dannyded
  • lejla
  • IIvor
  • _matija_
  • Artiss
  • rajko
  • Ivan

Tko je online (2)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Apple Event 01.09.2010
  • 81 Komentara sorted by
  • možda predstave i neki iTunes stream... rade na onom ultra skupim komplexu već neko vrijeme, možda je gotovo! a ima već i podosta da su kupili onaj stream servis lala ili kako se već zvao! bit će zanimljivo sutra!

• Tnx.

iPod Touch 4 32Gb
  • Evo jedan video gdje se vidi ekran od navodnog novog iPoda

I jedan "mockup"

http://i128.photobucket.com/albums/p165/Dottorre/Picture-34.png

 iMac | iPad | iPhone
  • i? kako ste zadovoljni? ja sam po prvi puta pozelio tv, i to najvise radi streaminga sto sa iOSa sto sa maca. + 99$ ili ti 99€ u italiji... predobro!!! ipod touch je nakako bio ocekivan, kao i nano, ali mislim da su totalno pogodjeni! pogotovo nano! super mi izgleda. ping je mozda najveca investicija za buducnost, samo jos nisam skuzio dali ce biti i posebna aplikacija za iOS? pretpostavljam da hoce! mislim da ce im to biti WIN! ukratko super mi je bio prvi live stream eventa! cak i zamisao da na kraju netko nesto i odsvira. na zalost chris martin i nije bio u nekoj zivotnoj formi sa pjevanjem :D sve u svemu thumb up!

• Pa ja cu poluditi.. Kada ce oni shvatiti da medu nama ima audiofila i videofila. Dakle dan danas ne mogu kupovati losless glazbu, samo komprimiranu. Oke kupujem origigi cd-ove, mogu prezivjeti i odusevim se kad vidim apple TV, funkcije su odlicne. Ali ljudi moji HD ready, 720p, u 2010 godini!!! Sto je sa nama koji smo ulozili masne pare u 50" plazme. na tolikom ekranu full HD je neminovan. Steta :-( Izgleda da ce uz apple TV ujedno i mac morati i dalje biti spojen na TV za full hd potrebe. Fala bogu da ps3 odraduje posao...

• slazem se s komentarom za fullhd..to ni meni nije jasno.thumb up za nano, al mi nije jasno koji vrag su s shuffleom napravili.

Jedan potpis.
  • Tommee said: Ali ljudi moji HD ready, 720p, u 2010 godini!!! Sto je sa nama koji smo ulozili masne pare u 50" plazme. na tolikom ekranu full HD je neminovan.

Takvi SIGURNO neće rentati i streamati 1080p materijal sa neta :)

• mislim da ne mogu garantirati stream na 1080p... takva je situacija nazalost 2010. u hr vecina korisnika ima brzinu do 5 mbps i manje. doduse, mozes ti zapalit cigaru, ili napravit si kokice i dat mu malo fore da se "napuni", ali mozda i njihovi serveri nisu jos u punom pogonu pa daju si malo fore u uploadu. ali steta, barem za lokalne sadrzaje, ne bi bilo lose da je podrzan i full HD!

• Ne mijesajmo loncice! Pricam o lokalnim sadrzajima... Zasto uredaj nema 1080p podrsku? Zelim lokalno sa racunala strimati sadrzaj. Kad pogledamo specifikacije vidi se da se cak ni fotke ne mogu pustati u 1080 formatu. Strava. Tko je ljubitelj fotografije kao i ja i tko ima SLR i velike kolekcije fotki nece biti odusevljen. 720p i fotke ne idu skupa, na ogromnim ekranima to je jednostavno premala rezolucija.

Luka pozvan si pa dodi i pogledaj to kod mene :-) Moras nekad i priznat da zajebu. Ideja je super ali za one sa visokim ocekivanjima vjerojatno ostaje cekanje nove verzije...

• ma dada, kazem da je steta radi lokalnih sadrzaja! to je hendikep! ocito unutra nije neki bijesan procesor kojem bas i ne lezi reprodukcija na 1080p ipak ovo streamanje lokalnih sadrzaja, pogotovo sa iphona me odusevljava. dodjes sa nekog izleta, pun si slika i videa, i fino se zavalis u fotelju za jedan lagani preview bez komplikacija :) mislim da ce ovakav tv imati puno vise uspjeha od staroga, a samim time bit ce i brze nadogradnje, pa mozda vec za godinu dana vidimo i update sa full HD podrskom!

• @Tommee ne znam sta se pjenis tolko, nitko te ne tjera da ga kupis. To ocito nije uredaj za tebe.

• @Fichek pa to je i rekao ;-) nije to za njega @Tome - ajmo jos jednom Apple TV nije tvoj prosjecni stb, rentals, muzika i to je to. Streaming lokalno je tu samo tu usput, reda radi. Od samog pocetka su jasno dali do znanja, da ako netko zeli nesto jace, neka kupi jace ( i da im iskustva kazu da mali broj ljudi ispod TVa zeli "racunalo" nego glupu kutiju koja pusta filmove (Netflix)

Post edited by Luka at 2010-09-02 02:16:35
  • Pa ne bih bas rekao da je tu reda radi, poprilicno su istaknuli AirPlay :)

OT: jel se samo meni cini il ovo @ tagiranje korisnika bas i ne radi od kako je @tmilovan prckao po editoru?

Doduse meni ni emotikone ne rade :/

Post edited by ficho at 2010-09-02 02:17:29
  • Ajmo to reci ovako, da novi Apple TV ima storage, sharing ne bi pretjerano spominjali ovako je usput kao kompenzacija. @Ficho radi tagiranje?

• @Luka @Luka cini se da radi osim ako je prvo slovo posta @

• Ne razumijem, na ovom forumu kazes svoje misljenje, ne kazes nista lose, al odmah dobijas negativan rejting...

No vratimo se na temu. Jos jednom ideja je super, dovoljan mi je hd ready za stream sadrzaje. Ali lokalno, a pogotovo fotke, ne kuzim.

• Mene zanima oce li Apple TV moci pustati sav sadrzaj s kompjutera ili samo onaj koji je uvucen u iTunese?

• Sve u svemu OK event iako me zapravo nista od predstavljenih stvari ne zanima. Jedino mi je zao sto nisu predstavili novi iLife ni nista "korisno" nego samo djidje midje i mamipare :) Nadam se samo da ce nastaviti sa live streamanjem!

• jedino mi je fora Apple TV, ali to je baš mamipare. Cijena je OK, 99$, što je razumljivo (oni su od toga npravili senzaciju), iako ako logički pogledaš, 4x je manji (manje materijala), nema storage, praktički kutija za 2 kabla i Wi-Fi. Još najbolje da su ga pustili 299$.

Ništa od ovoga me baš ne zanima, tako da i dalje čekamo četvorku i novi event, koji se nadam da će i dalje biti live.

E da, zna li netko kada je sljedeći event? u Siječnju 2011, jelda?

• sbogadi said: Mene zanima oce li Apple TV moci pustati sav sadrzaj s kompjutera ili samo onaj koji je uvucen u iTunese?

Ovo i mene zanima.

• MoschuS said: Sve u svemu OK event iako me zapravo nista od predstavljenih stvari ne zanima.

Slično i kod mene, jedino mi je bilo OK što su ipak najavili iOS4 za iPad. Valjda bude iLife uskoro a nekako bi volio čuti i što se sprema u vezi novog MacOS-a tj. 10.7

 iMac | iPad | iPhone
  • http://i51.tinypic.com/2po8tix.jpg

Eto comparison između iPod Toucha i iPhone-a 4.

Post edited by X Sync at 2010-09-02 12:11:08
    iPod Touch 4 32Gb
  • 10.7 sumnjam da cemo vidjet prije WWDC-a 2011. I to bi onda trebali nadoknadit sto su zanemarili Mac OS X na ovogodisnjem WWDC-u.

Izlazak 4.2 za iPad je isto sranje. Pola eventa je bilo posveceno igrama, a i 4.1 je iskljucivo posvecen igrama, a iPad ce imat te mogucnosti tek za 2 mjeseca :/

• ficho said: 10.7 sumnjam da cemo vidjet prije WWDC-a 2011. I to bi onda trebali nadoknadit sto su zanemarili Mac OS X na ovogodisnjem WWDC-u.

Ma znam ali barem da kažu radimo na tome, biti će svašta novo ili tak nekaj ali ništa :(

 iMac | iPad | iPhone
  • Stevo se zajebo, prica o iPodu touch a veli "phone" :)

• sbogadi said: Stevo se zajebo, prica o iPodu touch a veli "phone"

je, al se brzo ispravio :D

• ma radi on nesto drugo, mislim da mu osobno ovo nije u najvecem fokusu, stalno je citao sa papira sta mora dalje, pa je imena tako krivo lupao. u glavi mu kuha neki drugi projekt. po meni novi OSX sa integriranim multitouchom kojeg ce izbaciti paralelno sa novim airom od 11 incha :)

• Par puta je reko "phone" za ajpod. Nije mi bas bio uvjerljiv ni kod iznosenja nekih "cinjenica".

• ecvis17 said: ma treba tog stevu zamjeniti sa nekim iz koka kole

Legendo :)

• mozda bude bolje nego sa pepsijem :)

• > Luka said: Tek tad bi ga dodatno poružnili. Razmisli malo

Pa neka naprave barem nešto drukčije. Iako sumnjam u to, ali onda mi iPhone 4 gubi na ekskluzivnosti, barem što se izgleda tiće.

> MacStarter said: nisu, iphone ima slušalicu(za razgovore) naprijed

Znam, ali to skužiš kada dođeš bliže. Opet ponavljam, kada negdje vidip iPod, u nekom izlogu, odmah pomisliš da je iPhone, pa tek kasnije skužiš da je to iPod. iPhone je izgubio na onoj ekskluzivnosti izgleda. Još neka izmisle 3 uređaja i nek ih spakiraju u izgled iPhone-a 4 i to će biti to.

Iskreno se nadam da će novi iPod izgledati potpuno drukčije od iPhone 4. Iako sumnjam u to.