Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6369)

• MoschuS
  • luciferred
  • zipce
  • tonci
  • baka
  • Ivana555
  • loud_sight
  • vjeko
  • lejla
  • _matija_
  • aktion
  • werfter
  • jose34
  • patrikp
  • kiFla
  • Kikachica
  • djgagy
  • IIvor
  • kristina30
  • Predator971

Tko je online (0)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
  • Prekipilo mi.. Prodat ću bubreg i uzimam iMac 27" i5 2,6 GHz. Cijena je kolko vidim 14,589. Slušam savjete. Kolko sam skužio mogu se kupiti samo u iStyleu u Vlaškoj i Filexu na Prisavlju. Nabaso sam i u HG Spotu i još negdje ali su skuplji. Slušam savjete oko tastature i miša. Ako se ne varam prije sam negdje čitao da se moglo birati između žičane i bežične tastature. Nekako mi se čini da mi je žičana draža, zbog numeričkod dijela i zbog tih baterija. i za miša se bojim, osnosno baterije. Čuo sam da ima i nekih problema sa monitorom i nakon one prve serije koja je po defaultu bila problematična. Ima li netko slična iskustva. Primam i sve ostale savjete i preporuke. Hvala

• 50 Komentara sorted by
  • Fuck...sad sam skužio da i moj iMac 27" ima te jebene fleke. Ne mogu jebeno vjerovat. Sad mi to ide još više na jetra od Microsofta i Windowsa i ostalih PC sranja. Za ovo sam dao previše para da imam takvih sranja. Ne mogu vjerovat.

• Ma ja sam uvjeren da ni meni ni su bile na početku. Sad je star oko 5 mjeseci i jasno se vide na nekoj čistoj pozadini. I na lijevoj i desnoj strani. Inače se bavim fotografijom i ovo je užasno iritantno. Ne mogu vjerovat...toliko sam čekao da kupim toliko hvaljeni Mac i onda mi se ovo dešava..katastrofa.

• Ovdje vlasnik žutila :) Nije ti pokriveno garancijom. Gadovi tvrde da je to skoro pa normalno. Dakle, pazite kaj kupujete. Obratite i pozornost na sivu crtu cca 4 cm od donjeg ruba. Ja koristim iMac za uredske stvari, sastavljanje teksta i prezentacija pa mi je ekran podnošljiv, ali da sam fotograf/grafičar i slično ne znam kaj bi s ovim strojem.

iMac 27' (i5), iPhone 4, MacBook Air 11', iBook Clamshell Blueberry, iPad 2, iDa - kćer s mnoštvom mojih iUređaja
  • i moj stigao jučer...abusanje čitav dan...žutila nema...takodjer mi je gosp. Majstorović iz M computersa rekao da je to bilo samo u prvim serijama, te zvao da u centar da taj koji šalju obavezno provjere na žutilo...inače komp je došao na dan uplate odma tako da još jednom svaka čast njima u m computersu...tako da od mene samo tople preporuke...inače komp je zvijer i jedva čekam adobe cs5 snimit gore...

• Heheh kad sam vidio ovaj video tek sam tad skužio koliko su bijeli iMacovi bili lijepi baš jer nisu imali taj crni rub.

Iako, ok su mi ovi zadnji kojima je crno do ruba.

Post edited by User at 2011-01-01 10:18:31
    Games dont make people violent, lag does.
  • s obzirom da se na macu ne igra .. tj rijetko .. onome tko nema potrebe za 27 incha ili desktop strojem ili sto vec taj desktop nudi .. ako mu je to mail, internet nesto slika s idiota i slicno .. preporucujem mbp 13 ili max 15 .. kada radim na laptopu to mi je uvijek nekako usput, fora .. na kaucu na sanku ili sto vec .. a na iMac kada sjednem onda je to uvijek neka sljaka .. point je .. kome ne treba desktop iz ne znam kojeg razloga (ja radim gr0 foto video npr) .. bolje ubost mbp .. to je super lap ..

Post edited by mr.ezrider at 2011-01-21 06:34:22
    iMac 27 i7 - MBA 11 - Canon 5D mk2
  • Mislim da su problemi s monitorom uspješno riješeni, već dugo nisam čuo da se nekome pojavilo "treperenje" i žutilo.

Što se tastature i miša tiče, iMacovi dolaze s bežičnom periferijom po defaultu. Može se naručiti varijanta sa žičnom tastaturom i mišem. Jedino nisam siguran utječe li to na vrijeme dostave jer to postaoje onda CTO stroj.

U tom slučaju ti preporučam da kupiš "defaultni" stroj, s bežičnom periferijom. Vidi malo kako ti to odgovara, ako nisi zadovoljan prodaj periferiju (alu wireless i magic mouse se daju vrlo lako prodati) i onda si kupiš žičane varijante.

Ako već kupuješ mac u domaji, najpovoljniji su Filex, M-computers i Kreativni odjel u Rijeci (razlika je možda oko 100-200 kuna).

Inače, vlasnik sam "stare" i7ice i baš sam jučer dobio poruku da bi bilo pametno zamijeniti baterije na tastaturi jer si pri kraju. Trajale su oko mjesec i pol- dva. Magic Mouse sam prodao, nije mi lijepo ležao u ruci. A i imao sam Logitechovu G5-icu :)

iPhone 3GS 16GB
    iPad 2 3G 32GB White+SmartCoverRed
    iMac 27" i7 2009
  • I ja sam čuo da nema više žutila, ali mi se onda jedan fotograf požalio na monitor, ali nije specificirao kaj ga točno muči.

Ma moram kod nas kupovati kad sam sirotinja pa moram na 100 g kredita. Ne znam jedino da li su svi korektni ili ima i prevaranata. Sjećam se da je bilo raznih priča po forumima.

Kaj se tiče baterija, to se čini OK. Znači samo moram vidjeti da li mi to leži ili ne. Pretpostavljam da su gravirana hrvatska slova.

• Ako se držiš dućana koje sam spomenuo, problema neće biti. I da, hrvatski se znakovi izgledom ne razlikuju od ostatka "normalnih" znakova.

Ja sam monitorom oduševljen, iako nisam fotograf.

iPhone 3GS 16GB
    iPad 2 3G 32GB White+SmartCoverRed
    iMac 27" i7 2009
  • Evo upravo zvao i Filex i iStyle. Ovi u iStyle žele 1000kn više...1000kn nisu normalni. Idem popodne u FIlex

• @ico00 imasu Apcomu iMac 27" i5 2,66 za 14560 il tak nekaj i dobis uz njega AirportExpress Base Station tak da se to isplati u apcomu kupit

• Ali to je stara verzija i zato dijele AirportExpress Base Station

MBP 13" • IMac 27" • IP4s 32GB WHITE • ATV • IPAD 2 16GB 3G WHITE
  • Ne treba mi nova koja je dosta skuplja a meni ne igra toliku ulogu. Da ima 8GB RAM-a još OK, ali ovak mi se baš i neda.

• @therrlu znam da je to "STARIJA" verzija ali covjek je i rekao u prvom postu da bi uzeo i5 2,66 tako da je ovo dobra prilika da dobije i AirPortExpress jer vjeruj mi AirPort je cudo pogotovo za strimanje muzike. Tak da @ico00 uberi taj u Apcomu dok ga jos imaju na toj akciji ako mislis kupovati :) neces pozaliti

• Evo jučer bio u Filexu..uglavnom cijena za gotovinu mu je 14.598kn, a na kredit preko kartica nije 16.031kn kako je pisalo tamo nego na tu cijenu ide još ne znam više kolko posto koje banka mazne, pa rata na 3 godine ispadne 530kn odnosno komp skoči na 19.080kn. E pa tolko baš i nisam spreman dati. Naravno ima još jedan primjerak tako da ću to vjerojatno popušiti ako uskoro ne smislim neki način.

• jesi probao soluciju da digneš nenamjenski kredit u banci na neku karticu ili nešto i onda uzmeš komp za cash!?

• A onako..imam kredit za stan i sumnjam da bi mi dali još i za ovo :-(

• pa ako imaš master ili ameriken mislim da možeš dići kredu!

• Ma i to je sve tlaka, ali eto rješio sam. Prijatelj mecena posudio beskamatno lovu, naručio stroj u Powercomu za 14.589kn i još dobio 10% Edukacijski popust tako da me stroj izašao 13.130kn umjesto 19.000 kad je u igri banka i dućani koji nisu spremni izaći u susret. Sutra je doma :-)

• da ne otvaram novu temu...sutra uplaćujem za imac 27" i5 2.66 i sad čitam za ovo žutilo po ekranu i blagorećeno me strah...jesu to riješili dosad ili još uvijek ima problema s tim? i kako to prolazi na garanciji?

• Žutilo je navodno bilo standard u prvoj seriji koje više ni nema kod nas. Jedan kolega fotograf je imao problema s nekim plavičastim dijelom, a za ovu crtu prvi puta čujem. Za sada mi se čini da je moj oslobođen svit tih strahota.

• Evo sad dobio i informaciju da se moram paziti i neke prašine koja može biti između matrica LCD panela. Superiška.

• koji je panel u macovim monitorima ?

• ~15.000 kn za komp koji ima "žutilo" i "crtice" po ekranu.. :O

• LED IPS matrica je nutra

• A šta moš'. Da mi je i taj 'žuti' bio bih sasvim zadovoljan. :-)

• eto mene opet sa žutilom...uglavnom nakon nekog vremena sam skužio da zapravo i ima žutila sa onim slabim gradientom odozdo ali to mi uopće ne smeta...nego nakon nekog vremena mi se u gornjem lijevom kutu pojavila neka mrlja kao da je iznutra došla prašina al mislim da je do monitora...a strah me otvarat uopće...a mene zanima kak to prolazi na garanciji...dakle to dolje žutilo standardno me ne zabrnjiava jer se skoro ni ne kuži al ovo gore mi već ide na živce...onak nije jednolično nego je baš mrlja

• @GoRk88 same here, prek cijelog gornjeg dijela prašina. Citao sam negdje da kod nas postoji firma koja to cisti za 300 kn ak odneses kod njih, ak dolaze kod korisnika doma onda je 500 kn. E sad kak se zovu... :) Mozda neko drugi zna :S

iMac 27" i5 + Magic Mouse + Wireless Keyboard + Magic Trackpad + Remote
    Macbook Air 13" 1.86 256GB SSD
    iPhone 3GS 32 GB Black
    iPhone 4 32 GB Black
    Potpisujem! +1
  • pa dobro al ak je na garanciji i nikad otvaran to bi morali u servisu riješit...al dobro ak je prašina me ne brine..strah me da je monitor...

• Isto sam citao da je neko isao s tim u servis i dobio lagani odjeb, ja necu ni probavat. Kad me pocne brutalno iritirat cu ih zvat da vidim dal se nekaj promijenilo, al nekak ne vjerujem...

iPhone 3GS 32 GB Black
    iPhone 4 32 GB Black
    Potpisujem! +1
  • Post edited by Dottore at 2010-12-27 14:34:04
     iMac | iPad | iPhone
  • ovo mi se čini vrlo optimistično da bi moglo proć pod servis...da mi bar sve zamjene možda ostanem bez ovog laganog žutog gradienta odozdo...

• Pa cuj, ako mjenjaju LCD panel trebale bi se zute mrlje maknut. Ajmo sad svi sa zutim mrljama prašinu na komp i mjenjat LCD-e :) Otpeljat cu i ja svoj na servis, samo kad se malo vise toga nakupi, tamo negdje pred kraj garantnog roka :P

iPhone 3GS 32 GB Black
    iPhone 4 32 GB Black
    Potpisujem! +1
  • Ljudi moji, sve su to djecje bolesti sto vasi imaju, ovaj ima AIDS :D

http://img641.imageshack.us/img641/9341/img1253y.jpg

I ne, nije prasina na staklu jer smo ga rastavljali. nego je nesto u samom LCD panelu. Vjerojatno isto prasina koja je spaljena toplinom napajanja (gore lijevo) i graficke (gore desno). Stroj je najjaci moguci BTO. Dva takva komada, oba iste fleke imaju.

@shoowack ako postoji netko ko to moze ocistit odmah mi nadi njegov kontakt jer imam jedno 10 iMaca za njega isti tren.

Edit: na slici se puno slabije vidi nego uzivo, pogotovo kad je ovako smanjena.

Post edited by ficho at 2010-12-28 04:24:11
  • idesss! pa ovo je strasno! ne razumijem koji im je vrag sa tim monitorima? nekako sve vise i vise razmisljam o nekom Miniju sa dodatnim monitorom po mom izboru samo me hebe sto su dosta slabiji od iMaca

• iMac 27" i5 + Magic Mouse + Wireless Keyboard + Magic Trackpad + Remote
    iPhone 3GS 32 GB Black
    iPhone 4 32 GB Black
    Potpisujem! +1
  • Thx @shoowack, budem mu se bas javio pa cu javit tu kako je zavrsilo...

• Ja se spremam sutra ovo raditi sam.

• NEMOJ to samo tako radit! Prvo se uvjeri 100% da su ti mrlje na staklu i onda se pobrini da staklo drzis naopako u prostoru sa sto manje prasine jer se hvata na njega kao blesava i kad vratis izgledat ce jos gore.

• sad me strah kupovati imac :D a mislio sam u sljedecih mj dana :(

MacBook Pro i7/8GB/Vertex 2 iPhone 4 iPad 2 iPod nano
  • A cime se bavis?

• student. koristio bi ga kao normalni kucni komp. uzeo bi 21.5"...

• Evo ja sam napravio isto kao ovaj tip na videu.Skinuo sam prednje staklo bez ikakvih problema i sve ocistio.Meni se isto pjavila kao neka fleka na lijevoj gornjoj strani ekrana i misli9o sam da je stvar u monitoru.Kad sam skinuo staklo vidio sam da je ta fleka u biti na tom prednjem staklu .Ocistio i sad izgleda kao da nista nije ni bilo na njemu.

• ja sam imao fleke u LCDu, nisu mi bash smetale .. ali ipak nije to to .. bile su vidljive .. nakon skoro pa godinu dana odnio u apcom .. ugradili mi novi LCD o trosku Applea i sada je i bolji jer nemam vise niti fleke ali niti yellow cast ..

:)) happy camper

iMac 27 i7 - MBA 11 - Canon 5D mk2
  • jel se na kraju sada isplati kupovati imac 27 ili ne? ja razmisljam o kupnji ali me bas ne ohrabruju ove price sa mrljama na ekranu, jel se to ikako moze provjeriti prije kupnje hoce biti pizdarija s tim? i gdje mi preporucate da uopce kupujem? nesto mi se onaj filex svidja, cini mi se da su dosta jeftiniji od ostalih, jedino sto sam ja iz Osijek pa cu morat zapaliti do Zg-a :S

• strpis se još malo. Meni dolazi preko FileX-a 27". Javim kako je prošlo. Rekao sam im da im momentalno vraćam ako vidim bilo koji problem sa ekranom u roku od 7 dana i tražim kompletan povrat novaca (moje pravo kao potrošača).

povrh toga sam uzeo i 3 god jamstva tako da za 20k kn me neće nitko j...

/salute

| iMac 27" | iPhone 3G | iPhone 4| iPad 2 | Magic Trackpad | Synology DS211j ( 2x2TB )
  • good luck rusty! nadam se da ce sve bit ok :) i ja planiram imac uzet, pa da vidim kako ce se to sve odigrati :)

• Ja nemam baš nikakvih problema s flekama ili se još nisu pojavile :D

MBP 13" • IMac 27" • IP4s 32GB WHITE • ATV • IPAD 2 16GB 3G WHITE
  • pa, očito nema...