Htio bi prebaciti svoj HR account na US store. Da li je moguće promijeniti adresu i zemlju, te kada prilikom promjene adrese pita za način plačanja odaberem PayPal i upišem kod sa gift carda?
Ukoliko je to moguće, zanima me što je sa aplikacijama koje sam do sada skinuo na HR storu? Aplikacije su sve free, a paid apps sam skinuo sam kada su bile free.
Luka said: Mislim da niti jednoj kompaniji ne bi bilo ništa draže nego da nam mogu uzeti naše krvavo zarađene novce
ma uzmu oni nama i ovako. koliko ip4 i iPada vec ima u hr. pa samo @pejo ih je jedno 100 komada dofurao :D doci ce na kraju i sluzbeno ti proizvodi, i placat cemo ih po istim cijenama kao i vani, a do tad ce se vec razvodniti, bit ce stari pola godine i vise! kad vec trosim na to, barem zelim biti u mogucnosti da mogu kupiti iphone 4 taj dan kad izadje a da ne moram ici nekud po njega. tu zivim, tu radim, tu sam kupio i maca, i ajfone, i aplikacije, a i dalje sam nekako korisnik drugog reda! to mi ide na zivce. eto samo to! kad vec trosim krvavo zaradjene novce... :)
I u nase selo bude doslo sve sto i jenkiji imaju. Malo s bumo strpeli, ne. Mene vise smeta kaj se muzika nemre kupovati zbog onih kojima je valjda slon prdnul u uho i misle da su veliki umjetnici cija se autorska prava trebaju "stititi"
ma zasto se moramo strpiti... to mi najvise ide na zivce kad mi ljudi govore da se strpim, a ja mislim da nisam nista manje vrijedan od nekog amera, svabe, ili engleza! zasto se oni ne strpe recimo, a da ja dobim prije njih! preselit cu se fakat :D ovo je samo vrh sante leda! stalno nesto cekamo, bla bla bla...
Zašto ne bi imao oba accounta?
A ne volim komplicirati. Čitaj: #picajzla ;)
Računaj da ti US store uvijek mogu lockati i da na njemu ne možeš koristiti našu kreditnu karticu.
Znaći nama ostaje samo opcija HR account?
Zašto lockati? Znam za kreditnu karticu, kupio bi gift card.
Ne. Možeš imati HR sa kreditnom i US account sa gift cardovima paralelno.
Kako promijeniti na accountu e-mail adresu? Zamijenio bi Gmail sa MobileMe, ali mi javlja ovo. Postoji rješenje?
Pa MobileMe account je Apple ID, isto kao i iTunes Account, nema tu prebacivanja.
Kužim ja to, ali ne kužim kak to nije riješeno da se može prebacit. Šta sad sa plaćenim aplikacijama? Mogu ih zaboravit tj. kupit ponovo.
Zasto bi ih zaboravio? Ne kuzim sta ti zapravo hoces O_o
Bome ni ja :)
Sada koristim jedan account - Gmail, a pošto imam MobileMe htio sam na tom accountu koristiti MobileMe umjesto Gmail adrese.
Ukoliko je moguća promjena onda sam Gmail adresu planirao iskoristiti za US store.
Zanima me da li je moguće promijeniti postojeću e-mail adresu sa adresom @me.com ?
Ne kužim jel ti govoriš o iTunes ili email accountima i što želiš, spojiti HR i US iTunes account? Promijeniti mail adresu na accountu ili nešto treće?
On hoce stavit @me.com mail adresu na hr account ( na kojem vec ima neku drugu adresu ), i otvorit novi us account s mail adresom koju je imo na hr accountu... Ako sam ga dobro shvatio ako ne, nezanm xD
Za početak da se ispričam. Cijeli dan sam u žurbi, pa nejasno pišem. Ajmo redom, pitanje po pitanje.
iTunes accounti.
Sada koristim jedan account koji je na HR storu. Taj account sam registrirao sa adresom @gmail.com. Sada bi na tom accountu htio izmjeniti tu @gmail adresu sa @me.com adresom.
Prilikom promjene adrese javlja mi ovo:
http://img521.imageshack.us/img521/89/15405674.jpg
Nadam se da je sada jasno. :)
kiwwy said: On hoce stavit @me.com mail adresu na hr account ( na kojem vec ima neku drugu adresu ), i otvorit novi us account s mail adresom koju je imo na hr accountu... Ako sam ga dobro shvatio ako ne, nezanm xD
Tako je. :)
Kao sto sam vec rekao, i kao sto ti lijepo gore pise, MobileMe je Apple ID i iTunes Account je Apple ID. Ne mozes mijenjat jedan Apple ID za drugi.
ficho said: Kao sto sam vec rekao, i kao sto ti lijepo gore pise, MobileMe je Apple ID i iTunes Account je Apple ID. Ne mozes mijenjat jedan Apple ID za drugi.
Ima caka jedna okolo toga ako sam ga opet dobro skužio da ne želi promjeniti iTunes Store nego samo user name (Apple ID).
ulogiraj se i pod Apple ID upiši drugi user name (ne mora biti email). Trebalo bi raditi
Ma da, al ne moze MobileMe mail stavit za username na drugom Apple ID-u, o tome ja pricam.
OK. Sada imam drugo pitanje. Kako prebaciti mail sa HR stora na US, ali bez odabira načina plačanja.
Znači prilikom promjene sa HR na US ponudi mi ovo:
http://img340.imageshack.us/img340/8200/90567208.png
Dal postoji i kod prebacivanja neka caka da se odabere none?
"kupi" neku free applikaciju i onda ce ti ponuditi i "NONE", da nemas karticu
Ja ne želim otvoriti novi account nego želim promijeniti postojeći account sa HR stora na US.
TCvetkovic said: Ja ne želim otvoriti novi account nego želim promijeniti postojeći account sa HR stora na US.
Teško i nikako da ćeš to uspijeti, možeš poslati mejl apple-u i reci im da seliš u ameriku, bla bla i da li se mozes prebacit sa HR na US account?!
Probaj nac neki promo code za besplatnu pjesmu na US storeu i upisi u ovo polje dole. Iako mi je logicno da te traze neki payment method kojim mogu verificriat da se stvarno selis u US. Bez toga bi bilo pre lako.
potpisujem kinsif
TCvetkovic said: Ja ne želim otvoriti novi account nego želim promijeniti postojeći account sa HR stora na US.
Ne ide, tj ne možeš bez verifikacije US kreditnom karticom.
kinsif said: ma zasto se moramo strpiti... to mi najvise ide na zivce kad mi ljudi govore da se strpim, a ja mislim da nisam nista manje vrijedan od nekog amera, svabe, ili engleza! zasto se oni ne strpe recimo, a da ja dobim prije njih! preselit cu se fakat ovo je samo vrh sante leda! stalno nesto cekamo, bla bla bla...
To je je produkt ili posljedica trenutne ekonomsko političke situacije u HR. Mislim da niti jednoj kompaniji ne bi bilo ništa draže nego da nam mogu uzeti naše krvavo zarađene novce :)