Imam 3G 8gb iphone i bio sam na 3.0.0. softweru pa sam se prebacio na 4.0.0.,prebacio bih se na 3.1.3. verziju jer mi steka,da li moram imati sacuvani SHSHs jer nisam bio na toj verziji?
Bok Mijat,
Posto nitko nije odgovorio, ajde da ja.
3G nema SHSH probleme, tako da mozes napraviti downgrade. Jedino moras promijeniti adresu iTunes servera u Windowsima da iTunes ne skuzi da stavljas staru verziju firmvera na telefon.
To ces napraviti tako da odes u slijedecu fajlu:
C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts - otvori sa Notepadom i dodaj na dno tekst:
74.208.10.249 gs.apple.com
Nabavi .ipsw i napravi restore kroz iTunes (shift+restore u Windowsima).
Kad sve prodje, dobit ces error 1015, ili tako nesto. Telefon ce ti otici u Recovery Mode.
To nije problem zato sto je novi stari firmware instaliran na telefon. Sada samo trebas izbaciti telefon iz Recovery Mode-a. To ces napraviti pomocu RecBoot programcica, download ovdje:
http://www.mediafire.com/?6nnoz38i8c96we4
Otvori programcic, klikni Exit Recovery Mode i dobit ces svoj telefon.
Jailbreak i unlock idu kroz Redsn0w.
lp, Lux
4.0.1 ne rijesava problem s usporavanjem, nego 4.1. Nisi odgovorio jel ti treba unlock...
mijat3108 said: Unlock mi nije potreban,nego samo ta 4.1. verzija.
Pa onda upali iTunes i daj mu da napravi update.
Strpi se još koji dan ako ti nije nužan jailbreak ( za unlock) i instaliraj 4.1 verziju koja će izaći ona popravlja sve probleme sa usporavanjem i laganjem na 3G
mislim da bi ovaj post od lux-a mogao ici pod neki tutorial. ne znam kakav je 4.1 na 3Gu, ali 4.0 je bio takav da sam investirao u 3Gs. srecom imao sam priliku, ljudi koji je nemaju a zele svoj iphone nazad, povratak na 3.x je bogom dan!
Unlock mi nije potreban,nego samo ta 4.1. verzija.
Vratio sam iphone sa 4.0 na 3.1.3 i sad kad sam kliknuo na backup iTunes je rekao da je OS prestar i da za njega nema backup. dali postoji neka caka da se ipak backup vrati na telefon. bar kontakti. Jer prije nego sam bio na 4.0 radio sam backup na ovom kompu za 3.0?
Glede nove verzije.. da li se išta spominje možda - delivery report? Curi napravio upgrade na njezinom 3G-u.. stavio zadnji soft pa joj fali ta "solucija"..
Gledajte,sa 3 g iphoneom mozete raditi sto god hocete.Nemorate mijenjat nikkave hostove niti nista jer se na njega moze stavljat koje god hocete soft.Nemora bit brejkan nikada .ja sam neodavno na 3 g stavio od 3.1 do 4.0.2 ,i sa nijednim nije bilo problema. Sinoc sa isto jedan podigao s 3.1.3 na 4.0.1 bez problema ,a nikad nije bio brejkan. Eto tek toliko sto se tice iphonea 3 g.
Hvala vam svima,mozda bi ipak bilo bolje da stavim 4.0.1. ako ce mi rijesiti problem sa usporavanjem .Da li zna netko mozda link za 4.0.1. verziju?