Nikako da podesim Mail. Taj problem sam imao i na MacBooku i riješaio sam ga tako da sam instalirao Entourage, a imam ga i sad na iMacu. U čem je kvaka. Sve podesim kao i uvijek i tako mi je radilo i na PC-u i na iPhoneu, ali taj Mail program me ne doživljava. Anybody?
ico00 said: Ma probao sam i s pop-t-com.hr, ali ništa. Inače taj htnet još uvijek radi. Svakodnevno mi je i na iPhoneu i na PC-u
naravno, to je bio samo prijedlog.
ok a jesi li možda probao slijedeće:
odu Mail preferences, pa onda Accounts. Zatim odaberi account koji želiš modificirati i odaberi "advanced" tab u gornjem desnom kutu. Na dnu advanced nalazi se opcija podešavanja porta.
koliko je meni poznato SSL je stalno uključen kao default postavka što automatski znači port 995 i autentifikacija ispod toga sa opcijom "password"
Možda da probaš staviti port vrijednost na 110 i isključiti SSL? Probaj pa vidi dali tako funkcionira.
isto tako pošto nisi naveo dali imaš problem prilikom slanja ili primanja probaj ove postavke postaviti za odlaznu poštu:
otvori opet preferences, pa odi pod accounts. Nakon toga na prvom tabu (Account information) na dnu se nalazi Outgoing Mail Server (SMTP) dropdown lista. Iz nje odaberi opciju Edit SMTP server list. odaberi iz gornjeg popisa account koji ti treba na u donjem dijelu odaberi Advanced i postavi server port na 587. Iako već u default opcijama on postoji kao standard probaj unjeti opciju u custom port.
resetiraj mail pa probaj
UPDATE:
još mi je jedna stvar pala napamet. Pošto ti javlja da imaš problema sa verifikacijom pretpostavljam da ti se pojavljuje dijaloški okvir u nekom obliku.
Probaj slijedeće: kada ti iskoči taj prozor, klikni na "show more details" ili nešto u takvom obliku, provjeri da je always trust opcija uključena, pri dnu bi trebale biti dodatne opcije u obliku dropdown izbornika, najgornji od njih promijeni u Use User Defaults
također resetiraj mail pa probaj onda. To je sve što mi pada napamet trenutno
javi
A o kojem mailu se radi??? Gmail, aim, daj malo info neki :-)
Sorry, mail na T-Comu. Znači sve postavke stavim kao i inače i ne radi. Kaže mi "Mail can't verify the identity of "pop.htnet.hr""
probaj sa pop.t-com.hr iz razloga što se htnet.hr domena ne koristi već godinama. imali su prijelazni period koji je bio jako dug ali vjerojatno je problem u imenu domene.
Probaj postaviti pop.t-com.hr sa svim podacima ostalim jednakim kao i do sada, email, username i password, pa javi dali radi onda.
salute
Ma probao sam i s pop-t-com.hr, ali ništa. Inače taj htnet još uvijek radi. Svakodnevno mi je i na iPhoneu i na PC-u
Rusty, ovo s portom je proigralo. Isključio sam prije SSL, ali je port ostao na 995. Čim sam stavio na 110 je proradilo. Puno ti hvala
Super drago mi je.
Salute