Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6369)

• MacStarter
  • Marijo
  • Nik2407
  • tr00pa
  • rajko
  • Salko
  • snekhr
  • gsustek
  • tome0330
  • Nothing
  • zeljkofilipin
  • Riki
  • PUCKODJ
  • judgedredd
  • obscured by clouds
  • independent
  • lakick
  • Phantom_Lord
  • TCvetkovic
  • mican

Tko je online (0)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
iOS4.1
  • Dostupan je preko iTunesa

Evo i direktni linkovi

iPhone 4
    iPhone 3GS
    iPhone 3G

Post edited by Dottore at 2010-09-19 14:06:00
     iMac | iPad | iPhone
  • 66 Komentara sorted by
  • zokie said: ja sam novi. imam pitanje jel se mora iphone jailbrejkati ako se stavi 4.1 software. sad imam 3.1.2 ??????

ne moras ti nista, dapače, ne mozes :)

• ma definitivno mislim da je vrijeme da mi svi pređemo na iPhone4 :D. Onda neće biti problema sa brzinom, performansama itd

| iMac 27" | iPhone 3G | iPhone 4| iPad 2 | Magic Trackpad | Synology DS211j ( 2x2TB )
  • dali ko zna kad ce bit unlock i jailbreak

• Instalirao sam isto na 3Gs i sve ok. Može li netko tko je ubacio 4.1 na Iphone 3G napisati svoje dojmove, jel brže nego sa 4.0. ili je isto?

Macbook Pro 8.1
    Iphone 4s 16gb
  • Ja sam napravio upgrade na 3G. Trebam reci da sam do danas imao 3.1.2 verziju i nikada nije bio JB.

Update je malo potrajao ali moji inicijalni dojmovi su za 5. S obzirom koji hardware je unutra i koliko imam sadržaja radi apsolutno super. Ništa prebrzo ali zato ni ništa sporije od 3.1.2. Imam sve SMS i mms poruke od kada je kupljen 3 mail accounta i sve skupa oko 5,5 podataka njemu

U svim aplikacijama se ponaša zadovoljavajuce s obzirom na generaciju i sadržaj. Brzo se prelazi iz jedne aplikacije u drugu posto nema multitasking.

Ovo upravo pišem sa njega da malo vidim dali ima tu kakvih problema ali sve je 5. Bluetooth i wifi rade normalno također.

Toliko za sada. Nisam probavao 4.0 pa neznam koliko je to usporilo neke od vas ali ja sa 3.1.2 na 4.1 ne vidim nikakve scenarije koji bi mi rekli da je iPhone sada sporiji ili lošiji.

Pozz svima

| iMac 27" | iPhone 3G | iPhone 4| iPad 2 | Magic Trackpad | Synology DS211j ( 2x2TB )
  • ajmo momci, samo stavljajte na 3G i pišite. ja sam na 3.1.2 i prebacit cu se na 4.1 kad dode JB i unlock.

• barusha said: Pa kad brejkas tel.na 4.1 i kad otvoris cidiju sama ce te pitati pri prvom pokretanju jel da ti make your life easier,a ak je vec bio brejkan prije i ako je ta opcija ukljucena onda ce automatizmom spremat shs fileove

kliknuo sam make my life easier kad je izasao 4.0 (imam 3G) i spremio mi je za 4.0 i 4.0.1. zanimam me jel on to sprema automatizmom jer primjerice nemam spremljeno za 4.0.2 i 4.1 bio sam (i jos uvijek sam) na 3.1.2 kada mi je ponudi spremanje shsh za 4.0 pa me zanima oce on sam dalje spremat za sve kako dolazi ili moram sa onim kišobranom nešto sam radit.

Post edited by Hrco at 2010-09-09 19:03:06
  • Evo ja sam napravio upgrade na 3G-u i moram priznati da sam ipak ostao razocaran jer mi radi gotovo jednako sporo kao i na 4.0...razmisljam o downgrade-u na 3.1.3. Pogotovo mi ta sporost smeta kad otvaram iPod ili SMS...katastrofa...

• zokie@nema jailbreakea za 4.1, dakle ne mozes to napraviti.

iPhone 3G-3Gs-4/4s white-iPad2-iPod-MacBookPro13"-iBook-MacBook-AppleTV-iMac-MacAir11"-AppleTV2
  • Trebao bi se ne raspadati pri svakom updateu softvera.

• Ne kazem da ne sluzi, samo da je smece i da je sramota za jednu zabu imat takvu jadnu aplikaciju. I nisam jedini koji tako misli, vecina ljudi s kojima sam pricao o appu dijele to misljenje.

• Ne znam je li do 4.1, rekao bih da je, al sms aplikacija, kamera i jos nesto (ne mogu se sjetiti sto) se blesiraju...kamera se otvara puno sporije, sms...pocetni popis s vremena na vrijeme nestane.

iPhone 3G-3Gs-4/4s white-iPad2-iPod-MacBookPro13"-iBook-MacBook-AppleTV-iMac-MacAir11"-AppleTV2
  • Ajmo vidit šta su skuhali.... :-)

Macbook Pro 8.1
    Iphone 4s 16gb
  • javim kako je upgrade prošao na 3G modelu. Speed is sve to skupa.

hmm nudi mi 4.0.2 verziju a ne 4.1? možda zato jer sam na 3.1.3 trenutno?

Post edited by Rusty at 2010-09-08 19:41:27
  • Ajde kad ubaciš javi komentare. Žena mi ima 3G i ako se nešto ubrza onda bi joj ubacio 4.1.

Evo ja upravo ubacujem 4.1. na 3Gs

Macbook Pro 8.1
    Iphone 4s 16gb
  • Hvala dottore na direct linkovima evo upravo se radi backup i sync pa ću onda probati

• uspješno instaliran na 3gs-u i napravljen game center account, dodajte me korisničko ime: o'Gar

Post edited by take31 at 2010-09-09 00:04:51
  • Ja sa soic na Game Centeru pa dodajte. Je li ima uopće koja igra da podržava ovo?

• Jel moze rec tko dojmove ko ga je stavio na 3G ? ? ?

• HDR je dostupan samo za iPhone 4? imam 3gs, upravo sam ga updejtao i works like a charm :)

• da. sada sam vidio. HDR je samo za iPhone 4.

• a ja se baš ponadao da ću se poigrati sa HDRom :(

• Pa pisali smo vec o tome na onoj temi iphone4,kai se sad cudite,3gs je dobio samo veci zoom

MBP 13" • IMac 27" • IP4s 32GB WHITE • ATV • IPAD 2 16GB 3G WHITE
  • Rusty hvala! ) To sam ceko, sad idem stavit 4.1 na moj 3G :.

• Rusty, thanks na informacijama !!

Macbook Pro 8.1
    Iphone 4s 16gb
  • sad mi se 3G konačno ponaša normalno

• Meni radi puno bolje na 4.1 GM, neznam ima li razlike GM i sluzbena verzija?!:)

• Nema, identican je build.

• dali iko dobiva error kupovina nije moguca prilikom kupovine aplikacija?

• jedina igra koju igram na iphonu je tap tap i doodle jump, tako da mi ne treba game centar. to kad dobijem iphone 4 pa cu instalirat zbog epicovog unreal enginea za ios (odnosno igara koje na kojima ce taj engine biti baziran) :)

MacBook Pro i7/8GB/Vertex 2 iPhone 4 iPad 2 iPod nano
  • Ja sam instalirao sinoć iOS 4.1 i bilo je problema sa Upgradeom aplikacija i odbijao mi je Upgrade sve do maloprije dok nisam napravio backup prek iTunesa i sad radi. Kolega je upgradeao 4.1 na 3G i njemu radi sve od prve (sa mojim accountom) .

• Phantom_Lord said: jedina igra koju igram na iphonu je tap tap i doodle jump

probaj plants vs zombies i galcon :)

Post edited by rak21 at 2010-09-09 10:40:41
    Trenutno više ne isprobavam android :)
  • i angry birds :)

• hoce me cydia sama pitat da spremim shsh za 4.1 ili ja moram nesto napraviti?

• Dobijem poruku i kad ju idem pročitati odmah se digne tipkovnica za replay. Prije toga nije bilo. Jel i vama tako?

• 3G s 4.1 je malo brži, prošlo je bez ikakvih problema

iMac 27' (i5), iPhone 4, MacBook Air 11', iBook Clamshell Blueberry, iPad 2, iDa - kćer s mnoštvom mojih iUređaja
  • Pa kad brejkas tel.na 4.1 i kad otvoris cidiju sama ce te pitati pri prvom pokretanju jel da ti make your life easier,a ak je vec bio brejkan prije i ako je ta opcija ukljucena onda ce automatizmom spremat shs fileove

• Imam Iphone 3g dali ima unlock za 4.1, trenutno imam 3.1.2 JB i unlock

• Hrco said: zanimam me jel on to sprema automatizmom

Trebao bi, no za svaki slučaj ipak spremi sam. Meni je trebalo 10-ak dana da dobijem potvrdu u cydii da je SHSH za 4.01 spremljen..

Trenutno više ne isprobavam android :)
  • Hardworker said: moram priznati da sam ipak ostao razocaran jer mi radi gotovo jednako sporo kao i na 4.0

a kako ti je kad recimo ulaziš u Settings. isto sporo ko i na 4.0 ?

• @hardworker napravi restore, pa set as new iPhone i radit ce puuno brze... Meni moj 3G radi ko na iOS 3.1.3

• i onda opet sve ispocetka namjestat tak sam vec radio kad stavljao 4.0 jel kao radi puno brze kad new phone a isto sra... bilo....nevjerojatno apple srami se mogli su se bar ispricat da su zajeb za 3g

• Meni 3G radi puno brže sa verzijom 4.1 i to bez setupiranja kao new. Možda bi pomoglo da očistiš Safarijev cache i cache od SMS aplikacije.

Admin
  • ja nisam jos probao moram cekati unlock...ali cisto da znam kako to ocistiti?

• Safari kroz settingse, a smsove obrises stare.

Admin
  • jel je ko jailbrejko 4.1 na iphone 3g????????

• nema jos JB za 4.1

• Zanima me jedno: kad bih napravio "set as new" kako onda vratim samo kontakte ili SMS-ove jer sam cuo da kad bih ponovo napravio cijeli backup onda mi je opet isto kao i da nije "set as new"...? Sto se tice brzine maaalo je brzi nego prije ali sam skuzio da svaki korisnik ima drukcija iskustva sto se tice brzine prije i sad...recimo mom prijatelju je radio duplo sporije na 4.0 nego meni. Ova brzina je podnosljiva buduci da sam neki "light" korisnik u smislu da ne surfam ili koristim mail preko iPhona. Vecinom je to koristenje iPoda i naravno telefon i sms...tu i tamo neka igrica...U svakom slucaju se i te aplikacije dosta sporije ucitavaju nego na 3.1.3...

• ovaj HDR je stvarno odlican, bas se kuzi totalna razlika u fotkama, ...al osim toga i game centra (koji meni nista ne znaci)....nis posebno. Malo stabilniji na cetvorci od 4.0.1.

• Da li se jos nekom ruši na 4.1 m-zaba?! Meni kad odaberem plaćanje prikaže iznos i datum mi pise (null) i kad stisenm plati se srusi!? Probao sam reinstalalaciju aplikacije ali ne pomaze!