LP svima. Pred par dana kupio macbook pro i imam velike probleme spojit se na net i normalno ga koristit. Veza je nestabilna, stranice se znaju pocet ucitavat pa sve stane na minutu ili jednostavno ne otvori stranicu. Update softa je isto usporeno i ponekad se desava da jednostavno pukne i da poruku da nema konekcije na internet. Isti problem imam sa ipadom i iphoneom ako se zelim spojit na net ( ipad ne otvara appstore i youtube npr.)Sa PC laptopom nikakv problem , sve radi ko urica. Hvala unaprijed na odgovorima
Napisi malo vise informacija. Na koji si nacin spojen na net (wifi, kabel)? Da li ide preko nekog routera? Kako ti je postavljena konekcija u System preferences.
Spojen sam preko WIFI ja , idem preko Netgear routera bez zastite. Trenutno nisam doma pa nemogu napisatsystem preferences...popodne napisem
Mali update. Jucer probao kod frenda spojit se na net. Sve radi ko urica, brzo, nema pucanja veze, update softwera odradio sve bez problema. Dodjem doma opet ista stvar....veza spora, cak mi se pojedine stranice otvaraju u totalno cudnom obliku ponekad - youtube jucer...samo tekstualni prikaz kao siteovi prije 10 godina!!! Svaka pomoc dobrodosla
Resetirat i ponovno postavit router, za pocetak ;)
Ma resetirao sam ruter sto puta i mac isto :-). Interesantno je da su isti ili slicni simptomi na svim appleovim uredjajima - iphone, ipad i mac :-)
Promijeni kanal na ruteru??! P.S. rucno podesiti ip, gateway i dns??
Drži ALT (tj. Option) na tipkovnici i klikni na wireless ikonu u menu baru. Ispisat će ti se podaci o brzini na koju je wifi spojen, kolike su smetnje (RSSI).
koji wifi router imaš možda ti radi u 802.11b modu a on je nekih 11mb/s umjesto 802.11g koji je 54mb/s.
E hvala svima na komentarima. Pogledam kako je sve setapirano kad dodjem danas doma. Najveci problem je sto mi je ISP stavio pass na router i ne mogu nista na njemu mjenjat
pa zovi isp i pitaj pass... ili nadji si one papire koje si dobio sa njime, negdje su zapisali pass! ali ako ga resetiras, vratit ce se tvornicki pass kojeg lako mozes naci na netu!
Eh, problem je sta zivim i radim vani i lokalni jezik mi nije bas najjaca strana :-). Preema ISPu sve je OK dok PC konekcija radi dobro :-). Ma nesto cu pokusat smuljat, u svakom slucaj hvala puno na odgovorima.
ja imam slicnih problema. kad sam doma spojen na svoj wlan (siemens se555, t-com) 3/10 stranica mi nece otvorit bez da refresham par puta, u googleu kad trazim i stavim images ne pokaze slike nego samo sive kvadratice.. i jos par takvih sitnica. a kad se spojim na bilo koju drugu mrezu normalno sve radi. wtf. i to mi nije samo na mbp nego i na pcu i na iphoneu.
Ima sam i ja problema na 555 routeru dok nisam napravio upgrade firmwarea na zadnji, samo se ne sicam koji jer ga vise nemam. Sad imam onaj sx73 i super je