ficho
7549
Luka
6831
Darko Kontin
4265 nisam nigdje našao na forumu pa da tu pitam...ako odem uzet u t-com četvorku da li badave dobijem onu manju karticu, i ako da koliko se čeka?
Purger155 said: ali izgleda da ćemo se načekati (ili ćemo rezat kartice)....
nije mi jasno cemu radite dramu oko te kartice kada je potrebno jedno 40 sekundi da je se izreze! isprintajte si neku sablonu i po njoj zarezite starim sim! tolerira se i nepreciznost :)
ja prošli tjedan dobio micro sim za iPad - BESPLATNO, a pretprošli tjedan dvije za mobitele - BESPLATNO.
Ja sam radio zamjene, koje su besplatne, ali se kupovina novog broja sa mini sim karticom (u t-mobilu je to mini sim, a ne micro, pojma nemam zašto) naplaćuje.
Cijena je 50 Kuna.
Ukratko, vidim da imate problema u vezi mijenjanja SIM kartice u MINI SIM, pa evo postupak da ne morate čekati ili kupovati:
i skinite si predložak na ovoj stranici i isprintajte ga:
http://www.buy-microsim.com/pub/How to make MicroSIM - EN.pdf trebaju vam ispasti dimenzije 15mm x 12mm mini sim kartice
ne, moraš je platiti, mislim 35 kn, i dobiješ je odmah naravno...
da dobijes je "badave". ja je dobio, a ako ti je zele naplatit, kazi im da se bolje informiraju, sluzbeno, zamjena u micro sim je besplatna.
...onda moj bed, znam da je bilo besplatno do 1.07., kasnije se naplaćivalo. Provjerio sam sada s kolegom, za kupovinu iPhona se ne naplaćuje.
ok, neznam koliko naplate novu sim, ali moju sam BESPLATNO zamjenio, u manje od mjesec dana... makar su mi je htjeli naplatit jer nisu znali da je besplatno...
znači, kartica se dobije odma na licu mjesta?
maloprije odem u t-mobile kupiti simpa start paket i reko odmah da mi prebace na tu micro sim jer sutra idem po iphone 4- medjutim ona baka kaze da nemoze. bio sam na t-mobile i prebacim broj na tele 2 prije 15 dana i sad moram cekati ili unlock ili 3mjeseca da bi svoj broj mogao koristit. pa me zanima sad ovako da ne moram bas cijelu povijest unlocka citati jel se moze iphone 4 mozda otkljucati. unaprijed hvala na odgovorima i sorry ako sam fulao temu...pozdrav
NEMOZE se OTKLJUCATI. i kako nemoze pa micro sim karticu dobijes iste sekunde cim je zatrazis na LICU mjesta
pa eto ona zena kaze da nemoze da nemaju nemam pojma zasto i kako. glupost.
nije problem ni izrezati karticu. cap cap gotovo :)
pa tako ce i bit sutra kad kupim cap carap i eto ga nece mene neka baka tamo zaj..... :-)
e pa nije bas lako izrezati karticu, pogotovo ovu sa vecim cipom. Treba raspica za nokte i onda brusiti sve do cipa.
@klock o cemu ti pricas kakva raspica :) skare ili skalper i to je to nema tu sta pametovanja moses slobodno i malo cip odrezat jer se samo unutarnji kontakti upotrebljavaju na sim kartici :)
@mačak: ma moraju ti zamijeniti za minisim, ja obavio u tcentru avenue mall bez pol beda (također simpa korisnik)
Purger155 said: @mačak: ma moraju ti zamijeniti za minisim, ja obavio u tcentru avenue mall bez pol beda (također simpa korisnik)
bez naknade?
Zamjena je bez naknade, nova minisim kartica = 35kn.
Da sumiramo još jednom: imam simpa karticu i samo odem u t-mobile i tražim nini sim te će mi to zamijeniti besplatno? Pitam jer sam čuo da samo kartice na pretplatu mijenjaju besplatno dok za simpa traže 35 ili 50kn..
znam i ja da bi morali jer nedavno kad sam isao predbiljezit se neka druga zenska mi bas kaze kao kad kupite dodjite imi vam besplatno napravimo tu microsim tj. zamjenimo a ova druga opet ima svoju verziju tako da...
eee a dali ima netko ikakve informacije za MICRO SIM IZ TELE2?
ja sam platio 50 kn zamjenu....rene3: gle, ti iz tele2 nisu normalni...zove frend prije tjedan dana u sl. za korisnike, frajer mu veli da može, ekipa po forumima priča da može ali samo data (bez voice, dakle voda..), ja zvao neki dan, žena veli da nemože...inače, ja koristim tele2 i čekam unlock + izdavanje microsima, ali izgleda da ćemo se načekati (ili ćemo rezat kartice)....
Najgori support ikada koji sam doživio je bio u Tele2. Da mi daju sve badave nebi bio na njihovoj mreži.
ja volim da mi je sve po p.s.u i da nemam poslije brige ili nekakvih problema u vezi toga,jbga, takav sam..tako da bi rađe da mi zamijene nego da je turpijam..no dobro, ako nebude druge,izrezat ću je i bok...naravno, prvo treba telefon otključat :)
E mene interesira ovo. Ako kupim iPad da li treba imat novu karticu ili je moguće dobit kloniranu od mog broja koji koristim? Zna li tko je li se naplaćuje micro sim u VIP?
mi smo uzeli tri ajfona neki dan i uzeli 2 ove kartice! badava i odmah
Da li je netko koristio spomenuti predložak sa tele2 karticom? Smanjio ju i ubacim u iphone kad kaže da nema kartice (u starom mobu radi dakle nisam oštetio čip..)
pongra said: u vezi mijenjanja SIM kartice u MINI SIM
fyi to je mini sim u micro sim.
@rak21 uzmi novu karticu pa se javi, imam ti ja rezac koji to u jednom potezu napravi.
rak21 said: Da li je netko koristio spomenuti predložak sa tele2 karticom? Smanjio ju i ubacim u iphone kad kaže da nema kartice (u staro, mobu radi dakle nisam oštetio čip..)
To se i meni dogodilo s starom t-mobile karticom to ti je zbog toga jer je taj predložak premali za naše kartice pa nisi dobro izrezao ja sam isto karticu zrezao cijeli čip se vidi i ubacim u iphone 4 ali ne radi jel nije dobra veličina.Nove kartice ti imaju dosta manji čip od starijih.Ja bih ti preporučio micro sim cutter koji nikad ne griješi i svaku karticu koju sam ubacil radi odlično ako si negdje iz zagorja javi pa ti mogu posudit cutter.
ne znam tko je tu lud sad, jučer sam ubacio karticu 10x i svaki put mi javilo da nije ubacena. Sad probam i nakon par sekundi ju prepoznao!!
ipak izgleda da neće trebati no hvala ficho..
rak21 said: ne znam tko je tu lud sad, jučer sam ubacio karticu 10x i svaki put mi javilo da nije ubacena. Sad probam i nakon par sekundi ju prepoznao!!
ipak izgleda da neće trebati no hvala ficho..
nisi ju valjda na dobru stranu stavio.
jpelko1 said: nisi ju valjda na dobru stranu stavio.
Mislim da se niti ne može krivo staviti. No kao što rekoh; 10x sam ju probao staviti, sve i da se može, nisam valda svaki put krivo okrenio.. A nisam baš ni toliko blesav :)
ako nekome treba imam ja onaj rezač kartice pa nek mi se javi!
da ne otvaram novu temu zna li neko nesto o micro sim u tele2? jesu dobili? oce li dobivat?
decer said: zna li neko nesto o micro sim u tele2? jesu dobili? oce li dobivat?
imaju, ali samo u internet tarifama! znaci voice nista! ma odrezi sam i dobro!
ma krivo cu odrezat sto posto xD
kao što sam gore napisao..imam ja rezač pa ako nekome treba možemo se nać pa mu to napravim u jednu sekundu
a odakle si? =)
ja sam u samoboru.
@lordzero bila je nekad besplatna sada se naplacuje 50 KN i to vec zadnjih Mjesec dana i duze