Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Tagged

Top Posters

MacKorisnici (6820)

• DCH
  • Rusty
  • brunci
  • Virtualni
  • patrikp
  • mijat3108
  • bsevo
  • iOprema
  • zeMOo
  • Gogic
  • kvaju
  • ameliepoulain
  • tr00pa
  • selma
  • X Sync
  • iron

Tko je online (0)

Apple iPhone 4 Bumper
  • 257 Komentara sorted by
  • kad se ugrije bumper jednom, onda vise ne pase kako treba, poveća se i onda škripka, leta tamo vamo....

MacBook Pro (Retina) iPhone5 iPad iPod nano
  • @ Phantom: da, i ja sam skužio da se pomiče.. Zbog toga me je i strah da mi ne ogrebe mobitel (a i ne sviđa mi se toliko da riskiram). Jednom sam se opekao na nokiji n73, stavio silicon case pa mi smeće oštetilo mob kojeg sam htjeo zaštititi od ogrebotina..

Ima tko da nije duže vrijeme skidao bumper, da potvrdi da nema nikakvih tragova na anteni ili staklu?

Trenutno više ne isprobavam android :)
  • evo meni danas stigao bumper, dobro izgleda i sve ok samo se nadam da se nece rastegnut. :-)

iPhone 4S iPhone 4 NEW iPad MacBook Air MacBook White
  • rak21 said: Ima tko da nije duže vrijeme skidao bumper, da potvrdi da nema nikakvih tragova na anteni ili staklu?

anyone?

• Evo ja sam imao bumper na iPhoneu preko 3 mjeseca i kad sam ga skinuo na ekranu nije bilo ni tockice, al je okvir na gornjem dijelu dosta izgreban :(

SMRT VANILIJI, SLOBODA FORUMASIMA!
  • ja ga skidam svako malo (3 - 4 dana) i brisem prasinu. do sad nemam tragova :)

ok evo nesto: jaaako sitno, nevidljivo pod golim okom kod silent switcha, ali nisam siguran da je to od bumpera, jer prije nego sto je bio u bumperu nije bio u nicemu, tako da nisam 100% siguran.

ali sam primjetio kod istezanja bumpera, da ga treba stavljati na poseban nacin, provo staviti stranu sa volume tipkama, pa onda ga staviti na drugu stranu, a ne prvo dio sa sleep/wake tipkom pa onda dio sa dockom. onda se uopce ne mice :)

Post edited by Phantom_Lord at 2010-11-08 18:39:31
  • Gdje ima u Zagrebu najveći izbor "svega" u čemu bi mogao držati iPhone 4??

• Vjerovatno u iStyleu, btw bumper narucen 21.10 poslan 22.10 jos nije stigao..

• HINT:

Ako koristite bumper (čime vam je otežan pristup prekidaču za silent) na jailbreakanim uređajima možete instalirati sbsettings addon za silent..

• Evo dosao mi incase snap case od Applea. jako fin materijal, ali ne znam da li cu ga dugo nosti :)

• ficho said: Evo ja sam imao bumper na iPhoneu preko 3 mjeseca i kad sam ga skinuo na ekranu nije bilo ni tockice, al je okvir na gornjem dijelu dosta izgreban

Da li ti se poslikati taj izgrebani dio i da li si siguran da je od bumpera (ako bumper uistinu grebe antenu ne znam koja je njegova svrha onda)?

tnx!

Phantom_Lord said: ok evo nesto: jaaako sitno, nevidljivo pod golim okom kod silent switcha, ali nisam siguran da je to od bumpera, jer prije nego sto je bio u bumperu nije bio u nicemu, tako da nisam 100% siguran.

isto pitanje; može slika?

Post edited by rak21 at 2010-11-13 12:52:00
  • Dexy said: Ja koristim trenutno ovo dok mi ne dode element

Jel to od icarbonsa?

• @rak21 nemam fotoaparat, samo iphone 3gs jos, vidjet cu hoce li se dobro vidjeti :D

• nije ni 3gs sa focusom za bacit :)

Samo stavi pod dobro dnevno svjetlo (blizina prozora), nikako pod žaruljom..

• Evo danas došao bumper. Naručen 23.10, poslan 25.10.

• @rak21 eto nisam uspio uhvatiti sa kamerom od 3gs-a. jednostavno presitno i neprimjetno je :)

• Phantom_Lord said: @rak21 eto nisam uspio uhvatiti sa kamerom od 3gs-a. jednostavno presitno i neprimjetno je

ma stavio sam ga, necu požaliti nadam se :)

ionako samo privremeno dok ne stigne sena ultra slim..

• Ja genije prije neki dan naručio ovo http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320607242190 uvjeren da se radi o original apple iphone 4 bumperu. Tek danas iščekujući ga da dođe pročitam dole u dubini duše opisa proizvoda da piše "Same Design as the Original"! Došlo mi je da se ucmekam na licu mjesta! Ima netko nešto slično da me utješi da nisam kupio totalno govno:-(

• mosech said: Ja genije prije neki dan naručio ovo http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320607242190 uvjeren da se radi o original apple iphone 4 bumperu. Tek danas iščekujući ga da dođe pročitam dole u dubini duše opisa proizvoda da piše "Same Design as the Original"! Došlo mi je da se ucmekam na licu mjesta! Ima netko nešto slično da me utješi da nisam kupio totalno govno

ja odmah vidim da nije original, jer nema apple logoa naprijed na pakiranju. ja sam jednu 20tak takvih proletio dok nisam nasao originalni bumper za 25$. za 15$ nemoguce je naci novi bumper

• Stvarno nema apple, nisam uopće išao zatim. Na prvi pogled izgleda isti oriđiđi. Imaš oko sokolovo. Jesi inače zadovoljan sa svojim bumperom?

• mosech said: Stvarno nema apple, nisam uopće išao zatim. Na prvi pogled izgleda isti oriđiđi. Imaš oko sokolovo. Jesi inače zadovoljan sa svojim bumperom?

malo jesam, a malo nisam :D smeta mi sto se moze ogrebati izunutra, a sviđa mi se dizajn i materijal :)

• Evo stigao mi taj falši bumper. Izgleda mi dobro al ne mogu ka usporediti s originalnim jer ga nemam naravno. Nisam nezadovoljan kvalitetom, jedino sad se treba malo navići da iphone izgleda drugačije

• mosech said: Evo stigao mi taj falši bumper. Izgleda mi dobro al ne mogu ka usporediti s originalnim jer ga nemam naravno. Nisam nezadovoljan kvalitetom, jedino sad se treba malo navići da iphone izgleda drugačije

Ja ne znam, da prođem kao ti popizdio bih jer u naslovu samom oglasu piše original, što bi ja sad trebao čitati što piše dalje sitnim slovima na dnu no eto, iskustvo više imaš pa ćeš slijedeći put biti pažljiviji. Mada često niti ne spomenu da je "like original" već i nakon mog PM-a odgovori da je 100% original pa meni dođe smeće, naravno da ga odmah prijavim i dam negativnu ocjenu ..

• Je treba stvarno sve čiatati pažljivo al šta ćeš. jučer sam mailom kontaktirao sellera s upitom radi li se o originalu ili ne. Odgovorio mi je da nije original apple al je kao navodno od istog proizvođača, identičan po svemu. danas je poštom stigao bumper i ne mogu reći da vidim neke mane, stoji čvrsto na telefonu, metalni gumbi i svi otvori izgledaju i rade savršeno... Kad bih imao jedan do drugoga vjerojatn bih uočio neke razlike.

• Moj se besplatni bumper izgleda izgubio, pa sam jucer narucio ovu kopiju koja cak izgleda dosta dobra za 16kn. http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.47522#open full view

• Pa to je isto kao mosechov :) samo je njega onaj ebay prevarant oderao par puta skuplje..

Post edited by rak21 at 2010-11-17 12:18:29
  • Nije posve isti čini mi se. Moj ima bočno glossy obrub kao originalni:-) Na kraju moj ovaj stvarno nije loš. Mislim da je vrlo sličan originalu i stvarno dobtro leži na telefonu bez makac

• Nemogu vjerovat, danas je stigao originalni bumper, znaci poslan 23.10 a primljen 18.11. Netko je prekrizio Veliku Britaniju na paketu i podvukao Hrvatsku. Bumper je savrsen, kad dode ona jeftina kopija budem napravio neku usporedbu sa slikama.

• Stigla danas free Belkinov Hard Clear Case, narucen preko Applea. Lijepo sjeda na telefon :)

• Jebemu ovaj vapor element se lijepi na zadnji dio mob-a ??? Ne mogu da vjerujem...

• Evo ja ću si uzet ovaj jer ovo mi djeluje najsigurnije od svega a razumna je cijena 30-tak $, ne daje mi se za onaj vapor i još se lijepi tako masna lova...

Uglavnom što mislite:

• previse su rubovi nekako exposed. ja nisam skinuo incase snap case vec 3 tjedna. to mi je rekord za nosenje bilo kojeg casea :)

• Da ne otvaram novu temu, oživljavam ovu ;) Ugl.razmišljam si o ove 3 navlake/bumpera:

1) Kao bumper štiti rubove i citavu stražnju pa cak i prednju stranu (plastika preko ekrana), samo prozirna varijanta, povecava najviše dimenzije ali i najbolje štiti; 150kn :

http://www.gear4.com/product/_/40/icebox-pro/?cid=43

2) Kao bumper štiti rubove i citavu stražnju stranu. 140kn. Uzeo bi crni, bijeli ili zeleni :D

http://www.gear4.com/product/_/49/icebox-edge/?cid=43

3) Originalni Appleov bumper. Najjeftiniji : 84kn. Samo u crnoj boji. Najmanje povecava masu i dimenzije uređaja i najljepše izgleda ali ne zasticuje prednji i stražnji dio i brinu me ove price da grebe iPhone :S

http://store.apple.com/us/product/MC839ZM/B?fnode=MTY1NDA0NA&mco=MTkyNzE1NTA

Ako ima tko kakva iskustva s navedenima, neka javi ;) Mislio sam uzet shild + Appleov bumper. Jel bi to mogla bit dobra kombinacija?

 MacBook Pro '10 | 24" LED Cinema | iPhone 4 32gb | iPod shuffle 512Mb '05 | iPod shuffle 2gb '09 ... To Be Continued ;)
  • Na kraju sam uzeo originalni crni Appleov bumper i za sad sam zadovoljan. Mob odmah bolje leži u ruci(ugodnije ga je držat), zašticeni su mu rubovi a i dijelom ekran i zadnja površina jer je rubna guma malo viša pa stakla nisu direktno izložena podlozi. Naravno time je rješen i "antena problem" koji da budem iskren nisam ni doživljavao. Uređaj gotova da nije dobio na dimenzijama i baš elegantno izgleda kad je sav crn. Sutra/prekosutra cu valjda stavit i invisibleShild i tako cu ga potpuno zaštit od bilo kakvog grebanja. (pa valjda i onih slucaja kad je neznam kako bumper oštetio metal ) Ugl.za nekih 200-tinjak kn sam si skoro potpuno zaštitio mob pa više nemoram razmišljati na šta cu ga staviti i šta bi se moglo desiti. Nekako se osjecam sigurnije a to mi je najvažnije!

Inace jel se na kraju kome oštetio iPhone 4 od tog bumpera na kraju ili su to samo price? :S

 MacBook Pro '10 | 24" LED Cinema | iPhone 4 32gb | iPod shuffle 512Mb '05 | iPod shuffle 2gb '09 ... To Be Continued ;)
  • Ja sam kupio Zagg IS i nisam zadovoljan sa njim. Previše mi je gumen bio i nije mi bilo ugodno tipkati po njemu tako da sam skinuo. Frend je kupio foliju za 15 kn kod @BSevo i ta mi je bolja od zagga pošto je nekako više plastična, a razliku u cijeni da ne komentiram.

Imam i original Apple bumper i sa njim sam super zadovoljan.

• Ma daj? Ugl.izašao bi me invisibleShild nekih 150-160kn. Ali s tim da kod njega dobijem zadnju, prednju i folije za bocne strane. Ovo 15kn je samo za ekran valjda ili? A sad neznam kakva je koja. Inace sam imao na LG Areni isto neku xy foliju gdje sam u paketu dobio 2 folije za 30kn ali nakon manje od godine korištenja mi je sva izgrebana i uništena i mob izgleda ocajno pa je treba mjenjati. Nekako mi se cini da bi shild trebao dulje trajati. Nadam se da sam u pravu.. Jer neda mi se to baš mjenjati... I kolko dugo koristiš taj bumper? Nisi primjetio nikakvih "oštecenja" i sl. šta su ljudi spominjali? Mislim i ja sam zasad zadovoljan. Nekako kao da mi je mob funkcionalniji.. :D

• Cuvajte se tih originalnih bumpera, navodno nakon par mjeseci ostete metalni rub iphonea! Ja sam htjeo to uzeti pa sam odustao nakon citanja par reviewa, radje uzeti neki obicni koji nema metalne gumbe.

• Ja imam folije naprijed i nazad,i maskicu crnu sa rupicama (nez kak se tocno zove),ugl. maksimalno je zasticen,a i dobro izgleda ;D

www.isvijet.com.hr -> Najnovije vijesti iz Apple svijeta
  • Neznam šta bih rekao na to. Cuo sam za to i isto citao. Ali mi je iskreno to pomalo sumnjivo. 1.to se nije masovno dešavalo. Kad je nešto jako ozbiljno kao npr.odumiranje onih Time capsula onda je to kod svih i digne se prašina. Ovo mi djeluju više kao izolirani slucajevi. Bar se tako nadam. A uostalom ako uspijem stavit taj shild sa svih strana valjda mi nece imat šta grebat :D

Ugl.ti metalni gumbi na bumperu nisu uopce u doticaju s površinom mobitela. Između njih je neka plastika/guma i nije mi jasno kako bi mogla plastika ili guma oštetiti puno cvrsci metal. Nema mi logike. Još bi shvatio da se nekom zavuku neki kamencici ili šta ali ipak... Sve mi to djeluje napuhano i pomalo nestvarno :S Bar se nadam da nije tako =)

• MoschuS said: Cuvajte se tih originalnih bumpera, navodno nakon par mjeseci ostete metalni rub iphonea! Ja sam htjeo to uzeti pa sam odustao nakon citanja par reviewa, radje uzeti neki obicni koji nema metalne gumbe.

Nisu gumbi metalni, niti je u njima problem. Svaki malo tvrdi case moze ostetit uredaj cim ude malo prasine izmedu njega i uredaja.

• Onda mi je ionako svejedno hoce mi li se izgrebati od drljanja, Appleovog bumpera ili nekog 3.casea. Ovaj mi bar lijepo izgleda i ne povecava puno dimenzije. A i ipak u slucaju pada dobro ocuva mob. Šteta što je tako, ali ocito se nemože tu puno uciniti..

• Ja sam mislio da je catch u metalnim gumbima ali svejedno mi je malo previse prituzbi na grebanje. Nisam jedino obratio paznju da li se to iskljucivo veze uz "Appleov" bumper ili je vezano uz sve. evo jedan linkic http://www.tekunoloji.com/apple-bumper-scratches-the-iphone-4s-steel-band

Post edited by MoschuS at 2011-02-03 17:22:47
  • cvitko said: Ma daj? Ugl.izašao bi me invisibleShild nekih 150-160kn. Ali s tim da kod njega dobijem zadnju, prednju i folije za bocne strane. Ovo 15kn je samo za ekran valjda ili? A sad neznam kakva je koja. Inace sam imao na LG Areni isto neku xy foliju gdje sam u paketu dobio 2 folije za 30kn ali nakon manje od godine korištenja mi je sva izgrebana i uništena i mob izgleda ocajno pa je treba mjenjati. Nekako mi se cini da bi shild trebao dulje trajati. Nadam se da sam u pravu.. Jer neda mi se to baš mjenjati... I kolko dugo koristiš taj bumper? Nisi primjetio nikakvih "oštecenja" i sl. šta su ljudi spominjali? Mislim i ja sam zasad zadovoljan. Nekako kao da mi je mob funkcionalniji.. :D

Tako je i mene izašao, pa je sad vjerovatno na Jakuševcu na nekoj hrpi smeća. Ovo je folija za prednju i zadnju stranu za 15 kn i meni je nekako bolja zato jer je nekako više plastična dok je Zagg više gumen. Ne znam dal ih još @bsevo prodaje. To je moje osobno iskustvo sa folijama. Sada nemam ništa osim bumpera, makar i njega ponekad skinem. Bumper imam već kojih 3 - 4 mjeseca. Ja nemam problema sa padom signala tako da mi bumper tu niti ne pomaže niti odmaže.

• MoschuS said: Nisam jedino obratio paznju da li se to iskljucivo veze uz "Appleov" bumper ili je vezano uz sve.

Kao sto rekoh, svaki malo tvrdi case. Trebas vidjet kako 3G/S izgleda kad se izvadi iz iSkin-a nakon nekoliko mjeseci :)

• meni je appleov bumper najljepsi, ali em mi je izgrebao okvir, em nisam nikad mogao slusalice dobro ubaciti unutra, em je skoro pa nemoguce u dzepu koristiti prekidac za necujno! mozda i drugi to rade, ne znam, nisam probao, ali za ovaj potvrdjujem iz svog iskustva! sad ga nosim bez icega, i odlicno!

• Evo danas cu stavit shild pa cu vidjet. Ugl.s bumperom sam zadovoljan. Nemam naviku gasiti zvuk u džepu a i koristim originalne iPhone slušalice koje mi i inace super pašu, pa ta 2 problema nemam. Meni je taj crni bumper jako lijep. Neznam jel mi ljepše izgleda iPhone s njim il bez. A i nije puno dobio na dimenzijama. Na metal ce ici shild pa ga valjda nece izgrebat tako i da je taj problem rješen. Sa signalom nije bilo frke do sad. I ono što mi se najviše sviđa, iPhone mi bolje i ugodnije leži u ruci s tim bumperom. Kako god za sad sam svime time zadovoljan.

Samo jedno pitanje. Kako se inace shild skida ako mi nebude nešto odgovarao ili sl.?

• Shild se skida bez problema tak da se za to ne brini. Preporučam ti da shild staviš prije spavanja zato jer ostaju neki čudni mjehurici, ali nakon par sati nestanu pa je zato najbolje prije spavanja.

• Dok ne kupiš neku bolju foliju, uvijek možeš kupiti i OVDJE za po 5kn na happy hour akciji... Doduše, cijena je 10 Kuna po komadu, ali ako ih uzmeš više, komad te može koštati i 5kn.

Dok se ne kupi nešto drugo, ovo može sasvim savršeno poslužiti i zaštititi ekran ;)

• Phantom_Lord said: incase snap case

moze dat netko tocnu sliku ovog casea,u googleu mi izbaci vise razlicitih.

www.isvijet.com.hr -> Najnovije vijesti iz Apple svijeta