Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• Ozi50
  • triska
  • mack666
  • AlkyKronick
  • Cozmika
  • ivan_cis
  • Chelavy
  • eagleone
  • djgagy
  • anamarijaikatarina
  • Life_10
  • Vedo
  • lvudric
  • Typo_PoLice
  • Tunte
  • glazZ
  • ninja1204
  • vekijeaa
  • Tomek
  • DanijelMpower

Tko je online (4)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
developer program
  • ispunjavam osobne podatke za developer program i traže me da napišem ime kako mi je na kartici!

ja napišem Božidar Ševo, a kasnije kad mi pokaže sve da još jednom provjerim napišu Bo?idar ?evo isto tako sa adresom.

da li da napišem bez ž i š ili da ostavim?

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • 32 Komentara sorted by
  • Cestitam :)

• Pozdrav svima,

imam pitanje u vezi developer programa. Namjeravam se registrirat ali su mi odbili već dvije kartice. Zadnja koju sam probo je PBZ Visa Electron devizna i nije mi jasno zašto ne prolazi. Molim vas pomagajte, s kojim karticama ste vi plaćali?

• grrr...kaj niko nema iskustva s tim našim slovima!? XD

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • Pa stavi bez.

• da, stavit ću bez...

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • Stavi slobodno bez. Ime s kartice je bitno samo za autorizaciju, a banka ce autorizirat hrvatska slova i bez kvacica i crtica, dok upitnike nece :)

• zahvaljujem! nadam se da će sve što brže proć i da ću moć app stavit što prije

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • tek sad vidim, pa kaj im moram slat faksom ovaj form?

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • Ne moras, spremi ga kao pdf i salji na devpayment@apple.com

• Ako si vec poslao na devenroll@apple.com, nema veze. Al ako te oni slucajno odbiju, onda salji na ovaj drugi.

• hvala ficho majstore! već sam mislil da bum fcking fax moral koristit..moral bum skenirat zbog vlastoručnog potpisa

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • ne mogu vjerovat kolko je apple brz!!! već dobio mail i sve odobreno!!!! jupi

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • hvala! nadam se da ću uspjet testirat na mobu..al nekak mi nije jasan cijeli postupak..jel moram imat istu verziju SDK-a i iOS-a?

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • nemoras, ali verzija iOS-a ti nesmije bit veca od SDK-a.. znaci ako updateas iPhone na 4.1 il 4.2, treba ti i nova verzija SDK-a...

• Hmmm, @planta, od 4.0 nema vise podrske za testiranje na uredajima koji nisu iste verzije kao SDK. Ili sam ja corav?

• ficho said: Hmmm, @planta, od 4.0 nema vise podrske za testiranje na uredajima koji nisu iste verzije kao SDK. Ili sam ja corav?

mozes, samo treba postavit u:

• build->base SDK

• general->project format

• build->iOS Deployment Target

Post edited by poka at 2010-10-01 07:25:15
  • evo stavio 4.2 SDK i iOS 4.2 i sve radi!!!

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • Project settings:

1. base SDK = 4.x
    2. iOS Deployment Target = 3.x
  • Pa uvijek stavim deployment target na najnizu verziju koju treba podrzavat, al Xcode mi nece instalirat build na uredaj s bilo kojom verzijom iOS-a manjom od base SDK. Mislim nije da sam to cesto isao isprobavat, od 4.0 nisam jer je najavljeno da to nece radit i u beti nije ni radilo.

• kad je ono najavljen izlasak 4.2 za javnost? jel 11.mj?

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • već 5 dana "waiting for review"...pa kaj su tak zauzeti

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • da ne otvaram temu, cu se ovdje ubacit kratko..

na iTunes connectu me kod onit ugovora trazi da upisem "Bank accaunt number". Stavit cu devizni racun iz privredne i zanima me sad koilko znamenki treba bit (jel se stavlja na pocetku "vodeci broj banke" (2340009) ili samo ono sto mi pise na Visi electron? I jeli "Bank accaunt number" isto sto i "IBAN", jer ako je onda bi trebao pocet s slovima drzave (HR)?

• Ne ne ne. Upisujes samo drugi dio broja racuna, dakle ono nakon 2340009. Nikakav IBAN, to je proslost.

Broj racuna nema veze s brojem kartice, al sam prilicno siguran da na PBZ-ovim karticama pise i broj racuna. Ako ga ne znas, pitaj u banci il pogledaj na net bankingu ako ga imas.

• Hvala! (to sam pretpostavljo ali mi je trebala necija potvrda...)

• bsevo said: kad je ono najavljen izlasak 4.2 za javnost? jel 11.mj?

Da i mene zanima.

• bsevo said: kad je ono najavljen izlasak 4.2 za javnost? jel 11.mj?

matobj said: Da i mene zanima.

Da. Napisao je @fichek da će vjerovatno biti u prvom ili drugom tjednu.

• ja imam u erste banci otvoren devizni a kartica je visa electron

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • maxus said: Zadnja koju sam probo je PBZ Visa Electron devizna

Mora proc. Jesi siguran da je bilo dovoljno sredstava na racunu?

• ficho said: Mora proc. Jesi siguran da je bilo dovoljno sredstava na racunu?

100% imam sredstava na računu, točnije imam $106, to bi trebalo bit dosta? Poslo sam Apple-u mail, ali mi ništa nisu odgovorili. Samo su mi javili da mi broj kartice nije valjan.

• ne znam koliko je točno potrebno dati appleu niti koliki ti je limit u banci.. ali postoji mogućnost da preostali iznos na računu bude premali pa ti transakcija ne prolazi.

U erste banci mislim da mora ostati min 40 kn na računu. Kao da ne uđeš u minus i da ti mogu provizije naplaćivati :)

Pa ako je 100$ potrebno za dev i ostane ti 30kn možda je u tome problem?!

Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • Evo sad je sve u redu registriran sam konačno, zvao sam banku, nešto nije bilo u redu sa karticom.

Imam još pitanja: tamo kod ugovora i unošenja podataka banke da li stavit devizni račun ili žiro račun? Šta je bolje/pametnije? Kako popunit ono za porez? Kakva je praksa?

Post edited by maxus at 2010-11-28 18:14:31
  • Da ne otvaram novu temu. Zna ko možda zašto se na leopardu 1.5.7 na hackintoshu pojavljuje "Cannot verify iPhoneSDKHeadersAndLibs.pkg" error kod instaliravanja iPhone SDK-a. Verzija SDKa je za 1.5.7 veziju OSXa i to je sdk za 3.1.3 iPhone i xCode 3.1.4.

I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
    iPhone 3GS koji je pobjegao iz zatvora, ali jos nije otkljucao lisice.