Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Tagged

Top Posters

MacKorisnici (6830)

• zeljkofilipin
  • ivana1989
  • tomislav10
  • hrle
  • mačak
  • HaBo
  • Mico
  • AndyBoy
  • penac
  • kristina30
  • smile
  • leri
  • ikikuinthenutz
  • MonoKulen
  • Iwaa
  • Anita Pero

Tko je online (1)

Potvrdjeno: GreenPois0n izlazi za koji dan.
  • Pod2g poznati hacker koji je otkrio SHAtter rupu na novom iPhone-u je najavio preko twittera da GreenPoisOn izlazi za koji dan a najdalje za jednu sedmicu. Ko planira da Jailbreak preko ovoga? Dali iko planira da jailbrekira iPhone sa GreenPoisenom? http://www.omizio.com/novosti/jailbreak-greenpois0n-izlazi-za-koji-dan/

Post edited by Dottore at 2010-10-01 22:43:28
  • 120 Komentara sorted by
  • Izgleda da Greenpoison izlazi sutra,i da JB ce biti forever :D :D

• ninja1204..riječi ti se pozlatile... :)

• A dobro @Pejo, ajde malo flexibilnosti! :D na zalos JB vecina zloupotrebljava, ali ima sitnica koje meni osobno dosta znace! Momentalno je to facetime na 3Gu i unlock :) Ako cemo bas eliminirati JB, onda neka ga daju svim operaterima ili neka ga jedan prodaje unlockanog! Glupo mi se zaliti sa mantrom "ovako nije fer" jer malo sto je fer, ali ja zelim iphone, ne zelim ga platiti 600€ a niti zelim biti tmobile pretplatnik :D JB mi to omogucava! A mislim da sam bolji korisnik za apple od velike vecine hr korisnika, sto kroz mac aplikacije sto kroz iphone aplikacije!

• sve i da ga 99% ljudi koristi samo za krekane appove; JB je zakon..

Post edited by rak21 at 2010-10-02 23:53:10
    Trenutno više ne isprobavam android :)
  • da nema JBa vec bi android bio moj

• tome0330 said: sve mi se čini da će se pojaviti neki novi spirit ili ultrasn0w za iPhone 4.1 jailbreak nego ovaj greenp0ison, ili netko ima bolje vijesti

pitaj @mafijaš. on uvijek ima informacije iz najbliže ruke :D

• evo sad san provjerio twittere od dotične gospode koja radi na greenp0ison, uglavnom oni se samo prepucavaju i zajebavaju sa spotovima pjesama "poison". Lagano ih sve nabijen. Više im odgovora da ljudi iščekuju izlazak i prate njihova sranja nego da izbace jailbreak i napokon dobiju pohvale, do sad ništa korisno nisu napravili

• Koristi Limera1n jer Greenpois0n vjerovatno niti neče izači........ pih

• super informacija ;)

• doduse nisi trebao novi topic otvarati radi toga, al ajde

• Ma reko svi cekaju novi Jailbreak pa reko da brze bolje najavim. A sada vidim da ima jos par topika o tome.

• da li je to onaj JL kod kojeg kad se iPhone ugasi se moze paliti samo preko kompa???

pozdrav neznalica:)

• još se ne zna!

iPhone 4 iOS 4.3
  • Ovaj JB koristi propust u hardwareu, a ne u softwareu (kazu da ce biti dozivotan) Ne vjerujem da ce biti potreban kompjuter za upaliti uređaj?

Post edited by Dominik333 at 2010-10-06 13:42:12
  • za otključat iphone tirbaš instalirat ultrasn0w iz cydia-e, ne triba ti nikakav kompjuter!

iPhone 4 iOS 4.3
  • treba ti za jailbreak komp, za unlock ne - ali to ti je povezano, jer nema unlocka bez jailbreaka :D

MacBook Pro (Retina) iPhone5 iPad iPod nano
  • ma o cemu vi pricate? sve ste pobrkali :D

1. i jako bitno. ako vam se ne pise jailbreak, slobodno ga kratite, ali neka bude po nekom dosadasnjem standardu pa ovaj "JL" zamijenite sa "JB"!

2. ikyzozo pita za tethered JB (nema veze sa otkljucavanjem). takav JB ima manu da kad se iphone zagasi, ne moze ga se upaliti bez spajanja na komp i ponovnog pokretanja JB aplikacije!

3. otkljucavanje (unlock) i jailbreak su dvije razlicite stvari. JB omogucuje instaliranje aplikacija mimo itunesa, a unlock otkljucava jeli zakljucane iphone da ih se moze koristiti i sa drugim operaterima. ako ce iduci JB biti "dozivotan" ne znaci da ce i unlock biti takav! dapace, sigurno nece biti!

Post edited by kinsif at 2010-10-01 21:56:38
  • Kinsif je u pravu. Malo su svi zbunjeni :). Evo malo duze objasnjenje u razlici izmedju JB i odklucavanja. http://www.omizio.com/iphone/sta-je-baseband-i-kako-ga-naci-na-ajfonu/

• zašto se toliko forsira ova "omizio" stranica u ovom postu, zar nema dovoljno topica na forumu za odgovore na ova pitanja

• ma ok sve to stoji, sve pet ali mislim ako probiju telefon "dozivotno" za JB biti ce i unlocka jel koliko me sjecenje sluzi kad je god bio JB bio je i unlock. Lako njima onda ubacit nesto u cydiu :) izuzev 4.0.1 sto je savrsenstvo od JB+unlocka

• Isprivavam se tome0330. Mislio sam da ce pomoci. Eto slucajno se potrefilo da sam bas o tome pisao na svom blogu.

• Tomislav nije bas uvijek bilo unlocka kad je bio jailbreak. Ponekad jailbreak ne upgrade baseband zato sto nema unlocka. Ali stvarno 4.0.1 jailbreakme.com je bio savrsenstvo.

• isitina je da uvijek nađu riješenje za jailbreak pa tako i za unlock, međutim za unlock im uvijek treba više vremena, mene samo živcira što će se sad svima onima koji naprave update na 4.1 reći da su vjerojatno izgubili mogućnost za unlock zauvijek

• nekuzim samo sto naprave firme kao tmobile kad dobiju telefone. tj dali ih oni zakljucavaju ili ih dobiju zakljucane. Predpostavljam da ih dobiju zakljucane, ali tko ih zakljucava na odredjenu mrezu jel taj sto zakljucava moze isto tako i otkljucati. Koja je razlika od tvornicki otkljucanog i zakljucanog u hardveru ili? tolike godine pa da nije nista procurilo i da se nije nasao neki lik koji ce zakljucane pretvarati u tvornicki otkljucane i da nevodimo onda brigu koji softver... :)))

• sta to je JB za 4.1 ? znaci sad mozemo JB il

• pise gore ispod naslova treci octobar,tak da izgleda sutra..

• ništa ti to ne znači, to ti stavljaju tako datum da post bude na vrhu stranice, tako je bilo i za spirit jb i za jailbreakme, ta ti je stranica nepouzdana, niti imaju veze s vezon...

iPhone 4 iOS 4.3
  • a cuj i developeri JB-a su rekli da izlazi za par dana,tjedan max,tak da sasvim lako moguce da izadje sutra,vidjet cemo..

• istina, a valjda će izać brzo...

iPhone 4 iOS 4.3
  • Se smije updetat iphone 4 normalno, ili moram nekako baseband zadržat stari pa da bi mogao ovo napravit kada izađe, trnutno je gore 4.0.2. a stavio bih 4.1?

• Ako ti unlock nije bitan slobodno dizi na 4.1

• a sto ako sam ja sam na 4.1 kako cu onda JB ? morat spustit na 4.0.2 ?il , vec sam zoboravio kako se radi JB

• neces nista morat spustati,normalno ces ga JB dok ce ti biti na 4.1

www.isvijet.com.hr -> Najnovije vijesti iz Apple svijeta
  • ne mozes ga spustati ni da hoces, tako da nema brige :D JB kad izadje, bit ce za 4.1, i za 4.02 (a i sve ostalo pretpostavljam) posto se koristi hardverski propust. ko ima 4.02 moci ce odmah i unlockat obzirom da za taj baseband unlock vec postoji. ostali sa basebandom koji dolazi sa 4.1 ce se morati malo strpiti. ali JB ce se moci raditi! spustati se moze samo ako je uredjaj vec bio jailbreakan i ima sacuva shsh, stoga ko je digao na 4.1 neka zna unaprijed da nema unlocka nakon sto izadje JB! barem ne odmah!

• ne izlazi sutra, evo što p0sixninja kaže:

1. "Sunday is a Funday" is dev team's slogan, I believe ours is "Patience Please!"

2. "It's /not/ coming out tomorrow, I'm just getting sick of hearing dev teams slogan (as much as everyone else is sick of hearing ours =P)"

3. "And no that doesn't mean it's coming today either. Patience Please!!"

a možda se i zajebava, al sumnjan

• Ne razumijem ovo facetime na 3 gu.da li to znaci na ipgone 3 g ili 3 g mrezi

• bilo bi super kad bi iphonei dolazili svi otkljucani, bas kao ipad, neovisno o kojem telekomu se radi. sigurno bi ljudi manje jailbreakali... - manje crackanih aplikacija :)

MacBook Pro (Retina) iPhone5 iPad iPod nano
  • siiNke said: da nema JBa vec bi android bio moj

također!

iPhone 4 iOS 4.3
  • @barusha misli se na 3g mrežu a ne na iphone 3g, ja bi također bio na androidu da nema JB, iphone mi je odličan al bez mogućnosti dobrih tema, aplikacija poput panorame, acitvatora, lockinfo meni su potrebne, a ako se nekim čudom pojave i widgeti (pomogućnosti identični onima na androidu) sreći uz JB nebi bilo kraja

evo i potvrda onoga što sam gore rekao za izlazak JB, skoro identično onome što sam ja napisao i prije ovog članka: http://www.redmondpie.com/ios-4.1-jailbreak-greenpois0n-is-not-coming-out-this-weekend/

Post edited by tome0330 at 2010-10-03 11:42:13
  • Android ima to i bez rootanja i bez problema sa čekanjem JB i sličnih gluposti pa zašto već niste na njemu?

 iMac | iPad | iPhone
  • Dottore said: Android ima to i bez rootanja i bez problema sa čekanjem JB i sličnih gluposti pa zašto već niste na njemu?

tko kaže da nismo :P

• rak21 said: tko kaže da nismo

Pa ovi koji kažu da bi bili na androidu da nema JB ;-|

 iMac | iPad | iPhone
  • Da nema unlocka i JB-a appleovi prihodi od iphonea bili bi duplo manji,ali bi se onda i vise aplikacije prodavale,pa pretpostavljam da dodju na isto

• Edge said: Da nema unlocka i JB-a appleovi prihodi od iphonea bili bi duplo manji,ali bi se onda i vise aplikacije prodavale,pa pretpostavljam da dodju na isto

>

ne baš duplo, kažu da je oko 8% iphonea jailbreakano

iPhone 4 16GB Black, 4.1 JB
    iPhone 3G 16GB White, 4.1 JB+Unlock
    10.6.7 Hackintosh(Asus P7P55D-E, Intel Core i5 760, nVidia GTX 460, 4GB RAM)
  • Nisam na androidu jer mi je iphone bolji sa JB kao sto sam vec rekao, a nije mi problem cekati JB jer imam jailbreak od kad sam prvi put kupio iphone i nikad nisam slucajno napravio update i slicne gluposti, prvi iphone koji mi nije JB je ovaj 4 koji sam dobio danas a do novog JB cu izdrzati 2 dana i bez njega, mislim na JB ne na iphone, bez iphone ne mogu

• Pejo said: Joj, dabogda Apple zabranio JB i unlock zauvijek, pa da mozemo na miru i na posten nacin nastavit zivit i koristit iPhone.

pa kako ce ga zabranit kad je jailbreak legalan! hahahahaha dabogda prisilili apple da u buduce prodaju unlockan i jailbreakan iphone!!!!!!!!

Post edited by shuffle at 2010-10-03 17:22:24
    iPhone 4 iOS 4.3
  • shuffle said: pa kako ce ga zabranit kad je jailbreak legalan! hahahahaha dabogda prisilili apple da u buduce prodaju unlockan i jailbreakan iphone!!!!!!!!

neg kak! :)

• sramota je da mobitel koji kosta preko 7 tisuca bez pretplate nije otkljucan

• Edge said: sramota je da mobitel koji kosta preko 7 tisuca bez pretplate nije otkljucan

Kako nije, ako ga platiš toliko otključati će ti ga u T-mobileu.

 iMac | iPad | iPhone