ficho
7549
Luka
6831
Darko Kontin
4265 Izašla je beta zanimljivog minimalističkog mail klijenta za OSX, sučelja gotovo identičnog kao poznati Tweeetie. Za sada podržava samo gmail. Već ima i par mini recenzija npr. MacStories i Smoking Apples
Osim par zgodnih animacija, nista nevideno, a fali osnovni feature - dojava da je stigao mail. Ne znam kako su mogli racunat na voip hack, glupo od njih.
prva fotka izgleda super ali ova druga me razocarala :( Ne volim te win style spike kad smrđaju listu i chat window u jedan prozor :P Kad vidim na što liči skype na win smuči mi se.
Mislim da nema do adiuma, još kad bi se moglo skypeat iz njega :( i imao bih samo jedan app za sva čatanja ...
E vidiš čudno da još nisu twitter ugradili u adium ... ili sam neupućen ?! :) bok
nije vrijedna 20 ili 25$ nikako :D
Najjaci featuresi iPhone maila su push i exchange, a sta se dizajna tice, prema screenshotima izgleda ko kopija Facebook app-a.
ecvis17 said: Ne volim te win style spike kad smrđaju listu i chat window u jedan prozor
Nije ovo IM klijent :) Možeš i 2x kliknuti na mail ako imaš prikaz kao na prvoj slici i otvori se novi prozor s tim mailom, isto i kada pišeš novi mail.
http://i128.photobucket.com/albums/p165/Dottorre/Screenshot2010-10-05at095459.png
Dottore said: Nije ovo IM klijent
aaaaa, uopce nisam skuzio. Jednostavno ne izgleda kao mail program pa sam previdio da si to napisao. Ali se pitam jesu li ovi redci u mailboxu previsoki, pa ako imas puno mailova (a tko nema?) se malo teze nalaze stvari?
Također ... adium ima podrsku za twitter u novoj betti i radi sasvim ok. :) jeeeee
ecvis17 said: Ali se pitam jesu li ovi redci u mailboxu previsoki, pa ako imas puno mailova (a tko nema?) se malo teze nalaze stvari?
Pa možda malo, ali ima gore search pa nije problem naći nešto. Inače do sada sam koristio Mailplane za gmail ali iako je skroz funkcionalan nije mi nikada baš skroz "sjeo" dok mi se ovaj Sparrow nekako odmah svidio (možda zbog Tweetie sučelja). Volim te minimalističke aplikacije sa što jednostavnijim sučeljem a koje ipak imaju sve mogućnosti koje su mi potrebne :) Čak se Loren Brichteru (developeru Tweetiea) sviđa "Definitely check it out, impressed so far."
Uglavnom ... fora je ... samo sam ja navikao na defaultni Mail app + letterbox plugin. Kako to da ne koristiš appleov Mail?
ecvis17 said: Kako to da ne koristiš appleov Mail?
Koristio sam neko vrijeme ali imao sam nekih problema sa kombinacijom više gmail accounta i "običnog" maila pa sam brzo odustao, koristim ga sada samo za neki iskonov mail :)
hmm cudno, ja imam dva gmaila i jedan fastmail, a cura ima dva od bneta i jedan gmail i sve hoda bez ikakvog namjestanja .. uneses podatke i to je to
... uglavnom ... pozdrav
Ars technica je napravila mali interview sa developerima Sparrowa
ja probao danas .. cini mi se fora .. mogao bih se navici .. svidja mi se .. do sada koristio thunderbird koji mi je skroz ok .. jer imam 4 aktivna email acc .. ali kod njega mi najvise fali preview attachmenta .. kako mi je sve imap mogu se saltat po zelji izmedju mail appova jer mi je sve insync ..
Skinuo sam danas, cini se ok. Ima dosta eyeCandy-a(ne u onom smislu :P) I Svida mi se sucelje, koristiti cu par dana pa cu onda bolje znati.
simpatičan je klijent... iako sam mislio da se nikad neću skinuti sa mail.app-a, posle tri dana sam počeo gotovo isključivo da proveravam poštu preko sparrowa (malo je sporiji od mail.app)... jedino što mi nedostaje je nešto više funkcija za organizaciju mejlova (labels bi trebalo da bude uveden u sledećoj verziji)... premda mi to nedostaje i u mail.app-u (smart folderi vade stvar donekle)...
Izašla je nova beta(5) sa podrškom za oznake (labels) i quicklook attachmenta, između ostalog, pa trk na check for updates :)
Evo što je sve novo:
Shortcuts
General improvements
UI
Labelsi su super, ali me nervira ona siva tekstura u pozadini sadržaja mejla... Nisam uspeo da skontam gde se isključuje
Mene nervira scrollanje, stvarno je retardirano. Ako to brzo ne poprave ja se selim na nesto drugo jer je uzasno iritantno.
EDIT: Malo su popravili s beta5 ali to jos uvjek nije to. Neznam zasto ga pokusavaju jos vise smoothati ako imaju takve probleme s njim. Zasto jednostavno ne ostave defaultni mac scroll.
Izašla je i 6. i navodno posljednja beta prije 1.0 verzije sa podrškom za IMAP idle. Evo što je novo:
Features:
Shortcuts:
General improvements
I jos nisu sredili scroll, mislim ovo je ozbiljno nesto zbog cega bi promjenio client.
LordShigi said: I jos nisu sredili scroll
Ne kužim kaj ti ne valja sa scrollom?
Ima li netko s velikim mailboxom da je probao ovu aplikaciju. Zanima me koliko to dobro radi sa cca 7GB mailova?
Ja imam na gmailu oko 6000 mailova i sve radi osim tog scrolla, mislim i on radi ali trokira. Cekajte da snimim pa cu vam pokazat.
EDIT:
Ne vidi se najbolje zbog uzasne kvalitete, ali pred kraj sam scrollao najmanje sto sam mogao i vidjet cete da recimo ako scrollam prema gore da ce on prvo odscrollati visoko i onda ce se vratiti dolje.(pogledajte video, nemogu to objasniti)I kod mene problemi skrolanjem i baš živcira ta sitnica.
A ne znam, ja ga imam stalno otvorenog (samo ovaj lijevi dio sa popisom mailova), sa oko 10 vidljivih mailova, mailove otvaram i zatvaram sa spaceom, ne skrolam baš previše, ako tražim neki stariji mail koristim search koji je odličan, brz. Imam oko 2GB mailova. Do sada sam još koristio dosta hvaljeni Mailplane ali mi se Sparrow puno više sviđa.
I ima dosta bugova. Recimo, nemozes horizontalno scrollati. Dok neko na web stranici stavi da se ispuni subject i body on to sve stavi u email adresu itd..
meni je scroll ok, ali fali horizontalni, to da
Izašla je i 7. beta sa nekim novim stvarima ali i fixevima za gore spominjani problem sa scrollanjem (+ horizonatal scroll)
Novosti:
General improvements:
Shortcuts:
UI:
ček, jel ovo čudo podržava išta osim gmaila?
Za sada samo gmail
http://i128.photobucket.com/albums/p165/Dottorre/f68a4e9a.png
šmujc :( al testirat ću ga za gmail do tada :D
S obzirom da se vec nakupio popriličan broj mailova počeo sam koristiti Search opciju, ali vidim da ne radi kako treba. Recimo od deset mailova on nađe samo jedan. Jel se to i vama dešava?
Da, i ovaj scroll je jos uvijek iritantan, ja sam se vratio na thunderbird
evo malo novih informacija na njihovom blogu:
"It’s been a while since we gave you news about Sparrow here. We’ve been busy. It’s time to catch up.
Sparrow 1.0 is almost ready and will come with a few surprises. We have recently started a Private Beta. The last bugs are being fixed right now thanks to the precious help of a dedicated team of beta testers. The app should be submitted to the Mac AppStore at the end of the week.
We couldn’t help but share the new Sparrow icon with you. If you like it, don’t hesitate to drop a note or ‘like’ it on Dribbble.
2 versions of Sparrow will be released. They’ll both be available in the Mac AppStore and on our website: Paid: Sparrow will cost $24,99 but early birds will benefit from the $19,99 introductory price. Free: Sparrow Lite will be ad-supported. Carbon Ads is providing the nice ads you have certainly seen in the latest Beta version. The free version will allow one-account creation only.
We can’t provide any precise release date yet as the application has to be approved by Apple. We’ll keep you updated on our progress as soon as we have news.
If you have time to answer a few questions, we’d like to know a bit more about you.
Thanks a lot for your support."
treba vidjeti dali su ispolirali final verziju. meni je search izuzetno važan i koristim ga puno. U Mailu to radi strava brzo nije bitno koliko tisuća mailova ima. Ako bude radilo tako brzo super.
Scroll su vjerojatno popravili jer je rečeno da se radilo na brzini same aplikacije i optimizaciji korištenja memorije itd.
We shall see...
Dobra je istina ali nedam 125kuna za aplikaciju koja ima toliko besplatnih alternativa
kakavi ripoff ikone, hint - gmal
ecvis17 said: kakavi ripoff ikone, hint - gmal
Mislim da je ovo ikona finalne verzije:
http://i128.photobucket.com/albums/p165/Dottorre/sparrow-logo-new.png
Što se tiče cijene evo što su napisali na twitteru:
"Concerning Sparow's price, we hear you and we might reconsider before the official release. Thanks for your feedback"
Iliti "Prestanite zajebavati za cijenu, necemo mjenjat"
ma jednu lite verziju (free) sa jednim accountom i drugu za 14,99$ i to je to
Sparrow 1.0 "Waiting for review"
Sparrow je dostupan na AppStore-u
LINK 9.99$
Kupljeno :) OK je cijena, odlična ikona.
http://i128.photobucket.com/albums/p165/Dottorre/Screenshot2011-02-09at114935.png
slažem se i potpisujem
Evo jedna prilično detaljna usporedba bete i 1.0 verzije od strane Ars Technice
Dostupna je i besplatna Lite verzija (sa reklamama i nekim ograničenjima)
Evo najave za 1.1 verziju LINK
Od kad su takvu cijenu stavili više ne koristim Sparrow. Mail.app opet
a kakva je cijena prije bila? mislim da nije nikad bila manja od 9.99$?
A i lite verzija je skroz ok, ima sve feature (samo što ne može bit više od jednog accounta) a i reklame ne smetaju uopće (bar meni).
Verzija 1.1 zvuči super, baš se veselim IMAP podršci i gesturesima (nadam se da će pokupit to od Twittera)!
Cozmika said: Od kad su takvu cijenu stavili više ne koristim Sparrow. Mail.app opet
da cijena je od službenog izlaska uvijek bila 9.99. Trebala je biti kao 20 ili 25$ ali su to spustili taman pred službeni izlazak 1.0 verzije
meni je app totalno fora i sa 1.1 verzijom dodati će taman ono malo što fali. Barem što meni fali.
Koristim Mail.app na macbooku radi nekih službenih pop account-a ali sparrow mi je i dalje glavni app za privatne stvari.
duk said: a kakva je cijena prije bila? mislim da nije nikad bila manja od 9.99$?
Htjela sam reći od kad uopće ima cijenu... Tj. više od 5 $ ne dam za mail applikaciju, nema šanse.