Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• vekijeaa
  • dnbstudio
  • angel
  • Bernard
  • andreicek
  • Marijo
  • TiaRhea
  • SinkeSS
  • Ficek
  • AdoSel
  • nix1001
  • mačak
  • matic_2.4
  • GoldenBrown
  • Jaksa
  • jpelko1
  • TCvetkovic
  • drZagorec
  • Salko
  • Vedo

Tko je online (2)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
iPhone 4 u prodaji u Vipnetu
  • Opa, krenulo je osim T-mobilea iPhone 4 će prodavati i Vipnet. Barem tako tvrde. Više detalja http://www.mackorisnik.com/2010/10/05/iphone-4-u-vipnetu-vip-hrvatska/

• 207 Komentara sorted by
  • a dajte pliz. ko da su telefoni koje imaju u ponudi i vip i tmobile nesto jeftiniji! ovo je cisto dobra stvar za ljude koji su na vipu, jer ne moraju uzimati htc kad produzuju pretplatu, pa prodavat ga, pa kupovati iphone!

• cijene će biti praktički identične, samo što će umjesto 898kn kod T-mobilea biti 891kn kod Vipa i analogno dalje :D

ušteda 7kn zanemariva, izbijanje para ružičastim nacistima - neprocjenjivo

• Istina, gadi mi se taj t-mobile i to žešće.. Tamo uzimam ajfon ali to povećanje cijena iz godine u godinu sve govori.. Ugrabili monopol pa da isisaju maximum dok ide.. No nemojte se zavaravati; VIP bi učinio isto da je bio u toj poziciji..

Post edited by rak21 at 2010-10-05 14:11:51
    Trenutno više ne isprobavam android :)
  • john_st said: ušteda 7kn zanemariva, izbijanje para ružičastim nacistima - neprocjenjivo

HAHAHA! #like

• Naravno, samo to s unlockom je vječita borba s vjetrenjačom. I mnogi su prisiljeni kupiti iPhone preko oglasa, jer su vezani recimo Vipom. Svjedoci smo bezobraznih cijena po oglasnicima. Mislim 4500 je normala, pa ne znam kome se to isplati kad toliko dođe u Trstu sim free verzija, te uz to ima mogućnost dokupljivanja Applecare-a.

P.S. I potpuno ne razumijem one koji daju više od parsto kuna za mobitel, pa zar nije dovoljno plaćati preskupe impulse, tarife i slično. Sasvim je normalno da se mobitel dobije za 1kn - to je zapravo najmanje što operateri mogu ponuditi - pogotovo kad je riječ o poslovnim korisnicima.

Post edited by monty_pirate at 2010-10-05 16:57:24
  • Upravo sam vidio vjest. Jako dobro :) Odmah kupujem

• kovacevic031 said: Hm... ovo "odmah kupujem kod nekih" je nadam se ironija. Bar je iPhone aparat kod kojeg nije bitno na kojoj si mreži kad se da unlockat. Home made unlock radi savršeno.

Ma lol, bas radi savrseno kad moras mjesecima cekat nakon svakog software updatea.

kovacevic031 said: Btw. čujem da VIP zadnjih tjedana ima strašnih problema s mrežom!?

Gdje to cujes? O_o

• @Phantom_Lord jel stigao iPhone? :) @tome0330 mislim da nema boljeg poklona nego da dodje oko Bozica, ja mislim da ce to biti ove godine 100%

Post edited by Kruno_21 at 2010-10-05 23:28:10
  • Pa daj razmisli malo, da je to tako mogao bi bilo tko doci s AT&T lockanim uredajem i koristit T-Mobile karticu u njemu :roll:

• Moze. Pitanje je samo dali ih ima (govorim za Italiju), jer i tamo stizu na kapaljku.

• Odlicna vijest za one koji NISU uzeli iPhone 4 u T-mobileu. Vipnet je prvo povecao MB ukljucene u pretplatu, a sada je doslovno prepolovio svoje Sve za mene tarife (samo treba potpisati na 24 mjeseca, a popust vrijedi zauvijek ako se produzuje ugovor bez prelaska na nizu tarifu). Konkretno - za 125 kn se dobije 500 min razgovora, 200 sms poruka i 1 GB Interneta.

Sad jos samo ostaje nada da će iPhone stići prije isteka ove akcije pa možemo u T-centar isplatit ostatak ugovora i pozdravit se s njima... naravno, ako ne reagiraju svojom akcijom :)

• @MoschuS: Operater te nazove, i uzme ti podatke, broj osobne, broj kreditne, jmbg. Ti odabereš tarifu i model uređaja. Dostava na kućnu adresu ide Overseasom, prilikom preuzimanja platiš uređaj u kešu, potpišeš da si ga preuzeo, i potpišeš jedan primjerak ugovora, koji on odmah vraća u Vip.

Kad otvoriš kutiju sa aparatom, tamo te čeka još jedan primjerak ugovora, koji trebaš potpisati i faksirati na 091 7791, ili kao što sam ja uradio, skenirati pa poslati na mail sluzba.za.korisnike@vipnet.hr

Uređaj je aktiviran danas oko 14 sati i poslan mail, povratnu informaciju od Vipa sam dobio u 17:30, da će uključenje biti sutra. S obzirom kolike su gužve, nebi bilo fer da im zamjerim, valjda će stići aktivirati to unutar 24 sata, u koliko su i dužni odraditi to.

• Savršeno, ne samo za one koji su na Vip-u nego i za one na T-mobileu. Svaka konkurencija je dobra i mislim da će svi biti zadovoljni.

• ja isto kupujem ako dodje u vip :) 100% ce imat niže cijene i onda ce i t-mobile morat smanjit i onda ce ici "ko ce niže" ja se nadam :D

• Napokon da je došla konkurencija u prodaji iphone u Hrvatskoj.Imat će sigurno niže cijene i možda otključane.A T-mobile samo diže cijene svaku godinu.

Iphone 4 16gb 4.2.1
  • Znali su oni da im se blizi kraj dominacije pa su se potrudili iscijedit zadnju kap iz ljudi.

• Ja ne vjerujem da će svi biti otključani, oni otključani će biti skupi kao što su i u t-mobile, ne kažem da će biti 7500 kn al bit će 6000 sigurno. Dok će s druge strane zaključani vjerojatno biti povoljniji. Borba će se voditi oko ponude u cijenama razgovora i interneta a ne toliko u cijeni samog uređaja, to je realno. Sve ostalo je bonus

• Jeftiniji ce biti sigurno u svakom pogledu :)

• Ako ćemo čisto po osjećajima, Vipovci su po meni još veći lopovi od T-Scuma (osobna neugodna iskustva) :P

Al ja sam na Tele2 ionako i skroz sam zadovoljan uslugom, a od iOS spravica se nadam jedino iPadu u nekoj budućnosti pa mi ovo i ne igra preveliku ulogu (osim ako se iPhone pojavi i na "teletini" jednom - u što čisto sumnjam).

Games dont make people violent, lag does.
  • @User, pa iPad će ti doći u vip bez obzira na ovo sad sa iPhone-om

• @User - iPad kad i krene u prodaju navodno će biti dostupan preko Apple retailera ( uh koja "sreća") ali i svih operatera koji ga budu htjeli ( unlocked)

• Bilo je i vrijeme. Neka. Pridonijet će svakako padu cijena, što je u svakom slučaju korektno.

Post edited by monty_pirate at 2010-10-05 16:04:29
  • Sva sreća da nisam prvi dan uzeo iPhone. Znaći brzo će cijene dolje. Onda pričekam još malo... ;)

• Hm... ovo "odmah kupujem kod nekih" je nadam se ironija. Bar je iPhone aparat kod kojeg nije bitno na kojoj si mreži kad se da unlockat. Home made unlock radi savršeno.

Btw. čujem da VIP zadnjih tjedana ima strašnih problema s mrežom!?

Being the richest man in the cemetery doesn’t matter to me … Going to bed at night saying we’ve done something wonderful… that’s what matters to me.
  • Hmm, zakon je ovo. Bude manja pretplata, budu manje cijene na oglasniku, prodam iPod, nadoplatim malo, i eto ga, iPhone 4. :D

iPod Touch 4 32Gb
  • Nešto mi govori da će VIP ubrat znatno više para od iPhonea 4 od T-mobilea...

Moje dakako neće, al svejedno :D

• šit, a ja taman potpisao ugovor na jos 2 godine :(

vidjet cemo kak ose ovo bude razvijalo - mozda tek iphone 5 budem imao na vipu - ko zna :)

MacBook Pro i7/8GB/Vertex 2 iPhone 4 iPad 4G iPod Shuffle
  • Phantom_Lord said: šit, a ja taman potpisao ugovor na jos 2 godine

Ma i ja - prije mjesec dana :( ali kad to dodje u VIP biti ce taman pred kraj tih 2 godine :)

Post edited by matobj at 2010-10-05 20:23:17
  • Ma iPad sam i spomenuo zbog neovisnosti o operateru :) @luka @tome0330

Games dont make people violent, lag does.
  • Dok dode u Vip vec ce se pocet suskati o slijedecem iphoneu. Uostalom, uvijek se nadamo o nekoj konkurentnosti i padu cijena, pa uvijek dobimo samo - tresla se brda rodio se mis.Osobno ne vjerujem da ce ista puno biti povoljnije u odnosu na t-mobile ako i bude.Mozda kod sljedece generacije, kad ce ljudi moci vagati kakva im se tarifa bolje isplati, pa mogu poboljsati tarife i cijene da privuku ljude.Zasada je to zgodno samo onima koji imaju vip da se ne zezaju unlockovima i sl. zajebancijama zbog druge mreze.

• Bilo bi bolje da je naša dična vlada prodala telekom recimo AT&T :) onda bi imali iPhone "mukte" za razliku od ovih cijena u t-com.

:))

iMac 21.5 1TB
    iPhone 4 32 GB
  • Mene zanima sljedeće - budući da iPhone dolazi u VIP, na koji način će se sada regulirati lock uređaja... budući da sve ide softverski preko iTunes.a...

Npr. da li ću ja moći uzeti mobitel u T-Mobile.u, pa da VIP kartica unutra radi normalno?

Post edited by Catalyst Group at 2010-10-06 00:13:07
  • ficho said: Ma lol, bas radi savrseno kad moras mjesecima cekat nakon svakog software updatea.

Samo prvi puta MORAŠ čekati :) Kasnije te nitko ne sili da radiš update odmah.

ficho said: Gdje to cujes? O_o

Kolega, zakleti VIPovac, hoće iPhone 4 naravno na VIP-u koristiti kaže da u zadnje vrijeme sve puca, šteka, ne radi. Toliko da razmišlja o alternativi, a meni je onda jasno koliko je sati :)

Being the richest man in the cemetery doesn’t matter to me … Going to bed at night saying we’ve done something wonderful… that’s what matters to me.
  • Iz tvojih usta u božje uši. Oduvijek sam bio na VIPu i iz dna duše mrzim pink nacist, ali zbog iPhonea prebacio sam si broj iz VIPa u T-Mobile. Znaći još uvijek imam 091 broj, ali u T-Mobileu. Ako je istina za 11. mjesec, možda pričekam da vidim cijene, no cijene mi nisu toliko bitne, jer sumnjam da će se puno razlikovati, više su mi tarife koje će ponuditi.

Jedini problem je što u T-Mobileu imam te bodove, pa tu mogu nešto uštedjeti, ali opet, to je T-Mobile... :-/

• hoće podržavati HD zvuk na iPhone-u ili je to eksluziva za one plastične telefončiće s tajvana?

• Ma vipove trenutne tarife su lose za iPhone jer imaju premalo MB interneta, a ako prekoracis limit naplacuju svaki MB lihvarskih 5 kuna. I to niti ne posalju poruku upozorenja kad dodjes do limita. T-mobile se meni pokazao kao firma koja je vise fer. Iako su oko iPhonea 4 totalno zasrali s nenormalnim cijenama. No to je njihovo pravo, isto koliko je moje pravo da im zavarim u facu i nastavim koristit 3GS :)

• @dare pa o tome i govorim. Sigurno će izbaciti neke posebne tarife za iPhone, kao što je to napravio i T-Mobile, zato sam rekao ono gore:

Pejo said: da će se puno razlikovati, više su mi tarife koje će ponuditi.

• Ma u svakom slucaju konkurencija je dobrodosla. Ako ponude nesto kao sto je T-mobile nudio lani (pretplata 150 kn sa dovoljno minuta razgovora i bar pola gige neta, iPhone 1000 -1500) onda mozda i otplatim ostatak ugovora t-mobileu i vratim se u staro jato :). Nisam ja privrzen ni jednima ni drugima, ko nudi najbolje, eto me :)

• mislim da ce bit krvi..vip i t-mobile se ovako i onako bore za korisnike, a sad ce dva glavna operatera u nas imati jedan od (ako ne i) najpozeljnijih telefona..vip ce sigurno izaci s necim interesantnim, pa nisu idioti da dobe iPhone i onda kolju s cijenama, jer bi puno manje ljudi uzimalo..osnove marketinga ;)

Jedan potpis.
  • Mislim da bi cijena samog uređaja trebala pasti....za soma kuna ili soma i pol sigurno....u odnosu na 8300...cijene u tarifama i produženjem ugovora ne...možda 50-100kn jeftinije u vipu....ht naravno na to ne bude reagirao 2 mj jer ce cekat kakav bude odaziv....onda bude ponudio istu cijenu ili kojih 10 kuna jeftiniju....samo da je razlika...i to je moje mišljenje

• Ne znam odakle vam to da Vip nema dobre tarife za iPhone. Sve za mene tarife mozda po defaultu imaju manje MB od iTarifa, al imaju vise poruka i poziva za manje para pa vam ostane za neki mobile surf paket i opet prodete jeftinije, pogotovo ako trosite MB preko iznosa paketa. U Vipu je to s mobile surfom visestruko jeftinije.

Realno gledajuci, ljudima koji tu i tamo koriste mobilni internet u iTarifama ima previse MB, a onima koji ga zestoko koriste ima premalo i uzasno su skupi dalje. U Vipu ima taman MB za prosjecne korisnike, a za zahtjevnije su tu paketi s kojima automatski dolazi i smanjenje cijena kad se prekorace.

Uglavnom, koristio sam i jedne i druge i na Vipu imam cca 30-40% manje racune za istu stvar. Da ne spominjem odnos prema korisnicima...

• Sve je to subjektivno. Ja sam koristio i T-mobile i Vipnet, a sada sam na Tele2. Sve 3 mreže sam probao i kao prepaid i kao postpaid. Također sam kod sve 3 mreže imao i ugovore za mobilni internet (preko USB stick-a). Od sve 3 mreže Tele2 je, naravno, najjeftiniji, ali ono što moram napomenuti - odnos prema korisnicima je u Vipnet-u daleko najlošiji. To je nešto strašno. Užas, užas, užas...

Ponavljam, sve je to subjektivno. Što se cijena tiče, neki od njih kradu manje, aLi svi oni odreda KRADU i kod toga nesmijemo biti u zabludi :)

iPhone 4 16GB, 2011.
    iMac 24" 2.8 GHz, 2008.
    MacBook 13" 2.16 GHz, 2007.
    Msi Wind 10" 1.6 GHz Hackintosh, 2009. -> PRODAJE SE (private message)
  • Typo_PoLice said: ali ono što moram napomenuti - odnos prema korisnicima je u Vipnet-u daleko najlošiji. To je nešto strašno. Užas, užas, užas...

Vidis, kod mene upravo suprotno :)

• VIP je u početku prednjačio i totalno bio (10 svjetlosnih godina) ispred T-Mobilea, ali se u zadnjih nekoliko godina t-Mobile totalno promijenio i imaju super ljude u tehničkim službama.

I dalje su mi draži u Vipu i dalje sam imao ugodnija iskustva kod njih, ali sada i T-Mobile je odličan. Ali kada se dotaknemo trgovca i znanje istih, e tu i dalje Vip šiša T-Mobile.

I sami ste se uvjerili koliko je znanje kod T.Mobile-a kada je bilo riječ o ugovorima, spuaštanju tarifa, informacija o iPhoneu, pa i o presmješnim gubotkom rezervacija i sada vas ima, sada vas nema + da ne govorim da iPhonea nema, čuvaju se samo 3 dana, a i dan danas zovu iz T-Centra da se dođe po njega.

Prvi Vip, drugi Tele2, pa onda tri mjesta prazno, pa onda nitko!

• Poštovani gosp. Pejo, ja i dalje naglašavam da je sve to subjektivno. I to je jednostavno tako. Ovisi na kakvu osobu "naletiš" u T-com/Vip centru ili sa kakvom te spoji na njihovim korisničkim službama. Ja npr. imam sa Vipnetom identična loša iskustva kakva ste Vi nabrojali za T-mobile. Naravno da sam i u T-mobileu s vremena na vrijeme gubio živce i psovao im sve po spisku, ali me sreća jednostavno više služila u njih nego u Vipneta :) Isto kao što netko može kazati da je uvijek sigurniji dobitak u kladionici "A" nego u kladionici "B" to, naravno, nemože biti istina :)

Post edited by Typo_PoLice at 2010-10-13 17:23:19
    iPhone 4 16GB, 2011.
    iMac 24" 2.8 GHz, 2008.
    MacBook 13" 2.16 GHz, 2007.
    Msi Wind 10" 1.6 GHz Hackintosh, 2009. -> PRODAJE SE (private message)
  • Istina, sve ovisi na koga naletiš u KSZK, a i kakav mu/joj je dan. Meni su svi OK i T-Mobile se popravio, tako da više ne primjećujem razliku, meni je glavno da mi pomognu kada mi zatreba, a ne da im moram objašnjavati da minisim već 20 godina imamo u mobitelu i kako microsim nema GB, nego je to kartica za u mob/iPad.

• a ne da svi skupa kasnite nego ne kuzim ali dobro..pogledaj moj link i datum objave ali nitko nije vjerovao

http://www.mackorisnik.com/forum/discussion/14038/iphone-4-u-vipu../#Item_14

hvala :))

Post edited by vinko at 2010-10-14 15:19:25
  • Da li se moze kupiti tvornicki otkljucan iPhone 4 (recimo Italija, Francuska i sl) i onda ga bez problema aktivirati i koristiti sa VIPNet microSIM karticom?

• Dao si sam sebi odgovor, otključan :) dakle sve kartice idu i na bilo koji fw da stavis on ce biti unlockan..

• Naravno da moze, pa to i je poanta tvornicki otkljucanih uredaja.