Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• Dr Beast
  • calamityemily
  • route00
  • dpeji
  • tomasso
  • MarkoAF
  • zipce
  • struja
  • zorkajovanovic
  • songoku
  • tonixxx16
  • soic
  • ivanos2
  • tkotikrivkristijan
  • dule
  • vekijeaa
  • ilovric
  • boriskr
  • Pejo
  • exy

Tko je online (2)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Pomoć oko programiranja na MAC-u
  • Od danas sam se mislio prebaciti na MAC-a što se tiče programiranja... početnik sam, pogotovo što se na macu tiče :)

zanima koji da koristim program na mac-u za programiranje u C-u? Instalirao sam Eclipse, i nisam se baš snašao...ne mogu pokrenuti program, izbacuje mi "program file not specified". Ako tko može malo pomoći, npr. da mi da par koraka kako trebam započeti projekt i pokreniti ga bio bi zahvalan.

i gdje mogu naći prečace na tipkovnici za pojedine simbole? ..traži one dvije uglate zagrade pola dana -.-

• 8 Komentara sorted by
  • [- alt + š ]- alt + đ {- alt + shift + š }- alt + shift + đ

za c ti nije potreban eclipse, možeš u Xcode-u pisat u c-u, imaš ga instaliranog već pod Macintosh HD/Developer/Applications ili ga skini sa developer stranica. Tamo moraš napravit dev account ali to nije problem. Tu imaš neke upute. http://masters-of-the-void.com/what-you-need.htm Inače, google -> c compiler mac, lagani search prije postanja ;-D

• Imas na jednom od DVD-a koji su ti dosli sa strojem instalaciju Developer Toolsa. Glavni alat ti je Xcode i podrzava vise programskih jezika. Nakon instalacije otvoris Xcode i ides File -> New Project -> pod Mac OS X / Application odaberes Command Line Tool i dalje bi se trebao snac ako si ikad radio u ikakvom vecem IDE-u tipa VS.

Ako pak zelis radit GUI aplikacije, neces se bas usrecit s C-om nego ces se morat prebacit na Objective-C.

Edit: malo me Clark Kent pretekao ... al zaboravili smo obojica jednu stvar: System Preferences -> Language & Text -> Input Sources -> stavit kvacice na Keyboard & Character Viewer i dole desno na Show Input menu in menu bar. Nakon toga ti se kraj sata u menu baru pojavi ikonica na kojoj mozes upalit prikaz tipkovnice koji ti se mijenja ovisno o pritisnutim modifier tipkama i prikazuje znakove koji ce se natipkat sa svakom pojedinom tipkom.

Post edited by ficho at 2010-10-05 17:21:54
  • E hvala vam puno! Odličan mi je Charater Viewer ;) spasilo me je xD A što se tiče Xcode-a, imam neku instalaciju već na svom mac-u, ali kad je pokrenem kaže da je ne mogu instalirati jer mi OS X nije vr. 1.6 (nego mi je 1.58) Sad kad idem na software update onda mi ne nudi da instaliram novu verziju...

Mislim, znam da su za vas ovo preglupa pitanja, ali početnik sam (ako se mogu na to izvući xD )

Hvala ;)

• Nemam blage o OSXu, ali sam prilicno siguran da je 1.6 Snow Leopard koji se mora kupiti novi ili kupiti upgrade disk(koji su zapravo potpuno ista stvar).

I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
    iPhone 3GS koji je pobjegao iz zatvora, ali jos nije otkljucao lisice.
  • Zadnja verzija Deveoper toolsa se može skinuti i s Appleovog sitea.

Admin
  • Zadnja verzija zahtjeva 10.6.4 ili noviji, zato sam i rekao da instalira s diska koji mu je dosao sa strojem :)

• Ne znam da li će mu dati downgrade samo tako. U slućaju da instalacija odbije instalirati stariju verziju onda je najbolje najprije maknuti postojeću verziju.

sudo /Developer/Library/uninstall-devtools –mode=all

E sad, ako želi zatim instalirati isključivo Mac SDK onda je dovoljno ono što dolazi uz operativni sistem. Instalira se Xcode i sve će biti OK. Te starije verzije se čak mogu i pronaći na Appleovim stranicama uz malo truda. Problem je iPhone SDK koji se može skinuti samo u zadnjoj verziji.

• ficho said: Edit: malo me Clark Kent pretekao ... al zaboravili smo obojica jednu stvar: System Preferences -> Language & Text -> Input Sources -> stavit kvacice na Keyboard & Character Viewer i dole desno na Show Input menu in menu bar. Nakon toga ti se kraj sata u menu baru pojavi ikonica na kojoj mozes upalit prikaz tipkovnice koji ti se mijenja ovisno o pritisnutim modifier tipkama i prikazuje znakove koji ce se natipkat sa svakom pojedinom tipkom

Da sam za ovo prije znao, nebi se mučio tražit znakove. :D Ajd sad barem znam. :)