Evo da se pohvalim kupio sam tj dobio novi Macbook pro 13'' jer sam prodao stari hp pavilion dv7.
pa posto sam novi na macu dajte mi neki savjet za koristenje, dobri programi za mac, kako rasporedivat slike, muziku, kako radi itunes, itd.... ?
Do sada sam bio sam na windowsu a mac sam htio jer ga svi hvale i zelio sam manji laptop a i san mi je bio imati mac :))
instaliraj handbrake->za DVDripove..hehe
Klikni gore na jabuku i onda na About this Mac
stavi si VLC za gledanje .mkv-a i ostalog, u iTunesu makni opciju da ti radi duplikate ako ti već nije maknuto jer ti on svu muziku onda sprema u svoje foldere . Skini iStat pro, skini fan control i podigni donji prag ventilatora da ti se ne grije komp previše. I naravno skini si HD filmove i uživaj u ekranu :)
Prije svega, dobrodošao! :-)
Mislim da ćeš sve ono šta ti je potrebno za početak naći u kategoriji MAC---Switching i početnici, a za sve ostalo šta ne nađeš tamo a zanima te, tu smo da ti pomognemo. :-)
ajmo maccovci dajte malo pisite nemojte samo o iphone 4 razmisljati :DD zelim ga i ja
Jesi pogledao ovo?
mislim da ti nije potrebno puno dodatnih programa ako se ne misliš s necim prof. bavit...jedino možda da si iwork nabaviš. jer mac dolazi sa dost dobrim softwareom
dali ima na macu kratica za copy i paste kao sto ima windows ctrl-c i ctrl-p?
kako da dodem do prozora di mi pise verzija mac os x, itd....?
hvala
fan control skinem i ne mogu ga u app naci niti mi se pojavi njegova ikonica nakon instalacije. a kada ga pokrenem da install ko i prvi put radi instalacija. zasto??
kako prebaciti muziku s dvd-a na macbook?
Sad ces za svaku radnju ovdje postavljati pitanje? OK, razumijem da ti je OS X jos novi OS, ali nema intuitivnijeg i jednostavnijeg, a jos ktom Gugl ima sve servirano. Osim toga, sto znaci "prebaciti muziku s DVD-a na Macbook"?
djgagy said: kako prebaciti muziku s dvd-a na macbook?
Nemoj postavljati više pitanja sve pod isti topic, potraži prvo malo na forumu a ako ne nađeš otvori novi topic ali preciznije postavi pitanje jer ovo stvarno nije jasno, muzika sa DVD-a? U kojem formatu je ta muzika?
Koristi google,on je tvoj prijatelj i moze ti sve reci,sta mislis kako su svi ostali radili,sto neznas upises u google i nades odgovore.
kako namjestiti VLC da bude glavni media player i da samo on reagira kada stisnem tipke play/pause i da mi se ne podize iTunes kao do sada?
kako najlakse zastiti folder passwordom ili kao sto bi bilo na windowsu uciniti ga nevidljivim ?
?
Nemoj pogresno da shvatis ali nemoj samo da sjedis i cekas odgovore potrudi se malo i sam.Za ostalo mi smo tu>
4 mjeseca ti je trebalo da izgooglas tu adresu ili?
juka28 said: Vaše visočanstvo
Vaše Visočanstvo molim lijepo :D
nisam uopce gledao datum prvog posta, izvinjavam se Vaše visočanstvo, nece se više ponoviti..