Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• obscured by clouds
  • Mladen1961
  • ssapa
  • hrvojeduu
  • ivicac1
  • junior
  • kovacevic031
  • MacStarter
  • borostef
  • neo123
  • deanmilisic
  • merfi
  • glatki03
  • Dalmit
  • tomasso
  • alexiaco2
  • jpelko1
  • Wikiboo4
  • aladin
  • fulek

Tko je online (2)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
iOS application development kolegij
  • Zanima me da li ima istomišljenika koji misle da bi bilo dobro organizirat kolegij na nekom faksu kod nas(npr. FER, PMF-MO i sl.)poput onog koji se održava na Stanfordu(cs193p)?

ja znam su meni njihova predavanja koja sam skinuo s itunes-a puno pomogla i mislim da bi našim studentima bio jako interesantan jedan takav kolegij!

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • 50 Komentara sorted by
  • Pa ja razmišljam o tome da organiziram neku radionicu na FER-u... Kolegij nije realna opcija, ali recimo radionica od 3-4 predavanja po 2-3 sata je ok... Ipak, zasad neman baš vrimena za to, ali popričat ću sa asistentom koji je također Mac user pa vidit koliko je to izvedivo.

• Predispozicija za iPhone development su Macovi, tako da nisam bas siguran koliko su nasi faxevi dobro pripremljeni za to.

Games dont make people violent, lag does.
  • Ne smije bit ograniceno na studente odredenog faksa, niti na studente opcenito.

• CS193P je valjda jedini korisni kolegij koji sam u zivotu odslusao. Ne znam koliko bi se to dobro uopce dalo realizirat u ovoj banana-drzavi na banana-faxevima, al sam na raspolaganju...

• Pa iskreno ne vidim zasto bi se nasli na njihovom predavanju, treba okupit zainteresirane ljude i dogovorit dan i vrijeme koje svima odgovara i neko mjesto gdje se moze pricat.

• Mislim da je ipak ficho više u pravu. Treba prvo okupit zainteresirane ljude i razradit neki plan.

• Eto, jos nismo ni krenuli, a vec se ne slazemo :)

• Uvjet za predavaca je da rastura to sto predaje, da ima nekog relevantnog iskustva i da ima nekakve prezentacijske vjestine.

Uvjet za sudionika je da ima IQ veci od 80, neki iOS uredaj, racunalo koje moze vrtit Mac OS X 10.6.4 i da zna nekakve osnovne pojmove.

• super! u početku radionica a možda za koju godinu mi stavimo na itunes predavanja :)

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • www.racunarstvo.hr tu bi se dalo realizirat 100%

iPad 3 | iPhone 4
  • Ma to je bio fail, a kostalo je kao da vrijedi nesto.

• fakat je previše koštalo..za te pare si kupiš iphone i sam se lijepo naučiš... xD

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • zato sam i reko www.racunarstvo.hr posto oni imaju ucionice sa iMacovima.

iPad 3 | iPhone 4
  • kao što sam rekao Clark Kentu..na dizajnu(na arhitekturi) imaju par učiona s iMac-ovima. pa će se njih malo kontaktirat i tak...

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • danas primio ovaj mail:

Poštovani,

ovim e-mailom vas obavještavam da postoji mogućnost održavanja radionica u postorijama iStyle-a, Vlaška 63, nakon 15.studenog, na temu izrade iPhone aplikacija. Radionica je zamišljena na način da se u početku polaznike uputi u okviran proces razvoja aplikacije, od same ideje pa sve do plasiranja aplikacije na tržište, tj. AppStore-a. Na radionicu mogu doći svi zainteresirani bez obzira na predznanje jer se na istima neće predavati o programiranju, već o načinu razmišljanja i problemima na koje se može naići na samom putu od ideje do finalnog proizvoda. Na radionicama će gostovati i neki od uspješnih hrvatskih developera (poput autora Doodle Jump-a, Lima Sky) //no to još nije potvrđeno pa nemojte uzimati zdravo za gotovo:)

Budući da je prostor relativno skromne kvadrature broj polaznika je ograničen na 10-12, te vas ovim putem molim da se izjasnite ukoliko ste zainteresirani za pohađanje takve radionice. U slučaju slabog odaziva radionice će biti odgođene do danjega. U suprotnome, prednost imaju članovi iKnow kluba.

Naravno, radionica je besplatna ;)

pa svi vi zainteresirani javite se na iknowklub(at)kset.org

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • ne znam jeste li vidjeli..ali kolege s FER-a će 17.2. održat jedan info session o facebook intershipu na kojem su bili.. http://www.facebook.com/event.php?eid=151881414866434

ja sam im rekao za to da ima ljudi zainteresiranih za neki iOS tečaj/kolegij i da smo razmišljali o tome kako to izvest i gdje.. Oni na Fer-u održavaju jedan izborni kolegij natjecateljsko programiranje i rekli su da su sigurni da bi fer podržao održavanje jednog takvog kolegija..

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • bilo bi dobro da svi koji žele sudjelovat u tom kolegiju bilo kao predavači ili kao polaznici da dođu na taj session...pa da odma s ekipom dogovorimo ako se može..

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • Ja ne mogu doć pošto imam taj dan ispit, ali sam zainteresiran za takvo što.

• Ok, ja sam svakako za, ali nisan siguran oću li tad još bit u zg... uglavnom, ako se to pokrene rado ću pomoć u izvođenju kolegija

• ma najbitnije da se okvirno dogovorimo da to bude izvedljivo! :=)

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • Nemam FB account pa ne mogu pogledat taj event, oce mi netko objasnit kakve veze ima s potencijalnim iOS kolegijem?

Post edited by ficho at 2011-02-05 10:40:28
  • ja sam ovim dečkima koji organiziraju taj event rekao da smo tu pričali o potencionalnom ios kolegiju pa su oni rekli da bi FER mogao to podržat jer oni(ti dečki) vode jedan kolegij "natjecateljsko programiranje".. na tom eventu će pričat svoja iskustva s ljetne prakse u facebook-u

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • ovo je samo informativno..kad već drže taj session da pomalo popričamo o mogućnostima..da se bezveze ne okupljaju ljudi ako neće bit ništa od toga..

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • Mislim da malo naopako razmisljas. Nece nista bit ako FER da prostor, a ljudi se ne organiziraju :)

• Mislim da baš kak treba razmišljam.. Nema smisla dogovarat se ako nemamo di to održavat...

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • Ne znam koji ce ti ludak dat prostor bez da imas nesto konkretno, al sretno :)

• ne vidim razloga zašto komplicirate...pa nisam rekao da ćemo sad na tom predavanju sve dogovorit..malo ćemo popričat da vidimo kako bi to mogli izvest, čisto informativno..a tek onda u dogovore tko bi mogo i što...

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • Kužim to, ali zar nije bolje da se dogovori termin posebno samo za iOS "raspravu" i vidi se odmah dal bude nešto od toga ili ne tj. da li ima dosta zainteresiranih.

• mislim da nema potrebe za tim..

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • kak se ne bi slagali..ja ću ih samo ovaj put pitat kak je to njima išlo, organiziranje i dogovor s faksom..nakon što mi kažu, ja to tu prenesem i onda se sve dogovorimo... :)

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • Na feru će bit zainteresiranih, siguran san da će bit dovoljan odaziv za dobit učionicu ili neku od B dvorana. Najveći je problem šta kolegij triba uvrstit u raspored i neznan kad ide natjecateljsko prog., ali velike su šanse da to bude izvedivo samo subotom (kao šta se Java tečaj izvodi na FER-u), a onda je pitanje koliki će bit interes s obe strane. Moje mišljenje je da triba prvo vidit koliko ima uopće ljudi koji mogu ponudit nešto tom kolegiju. Sigurno da sve skupa neće bit izvedivo ako predavači nisu spremni potrošit barem par sati na pripremu predavanja, a neko mora potrošit malo više od toga da organizira sve. Ekipu sa natjecateljskog programiranja znan tako da mogu pitat čisto par info o organizaciji samog kolegija, ali mislin da to nije problem organizirat i dobit zeleno svitlo od faksa ako bi napravili plan i program. Dodatan problem u ciloj priči iz moje perspektive je u računalima. Pretpostavimo da faks neće bit spreman kupit 4-5 macova (recimo da za vrime predavanja ne triba mac, a da to bude neki labos koji se može koristit za vježbe) pa se moramo zapitat koliko ljudi na feru ima mac i onda od tih ljudi koliko je spremno slušat taj kolegij... Ja znan puno ljudi koji bi slušali kolegij ali nemaju Mac računalo :-(

• meni je sestrična na dizajnu pri arhitekturi i oni imaju dost mac-ova u predavaonama..možda da probamo nešto s njima skombinirat?

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • Ima i Algebra i iStyle, pripremit program i pitat. Ništa ne košta. ;) Ali prvo se trebamo nać i popričat i vidjet uopće da li ima ljudi za tako nešto.

• E jebiga ja bi rado da sam stariji, da nisam srednjoskolac. Nadam se da ce vam to uspjeti i da cu jednog dana to moc slusat na faksu.

I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
    iPhone 3GS koji je pobjegao iz zatvora, ali jos nije otkljucao lisice.
  • slažeš se s fichom..treba svima bit dostupno.. možda bi bilo najbolje i najjjednostavnije pretumbat cs193p, meni se čini da je njihov koncept super i da bi to išlo..jer glavna smisao bi bila da ljudi vide šta se tu uopće radi i što se može radit..

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • E pa to bi onda vec bilo nesto.

I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
  • Ja sam zainteresiran za takvo nešto. Volio bi načiti raditi app za iPhone/iPad, pa ako nešto organizirate, molim Vas da računate na mene i da mi javite. Dolazim u ZG na onoliko koliko će biti predavanja i koliko je potrebno to odslušati...

• Ja sam inace iz križevaca, a inace studiram racunarstvo na RITEH-u (tehnicki fax rijeka, www.riteh.hr) i zainteresiran sam za predavanja samo sto nemam mac. Pa ako se sto konkretno dogovori oko predavanja i termina bilo bi super da se tu objavi ili stavi clanak na main site od mackorisnika s nekom mogućnosti prijave ili odabira termina da se ustanovi kada bi bilo najbolje za odrzavanje.Inace ideja je super!

• Ja sam totalno zainteresiran. Volio bi da bude na main siteu na MK da znamo što i kako. Iskreno se nadam da će se nešto organizirati.

• evo maloprije sam popricao sa deckom koji jedan od studenata fera kaj drze onaj kolegij.. rekao je ovako..skraceno trebamo nac nekog asistena/prof sa fera koji b iformalno bio voditelj.. napisemo program i slicno i predamo u proceduru..osobe koje bi drzale ne trebaju zadovoljavat uvjete tipa da imaju zavrsen faks i slicno.. dakle mozemo krenut u detaljni dogovor..i kaj god nas zanima mozemo ih kontaktirat

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • bsevo said: osobe koje bi drzale ne trebaju zadovoljavat uvjete tipa da imaju zavrsen faks i slicno

Pa bolje da ima neki uvjet za osobe koje drze nego za osobe koje slusaju predavanja. Nema smisla radit tako nesto za 5 ljudi na FERu koji ne misle da je iPhone smece.

• dont kill d messenger!

kakve bi ti uvjete htio?

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • ficho said: Uvjet za predavaca je da rastura to sto predaje, da ima nekog relevantnog iskustva i da ima nekakve prezentacijske vjestine.

Uvjet za sudionika je da ima IQ veci od 80, neki iOS uredaj, racunalo koje moze vrtit Mac OS X 10.6.4 i da zna nekakve osnovne pojmove.

Slažem se.

I f***in HATE vanilla.
  • Ja bi moga možda pitat mentoricu da nas podrži, ali to mi ne pada na pamet pitat dok nemamo dogovoren okvirni plan i program i dok ne vidimo ko šta može predavat. Ali kad to dogovorimo mislin da možemo smatrat stvar riješenom i triba se bacit na izradu materijala. Ako i bude kolegij na fer-u (nosi ECTS bodove za studente FER-a) triba naglasit da je otvoreno i za studente svih drugih fakulteta, a i za ne-studente. Inače, mislin da bi taj kolegij triba dat temelje i to kvalitetne temelje, a ne da se ode predaleko s gradivom a površno. Jedan semestar nije previše vrimena i recimo da to bude 2 sata tjedno (znači 13 tjedanax2 sata) triba pazit koliko količinski gradiva se može obradit. Amo se počet organizirat i da to sljedeći semestar bude.

• slazem se s clarkom i ficekom..mislim da je gradivo koje na stanfordu taman! kada pocinjemo dogovore?

iMac 21,5"
    iPhone 4 16GB
    iPad 32GB Wifi
  • ima li šanse da se to snima?

• john_st said: ima li šanse da se to snima?

imho nema sanse da se ne snima :)

Post edited by ficho at 2011-02-18 12:54:49
  • dobro sad, nisam mislio na paparazzo snimke mobitelom :D

• Ja mislin da je gradivo na Stanfordu malkice preopsirno, ali to cemo se dogovorit. Mene zanima koliko ima potencijalnih mozgova iza ovog projekta? bsevo, ficho, moja malenkost i još neko?

• http://www.algebra.hr/novosti.asp?ID=254 evo izgleda da je u algebri već nešto bilo...