NE ODGOVARAM ZA NIKAKVE POSLJEDICE NASTALE KORISTENJEM OVOG TUTORIALA
P: Tjekom instalacije mi se pojavi kernel panic.
O: Ako imas vise od 2GB RAM-a onda u bootloaderu napisi "maxmem=2024"(bez navodnika naravno). Ako ni to ne pomaze onda ti se neki driveri/fixevi u tvojoj konfiguracji instalacije sudaraju. Eliminiraj jedan po jedan
P: Moje particije nema kad moram birati gdje hocu instalirati OSX.
O: Moras prvo formatirati tu particiju na "Mac OSX Extended(Journaled)" file system. To mozes napraviti prije instalacije tako da ides na Utilities≥Disk Utility.
UPOZORENJE: Formatiranjem diska gubis SVE podatke na tom disku/particiji.
P: Dok pokusam bootati OSX na ekranu pise "Loading Darwin...", tako stoji par minuta i onda se racunalo resetira.
O: Uzrocnik jos nije poznat, ali ja sam ovaj problem rijesio tako da sam uzeo drugu distribuciju OSX86-a.
P: Kad se racunalo pali i dode do dijela gdje je sivi ekran i na njemu jabuka iznad jabuke mi se pojavi znak zabrane.
O: Znaci da racunalo nemoze pronaci odreden sistemski fajl. U najvise slucajeva potreban je reistall OSXa.
P: Kod prvog boota se sve lijepo ucita i dok bi mi se trebao prikazati desktop ekran mi se ugasi, ali racunalo idalje radi.
O: U bootloader napisite "-x "Graphics Mode"="1024x1280"" te nakon sto se racunalo upali riješte sve što vas računalo traži da riješite te idite u System Properties≥Display≥ I ovdje odaberete rezoluciju. Prihvatite rezoluciju te restartajte racunalo racunalo normalno.
P: Kod boota se sve lijepo ucita i kad bi se trebao prikazati desktop ja vidim sivi ekran s puno tockica.
O: Ponovno instalirajte OSX s pravilnim driverima za svoju graficku karticu.
P: Kod mountanja .dmg fileova dobijem kernel panic
O: Morate staviti Seatbelt FIX. Proguglaj malo.
Ovo su sve stvari koje sam jucer naucio pa sam odlucio podjeliti s vama da netrebate googlati kao sto sam ja jucer.
Ako imate jos kakvih problem samo recite, mozda vam mogu pomoci.
Ok, krenimo redom.
1. Forum je pun bugova, i zbog toga neznas dali je nesto procitano ili ne. Recimo ova tema mi je pisalo da je neprocitana a ti si postao. Onda za sve teme s vise od 50 postova pise da ne stalno neprocitana
2. Ova lista sastrane je stvarno neprakticna i glupo je sto nema full screen pregled boardova.
3. Za nas koji imamo monitore sire rezolucije od 720px (80% populacije) forum ima puno previse neiskoristenog prostora. Ne scala se po velicini tvoje rezolucije nego je je sirina fiksna na 720px.
4. Na forumu je dostupan samo osnovan dio formatiranja teksta.
5. Nema nikakav editor teksta nego moras sve pisati, sto je pain in the butt dok imas veci tekst
6. Zacudo forum o iPhoneu nije prolagoden za rad na iPhoneu.
7. Ako forum dolazi sa uputama za koristenje onda je to stvarno retardirano. Trebas pomoc u vezi necega i onda moras prvo procitati upute za koristenje da bi nesto skuzio. Sto iskreno bas ne odgovara forumu o Appleu zato jer je appleov cilj OOTB (out of the box) a ne da se moras privikavat na forum.
8. Ako u post stavis novi red on to u postu nece prikayati nego moras staviti br/ tag da bi to odvojio.
Mogao bi ja jos nabrajat ali mislim da je ovo dovoljno da dokazem poantu.
LordShigi said: TO STO JE CLANAK NEUREDAN ZAHVALITE OVOM "FORUMU"
Zašto je sad manje neuredan :))?
LordShigi said: 4. Na forumu je dostupan samo osnovan dio formatiranja teksta.
To je osnovna ideja iza Markdowna
LordShigi said: 7. Ako forum dolazi sa uputama za koristenje onda je to stvarno retardirano. Trebas pomoc u vezi necega i onda moras prvo procitati upute za koristenje da bi nesto skuzio. Sto iskreno bas ne odgovara forumu o Appleu zato jer je appleov cilj OOTB (out of the box) a ne da se moras privikavat na forum.
Zašto je onda Markdown sve popularniji u OS X aplikacijama?
LordShigi said: 8. Ako u post stavis novi red on to u postu nece prikayati nego moras staviti br/ tag da bi to odvojio.
Možeš lupiti i dva "spejsa" na kraju linije za isti rezultat.
LordShigi said: Recimo ova tema mi je pisalo da je neprocitana a ti si postao.
Boja ti nije crvena jer si ti započeo topic, svaki topic koji si započeo vidiš sivkaste boje a topic se pomakne prema gore i ima oznaku sa desne strane koliko je nepročitanih postova.
LordShigi said: Onda za sve teme s vise od 50 postova pise da ne stalno neprocitana
Nije stalno nego dok ne pređe 50 postova.
LordShigi said: Za nas koji imamo monitore sire rezolucije od 720px (80% populacije) forum ima puno previse neiskoristenog prostora.
Imam i ja 1920x1200 (24") ali obično imam otvorena 2 prozora jedan pored drugog pa mi ovo ne smeta a mislim da je Toni već objašnjavao zašto je tako.
LordShigi said: Na forumu je dostupan samo osnovan dio formatiranja teksta.
Bio je neko vrijeme instaliran plugin koji je imao sve mogućnosti formatiranja ali je uklonjen zbog nekih problema i biti će vraćen čim se to riješi.
LordShigi said: Zacudo forum o iPhoneu nije prolagoden za rad na iPhoneu.
Ovo nije forum o iPhoneu :)
http://i128.photobucket.com/albums/p165/Dottorre/Photo100992011PM.jpg
Među ostalim je. I da.
LordShigi said: . Ako forum dolazi sa uputama za koristenje onda je to stvarno retardirano. Trebas pomoc u vezi necega i onda moras prvo procitati upute za koristenje da bi nesto skuzio.
Za osnovno korištenje foruma ne trebaš čitati nikakve upute. Dakle možeš postaviti pitanje bez problema. Ako želiš pisati duže članke poput tutoriala, onda se možeš malo potruditi upoznati s platformom na kojoj radiš.
tmilovan said: Zašto je sad manje neuredan )?
Jer si ti dobra dusa pa si ga malo uredio.
tmilovan said: To je osnovna ideja iza Markdowna
Osnovna ideja Markdowna je da nas vrati 5 godina ranije? Napredna tehnologija moram priznati.
tmilovan said: Zašto je onda Markdown sve popularniji u OS X aplikacijama?
A sta da kazem, macovci su uvjek bili posebni. :P Au, shit, zaebo sam se. I ja koristim OSX.
tmilovan said: Možeš lupiti i dva "spejsa" na kraju linije za isti rezultat.
Hvala, nisam to znao.
LordShigi said: Osnovna ideja Markdowna je da nas vrati 5 godina ranije? Napredna tehnologija moram priznati.
:) Ma nije. Ideja je da se omogući pisanje urednog teksta :P onima kojima je je to bitno.
LordShigi said: A sta da kazem, macovci su uvjek bili posebni. Au, shit, zaebo sam se. I ja koristim OSX.
:)
tmilovan said: LordShigi said: Osnovna ideja Markdowna je da nas vrati 5 godina ranije? Napredna tehnologija moram priznati. Ma nije. Ideja je da se omogući pisanje urednog teksta onima kojima je je to bitno.
LordShigi said: A sta da kazem, macovci su uvjek bili posebni. Au, shit, zaebo sam se. I ja koristim OSX.
E, eto ti napredan forum, ti si ga slozio a i tebe citiranje zeza. CCC
Ajd, dosta spamanja. Sad smo ga fakat razvukli. :P
Ne vidim što je tu neuredno ali ako i je ti si ga pisao a ne forum. Inače vidim da se stalno nešto tužiš na forum a nisi si valjda dao 5 minuta malo pročitati o forumu prije nego si počeo prigovarati. Ako ti ne znaš koristiti forum ne znači da forum ne valja. Napiši konkretno što ti toliko smeta i u čemu se ne snalaziš pa ćemo ti pomoći. Malo je čudno da su ljudi na tech forumu toliko nesnalažljivi i nespremni na malo eksperimentiranja sa novim softverom. Meni je baš fora što je sve drugačije nego prije, već mi je dosadio onaj stari forum.