Pozdrav Narode, Molio bih nekoga iskusnijeg da mi objasni kako da instaliram Snow Leopard Server na HP ML350 G6 Serveru?? Imam Server, imam Snow Leopard server DVD, i sta sad?? Zelio bih da imam MAC server u kuci, posto mi se neda zezat sa Microsoftom i CAL licencama itd.. Pa ako netko zna kako i sta da mi molim vas pojasnite? Hvala vam unaprijed i lijep vam pozdrav.
PS.. mozete ma isto kontaktirati na: goznalesbox@hotmail.com
Hmmm, ako to stavis na PC onda ce to biti ilegalno i stavljati OSX na PC u najvise slucajeva znaci nestabilno racunalo(naravno sve se da srediti ali ce ti trebati barem 24h neprestanih instalacija i formatiranja da pogodis postavke). S obzirom da je to server preporucam da stavis neki linux.
Apple Hardware se nista puno ne razlikuje oh PC-a,, Barem ne ovaj moj Server, quad core 2.1 Ghz, te 4 GB rama, 1 TB HDD-a, Posto imam vec iMac 27' i7, To mi i jeste zelja napravit od ovoga servera Mac os X server.. Za kucnu uporabu mi je svejedno, tako da bas i ne marim za EULA i krsenje prava.. Moze li netko pomoci kako da stavim, instaliram osx snoe leopard server na HP server?
Hvala.
Mogao bih ja pomoc s tjekom instalacije i s post-istallation errorima ali s obzirom da ti imas orginalni disk i vjerovatno hoces vannila install, tu nemogu pomoc. Pogledaj par tutoriala na netu. Ako imas kakve kernel panice ili bilo kakve probleme pri instalaciji i poslje instalacije samo javi. Vec sam ih skoro sve imao, ali sad s ponosom mogu reci da ovo pisem na hackint0shu.
Imam original DVD snow leopard, medjutim imam skinutu kopiju koja radi "mac_os_x_server_10.6.3_10D572_server_dvd " Nemam od ovoga original DVD, ali ga imam na USB stick-u, Kako cu uopce pokrenut instalaciju sa USB-a na HP serveru, mozes li mi dati step by step? Hvala
Prvo moras napraviti da ti je stick bootabilan. Proguglaj malo za to, tek od jucer koristim OSX pa jos neznam kako se to na macu radi. A poslje samo udes u bios na serveru, i stavis da ti je stick prvi boot device.
LordShigi said: S obzirom da je to server preporucam da stavis neki linux.
Upravo to.
Druga stvar je sto uopce nisi naveo za sto ti uopce treba taj server. Ne odabire se server prema OS-u, već prema onome za šta ti treba. :)