OSX 10.7 Lion (tako bi se mogao zvati, hoće Stevo na te predatore nesto xD)
http://www.engadget.com/2010/10/13/apple-to-hold-media-event-october-20th-well-be-there-live/
slažem se, više mi se ova mobilna atmosfera digla na...
Napokon više... ovo su za mene najbitnije novosti B)
Auuuuu, opako :) Ovo znaci da bi nas na ljeto na WWDC-u mogle docekat finalne verzije Mac OS X 10.7, Xcode 4 i iOS 5. Bit ce veselo :)
Moja predpostavka je da lion necemo vidjeti do sljedece godine. Tak je bilo i sa leopardom. Godinu dana prije su stavili preview.
Valjda će onda u srijedu predstaviti i novi iLife, a možda i novi MacBook Air 8-)
preview 10.7, novi iLife/Work i MacBook Air.. moje pretpostavke. Nebi reko da ce bit nova MacBook Pro serija prije proljeca sljedece godine kad ce doc Sandy Bridge. jaoe, konacno vise nesto vezano uz Mac iz tog Applea, vec mi je dosta tih svih podova, padova, fonova..
Bilo je i vrijeme da iscupaju glavu iz pijeska i krenu sredjivati primarni OS i ProAppse...
I da prestanu kemijati sa novim hardwareom dok ne rješe neke postojeće probleme
Mac OS X Lion — zvuči mi dobro. lajkam. još da dijele i one Lion čokoladice uz novi OS :)
Uuuu, lajkam :)
Asti! :D
Zvuči nekako kraljevski xD
Baš bude se zval gazzelle. :P
konacno neki mac oriented event!
Napokon, jedva čekam :D
LordShigi said: Moja predpostavka je da lion necemo vidjeti do sljedece godine. Tak je bilo i sa leopardom. Godinu dana prije su stavili preview.
Mislim da nitko ne očekuje da će izaći ove godine ali beta bi se mogla pojaviti :)
Možete i na siteu rapravljati o ovoj temi :)
nekako je za ocekivati najavu za 10.7, iLife i air... ali pobogu! to mogu slobodno biti 3 zasebna keynota koliko toga ima!
back to the mac!!
yeah baby!!!
Napokon iščekujem Apple event... Zanima me neki novi ultraprijenosnik i iWork, a i iWeb bi trebao dobiti malo više funkcionalnosti... mislim da će ovo biti za mene najzanimljiviji Apple događaj ove godine... jedva čekam...
Mozda mi sad po prvi put MB Air i bude privlacan xD a od 10.7 ocekujem dosta :D
Meni je BM Air oduvijek privlačan, ponajviše jer nema DVD rom, totalno mi je nepotreban. Sada se pitam, možda sam umjesto MBP 13" ipak trebao uzeti MB Air... :/
Apsolutno, ja bih jos dodao i apsurd trpanja ATi kartica u nove Mac Pro-ove :)
Zasto je to apsurd. Da koriste nVidine kartice cijena bi bila $1000 viša.
Zato sto softver koji se koristi na Pro strojevima uglavnom podrzava CUDA tehnologiju i nVidia kartice. Sumnjam da bi cijena bila 1000 dolara visa. Ovako ispada da jedino gameri mogu imati koristi, a oni ionako nece kupiti Mac Pro.
Mislim da OpenCL radi i s ATI-evim karticama :)
Da, ali pokazi mi jednu korisnu/funkcionalnu aplikaciju koja koristi OpenCL :) S druge strane imas masu softvera i pluginova koji zahtjevaju odnosno preferiraju nVidia kartice, od Adobe CS-a, nekih Autodeskovih alata (Smoke primjerice), Davinci Resolve-a, Avid Media Composera itd...
dembow said: Mac bez nVidije nije Mac
+1
Hajde da vidimo i to "čudo". Konačno nešto novo osećam da mi raste pritisak.Možemo svašta očekivati i ne bi se trebalo čuditi novinama,kojih će verovatno biti.Pozzzzz
Evo malo rumora o novom Macbook Airu
Izgleda da će novi MacBook Air imati PUNO baterija a malo Harda:
Zna li netko dali će ovo Apple opet prenositi live i dali ćemo opet moći gledati preko apple.com sitea?
Nisam nigdje vidio službenu potvrdu da bude live prijenos, ali kako im je zadnji put radio bez problema mislim da će ga i danas biti. Tj. nadam se :)
http://www.engadget.com/2010/10/20/live-from-apples-back-to-the-mac-event/
Evo vam pa gledajte , po nasem vremenu mislim da je oko 19h
Bojim se ja da nece biti sluzbeni live, objavili bi to vec sigurno :(
Ipak sluzbeni live!!!! NICE!
Novi Air: Here's what we've been told to expect:
Smaller 11.6-inch display.
2.13GHz Intel Core 2 Duo (with a 2.33GHz option possible).
2GB of memory in the base configuration.
No optical drive, naturally.
Mini DisplayPort, USB, and SD card reader along the left-hand side and USB and power on the right (that's 2x USB).
The trackpad has been updated to match that of the new MacBook Pros. Although smaller due to the 11.6-inch display, it's still about the same thickness as the current MacBook Air.
A black power key now sits immediately to the right of a smaller eject key on the MBA's keyboard -- the round aluminum power button is gone. A design decision that might support the MBA's rumored instant-on capabilities though our source didn't see this functionality exhibited (possibly because it was running OS X 10.6.4).
"instant-on capabilities" ide ruku pod ruku sa glasinom da ce imati flash-drive. 16 ili 32 MB po mojoj procjeni, ako se barem jedna od onih baterija moze zamjeniti sa 2.5" HDD.
Jel se stvarno ne može gledati live prijenos preko pc-a ili prde bezveze?
znači "novi" MBA praktički isti ko i stari samo što je manji i ima 1 USB više te SD čitač?
MoschuS said: Ipak sluzbeni live!!!! NICE!
Na apple.com nigdje ne vidim najavu...
hehe
http://i128.photobucket.com/albums/p165/Dottorre/Screenshot2010-10-20at174125.png
@pejo na više mjesta je objavljeno ovo: Apple will broadcast its October 20 event online using Apple's industry-leading HTTP Live Streaming, which is based on open standards. Viewing requires either a Mac running Safari on Mac OS X version 10.6 Snow Leopard, an iPhone or iPod touch running iOS 3.0 or higher, or an iPad. The live broadcast will begin at 10:00 a.m. PDT on October 20, 2010 at www.apple.com.
pa valjda bude do 19h ovdje: http://www.apple.com/apple-events/october-2010/
aha thanks. Ma danas još nisam bio na Twitteru, pa sam totalno off :)
Super, mogu na iPodu gledati. :)
mosech said: Jel se stvarno ne može gledati live prijenos preko pc-a ili prde bezveze?
Da stvarno se NEMOZE preko PC-a Gledat :)
jep, sada je i na index stranici, na dnu.
Mac bez nVidije nije Mac