dakle prije svega pozdrav svima :)
vec neko vrijeme ja bas fino istrazujem "jabuke" imam i poprilicno dobar razlog dozlogrdile mi nevolje sa PC-jem i prozorima, pa sam se fino raspitao o svemu i svacemu skuzio da ima tona softwarea, stabilnost, sigurnost etc etc i sve je cool ali, uvijek ima ovo ali koje sve kvari ja po zanimanju ekonomist pa mi je vazan odnos cijena kvalitet i ok i to sam istrazio "jabuka" je doobar kvalitet ali ja opet imam tu neku osobinu da se volim dooobro raspitati pa sada mozda ce zvucati glupo ali moram pitati... ljudi koliko cesto se "jabuke" kvare mislim ok sve se tu i tamo kvari ali ne bih da dajem tolike novce a da me za neka 4 mjeseca trefi kvar ok ima tu i godina dana garancije ali sta nakon toga? mislim cool bi bilo da nisam iz BIH pa hajde de ali sticajem okolnosti... upoznat sam da veoma cesto ode super drive tj optika ali nije problem barem toliki jer ima externih varijanti, a i optika mi je nekako manji problem... dakle molim lijepo UPOMOĆ?
koliko cesto se kvari mercedes ?! znas ono. das puno novaca za njega a opet nebi zelio da mu se nešto desi ..
mislim da si shvatio poantu ;)
@persian - ako si ikad dosada koristio bilo kakav laptop ili pc trebao bi znati kako stvari funkcioniraju sa hardverom.
Nema pravila. Moze raditi 100 godina, a moze se sutra pokvarit.
Prog00glaj malo za konkretan model koji mislis kupiti ima li kakvu povijest kvarova, serijskih gresaka i kakva su iskustva korisnika i to je to.
Nema velike filozofije.
ma kuzim ja tebe al' poprilicno sam se nacitao slucajeva sa pogreskom na grafickom cipu pa i sada ikao izasla je novija serija mbp-a opet nekako... iskreno jos sam daleko od jabuke ali vremnom definitivno ima da uradim prebjeg... dojadila mi patnja sa prozorima
Pozdrav i tebi Persiane!.
Što se mene tiče, radim na macu i doma i na poslu i znam za mac prije deset godina i ono što je mac danas i mogu ti reći moja mišljenja.
Što se tiče vlastitog maca, tu sam izuzetno zadovoljan jer u 4 godine koliko ga imam otišla je samo ta vražija optika, no kao što si i sam rekao, ona nije problem, nju rješiš lako sa velikim izborom vanjskih čitača... i da mi nije potrebnija veća brzina, nebih ni razmišljao o novom macu.
Ono što sam ja razočaran je nivo kvalitete na koju je apple spao zadnjih godina kada je valjda zbog sve veće potražnje i povećanja proizvodnje počeo gubiti na kvaliteti komponenti. Primejr su mi macovi na poslu gdje 2 od 4 maca imaju mrlje i prašinu u ekranu...
Da te ne uplašim, i dalje je to u odnosu na sve ostalo vjerojatno kvalitetnija roba, ali samo razmišljanje da trebaš imati sreće pri kupnji da ne dobiješ ekran sa prašinom, žutim, ovakvim i onakvim poljima u ekranu, dokaz je da treba dobro razmisliti i kao što ti činiš, istražiti
civicar said: @persian - ako si ikad dosada koristio bilo kakav laptop ili pc trebao bi znati kako stvari funkcioniraju sa hardverom. Nema pravila. Moze raditi 100 godina, a moze se sutra pokvarit. Prog00glaj malo za konkretan model koji mislis kupiti ima li kakvu povijest kvarova, serijskih gresaka i kakva su iskustva korisnika i to je to.Nema velike filozofije.
hmmm pa imam poprilicno radnog staza sa pc racunalima sa laptopima manje vise, ali eto ono kao sto rekoh ekonomist sam i bitan mi je odnos cijena korist, a apple je poprilican brend po tome pitanju do duse od kako su omasovili produkciju vise je grresaka... ali u osnovi kuzimo se. Hvala
alenq said: Pozdrav i tebi Persiane!. Što se mene tiče, radim na macu i doma i na poslu i znam za mac prije deset godina i ono što je mac danas i mogu ti reći moja mišljenja. Što se tiče vlastitog maca, tu sam izuzetno zadovoljan jer u 4 godine koliko ga imam otišla je samo ta vražija optika, no kao što si i sam rekao, ona nije problem, nju rješiš lako sa velikim izborom vanjskih čitača... i da mi nije potrebnija veća brzina, nebih ni razmišljao o novom macu. Ono što sam ja razočaran je nivo kvalitete na koju je apple spao zadnjih godina kada je valjda zbog sve veće potražnje i povećanja proizvodnje počeo gubiti na kvaliteti komponenti. Primejr su mi macovi na poslu gdje 2 od 4 maca imaju mrlje i prašinu u ekranu... Da te ne uplašim, i dalje je to u odnosu na sve ostalo vjerojatno kvalitetnija roba, ali samo razmišljanje da trebaš imati sreće pri kupnji da ne dobiješ ekran sa prašinom, žutim, ovakvim i onakvim poljima u ekranu, dokaz je da treba dobro razmisliti i kao što ti činiš, istražiti.
e to je ono što me pati, zar je došlo to neko vrijeme kad trebas biti SRETAN pri kupovini mislim kad vec placam pozamasnu sumu novca... ali eto što reci
Ipak hvala alenq
Ja sam oba svoja imaca kupio polovne i jos sam uzeo mb white isto polovni i prezadovoljan sam.Ako budes tako razmisljao sta ak ovo ono onda ces si to i privuci.Znam da su to ogromne investicije ,ali mislim da neces se prevariti.Evo da ti iazem jos jesto.Neodavno su u apple tekli da se vracaju ponovo na poboljsanje imac racunala jer su previse zaglibili u telefoniji i ipadu i mozda bi ti bilo najbolje kad vec imas tolike strahove da pricekas jos 6 mjeseci dok nrnizbace novi mac,ubodes taj novi i nakon sto ti istekne garancija prikupi jos apple care za god.ili dvije i bit ces miran 3 god.Jansam tonsebi nekako tako zamislio.Nek me decki isprave ako griesim