Evo i "službenog" threada za praćenje eventa koji bi ovaj put trebao zamijeniti live blogging komentiranje na našoj home stranici. Ovdje možete postati svoja očekivanja i dojmove, te raspravljati o njima.
CooL said: da ali ja sam trenutno na win7 do nove godine!
Ajooj, moramo te banati do Nove godine :)
Lion odlican!!! Frajer je bio malo (pre)nervozan ali potencijal je preheben. Jedva cekam ljeto!
Ne znam za vas, no ja zadovoljan vidjenim :D
Ok kužim da vam se ne sviđaju neki featuri ali zakaj su onda odmah za tudume i nesposobnjakoviće?
Osobno podržavam ideju i prikaz rada u Lionu.. meni je super da ako npr radim sa više appova i mogu ih puknut u full screen da samo jednim gesturom prebacujem se iz jednog u drugog... jer to je 1 akcija u odnosu na 2-3 koje bi morao preko exposea i spacesa koristiti.
Također expose je isti kao i sada samo ima grupiranja prozora po appovima da bude pregledniji. Nekom ko se šalta puno između appova ovo odgovora, nekome tko ne ne paše... ali sigurno bude i za to opcija isto kako i sada postoji.
Uglavnom svidli vam se ili ne ovi featuri mislim da je najbolje prvo probat pa sudit ;)
[^SuperUnknown^ said](/forum/discussion/comment/121839/#Comment_121839): ...OTB firewall s manje bugova, hibernaciju, nekakvu listu otvorenih fajlova lokalnih share-ova s drugih strojeva, da ne spominjem Pro Appse to bi vec bio posao... ovako po njihovim rijecima "most advanced OS" nakrcavaju opcijama za tudume i nesposobnjakovice.
Prikazali su samo neke "feature" koji će biti u Lionu a ne sve, mislim da ne bi baš bila zanimljiva prezentacija firewalla i hibernacije :)
User said: Ja ionako sve app-ove pokrećem preko Spotlighta pa ne znam koliko će mi to bit korisno...
Takodjer, ne mogu zamisliti niti jedan brzi nacin osim glasovne komande ili citanja misli :)
Dottore said: Prikazali su samo neke "feature" koji će biti u Lionu a ne sve,
Ma ja mislim da su ih pokazali samo nekoliko, nekih 20% glavnih. Pa izlazi tek sljedeće ljeto, do tada će ubaciti još brdo "feauture"-a, koje će sigurno predstaviti u 6 mjesecu kad i iPhone, a tada će featurei frcati.... :D
TUAW kaže: "We've just received firsthand confirmation that iWeb will *not be included in the new iLife"*
store.apple.com "down". Famozni žuti post-it "We'll be back soon." ;D
nadam se da će iWork biti osvježen, a jako me zanima novi MBA, treba mi nešto malo i slatko za prezentacije :)
Mene samo zanima nova mica maca. Nadam se da će biti nešto u stilu "srezali smo ga još da bude još brži i pouzdaniji." Sve drugo je dodatni slatkiš...
Ok, muzikica svira, čeka se Stevo... :D
samo sto nijeeeeeeeeee :D
Ko ima mogucnost moze da prati strim uzivo na: http://events.apple.com.edgesuite.net/1010qwoeiuryfg/event/index.html
poceloooo :)
jeli i vama steka? koliko vidim sad prica ovaj o prihodima
hm, zašto stevo ne iznosi revenue i brojke, kada to uvijek radi? Kada to on izgovara, zigleda mi PUUNO više nego što uistinu je.
Vratite na Stevu!
Hm, da ne sprema možda on ove jude da ga nasljede? Možda se Jobs povlači? :D
meni sve 5!
na iph 4rci, sad se stabiliziralo
OMG na chrome-u stream ne radi, a na safariju radi. -.-
Na iPadu ovo izgleda zakon! :D
Meni u Safariju streama sasvim OK
odlicno ide streaming, sad bi trebalo postat zanimljivo :))))
Fuckas ti ove sve ducane kad nema takvog kod nas heh :)
@MoschuS možda će ti novi iPhoto raditi normalno :)
iLife '11 - LIKE!!!
micho said: Fuckas ti ove sve ducane kad nema takvog kod nas
Je, bas smo im zanimljivo trziste :D
Dottore said: možda će ti novi iPhoto raditi normalno radi mi dobro od zadnjeg updatea! Sredili su drivere ali vjerojatno sad novi opet nece raditi prvih par verzija :D
Sada znam zašto se toliko čeka 4.2 za iPad. Trebalo je prvo predstaviti iLife, pa ubaciti sve te new features sa iLife-a, a i zbog novog liona... :)
zasto meni ne moze uzivo
Šteta što ne možemo naručiti books i kod nas. Baš me zanima kako to izgleda uživo :)
Za sad nista ekstra u iLifeu, fullscreen zgodan i opcije za mailanje osim toga bzvz Nekako mi se ne svidja jer izgleda da ce Steve samo najavljivati sve? Sad ce opet krenuti glasine da se polako povlaci i prepusta polako svoje mjesto ostalima
Baš sam to rekao prije nekoliko postova :D :D
MoschuS said: Nekako mi se ne svidja jer izgleda da ce Steve samo najavljivati sve?
Tako je i sam rekao na početku, hoće da ljudi koji su radili pričaju o novim stvarima.
zna li neko zasto nemogu ja na macbooku da gledam prenos
iMovie je niceeee!
U docku ima izgleda nova ikona za iChat
http://i128.photobucket.com/albums/p165/Dottorre/1e4d2e8e-2326-4145-ae5b-c817a99b8f14_400.jpg
Na iphonu4 radi bez problema
)
Ovo sa trailerima ce stvarno bit zabavno radit/gledat.
MoschuS said: Nekako mi se ne svidja jer izgleda da ce Steve samo najavljivati sve? Sad ce opet krenuti glasine da se polako povlaci i prepusta polako svoje mjesto ostalima
Valjda zato što su ovi radili na tim projektima i oni sigurno puno više znaju i puno bolje će to objasniti. Moje mišljenje.
Pejo istina, ali uvijek je to radio sam i IMO to je puno zanimljivije jer ipak Steve je Steve ;)
Ma i ja sam odmah na početku komentirao da bi da sve to Steve objasni, ali i on je star, ne može popamtiti sve te new features :D :D :D
OK, iLife je završio, da vidimo sada što su spremili...
iPhoto isto nije za bacit, a iMovie je cool :)
FaceTime on Mac! YEAH!