Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• deimos
  • glatki03
  • dale_cooper007
  • mravec
  • Shinobi
  • edifreak
  • ante08
  • iOprema
  • TCvetkovic
  • kiFla
  • brunci
  • patrikp
  • zipce
  • kico234
  • ivaninho
  • Beli
  • bsevo
  • CooL
  • e_FotografijaHr
  • gorila11

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Selidba Aperture3 - iPhoto 11
  • Imam problemčić... Fotografije organizujem, uređujem i čuvam u Apertureu (3)... E sad, pošto mi je on dosta kabast za svakodnevnu upotrebu (za brz pregled, slanje, eksportovanje i sl.), sve fotke sa 4 i 5 zvezdica prebacujem u iPhoto.

Da li postoji mogućnost da se sa fotkama prebace i ključne reči, ocene (zvezdice), tagovi sa imenima ljudi i (najbitnije) podaci o lokaciji...

Ne mogu da verujem da ne postoji način da se ti podaci prebace, a da sređujem ponovo u iPhotou uzaludan mi je posao...

• 4 Komentara sorted by
  • I ja sam imao isti problem i poludio sam skoro :) Na kraju sam exportirao album po album (njih 150) i onda tih 150 albuma eksportiranih u foldere importirao u iPhoto11 i obrisao Aperture 3. Neke sam "glupe" album i malo smanjio u exportu pa sad imam više mjesta na disku. Uglavnom neko jednostavno riješenje nisam našao i to je veliki minus za Apple kao da te tjeraju da ostaneš na Aperture

• Vjerojatno nisu planirali da iPhoto bude upgrade Aperturea pa nisu ostavili tu opciju :D

• E onda bi trebali nakon izdavanja iPhoto-a izdat i novi Aperture :) Makar sad kad razmislim mi nekako više odgovara kombinacija iPhoto11 + Photoshop za neke napredne obrade

• inače, kad smo već kod iPhotoa i geotagginga, ne znam da li ste skontali, ali ne postoji mogućnost da se unese ručno nova lokacija... ili GPS ili da se postojeća lokacija dodeli novoj slici ili ništa... moguće i da je bug, ali sumnjam... Pre bih rekao da je navlaka da uzmeš iPhone 4 (koji ima GPS i prvi je iPhone koji pravi slike upotrebljive i za ekran računara) i koji je potpuno ok za amatersku upotrebu, a ako si profesionalac, podrazumevaju da nećeš koristiti iPhoto nego Aperture...

Post edited by podvodni at 2010-10-26 00:01:04