Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• valkalinic
  • merfi
  • maxus
  • Jaksa
  • A7ibaba
  • mmike
  • nonich
  • boriskr
  • MBSxDesign
  • xbubbakx
  • vanjichh
  • mex2
  • mmike
  • PeroZ
  • deanmilisic
  • wilijam23
  • torik
  • Pandurantt
  • bignjato
  • calamityemily

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Par pitanja za Jas 10.4.8...
  • Instalirao sam dual boot ovog os x-a i win xp-a i sad me zanima sljedeće:

1. Na njemu je sada iTunes 7 i Safari 3. Da li mogu jednostavno napraviti update na verziju 10 iTunesa i 5 Safarija? Pokušao sam instalirati iTunes 10 i zablokirao mi je finder pa sam ga morao ugasiti na silu, sad kad pokušam bilo šta upisati zablokira mi i tipkovnica i miš tako da ga mogu isto samo prisilno ugasiti i kad ga ponovno pokrenem sve je u redu dok ne pokušam ponovno nešto upisati...
    2. Da li da napravim update na 10.4.11 koji mi nudi apple update centar?
    3. Jel postoji mogućnost za spajanje na internet preko PCMCIA wirelesa od D-Linka 630 koji koristim na xp-u?

Zasad toliko, pa ako se još sjetim javim se...

• 7 Komentara sorted by
    1. Mis i tipkovnica USB? Ako nije USB onda pokusaj sa USB.
    2. Ne
    3. Za D-Link

PCMCIA B/G DWL-G630 v.C2 D-Link Add pci168c,001a to Info.plist in /System/Library/Extensions/IO80211Family.kext/Contents/Plugins/AirPortAtheros5424.kext/Contents/. After the Kext is modified the card will be recognized as an Airport Extreme.

Post edited by torik at 2010-10-25 19:18:12
    www.rcspotlight.com
    1. Radi se o laptopu compaq nx 9020, znači njegova tipkovnica i miš
    2. A itunes, safari i javu updatati ili ne?
    3. Ovdje nisam baš na svom terenu, al pošto već dugo imam iphone 3g u njemu sam ponešto kemijo, pa mi sad nije jasno što točno od ovog navedenog da ubacim u taj contens, samo pci168c,001a ili sve od pcmcia...

Hvala na brzom odgovoru!

EDIT: Probao sa usb mišom i on radi, ali tipkovnica i miš na laptopu ne rade. To mi se pojavilo od kad sam pokušao updejtat na itunes 10 (treba mi zbog iphona)

Edit No.2: Reinstalirao i ponovno radi tipkovnica i miš :) Sad me interesira kako se može dodati ono u info.plist, jer nikad prije nisam radio i instalirao sam nekakav Kext Helper b7, pa možda mi on može pomoći?!

Post edited by nunu at 2010-10-26 16:47:50
  • E nemogu tacno da se sjetim kako sam editovao plist-e a pokusaj malo guglati mislim da ces brzo naci. Ja sam znanje crpio sa osx86project pokusaj tu potraziti tu sam ti i nasao ovaj info.

Uglavnom kada otvoris info.plist nadji ovaj dio

<+string>pci106b,0086<+/string> <+string>pci168c,1c<+/string> <+string>pci168c,23<+/string> <+string>pci168c,24<+/string>

i nakon toga dodaj u istom formatu ** <+string>pci168c,001a<+/string> fazon je jedino sto neznam hoce li ti dozvoliti editovanje plista u textedit-u, ne sjecam se ali cini mi se da sam ja to radio sa bbedit-om cini mi se da on pita da se prijavis sa username i pass pa onda mozes cackati po plistu.

Pokusaj na taj fazon da trazis.

P.S. Ovi stringovi idu bez ovog "+"

Post edited by torik at 2010-10-27 00:35:54
    www.rcspotlight.com
  • Najvise me trenutno muči što mi čim pokušam neku kombinaciju tipki, npr. za "@", odmah mi "smrzne" i tipkovnica i miš na laptopu, pa moram ubaciti usb miš da ga mogu izgasiti i nisam uspio naći ništa da to ponovno stavim u funkciju osim reinstalacije cijelog OS-a :(

Post edited by nunu at 2010-10-27 22:45:27
  • Pokusaj na InsanelyMac forumu postaviti to pitanje... Nisam imao problema takve vrste pa se nebi upustao da te savjetujem :)

www.rcspotlight.com
  • Pokušao sam instalirati iAtkos v7 10.5.7 sa usb-a i instalacija uspije, ali na kraju instalacije kad se restarta i pojavi se ekran s jabukom na sekundu i onda se se ponovno sam restarta i tako stalno... Ne znam da li je to do grafičke i da li je moguće riješiti problem?

• Poigraj se malo s customizationom, promjeni kernel, makni sve drajvere, eliminiraj 1 po 1. Ako ti to ne usipje probaj iDeneb

I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
    iPhone 3GS koji je pobjegao iz zatvora, ali jos nije otkljucao lisice.