Bok ekipa! U slobodno vrijeme smo radili ovu aplikaciju pa buduci da nemamo veliki response na support emailu voljeli bi jos malo otvoriti svoje komunikacijske kanale prema siroj publici.
Krenulo je od ideje da se napravi lokacijska trazilica koja ce biti sto jednostavnija za koristenje i koja ce biti ultra brza. Zato je izbaceno spajanje sa bazom na serveru na nacin da su podaci pohranjeni u lokalni file na uredjaju. Istovremeno je omoguceno korisnicima da u bazu jednostavno prijavljuju netocne informacije i dodaju nove lokacije putem emaila.
Pokusali smo unutra ubaciti sve korisne lokacije i dogurali smo preko broja 5000. Lokacije smo dodavali na nacin da smo ih ih rangirali prema vaznosti, npr. bankomati i trgovine su nam bile prioritetnije od drogerija. Vazno nam je i da lokacije imaju radno vrijeme, telefonski broj, a i sav ostali sadrzaj koji smo nasli na webu smo rucno copy-pejstali kako bi opis lokacije bio sto bogatiji. Znaci, nismo koristili skripte za skrejpanje dijelimicnih podataka.
Aplikacija se spaja i na ostale popularne servise i dohvaca sadrzaje za geografski bliske lokacije. Npr. nama omiljeni Panoramio servis dijeli korisnicke fotografije koje fora izgledaju na iPad-u.
U pocetku smo imali problema sa rusenjem na iOSu 3.1 i na jailbreakanim uredjajima, ali sada je vani prilicno stabilna verzija.
Eto, slusamo vase kritike i komentare, a i slobodno napisite review u appstoreu ako vam se aplikacija svidja. Btw, ako je neko zainteresiran za promotional code neka nam se slobodno javi na email.
Croatia POI Team, croatia.poi@gmail.com
Evo uhvatio sam bug. Na iOS-u 5 je ovo pogubno:
(void) textFieldDidBeginEditing: textField {
[textField becomeFirstResponder];
}
Jednom kad udje unutra ce se beskonacno zavrtiti.
P.S. Lion je spora mrcina. Snjezni leopard je brzi.
Što se tiče aplikacije Croatia Poi mogu samo reć riječi hvale. Vidit ću još kako neke stvari šljakaju kod traženja. Sve u svemu ... svaka čast.
zvuči zanimljivo, e i moga si ostavit koji promo code ovde ili mi pošalji jednog? zahvaljujem
Uzeo sam aplikaciju, i mogu reci da nisam pozalio. Vidim da su updejti za sada bili vrlo cesti, nadodajete nove stvari i samo tako dalje. Vjerujem da cete vremenom jos nadodati i usavrsiti app za sada zadovoljava sve moje potrebe, no ako se sjetim jos neke novine dopisati cu. thumbs up edit p.s. na podrucju dubrave(hrv proljeca) kad sam trazio ducan na istom mjestu vam pokazuje i lidl i konzum.istina nekad je tamo bio konzum no od nedavno je lidl.pa eto mozete ispraviti.
@micho Thanks. Ispravka sa duplim POI-jom je korigirana. Cijelo vrijeme se dodaju nove lokacije i update se radi kako bi se malo dizala prasina.
Kupljeno. Odličan app.
Bogme, jako dobro :) Kupih...
Svaka čast dečki. Vidi se uloženi trud.
Ja sam isto kupija tvoj app i moram ti reć da je jako zanimljiv. Ja već duže vrijeme imam neku ideu za jedan app koji bi se bazira na tvoj, samo ne za Hrvatsku, pa me zanima dali bi postojala mogučnost da s tobom malo ozbiljnije o tom popričam?
lijep pozdrav
Odlična aplikacija! BIlo bi dobro kad bi pomalo još neke druge stvari počeli ubacivati, npr. kioske Tiska...
Danas je probao i odlična je aplikacija za nešto nači.
@moremore Ova aplikacija ima odvojene podatke od koda. Dakle mozete samo promijeniti lokalnu bazu koja se sastoji od nekoliko plist fileova i na taj nacin ju koristiti za bilo koju zemlju. Ah, trebalo bi se onda naravno promijeniti ime aplikacije, ID i slike za appstore.
@Popaj76 Thanks! Poceli smo unositi i kioske Tiska, ali njih stvarno ima previse da bi bilo u skorom vremenu sve popisano.
@jpelko1 Thanks!
Kupio, sviđa mi se app...iako sam primjetio da AR ne radi baš najbolje ;)
@TomCat Thanks. Za AR je potrebno mjeriti magnetsko polje kako bi se odredio smjer sjevera. Za mjerenje tog magnetskog polja je idealna pozicija iphona kada lezi u horizontali, kao kad to radite sa pravim kompasom. Medjutim, za AR, iphone nikad ne lezi u horizontali, a po vertikali postoje dinamicne magnetske komponente koje uzrokuju lagano odstupanje i blago titranje. Ta vertikalna magnetska smetnja se moze izmjeriti sa onim jednostavnim aplikacijama kao sto je npr. Teslametar. Gledao sam malo i druge ap-ove kako im radi AR i nijedna nije bas super savrsena. Pitanje je samo dokle se je islo sa kompenzacijama takvih smetnji i koliko aplikacije podrzavaju bilo kakvu orijentaciju uredjaja.
U svakom slucaju, u AR-u ima jos prostora za poboljsanje.
ehh... Ljudi moja isprobao sam i ja Cro POI... I IZNENADIO SAM SE (pozitivno) Što se tice popis trgovina i svega ostaloga u blizini iznenadio sam se, stvarno najdetaljniji app koji sam do sada isprobao (cak sam na popisu našao i jednu baš moju trgovinu).
Naima, još nisam stigao napraviti update na 1.7, jer, frka mi je malo sa vremenom, ali koliko sam shvatio da su u 1.7 još stvari puno bolje i da su neki sitni bugovi popravljeni.
Narucito mi se svidja onaj nacin na koji je napravljena opcija zovi... ili pošalji mail... (dodane ikone sa iPhona)
Svakako defnitivno app za preporuciti, onima koji su "people on the move" i non stop im treba nešto... ;)
Odlicna aplikacija imao sam je priliku probati, na iphonu kod tetka. Odlicno bi bilo kad bi mogli ubaciti Trgovine sa robom Addidas,Nike, i ostale trgovine ako vam to nebi bio problem.
Unaprijed hvala :D
Npr. po Nike-ovom webu nema nijedan njihov ducan u Hrvatskoj. Nike web
Ali zato npr. mozemo dodati office shoes ducane koji u svojoj ponudi imaju i nike i adidas proizvode. Office shoes
To mi se cini korisno. Thanks!
Sve točke interesa koje su prikupljene za Croatia POI aplikaciju stavili smo i na beta web stranicu http://apps.knopso.com/poi
Na 5.0.1 (iPhone 4) aplikacija se ruši svako malo - hoće li kakav update uskoro?
@pech I sta sad da covjek kaze na ovo? U appleu izdaju novi iOS 5 na kojem se vise ne vrti stabilna iOS4 aplikacija. Slicno se desilo i pri prijelazu sa iOSa 3 na 4 kada sam ustanovio da googleov mapkit library ima problem sa novijim iosom. :) Uh huh.
Anyway, thanks puno @pech za ovaj info
pa zato je i trajalo beta testiranje par mjeseci, imao si vremena provjeriti :)
prcela said: @pech I sta sad da covjek kaze na ovo? U appleu izdaju novi iOS 5 na kojem se vise ne vrti stabilna iOS4 aplikacija. Slicno se desilo i pri prijelazu sa iOSa 3 na 4 kada sam ustanovio da googleov mapkit library ima problem sa novijim iosom. Uh huh.
Ja sam koristio na 5.0 i sve je radilo. Moram malo detaljnije isprobati sada sa 5.0.1.
Samo jedan tap u polje Filter (naziv objekta) i smrzne se totalno, ne reagira ni na što više. Evo kolko crashova zaredom: http://dl.dropbox.com/u/20261728/IMG_0058.PNG
Isto i kod mene. Ne searcham inače u aplikaciji, pa nisam to do sada primjetio.
Opet ja,
evo sam bio ovaj tjedan u inozemstvu, pa nisam vidio odgovor. Kao prvo puno hvala na brzom odgovoru! Sad sam baš u Njemačkoj kupio Appel-ov laptop, jer sam saznao da samo na taj naćin mogu nešto raditi po pitanju app-ova. Nažalost moram reći da tek počinjem učiti programiranje istog, pa me zanima dali bi postojala mogućnost da se mi i nađemo, te da mi možda osobno objasniš neke stvari (naravno sam po potrebi spreman i platiti za to)!
lijep pozdrav