Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• mafijaš
  • borinem
  • bsevo
  • gleutar
  • deanmilisic
  • MacStarter
  • pecallo
  • bojan.c
  • mmike
  • ivan_cis
  • iron
  • asafa972
  • Carp
  • chofizg
  • ikdes1gn
  • papa_Strumpf
  • Marijo
  • matobj
  • corpsebride
  • tomislav10

Tko je online (3)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Helio Driver 3D
  • Pozdrav svima,

napokon je došao taj dan kada mogu predstaviti svoju prvu igru (i aplikaciju na storeu) "Helio Driver 3D", sinoć iz prve approvana :D

image

Radi se o igrici di letite helikopter i... ustvari, filmić i slike govore više od riječi:

param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/AtNcyNkFTE4" type="application/x-shockwave-flash" width="425" height="350">
    image
    image
    image
    image
    image

Više o igri na stranici (Slobodno me podržite lajkanjem :) ):

Helio Driver 3D

Kritike, pohvale i pitanja dobrodošla!

ps: tko želi igru može je ovdje nabavit: iTunes link

Post edited by Dottore at 2010-10-29 12:25:18
  • 18 Komentara sorted by
  • Kupljeno! Odlično. ;)

• Hvala na podršci!!

Sto se zvuka i grafike tiće, sve je to moglo bolje ali kada radiš sam ne možes sve ispeglat do kraja, osim ako misliš radit vječno...a koliko sam igrao igru (zbog testiranja) mi je i dojadio više zvuk propele...

Koristio sam SIO2 engine. Općenito sam samo besplatne alate koristio (SIO2, Blender, GIMP). (BTW, ima tema o razvoju igara koju sam otvorio tu, tamo ima vise o tome tema: razvoj igara)

A radio sam nekih 9 mjeseci na igrici. S tim da sam poćeo "iz nule", znao sam samo potrebne programske jezike. Za diplomski sam dobio temu proucit mogućnosti razvoja 3D aplikacija na iOS-u, pa me to natjeralo da zagrijem stolicu, a kad sam se uhodo sam s guštom ućio/radio. Moglo se i prije do gotove igrice, ali sam ja čak išao po novom Zagrebu i slikavao zgrade kako bi izradio teksture, npr. na 4. screenshotu se vide zgrade Dugava :)

• Ovo je kao nabrijani iCopter, fora :) Jedino mi je zvuk nekako pre blag, mislim da se helikopter ipak jace glasa :D I grafika je onako...prosjecna. Da to dvoje jos doradis, vjerojatno bi imao hit.

Al ako si to sam radio, svaka cast. Btw ako se smije znati koliko ti je trebalo i koji si engine koristio?

• Pohvale... izgleda zanimljivo... kupim čim novi gift card sredim ;)

Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • Odlicna ideja, svaka cast!

• Nice, super izlgeda. Ovaj zvuk koji cujes dok spasis čovijeka me podsjeća na homera (ne onoga koji je napisao ilijadu nego onoga iz simpsona)

I f***in HATE vanilla.
    Hackintosh: 2500k @ 3.3GHz, GA-Z68X-UD3H-B3, 4GB G.Skill RAM 1333MHz, WD Green 1 TB, Sony Optiarc
    iPhone 3GS koji je pobjegao iz zatvora, ali jos nije otkljucao lisice.
  • ajde kad si mogo sve ovo napravit, support za ipad nebi trebao biti problem. Desni klik na target, convert to ipad/iphone application, dodas texture i vozi miško!

• @LordShigi: Hahaha, dobro te podsjeća, al nemoj nikom rec ;)

@prcela: Pokušo sam već. Odmah sam naletio na problem s 2D elementima, jer računam njihovu poziciju u odnosu na izvorište (donji lijevi kut zaslona), pa na iPad zaslonu nisu posloženi kako treba. Sve i da to riješim, morao bi mjenjati poziciju ili postavke (open GL) kamere, da uhvatim veći dio scene. To bi promjenilo i igrivost koju nebi mogo istestirati (jer simulator ne podržava accelerometer niti multitouch), a iPada nemam. Također iPad ima ca. 5 puta veći zaslon (5 puta se više renderiranja/rasteriziranja) i pitanje je kako bi to radilo na uređaju. A igra već sada crpi skoro sve resurse na iPhone 3G-u. A siguran sam da bi naletio na još problema, jer to ovijek tako bude... A zar nije da s iPadom možeš skidati normalno iPhone aplikacije, te ih u nativnoj (ili po izboru x 2) rezoluciji možeš pokrenuti na iPadu?

Post edited by poka at 2010-10-29 16:21:23
  • Mozes, al puno ljepse izgleda kad je nativno za iPad. Nemoj se brinut za performanse, iPad je vise nego 5 puta jaci od iPhonea 3G ;)

• @poka Ah, ovaj dio sa 2D kontrolama je sasvim jasno da moras mijenjati jer se radi o razlicitoj rezoluciji. Medjutim za OpenGL dio se bas i nebi slozio. Imas samo malo veci view sto bi znacilo setiranje viewport koordinati. Kameru i ostalo ne mijenjas. Buduci da mi dobro izgleda openGL na iphone4 uredjaju, vjerujem da bi samo od sebe radilo i na ipadu na visokoj rezoluciji :) S tim da bi ti se app pojavio i na obe top liste. i iphone i ipad. Btw, mogo si ponudit i koji promotional code za citatelje sa foruma ;)

Post edited by prcela at 2010-10-29 16:37:11
  • Hvala! U svakom slučaju nebi se usudio uploadat iPad verziju bez da je testiram na uređaju, a bilo bi tu ipak dosta posla oko prilagodjavanja 2D elemenata, ima ih i u sceni/igri, npr. nebo je 2D (ortogonalnog pogleda), te bi ga moro restegnut -> veću texturu neba nabavit, inaće dobijem isti efekat kao i da je iPhone app i da se gleda puta 2. Nakon 9 mjeseci mi već dosadilo radit na jednoj te istoj igrici, ali ukoliko vidim veliki odaziv bit će i za iPad.

@prcela: zar nisu promo kodovi samo za US store? Ukoliko nekom trebaju, nek mi pm-a.

Post edited by poka at 2010-10-29 17:00:03
  • Svaka cast, uvijek me obraduje kada procitam pozitivnu vijest!

• Svaka čast. Nadam se još puno zanimljivih igra s tvoje strane i što više developera u hr.

• Upravo sam kupio igru i prvi dojam je pozitivan, što se tiće gameplay-a po mojem ukusu malo pretežak,što se tiće ideje ok je, što se tiće grafike sviđa mi se, sve u svem igra vrijedi 0.99$ i u svakom slučaju ju vrijedi kupiti.

• Hvala!! Nisi prvi sto govori da mu je teska igrica. To je nazalost zato sto sam ju ja prakticki jedini za pravo testirao, i kako sam i sam modelirao svaki level ih znam napamet, pa je meni dapace prelagana. U slucaju da bude updatea igre (zasad ne predvidjam) cu svakako staviti da se brzina helikoptera moze regurlirati.

• Gle probaj napraviti ovo ( prijedlog ) : - napravi Lite verziju igre ( jedan demo level, koji nije pretežak :) ) - Ispoliraj malo gameplay, znaći olakšaj malo kontroliranje helikoptera, ubaci izbor kontrolera u smislu da zadržiš postojeći i ubaci "gljivu" te opcionalno da korisnik odabere kontrole.

Sve u svem ova igra ima potencijala i ti kao developer u svakom slučaju, nemoj pokleknut i unaprijedi svoje znanje, a to prezentiraj kroz bolje i bolje projekte, te u prvom redu poboljšanje postojećeg, i naravno svi koji još niste kupili igru kupite jer igra iskreno sada vrijedi 0.99$

• Hehe, hvala jos jednom na podrsci!

Trenutno se nalazim u jednoj dilemi...radio sam sa Sio2, koji je open source, jedino placas 50 dollara po releasanoj igri, znaci za lite verziju bi isto trebao platit... Ali sada izlazi komercijalni Sio2 v.2.0, koji kosta 365$, ali zato mozes bez ogranićenja izdavat igre... Problem je, sto je "per seat licensa" a htio bi radit s nekim "3D artistima" pa bi oni isto trebali kupovati licensu. Velika investicija... Treca opcija mi je da se prebacim na unity (vidio sam da ti radis snjim), jer sam dobio ponudu da suradjujem na 2 unity projekta, a i inace mislim da je unity dobar, a sada kosta prakticki isto kao i Sio2...

Ostaje mi opcija ostat na starom Sio2 v.1.4, placati 50 dollara po izdanoj igri, i vjerovatno stagnirati sto se razvoja enginea/tehnologije tice ili iskesirat nesto para, izdvojit koji mjesec da se naviknem na novo i portam svoje elemente igre...

• Jako dobra igra, možda jedna od naboljih igri "domaćih" developera.

Yo ma men , reh- spehk .