Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6821)

• MarioMoltisanti
  • bionda
  • sasha
  • iDanijel
  • Anita Pero
  • zac189
  • srtwt
  • TCvetkovic
  • neo123
  • Soffoklo
  • bojan.c
  • nixa
  • SinkeSS
  • dpeji
  • Zabicaa
  • TomTom

Tko je online (0)

• evo je vani konacno, mislim da je konkurencija zabi napravila bolji posao. posto na zalost nemam app od zabe to je za sada samo nagadjanje :) ali eto sa ovim appom sam za sada odusevljen. za one koji zele koristiti app a uslugu nemaju neka krenu sto prije po nju jer ima neka akcija 3 mjeseca se neplaca nista a nakon toga 8kn-a. eto prvi utisci :)

• 30 Komentara sorted by
  • ficho said: Isto sranje od istog developera. Katastrofa. Nadam se da ce ostale banke nekog drugog uzet da im napravi app.

Tebi je SVE katastrofa

 Moderator
  • Meni ta aplikacija savršeno odrađuje ono za šta je namijenjena !!

Macbook Pro 13"
    Iphone 4s 16gb
  • Nije sve, al vecina domacih aplikacija je. Btw jedina osoba koju znam da je skinula je provela cijelu vecer na telefonu s pbz-om jer ne radi aktivacija iako su mu naplatili 50 kn i htjeli naplatit opet, toliko o tome...

SMRT VANILIJI, SLOBODA FORUMASIMA!
  • Isto sranje od istog developera. Katastrofa. Nadam se da ce ostale banke nekog drugog uzet da im napravi app.

• cuj vidis da na kraju onog sto sam pisao je :) dakle zezao sam se, sto se tice deranja raspitao sam se. sama usluga kosta mjesecno 8kn-a mjesecno ako placas nesto 2kune ide po uplati, a kuna ako je transakcija vezana za pbz. eto!

• I ja sam stavio par :) :) da nastavimo zezanciju... pogledao sam kak aplikacija izgleda i imam dojam da je manje više ista aplikacija - drugo pakiranje...

Ima dosta mogućnosti da se pojednostavi korištenje (govorim za mZabu naravno), a i grafički je malo zbrčkana, ali je neprocijenjivo korisna, posebno meni ova poslovna verzija, jer ne moram koristiti web pristup koji radi samo preko IE, tj. Win čudesa.

A kaj se tiče plaćanja - imam dojam da te PBZ besramno dere za korištenje ove aplikacije... Pa zar im nije u interesu da sami kljucamo uplate i da ne gnjavimo njihove ljude u poslovnicama s tim glupostima... nisu mi jasni.

iMac 27' (i5), iPhone 4, MacBook Air 11', iBook Clamshell Blueberry, iPad 2, iDa - kćer s mnoštvom mojih iUređaja
  • Ista ko mzaba samo promjenjene boje u crveno i stavljen logo i ćao, da je nešto posebno nije, ali služi svrsi.

MBP 13" • IMac 27" • IP4s 32GB WHITE • ATV • NEW IPAD 32GB 4G WHITE
  • aramic said: A kaj se tiče plaćanja - imam dojam da te PBZ besramno dere za korištenje ove aplikacije... Pa zar im nije u interesu da sami kljucamo uplate i da ne gnjavimo njihove ljude u poslovnicama s tim glupostima... nisu mi jasni.

odi u poslovnicu pa ćeš platiti od 6 do 50 kn za plaćanje koje te ovako košta fiksno 2 kn. ili da napravim paralelu sa zabom u kojoj da bi "jeftinije" prošao, moraš imati paket od mjesečno barem 50 kn.

• Ajme... pa ove banke bu nas uništile s tim naknadama... Nisam u poslovnici plaćao račune pa nisam znao da tek na tome "deru". Do sada sam to rješavao e-putem, a na kraju sam sve režije prebacio na trajni nalog da smanjim gnjavažu, a izgleda da sam time smanjio i troškove :)

U Zabi sam imao taj paket otprije, pa nisam osjetio mZabu kao dodatni trošak. Taj paket (Lepeza) mi je išao na živce, tipa skupo mi je, a onda me spasio od vlastite gluposti na putu kad sam uspio zalupiti prtljažnik u koji mi je ispao ključ od auta... pa sam onda ipak ostavio tu lepezu jer uključuje i pomoć u slučaju takvih nezgoda.

iMac 27' (i5), iPhone 4, MacBook Air 11', iBook Clamshell Blueberry, iPad 2, iDa - kćer s mnoštvom mojih iUređaja
  • Ne shvaćam, pa još 2004. je postojao "mobilini PBZ". Je li ovo samo komentirate novi izgled aplikacije, ili što?

iPhone 4 16GB, 2011.
    iMac 24" 2.8 GHz, 2008.
    MacBook 13" 2.16 GHz, 2007.
    Msi Wind 10" 1.6 GHz Hackintosh, 2009. -> PRODAJE SE (private message)
  • komentiraju mPBZ za iphone aplikaciju koja je izašla 3.11., ona stara ne radi na iphonima

• Typo_PoLice said: Ne shvaćam, pa još 2004. je postojao "mobilini PBZ". Je li ovo samo komentirate novi izgled aplikacije, ili što?

"mobilni PBZ" u smislu "laptop staviš u torbu i nosiš ga okolo", ali sad postoji mPBZ za mobitele. koje je ipak lakše nositi ;)

• @dubazg
    Pa o tome i govorim. 2004. sam ugovorio uslugu PBZ365Net ("Laptop u torbu"), te mPBZ uslugu - plaćanje računa npr. na blagajnama dućana preko mobitela.

iPhone 4 16GB, 2011.
    iMac 24" 2.8 GHz, 2008.
  • Typo_PoLice said: Pa o tome i govorim. 2004. sam ugovorio uslugu PBZ365Net ("Laptop u torbu"), te mPBZ uslugu - plaćanje računa npr. na blagajnama dućana preko mobitela.

ugovorio si mPay, ne mPBZ. bitna razlika. mPBZ, koja je startala ove godine, je mobilna verzija PBZ365@NET usluge.

• neznam zasto ali imam osjecaj kao da radis u banci :)

• @dubazg Ah, da. U pravu si, ono se zvalo mPay. :)

@yajtoh Ne, ne radim u banci, niti mi je to zabavna pomisao. :D

iPhone 4 16GB, 2011.
    iMac 24" 2.8 GHz, 2008.
  • mislim da je yajtoh na mene mislio :D

• je je ;)

• Uzeo mPBZ uslugu da isprobam jer je 3mj besplatna (iako već koristim PBZ365@NET) i aplikacija mi se činila skroz ok dok nisam restoreao FW - naime, nakon čistog restorea traži aktivaciju, a onaj aktivacijski kod koji sam dobio više ne vrijedi jer je već iskorišten :-( A kad vratim backup opet ne radi jer javlja neku grešku kod upisivanja pina (Status2).

E sad, znači li to da ću nakon svakog restorea morat u banku po novi aktivacijski kod? To je već #fail!

Post edited by pech at 2010-12-15 04:41:28
  • pech said: E sad, znači li to da ću nakon svakog restorea morat u banku po novi aktivacijski kod? To je već #fail!

Da, al mozes i preko neta to napravit. To mora tako bit zbog sigurnosti, bilo bi lose da je drugacije.

• Evo samo da ostavim svoje mišljenje. Prije par dana sam a iPhone stavio Zabinu iphone aplikaciju. App je skroz ok i radi svoj posao. Nije neki dizajnerski trendsetter, ali kakvih bankovinh aplikacija ima - ovo je izvrsno.

Što mi se posebno sviđa je što uopće ne moram baratati tokenom - i zbog toga mi se čini da brže dođem do onog sto mi treba nego kod internet aplikacije.

• ficho said: Da, al mozes i preko neta to napravit. To mora tako bit zbog sigurnosti, bilo bi lose da je drugacije.

Razumijem da je zbog sigurnosti, ali ako se može online, onda super - samo da ne moram svaki put u poslovnicu. @ficho može link?

• Kakav link? Na pbznet?

• @pech potrebno je imati ugovoreno pbz365 internet bankarstvo. ako nemaš, moraš u poslovnicu.

• Imam PBZnet, skužio di se to radi, tnx @dubazg, tnx @ficho.

• Imam par pitanja pa ako moze pomoc.Koristim pbz365@net usluge i token za iphone sto je prilikom registracije bilo besplatno.Znaci sad placam 8 kn naknadu.Vidim da se preko neta moze aktivirati i mpbz i da je besplatno koristenje do treceg mjeseca. Sad mene zanima.

1.)Jel moguce iskljuciti mPbz uslugu preko svog internet racuna (kao sto sam je aktivirao,da ima i opcija deaktiviraj i ako nema kako se otkazuje)?

2.)Jel moguce koristit mPBZ bez pbz365@net bankarstva i mtokena za iphone i obrnuto? (Znaci da samo koristim mpbz,a iskljucim pbz365,tako da samo placam jednu naknadu.Znam da je za koristenje obadvoje 14 kn nakon isteka promotivnog razdoblja.

Post edited by A7ibaba at 2011-01-23 07:40:47
  • @A7ibaba

1) moguće je, u istom izborniku gdje se aktivira

2) da

Post edited by dubazg at 2011-01-23 07:44:02
  • Moze malo pojasnjeno ovo pod 2) iz gornjeg posta?

Dakle ako im vratim citac kartica i odlucim koristiti samo mpbz aplikaciju, da li onda mogu normalno koristiti i PBZ365@net pa da placam samo jednu naknadu?

• pitanje je bilo može li se koristiti samo mpbz. to je naravno moguće. ako vratiš čitač, odjavljuješ i pbz365 jer se nećeš imati čime logirati na uslugu. znači, odgovor na tvoje pitanje je ne.

• @yajtoh pa na temelju napisanoga mi stvarno nije jasno kako si došao do usporedbe ove dvije aplikacije, budući da mZabu ne koristiš :) Drago mi je da se i na tom polju razvija konkurencija.

Ako ima netko u tvojoj blizini mZabu daj pliz fakat malo pogledajte obje aplikacije pa napišite kakve su kad se usporede jedna s drugom :) mZaba ima dosta prostora za razvoj, ali je u suštini vrlo dobra aplikacija... app je besplatan za skidanje i korištenje za fizičke, a po novom i za pravne osobe, tj. više mi ne otimaju 10kn/mj za tu app (naravno, ukoliko imaš uplaćen paket usluga).

Nadam se da vas neće PBZ "derati" za korištenje aplikacije.