ficho
7549
Luka
6831
Darko Kontin
4265 Objavljeno na HT twitteru i FaceBook profilu: "MacBook Pro, MacBook White i MacBook Air uskoro u T-Centrima. Više informacija – vrlo skoro ;)"
Uuuu što se sve ovdje pročita.
Jedini način na koji mac korisnicima u .hr može biti bolje je da ih je sve više i više. Bili oni pravokutnoglavi, okrugloglavi, ćelavi, dugokosi, pametni, idioti i kakvi god sve ne. Nije baš dobro svoju društvenu afilijaciju određivati po tome kakve alate koristimo u životu. Društvena afilijacija je za druge stvari, profesionalna afilijacija se eventualno može birati prema alatima.
Dakle, u što više trgovina budu macovi dostupni, to je više opcija za kupovinu na raspolaganju, što kako god uzmemo može biti samo dobro.
Eto :)
Ovi su mi najbolji.....sada ce mac book imati svaki idiot, a ne pravi cjenitelji kvalitete i dobrih stvari.....
ma koji si ti to cijenitelj dobrih stvari....daj se spusti na zemlju....mac ce imati svatko tko si ga bude mogao kupit...sad si ti poseban s macom moš mislit....kupit koristit i za dvije god ponovno i bok...svi mi u biti znamo što mac može a što ne.....pa čak i idioti...to što se sad više ljudi bude moglo pravit važnim..... u tu skupinu pripadaš i ti....tkz cijenitelj dobrih stvari
moram priznati da me cude neki komentari zaista. Mislim decki, hajmo realno.Apple zaista ima fenomenalnih ideja, lijepih vizija, kvalitetnih racunala.Ali ovakva razmisljanja sad ce ga svatko imati je porazavajuca. Mislim, halo, pa to je obicno racunalo.U americi se smatra obicnim studentskim racunalom.A kod nas zbog cijene nekim statusom cega? Sto sad mora biti ekskluziva? Bunite se kad se nesto ne moze, a kad se otvaraju prilike onda nezadovoljstvo. Ma hajde, nacija ovako i onako je prakticki kompjuterski nepismena, a vama smeta par vise mac korisnika. Moram priznati da me ovo razocaralo...
ali dobro ono pretjeruje se malo sad ce ga svaki idiot pa nek ima nismo mi sad nesto ili ekskluzivniji jer imamo imamo mac... zavrsi dobar faks imaj dobru karijeru i onda se istices a ne faking macom..jebote u americi ga imaju tupave plavuse i druge babe samo zato jer je shiny ... pa sta sad... ja sam sretan jer ce ga moj frend konacno moci kupiti nakon sta vec 2-3 godine slini za njim..
Pejo...gledaj....ok bit ću.....ok....bio sam grub...ali više macova znači bolje za apple ....znači za još bolji proizvod....znači bolje za korisnika....zar ne bi bilo lijepo da hr ima svoj apple store....software podršku....službu za korisnika...garanicu...servis....bolju cijenu.....bržu dostupnost uređaju....isprobati nešto prije kupnje.....a to sve dolazi od prodaje uređaja korisnicima
imaš pravo da nemam mac....ali isto tako govoriti da je za mene windows....to je grubo...za nikoga nije windows.....to je smeće....i sigurno ne planiram kupiti maca radi aluminija i ekrana već da radi uređaj kak bog zapovijeda....
nemoj da i sam odeš u dio idiota koji imaju mac..... to je uređaj koji radi....i koji ima svoj vijek i koji češ zamijenit drugim..... budi cool...imam mac pa šta...nemoj bit douchebag
Phantom_Lord said: bas mi je drago sto ce biti u t-comu. konacno konkurencije malo vise da se smanje cijene.
Ne znam kome će biti konkurencija s obzirom da sve ide preko Apcoma (HT i Vip)
Mislim da je bitnije od svega da se nama u Hrvatskoj mogucnosti za kupnju sire. I to je bitnije od toga, dali ce macbooka ili apple gadgeta biti previse ili premalo. Jer cinjenica je da je dostupnost niska, cijene poprilicno visoke, i svakakve nove mogucnosti i konkurencija su hvale vrijedne.
iskreno , prema toj vijesti potpuno sam ravnodusan. sto se mene tice mogu se prodavati i u trafici. koristim maca ne da bi se okolo pokazivao nego zbog sebe. medjutim stvarno ste pretjerali s nekim komentarima ovdije.
Raskokodakali ste se ko balava deca i oftopicarite zesce..
Poslije 2. posta sve pobrisati..
User said: Jel ovo 100%?
"Vipnet u suradnji s Appleovim distributerom Apcom/Powercom proširuje svoju ponudu Apple proizvoda te će uskoro u svojim centrima diljem Hrvatske ponuditi razne Appleove proizvode", objavio je danas Vipnet."
"Appleovi uredjaji dolaze u T-Centre - u suradnji s Appleovim distributerom Apcom/powercom u T-Centre uskoro dolaze tri Appleova prijenosna računala - MacBook Pro, MacBook White i MacBook Air."
opa super prije 2 god sam kupio macbook white od t-coma ( produženje ADSL-a) na 24 sate bez kamata! nadam se da će biti dobre cijene za MBA i MBP makar me više zanima MBP!
ficho said: Ma ja upravo suprotno nadam; da ce se Apcom prema njima odnosit kao prema svim resellerima, a da ovi to nece trpit nego ce ih zgazit Jer ako netko to moze, onda su to Vip i HT, a pogotovo ako bi se udruzili.
A i u jednom i u drugom slučaju bi bili na dobitku, a sad treba prepustit da vrijeme pokaže kako će bit i hoće li uopće bit. :)
Što se tiče većeg broja Mac korisnika, 100% podržavam da ih se namnoži u što većem broju jer onda neću morat trpit komentare kako su "Macovi skupi samo radi dizajna", kako "virusa nema jer nisu rašireni na tržištu", kako "Mac OS ljudi koriste samo radi efekata", kako "možeš jednako dobar komp dobit duplo jeftinije", kako [unesi proizvoljnu nebulozu ovdje] ...
i tih 15 % je malo ako cemo se mjeriti sa nama susjednim drzavama gdje masu mojih frendova uzima mjesecno 5-10 kom mb i profitira bas na ovakvim kao sta su kinsif koji bi dao oba bubrega za logo appla .. jer ipak mi smo obicni pravokutni glupani .. lol
@kinsif to sto si napisao je i meni islo u djep jer vec 4-5 god ne koristim mb a imao sam prvi mb kad ti nisi niti znao sto je apple,tako da sljedeci put pripazis sta pricas jer ispadas jako nekulturan i neodgojen ;)
Slažem se sa Fichekom da je ovdje jedini problem što to sve ide preko Apcoma... ali dobro budemo vidjeli i kako će to završiti...
Ali možda s ovim potezom napokon živne i onaj drugi non-iphone dio foruma što će sigurno obradovati neke Mac korisnike ovdje ;)
bas mi je drago sto ce biti u t-comu. konacno konkurencije malo vise da se smanje cijene. htio bi vidjeti cijenu cinema displaya kako pada $$$$ :D a i naravno moram bratu i sestri isto mac uzet :)
@LordShigi 2k kn niza cijena bi eeeeeventualno mogla bit za najskuplji 17" MBP, sve ostalo je nerealno ocekivat s obzirom da ide preko Apcoma koji svojim resellerima inace daje manji popust nego studentima.
heh mislim da je studentski popust od iknow kluba + gotovina (15%) najvise sto moze ici dolje trenutno. tako sam ja ljetos, a tako cu i ubudce
mislim da je ovdje priča krenula na cisto prepucavanje. Svesrdno podrzavam mogucnost da se Apple proizvodi vise populariziraju i postanu dostupniji "obicnim" ljudima (pa neka se zagrizeni Mac geekovi grizu jer ce polako poceti gubiti status alternative) jer kljucna rijec za snizavanje cijena je kolicina. Jedino kolicina proizvoda moze dovesti do toga da im mi postanemo interesantno trziste i da se onda dogode prave korekcije prodajnog kanala i cijena jer dok cijela prica zavrsava sa par macova prodanih mjesecno nemozemo ocekivati bilo kakve pozitivne pomake.
Darko Kontin said: Ali možda s ovim potezom napokon živne i onaj drugi non-iphone dio foruma što će sigurno obradovati neke Mac korisnike ovdje
Amen!
a dok nije bilo iphona u hr, ljudi su ga prodavali i po 7k kn :) malo si krivo protumacio ovaj graf! to je krivulja ponude, i u sustini govori ti: kad bi bilo ljudi koji su spremni platiti 12k dolara za auto, proizvodnja bi bila 24 milijuna komada godisnje (bio bi unosan biznis i puno bi kapitala uslo u biznis), kad je cijena autiju na trzistu 2k $ broj proizvedenih komada pada na nekih 4 milijuna godisnje (malo kome se isplati! na ovu krivulju nadodas jos i krivulju potraznje, i usporedi tocke na kojima D sijece S i S'! tad ce ti biti jasno da je na sjecistu D i S' za vecu kolicinu cijena manja! S' je povecanje ponude u odnostu na prvu situaciju S!
ali ovaj nas slucaj nema veze sa ovime, jer nema povecanja ponude (mozda minimalno, ali mislim da apcom ne moze uzimati neke puno vece kolicine MBa mjesecno), samo je prezentacija ponude drugacija! npr bit ce cak i na televiziji, a ljudima se svidja bijeli kompjuter... "a vidi kako je lijep, samo 399 kn mj... mogli bi ga kupiti ljubaviiii" :D u t-comu i dalje uspijevaju prodavati nokije, tako da nema boljeg izloga za veliki broj ljudi koji odluke ne baziraju na informacijama! ako nista, barem ce im stvari raditi kako treba kasnije :)
a jel bi mogao to nekako do prve polovice 2011. da ulovim ipad 2? :D
Dodo said: dali netko zna datum kad bi se to trebalo pojavit u t-comu?
rečeno je već u drugoj polovici studenog
Od danas (24.11.2010.) je moguća kupovina MB i MBP laptopa preko Moj T portala i u sljedećim T-Centrima:
Zagreb -> Vukovarska 23
Zagreb -> HOTO Savska 32
Osijek -> Stepinčeva
Zadar -> Polačišće 2
...uz ugovornu obvezu (ili produženje) na Mobile Internet 1GB, 6GB i 10GB
Cijene neznam, vjerujem da se mogu doznati preko SZK.
Evo sam malo analizirao, pa postao na jabučnjaku, al evo i ovdje da ne budete zakinuti za moj "brački" gen :D
T-Mobile: http://www.t-mobile.hr/macbook/default.asp
Vipnet : http://www.vipnet.hr/privatni-pretplatnici/prijenosna-racunala
Ili je T-mobileov web dizajner pogriješio ili su isposlovali bolji deal sa Apcomom od VIP-a, ali oni nude jači MBP 13" od VIP-a.
Uglavnom, ova T-mobileova ponuda, ako nije pogrešno napisana, se doima povoljnijom čak i od Apcomove, sve da nikada ni ne iskoristiš ni jedan MB od njih 1024 koliko ih je mjesečno na raspolaganju kroz 24 mjeseca.
Tvrdnje ilustriram slikama:
http://img695.imageshack.us/img695/8100/screenshot20101124at181.png http://img715.imageshack.us/img715/8100/screenshot20101124at181.png
op.a. nemam nikakve veze s Bračom :D
Rusty said: Malo bezobrazno ali ipak s svim pribrojenim MBP je u biti apsolutne ista cijena kao i u maloprodaji.
No dobro, ipak to znači da ćeš za cijenu laptopa dobiti i nešto prometa. Nije ni sa cijenom 100kn baš nepovoljno (pogotovo za Air model), samo bi trebalo to tako izraziti :)).
Ako nešto moraš plaćati 24 mjeseca, od čega 6 mjeseci s popustom, onda izražena mjesečna cijena mora biti bez popusta :)). Znam dosadan sam i zvučim po "potrošački kod" :P, ali ako ne "pilimo" stalno tako, nikad se navike u izražavanju cijena neće promijeniti.
Izgleda da ce se ipak moc uzet MB uz produženje max adsla. Piše na HT-ovoj fb stranici.
svakako pozdravljam odluku, u tom slucaju uzimam mac..
A nažalost, na našem oligoplskom tržištu, gdje se cijene i sve ostalo određuje tajnim dogovaranjem između ht-a i vip-a, vjeroj ce doc u ponudu iza nove godine kad se i jedni i drugi namire uvaljivanjem mobile interneta.
http://www.poslovnipuls.com/2010/11/04/apple-vipnet-trgovine/
i Vip... Opa, Gajski je slozio deal? ;) Nice
Meni je bas drago zbog ovoga ocekujem da ce t-com imati lijepe akcije. Tipa dobije macbook white za 2000kn ako produljis ugovor za maxadsl na 24mjeseca.
T-Com je i prije 2 godine imao bijeli macbook, ako se produži MAXadsl usluga. Cijena je bila oko 300 ili 350 kuna mjesečno na 2 godine. Cijena je na kraju bila čini mi se 100 kuna povoljnije nego kod Apcoma.
Tako da ovo nije novost kod T-Coma, osim što će proširiti ponudu.
I da, sada se i Vip uključio u igru.
Ne znam dali je ovo dobro ili ne, sada će većini Mac biti pristupačan i isvi će moći vidjeti da nismo frikovi i da Apple stvarno radi odlične uređaje, ali istina je da će sada MacBook imati svaki idiot, a ne pravi cjenitelji kvalitete i dobrih stvari + naježim se kada pomislim da će od tih potencijalnih MacBook kupaca u T-Comu i VIPu, njih 80% stavljati Windows gore...
da hvala bogu za tcom jer tesko bi puno ljudi doslo do macbooka ... mnogo ljudi ga zeli ali boze skupi su :D
Ma moj post nije shvaćam dobro. Nisam mislio doslovce da su ljudi idioti, pa u Americi ga ima svaki drugi čovjek i uopće ne smatram da su macovi za bogate i da su samo za elitu ili neke posebne ljude, ne. Pa rijetko tko da je na ovom formu došao u trgovinu i iskesirao 10.000 ili 13.000 kn za maca.
Svi smo ga ovdje kupili i dobili povoljnije ili na neku foru.
Mac meni uopće ne predstavlja bogatstvo i elitu, već one koje cijene kvalitetan proizvod i dobar OS.
Pod svaki idiot sam mislio jer će ga sada kupovati BAS TI LJUDI koji misle da su frajeri ili nešto posebno jer imaju Mac, a ne zato sto znaju sto je Mac, pa ga onda nose okolo da ga pokazuju,a iz njega strši win. Većina takvih se nije susrela sa Mac OS-om i kupuju Mac radi imena i nekakvog prestiža, a ne zbog rada i potrebe.
Imam brdo prijatelja koji mi kažu da je Mac sranje, a onda će ga dobiti za 300 kn mjesecno i kupiti, zašto? Jer je sranje?
Ne, nego zato sto mogu reci da imaju Mac... Volim prave koisnike, prave switchere i one s kojima se može normalno razgovarati i macu i ostalim Apple proizvodima, a ne one koji pljuju po tim proizvodima, a onda čim im se pruzi prilika, kupe taj proizvod, samo zato sto je netko rekao da je dobar.
Sto se desilo i sa iPhoneom. Totalno se komercijalizirao taj telefon i svatko ga ima. Jednostavno je izgubio "onu" car.
Edit: ubija me ovaj iPad ispravak texta.
User said: A nisu ni T-HT ni Vip baš mali, možemo se jedino nadat posebnom tretmanu prema njima :/
Ma ja upravo suprotno nadam; da ce se Apcom prema njima odnosit kao prema svim resellerima, a da ovi to nece trpit nego ce ih zgazit :) Jer ako netko to moze, onda su to Vip i HT, a pogotovo ako bi se udruzili.
@ tmilovan: slažem se s tobom
@ kinsif: uhh, jesi se proslavio s komentarima, tolko minusa dugo već nisam vidio :)
nebudu oni nista smislili jer je to sve monopol
Netko je od vas napisao da je kupovina isplativija ako se ode van države i kupi Mac. Jasno mi je ako netko svejedno mora u inozemstvo pa uzme uređaj(e) usput, no ići samo radi te kupovine? Zar je moguće da sa uključenim cestarinama, vinjetama, gorivom i ABOVE ALL - plaćanjem carine - svejedno ispadne jeftinije?
@Typo_PoLice: Ja sam išao samo zbog Maca u IT i ne da mi se je isplatilo već niti ne razmišljam da bi više ikada kupio Mac u Hr :) toliko je isplativije ;)
Imaš na forumu negdje temu gdje sam čak i analizu troškova u to vrijeme, sa carinom, sastavio i postavio u odnosu na cijenu Maca u HR
Mala digresija, povećana ponuda ne znači (nužno) niže cijene nego čak i obrnuto. Pravila ponude i potražnje :)
Eto na. A bio sam uvjeren da je carina rak rana kupovine Mac-a u inozemstvu. Uskoro ću ići u Graz u IKEA-u pa bih mogao usput i prošvrljati među Apple stolovima u Seiersberg City-u. :D Je li mi može netko reći ukratko o visinama carinjenja? Samo mi nemojte reći da odem na www.carina.hr jer mi tamo ništa nema smisla. :D
idi ti rađe na šverc-komerc.com i to ti je najbolja solucija. xD Šala. Ugl. ako ti nađu maconju onda samo placas 23% poreza i to je to.
Na računala se ne plaća carina nego "samo" 23% PDV-a. Naravno, u Austriji / Italiji, prvo platiš cijenu s njihovim PDV-om, popuniš formulare za Mehrwertsteuer / IVU, potvrdiš na izlasku iz EU na carini - e onda ti Slovenski carinici jave našima da ti imaš nešto što je skuplje od 500 EUR - pa te na našoj carini dočekaju momci i traže te račun od kompjutera, da ti naplate 23% PDV-a (i kaznu ukoliko nisi sam prijavio računalo...). Ima ovdje na forumu više detalja o kupnji u inozemstvu pa malo pročačkaj.
Typo_PoLice said: Uskoro ću ići u Graz u IKEA-u
Imaš IKEU u Padovi ako ti je bliže ;) :D :D
Sorry za OffTopic. (profesionalna deformacija) :D :D
@aramic Hvala na objašnjenju, pogledati ću još po forumu o toj temi, ali svejedno lijepo objašnjeno. :) @Pejo Barba Google kaže da je do Padove 667 km, a do Graza 572. :D
klock said: Mala digresija, povećana ponuda ne znači (nužno) niže cijene nego čak i obrnuto. Pravila ponude i potražnje
LOL, zbrkao si. U teoriji, povećanje ponude u odnosu na potražnju spušta cijene, povećanje potražnje u odnosu na ponudu podiže cijenu :)...
Evo npr. s wikipedije:
The four basic laws of supply and demand are [1]
1. If demand increases and supply remains unchanged then higher equilibrium price and quantity.
2. If demand decreases and supply remains the same then lower equilibrium price and quantity.
3. If supply increases and demand remains unchanged then lower equilibrium price and higher quantity.
4. If supply decreases and demand remains the same then higher price and lower quantity.
Pejo said: imaš IKEU u Padovi ako ti je bliže :D
Pejo pobogu, pa IKEU imaš odmah iz Trsta (Villese) :)).
@Phantom_Lord Ja se držim zakona. Ne kažem da je dobar i svjestan sam da nam uzimaju previše, no ako je propisano da svi moraju platiti carinu zašto bih ja bio bolji od drugih i pokušavao je izbjeći?
tmilovan said: Pejo pobogu, pa IKEU imaš odmah iz Trsta (Villese) ).
Ajme... :D Pa ja pojma nemam di mi je konkurencija :))
kinsif said: kinsif
tako je, krivi sam graf uslika jer su u istoj cjelini pa nisam ni obraća pozornost ali point proven ;) To što će T-HT i Vip prodavati apple računala će jedino donijeti neke otplate na rate i pogodnosti u kombinaciji sa ugovorom za internet.
joj taj jadni apcom ,nek spuste cijene a ne misle da će u krizi na ovaj naćin prodati više, totalni jad gade mi se kad vidim te cijene ...
Apple je nedavno spustio cijene mac minija za 100€ u svim zemljama u Europi, odnosno u svim zemljama u kojima cijene nisu izražene u $. Na moja upit appcomu da li planira spustiti cijenu dobio sam zanimljiv odgovor: hrvatska nije u EU tako da se to sniženje ne odnosi na nas, a pošto su kod na jako veliki troškovi kako oni kažu atesta, carine, poreza..., cijene za sada neće spuštati.