Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Tagged

Top Posters

MacKorisnici (6820)

• tetanus
  • lajka
  • Lolle
  • nizg
  • darmar
  • MacStarter
  • lilwrba
  • nunu
  • AgdaM
  • Dalmit
  • TomTom
  • valkalinic
  • cule901
  • majstor79
  • aki
  • Oblique

Tko je online (0)

Skin...
  • Bok,

Meni osobno je ovaj skin preružan a kao jedna Mac zajednica mislim da bi trebali imati savršen skin (možda da je više Apple-like). Ja mislim da nisam jedina koju ovaj skin čak i odbija od foruma... Ima li šanse da se malo ovo proljepša?

 Mac Mini with Lion,  iPhone 4
  • 20 Komentara sorted by
  • Mogli bi barem ujednačiti boje na naslovnoj da nisu zeleno na tu neku žutu i još ljubičasto+crno brojevi unutra... To je čas posla I ovo bodovanje je nepotrebno, to bi se moglo maknuti, ionako to praktički nitko ne koristi i nema neku svrhu samo otežava čitanje... Ostalo mi je sve super... Dobro i header bi trebalo srediti ovo mi je bzvz. Mogao bi Mackorisnik napravit neki natječaj za najbolji logo pa nagraditi ne znam, s nekim iPod shuffleom za najbolji logo i da se to stavi...

• shuffle said: @tmilovan sve je super, samo iritiraju ocjene sa strane (+68 -45) cila se tema izmiša,

Ne izmješa se ako je posložiš po datumu :).

Admin
  • Meni osobno nije uopće loš. Jednostavan, ugodan, niti dosadan ni pretenciozan. I drago mi je da nije neki apple-like, neka ima svoj identitet, ne tudji. Na mjestu.

• Boje nisu skladne, jednostavan je nisam niš u vezi toga komentirala nego skin, css... Zelene statistike me najviše bodu u oči na svakoj temi... I "logo"... Moglo bi to biti puno bolje... Recimo http://www.insanelymac.com/forum/ mi to čist fino ima riješeno...

• Cozmika said: Boje nisu skladne, jednostavan je nisam niš u vezi toga komentirala nego skin, css... Zelene statistike me najviše bodu u oči na svakoj temi... I "logo"... Moglo bi to biti puno bolje... Recimo http://www.insanelymac.com/forum/ mi to čist fino ima riješeno...

predobra pozadina, phpbb (valjda) a i sve nekako skladno pase. Svida mi se :)

Post edited by imaticx at 2010-11-07 14:46:35
  • Nije phpbb nego vanilla... meni je strašno i nadam se da će to popraviti...

Ahaa.. To ti za link... nevermind

Post edited by Cozmika at 2010-11-07 14:48:45
  • Cozmika said: Recimo http://www.insanelymac.com/forum/ mi to čist fino ima riješeno...

A ukusi su različiti, meni se taj recimo nikako, ali baš nikako ne sviđa :).

Admin
  • @tmilovan sve je super, samo iritiraju ocjene sa strane (+68 -45) cila se tema izmiša, ne možeš normalno pratit diskusiju, još kad uđem u neku temu i vidim one puste minuse i pluseve poludin, odma je zatvorin, i još bi bilo super da se sve diskusije mogu označit da su pročitane ili pojedinačno... ja mislin da dosta korisnika dijeli moje mišljenje...

iPhone 4 iOS 4.3
  • Cozmika said: Ahaa.. To ti za link... nevermind

Da, jos me hvata nostalgija za phpbb na ovom forumu :)

• shuffle said: i još bi bilo super da se sve diskusije mogu označit da su pročitane ili pojedinačno...

Bilo bi, i postavim plugin čim ga objave (u izradi je već neko vrijeme).

Glasovi sa strane ostaju jer želim vidjeti mogu li se ljudi urazumiti i koristiti ih kako je planirano, tj. za označavanje kvalitetnih i točnih informacija i za odznačavanje pogrešnih i netočnih :)).

Za sada većina da glas onome s čime se slaže i skine glas onome što ne želi čuti bez obzira bilo to točno ili ne :)).

Admin
  • tmilovan said: Za sada većina da glas onome s čime se slaže i skine glas onome što ne želi čuti bez obzira bilo to točno ili ne

E pa to je glupo, to bi admini trebali riješavati... Recimo ja sam dobila u prvom postu minus a rekla sam svoje mišljenje, neki specijalac mi je dao minus eto jer se ne slaže samnom a to je glupo onda bi ja 90% foruma kliktala minuse... Bolje bi bilo da su zvijezdice ili tak nekaj...

• Skin je u redu,jesdnostavan za koristenje,al mislim da su avatari u postovima premali,bilo bi bolje da avatar stoji lijevo od posta,time bi se omogucio veci prikaz avatara,a ispod avatara bi mogli pisat postovi,od kud korisnik dolazi,koji iphone ima,koji softwer...

www.isvijet.com.hr -> Najnovije vijesti iz Apple svijeta
  • Cozmika said: E pa to je glupo, to bi admini trebali riješavati... Recimo ja sam dobila u prvom postu minus a rekla sam svoje mišljenje, neki specijalac mi je dao minus eto jer se ne slaže samnom a to je glupo onda bi ja 90% foruma kliktala minuse... Bolje bi bilo da su zvijezdice ili tak nekaj...

E sad :)). Kako bi admini sve to stigli :)?. I možda bi zvjezdice uistinu bile bolje, ali bi to značilo da se postu daje ocjena od 1 do nešto. Što opet nema pretjerano smisla jer informacija ne može točna za 3.3 zvjezdice :)).

Dakle glasovi su tu da kad netko postavi pitanje i dobije točan odgovor ljudi taj odgovor označe (glasaju za njega). Kasnije kad netko vidi temu s pitanjem i zanima ga odgovor, otvori je, sortira po glasovima dobije odmah najkvalitetnije odgovore bez da mora čitati redom nekoliko stranica.

E sad, uvijek je pitanje zašto bi to tako koristili kad glasove možemo koristiti za nadglasavanje ?:))

Admin
  • Edge said: al mislim da su avatari u postovima premali,bilo bi bolje da avatar stoji lijevo od posta,time bi se omogucio veci prikaz avatara,a ispod avatara bi mogli pisat postovi,od kud korisnik dolazi,koji iphone ima,koji softwer...

Probamo to napraviti, i ako ne bude izgledalo nakaradno i ako ne razbije ove javascript điđemiđe :) postavimo.

Admin
  • Evo upravo je danas izašao plugin "Mark all as viewed". Damo mu malo vremena da pokaže ima li kritičnih bugova i ako se niš ne pojavi instaliramo za dan-dva.

Admin
  • Ma, kad si razmislim... To s bodovanjem mi ne štima. Ak je nekaj dobro može k'o na Bugovom biti onaj thumbs up ili tak je nekako... I nebi trebalo utjecat kako vidimo postove bez obzira ima li thumbove ili ne npr.... sve kronološki (da znam ima gumb, koristim ga)

No da... Hoće li biti promjene ove zelene na indexu? Ajd, to je samo par linija CSS koda..??

• Cozmika said: Hoće li biti promjene ove zelene na indexu? Ajd, to je samo par linija CSS koda..??

Za sada ne :). Zelena će se promijeniti kad se promjeni sveukupna tema, a do tada mora profunkcionirati još jedan dio planiranih funkcionalnosti koje trenutno ne rade.

Admin
  • Slažem se za Cozmikom da je bodovanje nepotrebno. Dali je tema dobra/popularna će se samo od sebe vidjeti po njenom pojavljivanju i jedino što je meni tu osobno možda relevantno, no ni to skoro pa nikad ne gledam, jest broj pregleda i komentara.

Ako bi trebao dati svoj komentar sa profesionalne strane (dizajner po plaći), minimalizirao bi ona zelena polja, izbacio nepotrene stvari (broj glasova i praćenja) i uskladio ih skupa s onom narančastom bojom gumba "pokreni temu" koji malo vrišti...

Što se tiče avatara, ostavio bi ih ove veličinee jer ako ih se poveća, oni preuzimaju dominaciju dizajnom, a nemaju svi "fine" avatare :).... npr ja nemam :)

Cozmikin prijedlog za logo nije loša ideja, mada se meni osobno (koji sam lud za kreiranjem tih stvari) svidja ovakav tipografski "predah" tj nedostatak nekog "korporativnijeg" dizajna.

• alenq said: Slažem se za Cozmikom da je bodovanje nepotrebno.

http://www.mackorisnik.com/forum/discussion/15786/glasovanje-voting-na-forumu-molba-korisnicima/

Ne radi se samo o temi, već i o kvaliteti odgvora. Uglavnom porebno je zbog planova koje imamo za budući razvoj sajta. Objavim ih u opširnom postu čim uhvatim vremena.

alenq said: mada se meni osobno (koji sam lud za kreiranjem tih stvari) svidja ovakav tipografski "predah" tj nedostatak nekog "korporativnijeg" dizajna.

To i ja mislim. Oni koji dulje prate diskusiju oko logotipa znaju se da se ja tome od početka opirem. U mome svijetu logo predstavlja simbol tvrtke, organizacije ili proizvoda, a MK nije ni jedno, ni drugo, ni treće. MK je online zajednica i ne treba joj logo (a samo ime je dovoljno jaki brand :)). Nepostojanje logotipa omogućava nam pak da se igramo s natpisima, bez opterećenja da ćemo narušiti vlastiti identitet. So, no logo :)). A "frižiderski" natpis ostaje do promjene teme.

Izgled natpisa je inače komentar na novu Appleovu strategiju proizvodnje "appliance" uređaja. Znam da ne treba objašnjavati poantu vica, ali eto... :))

alenq said: Ako bi trebao dati svoj komentar sa profesionalne strane (dizajner po plaći), minimalizirao bi ona zelena polja, izbacio nepotrene stvari (broj glasova i praćenja)

Ali baš se želi postići da upadaju i oči i da se vide i da skreću pažnju. Želim da se ljudi pitaju zašto su tu :)). Kasnije kad se počnu prirodno koristiti smanjiti ćemo njihovu vidljivost.

Kako rekoh broj glasova i praćenja nisu nebitni za buduće planove, a da ne govorim da se klikom na broj moze jednostavno glasovati i bookmarkirati diskusija.

Admin
  • Ali moglo bi se srediti da je header manji, npr. ako je netko na netbooku ili iPadu ili nečem takvom što ima manju dijagonalu header previše prostora zauzima... Da je sve u jednoj liniji bi bilo dobro. Smanjiti "logo" i search staviti sa strane ili nekom javascriptom dropdown napraviti za search jer sumnjam da se koristi svakodnevno od većine korisnika.

Post edited by Cozmika at 2010-11-08 11:47:38