Pozdrav svima Do sada se nisam susretao s Macom ali planiram ga uzeti do kraja godine Bavim se razvojem weba (najvise php+mysql)
Vidio sam da s novim macom (Snow Leopard) dolazi preinstaliran apache i php
Zanima me da li je komplicirano instalirat MySQL kao dosadasnjem win korisniku? Kakva je situacija s MySQL GUI Toolsima (ja na win koristim MySQL Front) ? I da li postoji nesto u tom podrucju s cime se win korisnici nisu susretali?
Hvala
Imas MAMP i XAMPP za Mac OS i još vjerojatno hrpu drugih načina da upogoniš PHP i MySQL tako da ne bi trebao imat problema :)
Pa na winsima nikad nije bilo tesko. Ja sam koristi XAMPP i bez problema. INstaliras i pokrenes i voila.
Zepa said: Kakva je situacija s MySQL GUI Toolsima (ja na win koristim MySQL Front) ?
Evo na ovoj listi između ostalog imaš i nekoliko GUI frontenda http://osx.iusethis.com/search?q=mysql
Zahvaljujem na odgovorima
Jel se mogu radit web aplikacije sa Obj-C i Xcodeom kao što se na Winsima može sa C# i .Net platformom?
Pita me jedan prijatelj, a ja iskreno nemam pojma...
john_st said: Jel se mogu radit web aplikacije sa Obj-C i Xcodeom kao što se na Winsima može sa C# i .Net platformom?
Ne.
Na Windowsima za to postoji ASP.NET koji je poseban framework samo za web appove, dok Apple-ova alternativa tome ne postoji. Koliko znam prije su postojali Apple WebObjectsi koji su valjda služili baš za to, ali mislim da je taj projekt ugašen.
U biti možeš s Xcode-om i Obj-C-om isprogramirat novi framework za web aplikacije :-P