Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6821)

• kriksy
  • goran_dragovic
  • iBoki
  • ante08
  • majstor79
  • Bernard
  • glazZ
  • Febo
  • iVar87
  • gsustek
  • dtopal13
  • Ivy
  • iDanijel
  • demonic
  • maxus
  • tmilovan

Tko je online (0)

Navigacija na iPhone 4 ?
  • Inteeresuje me koja je najbolja navigacija za iPhone 4 , i koja to ima mape balkana ( HR , BiH , SCG .. ) ? Moze tacan naziv da je nadjem na iTunes , cijena nije bitna , bilo nekih para , pa odlucio da to kupim :)

Post edited by Dottore at 2010-11-07 18:45:47
  • 37 Komentara sorted by
  • Najbolja je Sygic Aura, najnovija verzija...vjerujte mi ljudi probao sam sve dostupne navigacije za iphone i detaljno ih testirao i Sygic Aura je daleko najbolja, kako po sučelju, opcijama, tako i po kvaliteti karata jer je to ipak jedina prava profesionalna navigacija za iPhone! Nemojte se zbuniti i zamijeniti Auru s obicnim sygicom jer je razlika nebo i zemlja

• mauilo said: nisam reko nimalo da je samo na Balkanu to ali ni na jednom vanjskom forumu se tolko nelaje o CREKANIM aplikacijama kao na BALKANU a svisoka neee Vanja samo kazem svoje misljenje a i nadovezao se na tvoj komentar ako bas moram JB iPhon da bi isprobao Aplikaciju onda cu to i uciniti. to je kao kad kupujes Stednjak ili Tv to isto mozes isprobati ili vjeruje Reviewima koji se nalaze po FORUMIMA i Casopisima???

Omasio si ceo fudbal. Da ne idem u dubine jer mi se ne da raspravljati o ovome 100 puta, ja sam spomenuo mogucnost triala. A onda su se sve postenjacine koje nikad u zivotu nisu koristili crackani softver nasle popovati. Inace, sav softver kupujes bez da ga probas? Osim sitnih aplikacija za dolar-dva, ja nikad, a necu ni ovaj put. TV (iako mjesas kruske i jabuke) itekako isprobam prije kupnje! Svaka cast ako nista ne probas, mora da si naviknuo da se opeces gdjegod se okrenes!

nista protiv tebe to mislim opcenito za sve koji koriste CRACKANE aplikacije

Sasvim irelevantno.

hey pa cemu naokolo trcati kad si mogo odma napisati Zaboli me ona stvar kolko kosta ionaku ce je Crackanu skinut pa me zapoli Patka za Developere i ostalo.

To sto ti volis trpati ljudima rijeci u usta je tvoja stvar. Ja nigdje nisam zastupao cracknuti softver, nego mi je dosta profila ljudi koji kakti zastupaju legalan softver, a dok pisu postove torrenti u pozadini rade sve u 16. Ne kazem da si to ti, ali prosjecan "pop" uistinu je takav.

a kaj se tice SINDROM balkan daleko smo mi od Europe a htjeli bi da nam je kao na Zapadu.

"Sindrom Balkan" postoji svugdje, samo smo mi koji, eto, volimo to isticati. O'ladi. Imas malcice idilicnu vizije te Europe. Francuz (cistokrvni Europljanin, ne?) me je od 3 posla, 3 puta i zaj****. Nes' ti Europe!

• Navigon - 90$, malo skupo za moj budžet.... Ipak čekam neki 50% popust :D

• navigon europe, najbolja i najjednostavnija za koristit!

iPhone 4 iOS 4.3
  • imal hr , bih ... mape ??

• ima, cila europa, bih ti pokriva vece gradove i jos koji sa strane.... takve su ti sve iz appstore-a, ali meni je ova najbolja...

iPhone 4 iOS 4.3
  • Jos jedan glas za Navigon.

MacBook Pro 8.1
    The new iPad Wi-Fi 16GB
    iPhone 3Gs
    iPhone 4s
  • Ovo je pokrivenost iGo My Way za istočnu europu

http://twitpic.com/341k5k/full

• Aura je prekrasna! I 60/50 dolara "samo" ... to je 330 kn, sto je AVION! Super! Mislim da sam nasao svoju navigaciju ;)

Istočna Europa 50$ http://itunes.apple.com/hr/app/sygic-aura-drive-eastern-europe/id369174555?mt=8

Centralna Europa 60$ http://itunes.apple.com/hr/app/sygic-aura-drive-central-europe/id371066059?mt=8

Post edited by EdSe at 2010-11-09 11:40:34
     Moderator
  • i meni je ovaj post pomogao u odabiru i kupnji navigacije, a skoro kupih navigon, pih. Pogledat ću detaljnije kakva je Aura...

• Ovo izgleda odlicno! Apple stvarno treba omoguciti demo programe jer mi se ne daje bas toliko novaca da bih probao...

Inace, valjda budu i cijelu Europu izdali jer u oba paketa mi fali koja zemlja...

EDIT: Da, Vanilla. Jedan enter = jedan novi red

Post edited by vanja at 2010-11-09 13:55:46
  • Za isprobavanje nama postenima sluze krekane aplikacije, tako sam ja skinuo navigon, tomtom, copliot, sygic, igo, sygic auru...lijepo ih testirao i nakon toga se odlucio kupiti sygic auru... ;)

Post edited by ivaninho at 2010-11-09 14:25:00
  • I ja sam tako razmisljao, ali na kraju balade mi to nema bas smisla. Ako vec trebam jailbreakati i suociti se sa svime sto jailbreak nosi da bih probao aplikaciju, onda cu si je i ostaviti takvu krekanu na telefonu :)

• A sto to jailbreak nosi?! I ja sam se bojao, no na cetvorci nema nikakvog usporavanja ili smanjenja kapaciteta baterije, sve super radi, a jailbreak se radi u 2 poteza (ukljucujuci instaliranja app synca za krekane aplikacije). Ako se vec toliko bojis, pogledaj reviewse, ja kome god sam je preporucio i tko ju je kupio nije pozalio ni sekunde!

• Imam jailbreak od prvog iPhonea do sad 4-orke koji mi je prvi iPhone kojeg koristim "sluzbeno" tako da... svatko ima svoje misljenje, da ne idemo previse off-topic. Ne "bojim" se, nego je komentar jednostavno isao u smjeru da bi bilo lose da se trial praksa omoguci i na App Storeu.

Post edited by vanja at 2010-11-09 15:06:08
  • da, to bi bilo idealno. Da ne radimo JB samo radi isprobavanja aplikacija ako već ne moramo radi ničega drugoga.

• Hahah vjerujem da 99% vas koji "isprobavaju aplikaciju" i kad im se svidi i isprobaju je nekupi nego odma ostavi na iPhonu.......

jer ipak je ovo BALKAN zasto kupiti kad imam Besplatno

• Super su mi ova osudjivanja s visoka, kao da se krekane aplikacije koriste samo na Balkanu. Get a life, ljudi!

• Naravno da to nije simptom samo Balkana, no kod nas je i svijest, a i mogunosti su takve, da se to radi kako se radi - ne placaju se aplikacije. No vjerujem da je maulino u pravo kad kaze da vecina koja "isprobava" krekane aplikacije na tome i ostane, tj. ne plati kasnije tu aplikaciju.

• vanja said: Super su mi ova osudjivanja s visoka, kao da se krekane aplikacije koriste samo na Balkanu. Get a life, ljudi!

nisam reko nimalo da je samo na Balkanu to ali ni na jednom vanjskom forumu se tolko nelaje o CREKANIM aplikacijama kao na BALKANU a svisoka neee Vanja samo kazem svoje misljenje a i nadovezao se na tvoj komentar ako bas moram JB iPhon da bi isprobao Aplikaciju onda cu to i uciniti. to je kao kad kupujes Stednjak ili Tv to isto mozes isprobati ili vjeruje Reviewima koji se nalaze po FORUMIMA i Casopisima???

nista protiv tebe to mislim opcenito za sve koji koriste CRACKANE aplikacije

hey pa cemu naokolo trcati kad si mogo odma napisati Zaboli me ona stvar kolko kosta ionaku ce je Crackanu skinut pa me zapoli Patka za Developere i ostalo.

a kaj se tice SINDROM balkan daleko smo mi od Europe a htjeli bi da nam je kao na Zapadu.

• ivaninho said: Za isprobavanje nama postenima sluze krekane aplikacije, tako sam ja skinuo navigon, tomtom, copliot, sygic, igo, sygic auru...lijepo ih testirao i nakon toga se odlucio kupiti sygic auru...

Imaš li volje za neki mini usporedni review? Kažeš recimo što ti se na pojedinoj navigaciji čini najbolje, što nije dobro i na osnovu čega si odabrao favorita?

Ja sam usporedio tomtom, navigon i igo. Tomtom mi se sviša jer je vrlo jednostavan, brz no ima najlošije mape za HR. Navigon mi nikako nije sjeo sučeljem a igo je nekako najsporiji..

Trenutno više ne isprobavam android :)
  • al mi se cini da igo ima naj karte

• fazer said: al mi se cini da igo ima naj karte

to sigurno..

• Zalosno je sto ljudi koji nisu upuceni u srz problema komentiraju druge. Naravno da sam kupio i kupit cu svaku aplikaciju koja se redovito apdejta i ciji su mi buduci apdejtovi vazni zbog iznimnog poboljsanja tipa retina support, dodavanje novih opcija, a to su po meni znacajne stvari. Normalno da nisam svetac i da koristim neke krekane aplikacije, koje imam iz ciste zabave, no dam se kladiti da sam do sad potrosio preko 800$ za aplikacije (vlastitog novca, premda sam student) sto je ja mislim pohvalno i ujedno i najveci dokaz da cijenim developere. Uostalom to je brojka kojom se rijetko tko moze pohvaliti, tj. tako velikim udjelom legalnih aplikacija (preko 80%), da svi slijede moj primjer ne bi bilo nikad nikakvih problema i prebrodili bi tu i tamo koju krekanu aplikaciju!

• ivaninho said: tako sam ja skinuo navigon, tomtom, copliot, sygic, igo, sygic auru...lijepo ih testirao i nakon toga se odlucio kupiti sygic auru...

voziš li ti auto iopće ili si ih sve isprobao sa kauča svoje sobe? Probao sam sygic auru i osim eye candy sučelja (koje je btw u usporedbi s konkurencijom totlano konfuzno i primjetan je popriličan lag) ne nudi ništa drugo. Primjerice, na mapi uopće nema granica država, pri odabiru rute ponudi samo jednu i ne može se odabrati alternativna.. meni dosta da zaobiđem.. Jedino ako te toliko oduševio zbog mogućnosti da se spoji sa FB i tweeterom ali to stavljati kao prednost navigacijskog programa je presmješno..

Da sumiram: jedino što mi se sviđa je izgled mape i 3D prikaz zgrada no u globali niti blizu tomtomu, igo i navigonu..

TomTom je uvjerljivo najbrži, besprijekorno hvata GPS signal u uvijetima u kojim se ostali pogube totalno. To mi je prvi izbor u gradovima koji su dobro pokriveni njegovim mapama. Ljudima koji puno putuju po EU gdje je pokrivenost odlična trebao bi biti prvi na listi.. Nedostatak su lošije karte za našu regiju nego kod konkurencije.

Navigon na prvi pogled isto nije loš ali nisam ga baš previše koristio da mogu dati objektivno mišljenje, njega držim na mobu kad TomTom zakaže s pokrivenošću mapa. Treba mu duže da ulovi signal ali kad ga jednom ulovi, teško da će ga izgubiti..

Od iGo sam odustao jer su sporo izlazili apdejti ali prednost je što je moguće manualno ubacivao POI i najnovije karte koje uvjerljivo najbolje pokrivaju područje naše regije, sam program je odlična mješavina pozitivnih strana tomtoma i navigona..

Post edited by rak21 at 2010-11-11 15:22:43
  • iGo koristim već dugo i pokazala mi se najboljom iako sam isprobao i sve druge iGo mi je i dalje Top App

• Kako sam ja mogao po bosni; banja luka, prijedor, bugojno, duvno... bez problema voziti sygic aurom (normalno nije apsolutno sve pokriveno), za razliku od onog smeca od tomtoma koje mi nije naslo ni pola lokacija. Onda naprosto ne mogu vjerovati da se ne bi snalazio i po europi gdje je pokrivenost daleko bolja. Ne razumijem u kojem smislu nema granicnih prijelaza (nema naslikane kucice)?! Ponavljam da li imas 2.0 verziju?! Ako imas, sve navedene opcije su dostupne, samo treba testirati i traziti. I ne svidja mi se ton kojim mi se obracas. To sto sam mlad i mladji od tebe ne znaci da sam klinac! Ocito smo razliciti profili korisnika (ti si okrenut europi, ja balkanu i regiji) i svatko ce koristiti ono sto mu je bolje!!!

Post edited by ivaninho at 2010-11-10 21:51:59
  • ivaninho said: Kako sam ja mogao po bosni; banja luka, prijedor, bugojno, duvno... bez problema voziti sygic aurom (normalno nije apsolutno sve pokriveno), za razliku od onog smeca od tomtoma koje mi nije naslo ni pola lokacija. Onda naprosto ne mogu vjerovati da se ne bi snalazio i po europi gdje je pokrivenost daleko bolja. Ne razumijem u kojem smislu nema granicnih prijelaza (nema naslikane kucice)?! Ponavljam da li imas 2.0 verziju?! Ako imas, sve navedene opcije su dostupne, samo treba testirati i traziti. I ne svidja mi se ton kojim mi se obracas. To sto sam mlad i mladji od tebe ne znaci da sam klinac! Ocito smo razliciti profili korisnika (ti si okrenut europi, ja balkanu i regiji) i svatko ce koristiti ono sto mu je bolje!!!

Eto, za početak da se ispričam što sam te malo nagazio ali napisao si post u kojem nisi konkretno naveo razlike zbog kojih ti se aura toliko sviđa a nakon što sam ju isprobao nisam mogao vjerovati da bi netko to kupio pored iGoa i navigona. TomTom (koji je meni odličan) ne bih preporučio nikome tko putuje balkanom (što sam i naveo u mini recenziji); to ne vrijedi ako je potrebno snalaženje samo po većim gradovima jer u tom slučaju tomtom smatram najboljom opcijom. iGo bi bio odličan, no u prijašnjim verzijama često je kasnio sa prikazom položaja na mapi (uđeš u raskrižje a on prikazuje kad da tek ulaziš..). Ne znam da li se što promijenilo jer ga nisam duže koristio..

Nisam rekao da sa Aurom nećeš dobiti dobre karte (naravno da hoćeš, za balkan puno bolje nego što su u TomTom-u) ali ne možeš reći da je TomTom smeće. Dok ti aura i ostali navigo programi koji se spominju budu tražili signal i javljali da će početi rutu kad ga uhvate, već ćeš debelo biti u pokretu sa tomtom.om

Mene dakle, zanima tvoje mišljenje što to aura nudi više (ili bolje) od primjerice igo ili navigon (koji imaju iste mape kao i Aura)? Ne pitam te radi prepirke nego da vidim jesam li krivo procijenio app, previdio neke mogućnosti..

Meni se recimo sučelje Aure uopće ne sviđa; natrpano je, neintuitivno i ne prati dizajn iOS-a ali najveća mana je kalkulacija ruta i nemogućnost rekalkuliranja zamjenske rute (bez ponovnog unošenja adrese) ako nam ova koju je ponudio ne odgovara.. Dalje; granice država koje spominjem.. kad ti pokaže rutu koju je napravio uopće se ne vide gradovi kojima ta ruta prolazi niti prolazi li ta ruta istom državom uopće. Potrebno je zumirati da vidiš koje gradove obuhvaća (ni tad ne pokazuje granice država).

Post edited by rak21 at 2010-11-11 11:53:21
  • Meni je Navigon the best (Sygic jos nisam probao). Bas ga isprobavao na putu do Beca prosli tjedan. iGo mi je spor, sporo lovi signal i locira me jedno 200-300 metara "iza". TomTom mi nije bio zanimljiv, iz nekog razloga, vise se ni sam ne sjecam.

• vanja said: iGo mi je spor, sporo lovi signal i locira me jedno 200-300 metara "iza".

upravo sam to spomenuo u postu gore.. Vjervatno si koristio krekanu verziju? (sve koje se daju naci su zapravo stare verzije sa apdejstanim mapama) Ne znam da li se što promijenilo u zadnjoj inačici..

vanja said: TomTom mi nije bio zanimljiv, iz nekog razloga, vise se ni sam ne sjecam.

jedini razlog kojeg mogu zamisliti je loša pokrivenost balkana (s većim gradovima nema provlema)

Post edited by rak21 at 2010-11-11 11:58:55
  • Napravim recenziju sa slikama kroz ovaj vikend, pa sve razjasnim, granice su ti oznacene zelenom strelicom i pise naziv. Mislim testirati najnovije verzije i to na iphoneu 4, ako hoces mogli bi zajedno raditi na tome?!

• @rak21 Yep, iGO je bio crackan, kao i TomTom. Oboje testirano u Zagrebu pa se ne sjecam nekih problema s pokrivenoscu. Zapravo sad mi se cini da je i TomTom kasnio, pa mi je iGO bio ipak drazi jer sam ga koristio jos iz WiMo dana. Navigon mi se svidja, radi bez problem tako da sam to koristim. A Sygic bih volio probati, ali mi se ne da zbog toga jailbreakati :)

• @Vanja, kako koritiš iGo i TomTom crackan, a ako nemaš JB telefon? Vidim da si kasnije napisao:

vanja said: A Sygic bih volio probati, ali mi se ne da zbog toga jailbreakat

Pa ako ti se neda JB-at i ako ti nije JB-an, kako koristiš iGo i TomTom?

• Pejo said: Pa ako ti se neda JB-at i ako ti nije JB-an, kako koristiš iGo i TomTom?

ebemu miša Pejo, pa prije mu je bio JB-an :)

• Exactly :D Sad imam Navigona koji nije ilegalac :)

• Hehe, nisam čitao sve postove,izgleda da se to nastavlja s nekog drugog posta... Ja shavtio drukčije... Koliko košta Navigon? U biti idem vidjeti odmah u App Store

• Pola pola s frendom, ionako koristi moj account :)