ovo mi je prvi iPhone i jasno mi je da ne trebam ocekivati cudesa sto se tice trajanja baterije. ipak, cini mi se da mi baterija traje prekratko.
danas sam vecinu dana na roamingu, ugasen 3g, data transfer, location services i wifi - baterija uz kojih sat i pol koristenja, 3-4 hdr fotke pala za 15ak posto u kojih 10 sati standbya. potom doma palim 3g, data i wifi - uz sat i pol vremena koristenja (uglavnom na wifiju) baterija pada 20ak posto.
opcenito, ukljucen 3g mi stravicno zdere bateriju (surfanje preko istog jos gore). case imam, tako da death grip ne stvara probleme. doma mi je 3g signal u pravilu na 3 crtice.
uz nekakvo prosjecno koristenje (malo pricam, pisem umjeren broj smsova i mailova, surfam recimo 2h dnevno), iphone moram puniti svakih dan i pol.
kakva su vasa iskustva?
Ovo je maksimum moje baterije [URL=http://img822.imageshack.us/i/img0380.png/][IMG]http://img822.imageshack.us/img822/3165/img0380.png[/IMG][/URL]
Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
Haha...taman htjedoh isto pitanje postaviti....dobio ga u subotu i isto mi se desava..... pogasim sve i 3g i phone data i wifi i BT, i onda jos nekako je ok...cim se wireless upali ili 3g baterija samo ide downwards....otprilike isto kao i tebi...
Ideja je ispraznit do daske pa ponovno napunit da vidim oce li to rijesiti problem...
i sta mislis da ce ti reklamacija pomoci ak je svima tak....pa ja svoj 3g punim svaki dan/dva
@zec ma praznila sam vise puta, koristila i battery doctor pro i njegov trickle charge, pa nista... 3g i/ili wifi surfanje zderu bateriju ko blesavi.
usage time mi dogura do nekih 5-6 sati i baterija padne ispod 20%
@crashkdm jesi u t-mobileu uzeo? i jesi li nosio reklamirati?
ip4 16gb kupljen u t mobajlu,nisam ga još nosio na reklamaciju,ali budem ovaj tjedan...ako mi je na 3g trajala baterija 3 dana onda mi na ip4 mora barem 4 je*em ga ja...
@spilja- Meni isto tako traje baterija.Kamera i 3g još najviše troše bateriju kao i jb s pogotovo unlock. Usage mi je oko 7 sati,surfam nekoliko sati,oko pola sata razgovora 3g rijetko palim jer mi je slab 3g signal kod mene.Baterija je 30% bolja od 3gs.Ja sam s baterijom zadovoljan. @crashkdm-TI kao da nisi koristio 3g.Na 3g ti je jako loša baterija usporedujući je s iphonom 4.
crashkdm said: ma nece vam ni to pomoc,vodite ga na reklamaciju,dobio ip4 u prvoj rundi i baterija izdrzi jedva dan i pol,na ip3g je bila jaca
Ma molim te, odakle ti takve informacije? Apple forum je pun ljudi koji se žale da im se vijek baterije drastično samnjio apdejtom na 4.1 no to se dešava prilikom svake nadogradnje sofrvera. Rješenje je hard restart, resore as new (bez povlačenja bekapa) i par puta potpuno ga isprazniti pa napuniti. Ta je kombinacija pomogla većini ljudi..
Istina je i da JB+Unlock na ip4 ne rade dovoljno dobro. Na 3g/3gs nisam primjetio battery drain ali jednostavno ne radi neprimjtno po bateriju na ip4. Neki kažu da je do mobile substrata (pa ga spuštaju na 3209; nekima pomogne nekima ne mada mislim da nije to problem), neki da je do same verzije 4.1, pa da ova verzija ultrasn0w-a nije dovoljno dobro napravljena no nitko ne spominje da su prve verzije ip4 imale sfušane baterije..
daj ajde sta si se odmah uzjapurio,iznosim informacije koje sam sam imao,nije mi je jb-an ip4 tako da i ako mozda postoje veze sa jbom i cuclanjem baterije kod mene to nije,a i bome imao sam vec tolko tih sitnih zajeba i prije i naravno da sam probao sve mogucnosti...kupio sam ip4 da me sluzi a ne da se zajebavam sa njim svako tolko...jednostavno se moras pomirit sa tim da cu ga nosit na servis XD ali evo za tvoju dusu cu opet napravit sve kako si rekao pa javim sta bude ;)
Evo da napravim upute za sve koji imaju problema sa baterijom na ip4:
Prije nego išta pokušate obavezno siključite SSH (ili ga maknite, umjesto njega možete koristiti ifunbox program za WIN ili neku alternativu) napravite hard reset telefona, pustite da sa baterija totalno isprazni (mob ugasi) i napunite do kraja (minimalno 4 sata ostavite na punjaču), postupak ponovite 2-4x..
Ako ne pomogne:
Alternativno:
Instalirajte SBSettings pa provjerite da li ćete opet imati battery drain (ako vam digne mobile substrate i nemate problema, ostavite kako je; u suprotnom samo preko nove verzije opet stavite stari deb file).
@rak21 thx, probat cu. nositi mobitel u t-mobile mi je nekako last resort, poprilicno sam sumnjicava u njihov customer support, a i ne ostaje mi se na par tjedana bez mobitela pa da kazu da mu nije nista...
Stvarno ne razumijem zašto bih ovo radio? Ako imaš problema s baterijom restoraj ga i set as new iphone.Baterija je meni odlična usage imam oko 40 posto bolja nego 3gs.Ili ti neka aplikacija siše bateriju kao skpe ili jb .To napravi i napuni ga do 100 posto i onda pusti film nekoliko sati da vidiš koliko ti bateriju uzme.Iphone ti treba izdržat oko 10 sati ako ti je dosta malo onda odnesi na garanciju.
Skype obavezno ugasiti svaki put kad ga se ne koristi (ja ga upalim samo kad zovem pomoću njega), ako je potreban program za chat bolje je koristiti im+ (radi sa skypom) ili neku free alternativu koja podržava push i može raditi u pozadini bez potrošnje baterije..
Mislim da ti spilja uopće nemaš izražen battery drain problem (možda jedino sa očekivanjima :) )
Testiraj slijedeće pa javi:
Zanima me koliko potroši pod 1. i 2. vlasnicima koji nemaju JB??
p.s. JB i ultrasn0w upogonjeni..
Meni u stand byu ne troši skoro ništa. Imam sad jb i potrošio je za oko dan 2 posto..Dok bez nešto manje.
4 min surfanja na wifi(1%-jb)Dok bez jb 4.5(1%).
3 minute surfanja preko 3g(1%)dok s jb 2 minute 1%.
4 minute preko edgea(1%) dok s jb oko 3minute.
Gledanje filma ili spota za 6 minuta mi prođe 1%.
Slušanje glazbe 20minuta(1%).
Jb s limer1an(ona prva beta verzija) mi je trošilo bateriju kao ludo.Sad s greenpoisonom(prije neki dan jb)vidi se da malo više troši.
jpelko1 said: Meni u stand byu ne troši skoro ništa.Imam sad jb i potršio je za oko dan 1 i pol posto.Dok bez jb skoro ništa.Preko wifia mi prođe sa jb 4min a bez 5 min. Jb s limer1an(prva verzija) mi je trošilo bateriju kao ludo.Sad s greenpoisonom(prije neki dan jb)vidi se da malo više troši.Uzme mi malo manje od jednog sata.
Ajde molim te, pročitaj svoj post pa reci dal te itko može razumjeti što si napisao..
Ovo da ti u 30.ak sati standbaya potroši 1.5% sam jedino razumio ali ne budi smješan, to znači da bi ip4 mogao biti upaljen skoro mjesec dana da se ne ugasi..
Pisao sam brzo preko iphona pa je tako ispalo. Evo popravljeno.
Uz normalnu upotrebu izdrzi dva dana, predvecer se javi upozorenje na 20%. To je uz wifi, 3g, gps, sve ukljuceno. U odnosu na moj stari iphone 3g, to je otprilike 30%-35% bolje, sto je super kad se uzme u obzir jaci hardware u 4-ci.
Sto se tice praznjena baterije do kraja pa punjena 12h i ostale urbane legende, to zaboravite. Tako zvani memory effect se javljao na baterijama tipa NiCd (nickel cadmium), u svim modernim uredjajima danas se koriste baterije tipa Lithium-ion (i u iphone 4) koje nemaju memory problem i nije ih potrebno praznit do kraja i punit.
Wiz said: u svim modernim uredjajima danas se koriste baterije tipa Lithium-ion (i u iphone 4) koje nemaju memory problem i nije ih potrebno praznit do kraja i punit.
no ako drugi javlja da im je pomoglno, nije ni bitno :)
Samo me zanima misljenne jer vidim da neki kazu dva dana uz wifi! Upravo racunao 10% baterije otislo za koristenje tacno 1h i 30min. Kakvog koristenja? Maximalnog: wifi, surfanje, msn, pricanje na skypu, 5-6 aplikacija u isto vrijeme. Uglavnom takvim koristenjem iphone 4 mi izdrzi tacnih jedan dan. Uglavnom vidim kako pada baterija dok ga koristim na wifi. Jb limera1n il tak nekako! Da li je ovo normalno? Nekad da i brze trosi?
Ma vidim i ja, identicno kakp pise na apple sajtu. A iskreno meni je sasvim dovoljno jednom dnwvno puniti!
Mislim da ti nema smisla ni pokusati nositi na reklamaciju jerbo apple kaze:
Internet use: Up to 6 hours on 3G Up to 10 hours on Wi-Fi
Tak da sumnjam da buju baraca madjari siroke ruke...
najbolja opcija je restore i set as new phone, ni slucajno from backup, meni je to pomoglo.
meni na ip4 drzi kao i na 3gs 2 dana uz sve znaci, wi-fi, gps, 3g, napravljen je jb, uz to napravim koju fotografiju, i ja sam zadovoljan, puno pricam i mislim da je to dovoljno s obzirom na koristenje, ja sam svoj kad sam ga kupio punio po onim starim uputama, skroz ga ispraznio pa punio 12 sati i tako 4 puta i eto. jedino sto svakih par sati u sb setting i pogasim procese i to je to.
"zamrznuti" procesi tj. aplikacije koje "rade" (uvjetno rečeno) u pozadini ne bi trebale trošiti bateriju, samo RAM (kojeg na ip4 ima sasvim dovoljno pa nema problema), izuzetak su aplikacije koje doslovce rade u pozadini cijelo vrijeme (tipa navigacija ili neki media player); njih obavezno gasiti kad se ne upotrebljavaju..
Baterija kada je nova....treba nekoliko procesa punjenja i pražnjenja da dođe na svoj optimum trajanja.....e sad ne treba raditi paniku, ako ste kupili uređaj pa dan nakon toga skužili slabije trajanje baterije...treba malo pričekat
isto tako taj 4.1 je malo upitan......treba dočekat 4.2
sinoc napravljen restore as new, ispraznjen potpuno i potom potpuno napunjen ujutro, uz nekoliko hard resetova. bez jb, upravo je na 70% uz skoro 2h slusanja muzike i cca 40min 3g surfanja (ukupno 2h 43min usage time i 11,5h standby)
Evo nakon 19h,22min pripravnog stanja i 4 sata upotrebe meni je baterija na 50%. WiFi je ukljucen a sve ostalo pogašeno,jel to u redu?
Meni je prosjek 5:30 upotrebe i 48h pripravnog stanja, s tim da barem sat vremena koristim bluetooth tethering sa iPadom...
ja sam na 4.1 + JB ali sam zadovoljan sa baterijom 2 dana povuce bez problema!
crashkdm said: ma nece vam ni to pomoc,vodite ga na reklamaciju,dobio ip4 u prvoj rundi i baterija izdrzi jedva dan i pol,na ip3g je bila jaca
I novi su ti dali?
Mislim da imam 3 dana za reklamaciju a pošto sam ga dobio u utorak jos samo sutra mogu otici da ga reklamiram.Sad ne znas kaj da radim?!
Negdje sam procitao (mozda cak tu na forumu) da to za iPhone ne vrijedi, nego da ga odmah salju na servis
Surfanje na WiFi 1% za 3,45 min, meni se to čini prektartko ili??
Jel imaš jb?Kakvo je to surfanje?obično surfanje stranicama ili da nešto pišeš,koristiš msn?Meni prođe za 4 i pol minute probaj ga restorat i stavit 4.2 meni je na 4.1 curila baterija u standbyu.
big_mac said: Ovo je maksimum moje baterije
I to je potpuno normalno, samo ne kužim što si radio 7 sati na mobitelu :)
Dottore said: I to je potpuno normalno, samo ne kužim što si radio 7 sati na mobitelu
Zašto ne kužiš,pa kaj je tu čudno? Ti to kazes kao da se na ajfonu nema kaj radit :-)
Nije napravljen JB! Ma obično surfanje, nema pisanja ni ničega, samo čitanje stranica! Malo mi je ipak to prebrzo...
matija1410 said: Nije napravljen JB! Ma obično surfanje, nema pisanja ni ničega, samo čitanje stranica! Malo mi je ipak to prebrzo...
1% za 4.5-5 min surfanja na wifiju bi bila neka normala..
Evo i mene. Zaboravio sam gledati na bateriju i posvetiti se malo tome, ali to samo zato jer mi je 3G i 3Gs trajao manje od 1-og dana, a ovo mi traje više od 1-og dana i čim je više, to je za mene jack pot i ne zanima me ništa drugo.
Ja imam uvijek sve popaljeno (osim BTa, što mi ne treba - u biti ne znam što su stavili taj BT, kada su ga "ograničili i zatvorili", pa ničemu ne služi osim za spajanje sa BT slušalice), znaći sve je ON, uopće ne znam zašto gasiti 3G - pa zato sam i kupio iPhone 4, da iskoristim sve opcije, sve mogućnosti, pa i brzi internet, odnosno 3G, pa ako to znaći da ću svaku noć morati puniti iPhone, neka, noću ionako spavam, tako da je to NAJMANJI problem.
Uglavnom imam 4.2, nije mi JB, radim normalno na njemu, ne gasim ga ponoći i mislim da traje oko 2 dana. Ako ga gasim ponoći, traje i do 3 dana.
Nakon sto sam par puta bateriju ispraznio do kraja pa napunio mogu reci da mi se produzio vijek trajanja baterije.Sada to izgleda ovako [IMG]http://img84.imageshack.us/img84/3746/imagebfi.jpg[/IMG] By [URL=http://profile.imageshack.us/user/hr2244]hr2244[/URL] at 2010-11-18
ja sam odusevljen baterijom :) wi-fi, push i notifikacije stalno on
meni je baterija isto u K, evo 2.20min usage, standby time 19h, i baterija na 35%.... pa ebemu... ugašen 3g, i minimalno korištenje uređaja...
Moja baterija:
http://img.skitch.com/20101123-e5xwmjr6raw3j7ygube4ej5br7.jpg
Sve je ON, osim BTa. Svi notifications, 3G, Wi-Fi, Push svakih 15 minuta, itd.
ma nece vam ni to pomoc,vodite ga na reklamaciju,dobio ip4 u prvoj rundi i baterija izdrzi jedva dan i pol,na ip3g je bila jaca