Pokreni novu diskusiju

Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

Top Posters

MacKorisnici (6820)

• luciferred
  • nixa
  • Nothing
  • torik
  • ssapa
  • JiXaW
  • aida1956
  • kiFla
  • ilovric
  • Vlada11070
  • pbaburic
  • nikolina
  • Zuja
  • deimos
  • Luka
  • micho0305

Tko je online (2)

Outlook Mac 2011 - moje impresije i pitanja
  • Nakon mjesec dana korištenja novog Outlooka za Mac (Office 2011) odlučio sam makuti to govno od programa s mog Meka.

Hrpa stvari je tako loše napravljena ili ne radi da me boli glava... podešavanje root foldera za primanje mailova, nemoguć sync, prekidanje veze sa serverom... ugalvnom loše, jako, jako loše.

Sad idem isprobati nativne OS X aplikacije - Mail, Calendar, Address koje do sada uopće nisam koristio (switcher s PC-a)

Planiram koristiti i MobileMe, pa me zanima kakva su vaša stajalište i impresije oko navedenog servisa, ali i ove tematike općenito. Jedina dvojba postoji oko uploadanja mailova i podataka na vanjski server, odnosno pitanja o sigurnosti.

Također, na koji način je najlakše prebaciti arhivu mailova (cca 8k) u Mail app, no pri tome iste ne uploadati na MobileMe server, već držati na disku.

Hvala.

Post edited by Catalyst Group at 2010-11-17 09:44:53
  • 5 Komentara sorted by
  • Bog, ne znam za koje potrebe koristiš mail, ali meni je Gmail svetinja.. Imam ga podešenog za Apple Mail, ali ga koristim prvenstveno u browseru i isto bi stvarno preporučio svima

• Ako ti treba i nije ti puno dati 500kn godišnje za MM servis isplati se jako.

Sync svih podataka radi odlično... i na koji god iUređaj dođeš samo ubaciš MM podatke i za par minuta imaš sve što ti treba.

Ja ga osobno koristim i zadovoljan sam. Djevojka bila ljubomorna pa ga sad i ona ima i zadovoljna je, a i sestru sam stavio gore ali ona ga ne koristi pa je trenutno ravnodušna prema njemu :)

MM ti je siguran, ako ne i više, kao i svaki drugi email server... sve je to online tak da nema tu što biti više manje sigurno.

Što se mail.app pitanja tiće... kreiraj novi mailbox na lokalnom disku umjesto na MM serveru i tamo tih 8k mailova prebaci

Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • Gmail - nula bodova (iako i njega koristim), jer imam nekoliko mail adresa na vlastitom serveru/domeni - zbog toga mi je neki alat poput Outlooka ili Mail appa esencijalan.

1.)-> Kaj se tiče prebacivanja mailova iz arhive - na koju foru to mogu obaviti, nisam te skužio s tim kreiranjem mailboxa... u kojem formatu da napravim export i iz kojeg programa? PC Outlook - .pst ili MAC Outlook - .oml?

2.)-> Također, jel moguće da si arhivu podesim na neku foru da imam inbox za 2008, 2009 i 2010 pojedinačno, te isto to za sentbox?

3.)-> Kako da to isto onda napravim sa mailovima koje rokam preko IMAP-a? Npr. na prijelazu iz 2010 u 2011... Npr. Kako da skinem mailove koji su mi trenutačno na serveru, ali da se kopiraju i u arhivu na iMac-u i MBP-u (iPhone nije potrebno dirati tu)?

1. Sad se ne mogu sjetiti programa, ali probaj pretražit malo forum jer sam napisao koji sam program z aistu stvar ja a i još neki kolege koristili... pa isprobaj koji ti najbolje odgovara..

Uglavnom moraš među program imat zbog tog export/import formata koji nije jednak

1. Mailbox ti je nešt (ne da je već kao :) ) kao folder u Mail.appu, a i imaš i foldere unutar svakog mailboxa... pa ti lako napraviš tako nešt za svaku potrebnu godinu i to je to.

2. IMAP ti synca svugdje sve što imaš na njemu znaći automatski će ti sa servera sve povuć... znaći ako želiš mailove prebacit sa servera tj. u mail.appu sa tog accounta nekam drugamo i da više nisu tamo samo ih označi i prebaci sa Move ili Copy ako želiš imat kopiju u neki drugi lokalni mailobox/folder koji ti nije syncan preko IMAPa.

Geek by nature, Mac user by choice! [kontin.info] [blog] [posao]
  • Catalyst Group said: Planiram koristiti i MobileMe, pa me zanima kakva su vaša stajalište

Koristim ga sad preko dvije godine i, iako je malkice skup, predragocjen je za sinkanje svih iUređaja (a nakupilo se...), mejl radi besprijekorno, koristim čak i iWeb za neke klijente... i tak, na kraju mi se isplati to čudo... ali meni kao pravnoj osobi, kao fizička, teško bih se odlučio na taj trošak.

Darko ti je manje više sve rekao glede tehnikalija. Onih 8k mejlova spremi lokalno i to je to.

iMac 27' (i5), iPhone 4, MacBook Air 11', iBook Clamshell Blueberry, iPad 2, iDa - kćer s mnoštvom mojih iUređaja