Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• boriskr
  • omakad
  • Nothing
  • SkiSan
  • Shinobi
  • leanabelle
  • maki1
  • cromen
  • Ivan Soad
  • chofizg
  • Dottore
  • emmichaelis
  • TomTom
  • MacStarter
  • Nick
  • ivana1989
  • ozzbozz
  • Zafarano
  • wilijam
  • MirsoKa

Tko je online (2)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Instalacija Win 7 na mac
  • pozdrav, znam da ima negdje po forumu objašnjeno ali ja nikako naći. Kako da stavim win 7 tako da imam i osx i win na komp, znam da prvo trebam particiju formatirati u win kompatibilnu. E i jel treba neki plugin tako da sa windowsa mogu prtljati po mac dijelu ?

MacBook Pro 13'', 4GB RAM, 320 GB HD @ 7200rpm + Magic Mouse
    iPhone 4, 16GB
  • 14 Komentara sorted by
  • Post edited by User at 2010-11-19 13:35:36
    Games dont make people violent, lag does.
  • klock said: E i jel treba neki plugin tako da sa windowsa mogu prtljati po mac dijelu ?

MacDrive

• hvala !

iPhone 4, 16GB
  • BootCamp driveri od Snow Leoparda ti automatski instaliraju i podršku za HFS+ (Mac OS-ov filesystem) u Windowse, tako da im i bez MacDrive-a možeš pristupat. Jedino mislim da omogućuju samo čitanje bez zapisivanja, pa ako ti je to dosta...

Btw obavezno nakon instalacije BootCamp drivera na windowsima pokreni Apple Software Update (u windowsima, da ne bude zabune) da ti ih nadogradi na zadnju verziju (mislim da je 3.1), jer prethodne verzije ne dopuštaju da zaviriš u svoj home folder na HFS+ particiji.

• User said: BootCamp driveri od Snow Leoparda ti automatski instaliraju i podršku za HFS+

Opa, to je nesto novo :)

• Da, i ja sam se začudio dobrano kad sam vidio "Macintosh HD" u My Computeru. Nije da mi je toliko bitno, al je poslužilo par puta :)

• hvala na pomoći ! Imam još par pitanja. Trebam drivere za windowse i sjećam se da sam ubacio bio DVD od os X a po windowsima i da sam odtud instalirao drivere i za grafiku, zvuk, touchpad, tipkovnicu... DVD mi je u zg, a ja trenutno nisam baš blizu, jel ima di na netu ti driveri jer se ne snalazim po apple.com stranici nikako. Hvala

iPhone 4, 16GB
  • imam jedno pitanje u vezi instalacije win7 na mac pa ako mi neko moze pomoci napravio sam bootcamp i pokrenuo win. i formatiro particiju di trebam instalirati win7. i sve mi se cinilo ok dok se prvi puta nije restarto mac.

tada mi se pojavio crni ekran i tako stoji... jedva sam si vratio nazat ios... jel mozda stvar u windowsima? koja mi verzija treba 32 ili 64 bit?? unaprijed se zahvaljujem na odgovoru

• ja sam instalirao 32bitnu i odlično radi...

• Ja sam instalirao win 7 sa boot campom al nisam skužio dal se mogu prebacivati iz OS-a u OS osim sa restartom.

• Koliko mi je poznato ne možeš bez restarta.

Ipad 2 16 GB Wi-fi + 3G
    Iphone 4s 16gb
  • Ja koristim program Parallels desktop koji pravi virtuelnu masinu i instalira windows ili bilo koji drugi os.Ja licno imam windows7 i linux ubuntu na mom macbooku i preporucijo bi svima kojima windows treba povremeno radi koristenja nekog programa ili offisa,stvar radi savrseno i cjeli postupak ne traje dugo a sistem se podize unutar OS Xa tako da se mozes za sekundu prebacivati izmedju jednog ili drugog operativnog sisitema.Stvar je po meni savrsena.

http://www.parallels.com/eu/products/desktop/

Macbook pro+iPhone3G i HP probook 4535s
  • Ja isto imam Win7 pod Parrallelsima i sve funkcionira savršeno. Instalacija je potpuno bezbolna, a Win i Mac OSX se "međusobno isprepletu", tako da ni ne znaš da radiš u Win, sve izgleda kao da je na Macu... Izvrsno

MacBook Alu, Time Capsule, iPad, iPhone 4
  • Ja sam koristio parallels i vmware fusion al mi to nikak nije koristilo, ajd još parallels nekak al fusion koma zato sam i instalirao win sa boot campom.