Planiram već dugo postati član Mac zajednice. Recimo da sam odlučio, ali mi sada treba savjet oko kupnje. Našao sam u oglasu Macbook Pro 13", 2.40GHz i5, core2duo, 4GB ram, 1067 ddr3, 250 hdd, geforce 320m po cijeni od 7500 kn. Laptop je novi, ali nije kupljen kod nas. Sad me zanima isplati li ga se uzeti po toj cijeni, i kako stvari stoje sa garancijom s obzirom da nije kupljen kod nas!?
Unaprijed hvala!
Marin30st said: 2.40GHz i5, core2duo
i5 ti sigurno nije, samo MacBook Pro 15" i 17" imaju i5 i i7 procesore.
Cijena mi se čini skroz uredno, a garancija ti je worldwide odnosno vrijedi i kod nas. Sad ne znam jel ti mora dat i račun od njega (bilo bi svakako poželjno), ili servis to gleda po serialu - to će ti znat reć ljudi koji su svoje Macove slali na servis :)
Marin30st said: Macbook Pro 13", 2.40GHz i5, core2duo
čisto da ne bude zabune ovo je model sa Core2Duo procesorom na 2,4GHz na i5. Samo jači modeli MBP-a imaju procesore iz "i" serije.
po meni je cijena sasvim ok pošto su kod nas ti modeli oko 9k kn. Ima jedno godišnju garanciju kao standard a treba vidjeti dali je kupljen i AppleCare za produljenu garanciju, ako ne to se lako može naknadno obaviti. Kao i sve ostalo mislim da bi trebao tražiti sve moguće papire koji su došli s njime tako da ukoliko treba dokazivati vrijeme kupnje i slično da ne bude problema.
Neka me netko ispravi ako sam u krivu po nekom pitanju.