Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• tr00pa
  • zac189
  • tomislavc
  • ivanos2
  • Popaj76
  • crashkdm
  • Igor_martic
  • Braacic
  • wired
  • Dottore
  • iCroatiaa
  • valkalinic
  • iBoki
  • lvudric
  • ssapa
  • Montana
  • brankica27
  • darija
  • montypirate
  • AdoSel

Tko je online (4)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
Upgrade 10.5.8. - 10.6.3.
  • Naručio sam OSX 10.6.3 Snow Leopard - Upgrade, pa molim iskusnije za dobronamjerne savjete: - Clean install ili samo upgrade? - Da li da napravim backup podataka (vidim po netu da ipak preporučuju)? - Da li odmah napraviti update na 10.6.5.?

Dodatni savjeti/upute dobrodošle :) Hvala.

MacMini : iPad : iPhone
  • 11 Komentara sorted by
  • triska said: Da li da napravim backup podataka

Naravno, najbolje preko Time machinea na vanjski hard.

triska said: Clean install ili samo upgrade?

Mislim da smo većina nas, pa i ja, radili samo upgrade, sve prošlo bez problema.

triska said: Da li odmah napraviti update na 10.6.5.?

Možeš odmah, jedino ako ne koristiš neki specifični softver koji možda ima problema sa najnovijim updateovima pa trebaš čekati i njihov update.

Post edited by Dottore at 2010-11-21 12:19:52
     iMac | iPad | iPhone
  • Backupiraj podatke, napravi clean install, pa vrati user data i applications ako želiš clean install.

Post edited by tmilovan at 2010-11-21 12:04:26
    Admin
  • ja sam također radio upgrade i prošao je bez problema.

| iMac 27" | iPhone 3G | iPhone 4| iPad 2 | Magic Trackpad | Synology DS211j ( 2x2TB )
  • I ja sam :), ali ljudi često preferiraju clean install :)

Admin
  • Hvala na brzim i konkretnim odgovorima. Kada stigne CD (trebao bi u ponedjeljak) javim kako je prošlo.

• I jedna i druga opcija su ok. Ali osobno bih uvijek rađe clean install.

• alenq said: I jedna i druga opcija su ok. Ali osobno bih uvijek rađe clean install.

S obzirom da uvijek idem "linijom manjeg otpora", probati ću samo upgrade, pa ako bude problema lako napravim clean install, ili se varam? Nego, @Dottore me stavio u razmišljanje, kako Vam radi Adobe CS4 (.indd, .ai, .ps) na 10.6.5.

• triska said: kako Vam radi Adobe CS4 (.indd, .ai, .ps) na 10.6.5.

Vidiš, zaboravio sam kako je radila četvorka, nisam je dugo imao na 10.6.5. jer sam prešao na CS5 i zasad nisam imao problema sa njim.

Doduše, samo doma sam upgradeao na 5, na poslu je i dalje 4 (sa leopardom), pa nisam ni stigao naletiti na neke probleme.

• Vidjeti ćemo, nadam se najboljem, jer do sada stvarno nikakvih problema sa cs4 na Leu.

• Upgrade obavljen. :) Oduševljen sam, komp sada leti. Iako sam morao napraviti Repair Disk prije upgrade-a. Nego gledam, jel moguće da mi se oslobodilo skoro 13 GB na disku?

• Je, ali zapunit će se opet bez brige.

Admin