Sviđa mi se Nano 5G i namjeravam ga kupiti. Zanima me koja je razlika između 4. i 5. generacije. Također, koja bi bila realna cijena? Novi Nano 6G košta 1250 KN, a po oglasniku se i 5G i 6G prodaju po 1000 KN. Nekako mi se čini glupo dat toliko za stariji model ako za toliko mogu kupit novi.
Svaki savjet je dobrodošao
Nova i prijašnje generacije nana su zapravo dvije različite kategorije proizvoda. Ova nova je neki nano/shuffle mix i apple vjerojatno ovim potezom želi dio nano korisnika prebaciti na skuplji ipod touch...
Koliko znam jedine bitne razlike između 4. I 5. generacije (uz malo veći ekran i sjajni metalic case) su radio i kamera (imam nano 4g. i jedino što bih stvarno želio dodatno na njemu je radio).
A inače, ova nova generacija mi se osobno ne svidja, ni dizajnom (jedan sam od rjetkih koji smatra da je novi nano, kao i novi iphone, korak natrag u produkt dizajnu), a ni funkcionalnošću - primarno nedostatak fizičih tipki što mi za "on-the-go player" i nije baš pametno rješenje. Druga stvar, koja dolazi naravno sa smanjenjem je i smanjeni ekran što, meni osobno baš ne odgovara (nano mi je primarni način gledanja podcasta dok putujem na posao)...
Tako da razmisli što ti zapravo i treba, jer kažem, 5. i 6. generacija nana su zapravo dvije kategorije proizvoda. Da ja sad kupujem novi nano, prije bih uzeo 5. generaciju, ali čisto zato što meni osobno takav proizvod više odgovara.
Meni se također ovaj novi ne sviđa. Nedostatak tipki je definitivno dealbreaker. 5G mi se sviđa izgledom, a i radio bi dobro došlo. Zapravo o 6G uopće ne razmišljam. Više me zanima 4G ili 5G. Stvarno mi se taj dizajn sviđa.