Pozdrav korisniče,

Za pun pristup forumu odaberi jedno od ova dva dugmeta:

Login with Facebook Sign In with Google Sign In with OpenID Sign In with Twitter

In this Discussion

Tagged

Ovaj web site se ne trudi biti kompatibilnim sa Internet Explorer web preglednikom. Sve se u njemu vidi, ali za puni dojam preporučamo neki pošteni web preglednik poput Safarija, Firefoxa ili Google Chromea.

Top Posters

Članovi (6489)

• OcuiPhone
  • gf38
  • ivan_cis
  • brankica27
  • skorpyon
  • Gabi95
  • GoldenBrown
  • tkotikrivkristijan
  • ameliepoulain
  • sasha
  • JagicNikola
  • mate
  • vukohr
  • mačak
  • Ficek
  • Tunte
  • Rusty
  • TonySoprano
  • axxo
  • ellaa

Tko je online (5)

Uključeno je povezivanje korisničkih računa na glavnom sajtu i forumu. Ukoliko vidite ovu poruku i ne možete se logirati na forum potrebno je za pristup koristiti podatke s kojima ste se registrirali na glavni site. Ukoliko se još niste registrirali na glavnom sajtu potrebno se ponovo registrirati, a sustav će vas pri prvom logiranju prijaviti na vaš forumski account. Probleme i dojmove možete napisati ovdje ili poslati mail na mac.korisnik@mackorisnik.com
iphone XML parser
  • Evo san naletia na jedan problem s parsiranjem xml-a... Molim developere za pomoć... Ode je pitanje http://stackoverflow.com/questions/4287490/iphone-xml-parser-wont-add-object-to-mutable-array

Post edited by Clark Kent at 2010-11-26 21:33:26
  • 5 Komentara sorted by
  • Ne vidim da ti igdje u kodu koji si postao taj "viewController" pointa na postojecu instancu. Mislim da dodajes objekte u neku totalno odvojenu instancu objekta.

• ubacia san

- (XMLParser *) initXMLParser {

[super init];

accomodationController = [[AccomodationSecondViewController alloc] init];

return self;

}

ali sad mi izbacuje neki exception. Također san prominia

XMLParser *parser = [[XMLParser alloc] initXMLParser];

[xmlParser setDelegate:parser];

Post edited by Clark Kent at 2010-11-26 23:58:13
  • Pa upravo u tome ti i je problem accomodationController = [[AccomodationSecondViewController alloc] init]; Ta linija napravi novu instancu klase AccomodationSecondViewController i nema apsolutno nikakve veze s view controllerom kojeg si ranije napravio i iz kojeg si "pokrenuo" parser. Dakle sav kod koji ti unutar parsera sprema podatke u marray zapravo te podatke sprema u krivu instancu, zato ih u pravoj instanci ne vidis.

To sto ti pokusavas bi funkcioniralo jedino da je AccomodationSecondViewController singleton klasa, sto nije i ne treba bit. Usput moram primjetit da ti je kod poprilicno neuredan. Npr. parser i xmlParser - kako uopce zapamtis koji od ta dva je parser, a koji parserov delegate? Toplo preporucam da se drzis Cocoa naming convention principa. Uglavnom, stvarno se iskreno ne snalazim u tom kupusu, pogotovo dok je tako rascjepan i dok je 3 ujutro, pa ne znam kako da ti pomognem osim da ti kazem da instanca parserovog delegata mora imat ponter na instancu viewControllera u kojem ti je taj marray u koji zelis dodavat iteme.

• Ok, sad san svatia kakva je to glupost, valjda produkt umora i kasnih sati :-D Sad pokušavan riješit isto pomoću argumenta sender u initXML funkciji koji je pokazivač na viewController... sad bi mi initXMLparser izgleda nekako ovako:

- (XMLParser *) initXMLParser:(AccomodationSecondViewController *)sender {
    [super init];
    accomodationController= (AccomodationSecondViewController *)sender;
    return self;
        }

ipak, nisan siguran je li to dobro... u pozivu onda šaljen

if(!parser)
        parser = [[XMLParser alloc] initXMLparser:self];

Tu više nisan siguran šta je krivo. Prova san stavit self.view, ali ne radi ni jedno ni drugo... Mislin se da sve vratin kako je bilo, dok je bia marray u delegatu sve je radilo...

Kod je neuredan jer su to sve dummies, pa mi se nije dalo smišljat neka imena sad... Inače je poprilično uredan :-D

• opet zapinje, marray mi je non stop null, čak san u parseru odma nakon naredbe

[viewController.marray addObject:parsedObj];

pokuša ispisat

NSLog([viewController.marray count]);

i tu mi izbaci iz aplikacije

Post edited by Clark Kent at 2010-11-27 16:27:15